Τον ξετίναξε τον Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς, ο Λαφαζάνης... Τολμάει να μιλάει για προστασία πρώτης κατοικίας, αυτός που ψήφισε νόμους αρπαγής της!!! Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ... ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ!!!

Τον ξετίναξε τον Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς, ο Λαφαζάνης... Τολμάει να μιλάει για προστασία πρώτης κατοικίας, αυτός που ψήφισε νόμους αρπαγής της!!! Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ... ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ!!!

28 Νοεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:611
Μοίρασέ το

 

Ο Τσίπρας, οι πλειστηριασμοί και η σκάλα του… Λαφαζάνη

Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το νόμο για τα funds και την εξαγορά δανείων χωρίς ο δανειολήπτης να έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει να τα εξαγοράσει σε χαμηλότερη τιμή το να εμφανίζεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και να κουνά το δάχτυλο στη σημερινή κυβέρνηση μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί και μόνο ως επιχείρηση εξαπάτησης, εκ νέου, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Απευθύνονται σε λοβοτομημένους πολίτες… σε προβατοποιημένους πολίτες… σε πολίτες που δεν έχουν μνημονικό… δεν έχουν ευκρισία…
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…
Θα έπρεπε ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ… Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ…
Κι όμως, κυκλοφορούν ελεύθεροι και κάνουν δηλώσεις σε έναν λαό που τον λεηλάτησαν…
ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ…
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ…
ΟΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ…ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ…
Η ΑΠΟΧΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ…
Η ΑΠΟΧΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ…
Η ΑΠΟΧΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι επιλογή μου από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, και στόχο έχει την αφύπνιση…

 

Το 2018 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκειμένου να παρεμποδίσει την εφαρμογή των νόμων που οι πρώην σύντροφοί του είχαν θεσμοθετήσει προκειμένου να διενεργούνται ταχύτερα οι πλειστηριασμοί.

Η σκάλα που έπαιρνε για να ανέβει στην κλούβα που έκλεινε την είσοδο προς τα συμβολαιογραφικά γραφεία που είχαν αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είχε γίνει viral.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας ξεκινήσει σειρά… ανένδοτων εμφανίζεται έτοιμος να πάρει τη… σκάλα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και να βγεί μπροστά με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», με το οποίο έκανε καριέρα φτάνοντας μέχρι την καρέκλα του πρωθυπουργού, όπου όμως νομοθέτησε, έχοντας φέρει και ένα τρίτο μνημόνιο τα εξής:

1. Την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάιο του 2017, με τον τότε υπουργό  Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος να δηλώνει,  στις 30 Ιουλίου 2017, ότι «Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους». και τον πρώην υπουργό του κ. Μάρδας να κατηγορεί, στις 3 Δεκεμβρίου 2017,  τη ΝΔ λέγοντας ότι «Κακώς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας νομοθετούσαν την προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (…).

Αν η Νέα Δημοκρατία είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς, τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά».

2. Τις διώξεις όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς. Συγκεκριμένα,  τον Δεκέμβριο του 2017, έφερε τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

3. Είχε προηγηθεί ο νόμος 4354/2015, με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθόριζε πως  οι αδειοδοτούμενες εταιρείες διαχείρισης δανείων νομιμοποιούνται να ασκήσουν κάθε ένδικο βοήθημα και δικαστική ενέργεια για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων.

4. Τον Φεβρουάριο του 2019 κατήργησε την προστασία της 1ης κατοικίας

Επίσης η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

1. Δεν θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα από την πλευρά των πιστωτών στην αποδοχή των ρυθμίσεων που προτείνονταν.

2. Δεν νομοθέτησε το δικαίωμα των δανειοληπτών να εξαγοράζουν τα δάνειό τους κατά τη μεταβίβαση των απαιτήσεων σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Μάλιστα και για το θέμα αυτό ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος, υποστήριζε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 πως: «Η Κυβέρνηση δεν θα ζητήσει από τους πιστωτές μας να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράζουν τα δάνειά τους στην τιμή που θέλουν να τα εξαγοράσουν τα funds. Δεν θα το θέσω  γιατί δεν είναι λογικό».

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το νόμο για τα funds και την εξαγορά δανείων χωρίς ο δανειολήπτης να έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει να τα εξαγοράσει σε χαμηλότερη τιμή το να εμφανίζεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και να κουνά το δάχτυλο στη σημερινή κυβέρνηση μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί και μόνο ως επιχείρηση εξαπάτησης, εκ νέου, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Πολύ δέ περισσότερο όταν ο Αλέξης  Τσίπρας είναι αυτός που ουσιαστικά έδωσε τη δυνατότητα συλλήψεων που έχουν φέρει τον πρώην σύντροφό του αντιμέτωπο με συνεχείς δίκες. Παίρνοντας τη σκάλα από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ίσως πως υπάρχει μια ακόμη ευκαιρία για να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο έχοντας αποτύχει παταγωδώς να πείσει τους πολίτες να λειτουργήσουν ως νεοαναγακτισμένοι τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Οπότε το να δηλώνει ο ίδιος, ότι «κυνηγούν τον κόσμο για να του πάρουν τα σπίτια» μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί έναντι των πολιτών και κυρίως των δανειοληπτών με τα κόκκινα δάνεια που αντιμετωπίζουν πλειστηριασμούς με βάση δικούς του νόμους.

 

Πηγή

Η σοκαριστική αφιέρωση του Λαφαζάνη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη γκάφα Τσίπρα

Άρθρο-απάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα όσα ισχυρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί διακυβέρνησης της «πρώτης φοράς» δήθεν αριστεράς δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, δημοσίευσε στις 27/10/2020 η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Ο Π. Λαφαζάνης στο ως άνω άρθρο του με τίτλο «Στο σπίτι του κρεμασμένου» παραθέτει ως ελάχιστο δείγμα τρία από τα πάμπολα χαρακτηριστικά παραδείγματα πλειστηριασμών α΄κατοικίας που αφορούν διαμέρισμα στα Σεπόλια, σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους και ένα υπόγειο στου Γκύζη.

 

«Αυτά τα ολίγα αφιερωμένα εξαιρετικά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει στο άρθρο του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ως εξής:

Ο Σταύρος Κοντονής φαίνεται ότι αγνοεί τη γνωστή παροιμία πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”.

Ατύχησε ο Σταύρος Κοντονής να γράψει, ειδικά, από τις στήλες των ΝΕΩΝ ως απάντηση στις καταγγελίες μου, για το ίδιον και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν των άλλων παραπλανητικών ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ενώ στέναζαν την περίοδο εκείνη ειρηνοδικεία και μετά συμβολαιογραφεία από αρπαγή σπιτιών φτωχών νοικοκυριών.

Παραθέτω στη συνέχεια τρία πολύ χαρακτηριστικά για την αναλγησία τους παραδείγματα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους εκατοντάδες, αν όχι και χιλιάδες, ανάλογους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών που με απίστευτο κυνισμό και αναλγησία προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα ακραίες αυταρχικές πρακτικές και διώξεις σε βάρος όσων αντιδρούσαν και αντιστεκόταν σε αυτούς τους επονείδιστους πλειστηριασμούς:

 

Πρώτον: Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 25/10/2017 διαμερίσματος 78τ.μ. στα Σεπόλια το οποίο ανήκε στην Γιώτα Σ. και το οποίο ήταν η μοναδική κατοικία της ίδιας και του συζύγου της

Δεύτερον: Πλειστηριασμός για χρέη σε τράπεζα στις 18/10/2017 ενός παλιού σπιτιού 60τ.μ. στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στο οποίο ζούσε η ηλικιωμένη μητέρα του καταγγέλλοντος Κώστα Γκ. Το σπίτι αυτό ήταν η μοναδική κατοικία της 78χρονης που προσπαθούσε να επιβιώσει με μια πενιχρή αγροτική σύνταξη των 320 ευρώ και με κομμένο για καιρό το ηλεκτρικό ρεύμα. Το έγκλημα της 78χρονης ήταν ότι είχε μπει εγγύητρια στο δάνειο που έλαβε ο γιος της προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση που είχε οδηγήσει την οικογένειά του σε μεγάλες δυσκολίες.

Τρίτον: Μια συνταξιούχος από Αθήνα, η Ζ. Μπ. καταγγέλλει ότι κινδύνευει να χάσει το σπίτι της, ένα υπογειο διαμέρισμα 43τ.μ. στου Γκύζη για χρέη στην εφορία για τα οποία έλαβε κατασχετήριο που προαναγγέλλει πλειστηριασμό σε τόπο και χρόνο που θα οριστούν και με την αξία του σπιτιού να αποτιμάται στα 20.000 ευρώ.

Αυτά τα ολίγα αφιερωμένα εξαιρετικά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

 

Προσέξτε και αυτές τις φωτογραφίες… είναι σημαντικές…

Καιρός να υλοποιήσουμε αυτό που έλεγε ο Τσίπρας το 2013, πριν γίνει κυβέρνηση…

Καιρός να υλοποιήσουμε την τελευταία φωτογραφία… με όλους αυτούς τους ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

 

 

 

 

Προβολές : 611


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα