Τον ... ατέλειωτο έχουν τα σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα στην εκκλησία...

Τον ... ατέλειωτο έχουν τα σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα στην εκκλησία...

20 Ιουλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:486
Μοίρασέ το

 

 

Διενεργείται προανάκριση 

Τι αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Εκκλησία… ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΣΟ, ΚΡΥΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ;
Όχι… δεν το γενικεύω… ΑΛΛΑ… ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ…
Και οι μητροπολητάδες παραμένουν στους επισκοπικούς θρόνους τους μέχρι να ψοφήσουν, αδυνατώντας να ελέγξουν ποιούς χειροτονούν ως ιερείς και ποιους αναβαθμίζουν ως αρχιμανδρίτες…
ΞΥΡΙΣΜΑ – ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ – ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ… Σ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ…
Καλλιόπη Σουφλή

Αρχιμανδρίτης ενορίας της ανατολικής Θεσσαλονίκης φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, σε μια υπόθεση που όπως ανέφερε η ΕΡΤ, κρατά με καταγγελίες σε βάρος του από το 2018!

Το θέμα αποκάλυψε προ ημερών η «Εφημερίδα των Συντακτών» και μόλις λίγες ώρες πριν, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι διενεργείται προανάκριση από τις Αρχές.

Ο ιερέας ερευνάται για υφαρπαγή τεράστιων ποσών από επιχειρηματικές δωρεές, ενώ φέρεται να έχουν προκύψει και στοιχεία για εμπλοκή του σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ακόμα και ανηλίκων!

Δύο από τους επιχειρηματίες πήγαν στην αστυνομία καταγγέλλοντας την εξαπάτησή τους από τον συγκεκριμένο Αρχιμανδρίτη, ο οποίος τους έλεγε ότι σύντομα θα γίνει Μητροπολίτης!

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα χρήματα που λάμβανε ο ιερέας πήγαιναν σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, το οποίο σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, ήταν άνεργο, αλλά φέρεται να διακινούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν και στην Εφορία χρωστάει 400.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διαπίστωσε ότι υπήρχαν δαπάνες σχετιζόμενες με μοντέλα, νεαρά κορίτσια και αγόρια, ανήλικα τα περισσότερα, τα οποία συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας, φωτογραφήσεις και «VIP» πάρτι, τα οποία μόνο υποψίες για τη νομιμότητά τους εγείρουν.

  • Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για το θέμα αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε ‘σκανδαλώδη δραστηριότητα’ κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε, ότι για το συγκεκριμένο θέμα και μετά την ενημέρωση για την διενέργεια προανάκρισης, υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα εκκινούνται πλέον και οι αντίστοιχες κανονικές εκκλησιαστικές διαδικασίες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα σχετικά Νομοθετήματα».

 

 

Πηγή

Προβολές : 486


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα