ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ – ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1 Ιουλίου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Αυτοί οι συνασπισμοί είναι εταιρικές σχέσεις μεταξύ κυβερνήσεων, κοινωνίας των πολιτών, διεθνών οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα.

Εκτός από τις υπηρεσίες και τα έθνη του ΟΗΕ, αυτό περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Ίδρυμα Ford, το Ίδρυμα Rockefeller, τη Microsoft , την Open Society, το Salesforce, τη Unilever και τον διάσημο οίκο μόδας Gucci.

Αυτό δείχνει μια σχιζοφρενική στάση όπου κάθε καταστροφική κρίση αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα ως μια φανταστική ευκαιρία – ειδικά για όσους επενδύουν και προσφέρουν τις λύσεις.

 

 

 

 

Γυναίκες στο τιμόνι… και οι άνδρες στην … κουζίνα…

Δεν πάμε να πνιγούμε καλλίτερα, αν τα αναφερόμενα δίποδα είναι γυναίκες…;;;

Το τραγικότερο είναι πως θ’ ακολουθήσουν όλα τα γυναικεία σαχλοκούδουνα…

Είδατε πόσο απαλά το φέρνουν την τελευταία εκατονταετία τα σιωνιστικά ερπετά με τις φε..μο@νί…στριες;;;

Γι αυτό πάμε κατά διαόλου και περνάνε εύκολα πλέον τα σατανικά σχέδια των σιωνιστών…

Επειδή η γυναίκα έχασε τον ρόλο της και ο άντρας έγινε… λουλού…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Μετάφραση blümlifee

29 Ιουνίου 2022 Agenda 2030, Η Κοινή μας Ατζέντα Σχόλια: 0Jacob Nordangård

Στην κοινή μας ατζέντα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θέλει να επιτύχει την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της λήψης αποφάσεων, μέσω ποσοστώσεων και ειδικών μέτρων.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες πρέπει να ενθαρρύνονται και οι φωνές των νέων γυναικών να ακούγονται περισσότερο.

Επιπλέον, ένα σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης είναι να επιταχυνθεί η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Αυτό περιλαμβάνει μια παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη όλων των κοινωνικών κανόνων που ανέχονται τη βία κατά των γυναικών. Αυτό συνδέεται επίσης με τον στόχο αειφορίας 5 του ΟΗΕ – την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών.

Σε αυτό το έργο, η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιοποίηση διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.

 

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ.

(φωτό Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Amina J. Mohammed)

Οι γυναίκες κατακτούν όλο και περισσότερες εξέχουσες θέσεις στο παγκόσμιο παιχνίδι και την εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Amina J. Mohammed κατά τη διάρκεια της πανδημίας:

Είναι καιρός να σηκωθούμε ως γυναίκες ηγέτες που αναλαμβάνουν δράση για να νικήσουν την πανδημία και να βγούμε πιο δυνατές.

Ως καλό παράδειγμα, παρουσιάστηκε η πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg . Ήταν προηγουμένως Συμπρόεδρος της Ομάδας Συνηγορίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία του ΟΗΕ “Women Rise For All” ένωσε γυναίκες ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Solberg, από όλο τον κόσμο με αποστολή να σταματήσουν την πανδημία και να “χτίσουν ξανά καλύτερα”. (build back better)

Είμαστε γυναίκες ηγέτες που καλούμε για αλληλεγγύη για να σώσουμε ζωές και να προστατέψουμε τα προς το ζην. Καλούμε όλους τους ηγέτες σε όλες τις χώρες και σε όλους τους τομείς να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη κρίση του COVID-19. Η διακοπή αυτής της πανδημίας και η ανάκαμψη από αυτήν είναι μια κοινή ευθύνη που απαιτεί παγκόσμια αλληλεγγύη. Πρέπει να ανακάμψουμε καλύτερα. Και μπορούμε, χτίζοντας καλύτερα μαζί. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί όταν οι γυναίκες ορθώνουν το ανάστημα τους για όλους.

Αυτό είχε επίσης σκοπό να δημιουργήσει έναν κόσμο πιο βιώσιμο, ισότιμο και ουδέτερο ως προς τον άνθρακα. Μεταξύ των γυναικών που κάλεσαν για παγκόσμια αλληλεγγύη ήταν η Μελίντα Γκέιτς , η πρωθυπουργός της Δανίας Μέττε Φρέντρικσεν και η προαναφερθείσα Αμίνα Μοχάμεντ. Τα Ηνωμένα Έθνη σκοπεύουν να αξιοποιήσουν αυτό το έργο.

Στα Ηνωμένα Έθνη, ζητήματα που σχετίζονται με τις γυναίκες για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση επιδιώκονται στο UN Women , ένα υπο-όργανο που ιδρύθηκε το 2010. Η Σουηδία είναι ο μόνος μεγαλύτερος συνεισφέρων μαζί με χώρες όπως η Φινλανδία, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία , η Ελβετία και οι ΗΠΑ.

Οι επιχειρηματικοί και φιλανθρωπικοί εταίροι περιλαμβάνουν το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Ίδρυμα Ford, το Open Society , την Procter & Gamble , το Ίδρυμα Rockefeller, την Coca Cola Company και τη Unilever.

Αυτοί οι εταίροι είναι επαναλαμβανόμενα ονόματα στο έργο του ΟΗΕ για την Κοινή μας Ατζέντα και επισημαίνουν τη δυτική κυριαρχία. Σημαίνει επίσης ότι είναι κυρίως μια δυτική οπτική για τα γυναικεία ζητήματα.

 

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ

 

Το 2021, οι Γυναίκες του ΟΗΕ κυκλοφόρησαν το Παγκόσμιο Σχέδιο Επιτάχυνσης, το οποίο αναφέρει ότι ο COVID-19 έχει επιδεινώσει την κατάσταση για τις γυναίκες παγκοσμίως. Αυτό το σχέδιο υπόσχεται να το διορθώσει. Η έκθεση επισημαίνει έξι βασικά σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν ή να ενισχυθούν.

θ) Βία με βάση το φύλο.
ii) Οικονομική Δικαιοσύνη και Δικαιώματα.
iii) Σωματική Αυτονομία και Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία και Δικαιώματα (SRHR).
iv) Φεμινιστική Δράση για την Κλιματική Δικαιοσύνη.
v) Τεχνολογία και Καινοτομία για την Ισότητα των Φύλων.
vi) Φεμινιστικά Κινήματα και Ηγεσία.

Πώς τότε θα πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα;

Οι βασικές αρχές της έκθεσης αφορούν τη διατομεακότητα, τη φεμινιστική ηγεσία και την εφαρμογή του Μεγάλου Μετασχηματισμού. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία “Συνασπισμών Δράσης για την Ισότητα των Γενεών”. Δηλαδή δίκτυα πολλαπλών παραγόντων που θα λειτουργήσουν ως καταλύτες συλλογικής δράσης. Η γλώσσα κάθε άλλο παρά γυναικεία είναι. Αντίθετα, δίνει μάλλον την αίσθηση μιας στρατιωτικής επιχείρησης.

 

(πίνακας: πάνω από 90 εταίροι συμμετέχουν σε τους συνασπισμούς δράσης)

Αυτοί οι συνασπισμοί είναι εταιρικές σχέσεις μεταξύ κυβερνήσεων, κοινωνίας των πολιτών, διεθνών οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα. Εκτός από τις υπηρεσίες και τα έθνη του ΟΗΕ, αυτό περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Ίδρυμα Ford, το Ίδρυμα Rockefeller, τη Microsoft , την Open Society, το Salesforce, τη Unilever και τον διάσημο οίκο μόδας Gucci.

(φωτό: Χαριτολογώντας κάπως, θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς αν η Gucci θέλει τις αποκλειστικές τσάντες της να φοριούνται από τη γυναικεία ηγεσία; Επιπλέον, τα αρχικά του λογότυπου τους θα μπορούσαν επίσης να ερμηνευθούν ως “Παγκόσμιοι Στόχοι” (GG : Global Goals).

Αυτοί είναι οι παράγοντες που έχουν αναλάβει να καθορίσουν την κατεύθυνση του παγκόσμιου κινήματος προς τους στόχους που οι ίδιοι έχουν θέσει. Αυτή η προσέγγιση (προηγουμένως ονομαζόμενη “Μεταβατική Διακυβέρνηση”, που αναπτύχθηκε για την ολλανδική κυβέρνηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000) περιγράφεται στη διατριβή μου “Ordo Ab Chao – The Political History of Biofuels in the European Union” (Τάξη μέσα από το Χάος – Η πολιτική Ιστορία των Βιοκαυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση) (2012) . Ο Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το αποκαλεί τώρα “Καπιταλισμό Ενδιαφερομένων Μερών”.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη η εύρεση των βασικών θεμάτων των βασικών ιδρυμάτων και εταιρειών. Ανήκουν στην ατζέντα τους. Εκτός από το ΚΛΙΜΑ, την Ηγεσία και την ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ, βρίσκουμε την ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ, ως θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας “δίκαιης και ΟΥΔΕΤΕΡΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”.

Στην υποομάδα “Τεχνολογία & Καινοτομία για την Ισότητα των Φύλων”, με εταίρους το Ίδρυμα Rockefeller, το Salesforce και τη Microsoft , αυτό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Η ομάδα παρουσίασε ένα Gender-Diverse Digital Reset στο Νταβός στην ψηφιακή συνάντηση του WEF τον Ιανουάριο του 2021. Ενώ η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση και, σύμφωνα με το WEF, “επέκτεινε το χάσμα των φύλων κατά μια γενιά”, άνοιξε επίσης “καταλυτικές ευκαιρίες”.

Αυτό δείχνει μια σχιζοφρενική στάση όπου κάθε καταστροφική κρίση αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα ως μια φανταστική ευκαιρία – ειδικά για όσους επενδύουν και προσφέρουν τις λύσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι η GenderTech ή η FemTech που θα έρθουν προς διάσωση. Οι γυναίκες και τα κορίτσια θα πρέπει να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν περισσότερες ψηφιακές λύσεις για να επιτύχουν έναν πιο “περιεκτικό” ψηφιακό μετασχηματισμό. Η ΣΥΛΛΟΓΗ, η ΑΝΑΛΥΣΗ και ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ είναι οι ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΙ ΛΙΘΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ

Όλα βασίζονται σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία. Η τεχνοκρατική σκέψη όπου όλα πρέπει να είναι ακριβώς ίσα και να χωρίζονται σε 50/50 σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, δεν λαμβάνει υπόψη με τι πραγματικά θέλουν να εργαστούν οι άνθρωποι ή ότι οι καλύτεροι πρέπει να παίρνουν τη δουλειά.

Αντίθετα, η τελειότητα πρέπει να επιτευχθεί μέσω ειδικών μέτρων και ποσοστώσεων που επιβλέπονται από τεχνοκρατικά συστήματα ελέγχου.

Ως συνήθως, ο στενός εταίρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του ΟΗΕ είναι έτοιμος να βοηθήσει, με τους “Επιταχυντές Ισότητας Φύλων” τους , οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα εδραιώσουν την “ισότητα των φύλων στην πολιτική ανταπόκρισης και ανάκαμψης στον Covid-19”. Αυτά συγκρίνουν δεδομένα από όλα τα έθνη του κόσμου και κατατάσσουν κάθε χώρα ανάλογα με το πόσο κοντά βρίσκονται σε μια τέλεια διαίρεση φύλου 50/50 σε διάφορους τομείς.

Το έργο υπάγεται στο Κέντρο του WEF για τη Νέα Οικονομία και Κοινωνία με μέλη όπως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, η Microsoft και το Salesforce . Το δίκτυο εμπειρογνωμόνων του WEF εξετάζει τα ζητήματα ισότητας του φόρουμ σε συνεργασία με το UN Women . Εδώ δημιουργούνται συνεργασίες.

 

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Η ισότητα των φύλων έχει επίσης αποτελέσει το επίκεντρο της πρωτοβουλίας συστήματος του WEF “Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Εκπαίδευσης, του Φύλου και της Εργασίας” . Στην ομάδα εργασίας για το φύλο, βρίσκουμε εκπροσώπους από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates , Salesforce , Unilever και εταιρείες σε κλάδους όπως η υγεία, τα φαρμακευτικά προϊόντα, οι τηλεπικοινωνίες, η ασφάλεια και η διαφήμιση.

Ένα από τα σημεία που έθιξε η έκθεσή τους Επιτάχυνση της Ισότητας των Φύλων στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση είναι να πάρουν περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις. Για παράδειγμα, σε κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρείες. Στην έκθεση, το WEF επισημαίνει τον Καναδά και τη Γαλλία, με επικεφαλής τις μαριονέτες του WEF Τρυντώ και Μακρόν , ως καλά παραδείγματα.

“Ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τρυντώ στον Καναδά και ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία πέτυχαν πρόσφατα την ισότητα των φύλων στα υπουργικά τους υπουργικά συμβούλια, όπως και σε επιλεγμένες άλλες χώρες την τελευταία δεκαετία”.

Μέσω αυτού, το WEF έχει εξασφαλίσει ότι θα φέρει τις δικές του καλά προγραμματισμένες γυναίκες σε βασικές θέσεις. Αυτοί δηλαδή που έχουν υποβληθεί σε διάφορα προγράμματα ηγεσίας τους (όπως Young Global Leaders και Global Shapers ). Αυτό δίνει στο φόρουμ μεγαλύτερο έλεγχο της ατζέντας και μπορεί να το κατευθύνει προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο αριθμό γυναικών έχουν δοθεί ηγετικές θέσεις στην υλοποίηση τόσο του μεγάλου ψηφιακού μετασχηματισμού όσο και της καταπολέμησης του COVID-19. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής του ΟΗΕ, αυτές οι γυναίκες είχαν σημαντικό αντίκτυπο σε έναν επιτυχημένο αγώνα πανδημίας.

“Σε χώρες με γυναίκες στο τιμόνι, οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τον COVID-19 ήταν έξι φορές χαμηλότεροι, για παράδειγμα, εν μέρει λόγω της ταχύτερης ανταπόκρισης της ηγεσίας και της μεγαλύτερης έμφασης στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία”. ( Πρόοδος στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης – The Gender Snapshot 2020 )

Αυτό μπορεί επίσης να σχετίζεται με το γεγονός ότι οι γυναίκες γενικά είναι συχνά πιο φιλόξενες και πιο επιρρεπείς να ανταποκρίνονται σε πιο συναισθηματικό επίπεδο σε απειλές όπως οι πανδημίες, οι κλιματικές αλλαγές και ο πόλεμος. Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουν δύσκολες ερωτήσεις και μπορούν πιο εύκολα να πειστούν να λάβουν δραστικά μέτρα (όπως το κλείσιμο ολόκληρων κοινοτήτων για να σωθούν ζωές). Ίσως μπορούν επίσης να εξαπατηθούν πιο εύκολα από τα υπερβολικά μοντέλα των τεχνοκρατών;

Όπως δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ σε σχέση με την πανδημία:

“Ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει σύνορα. … Αυτή η πανδημία απαιτεί επείγουσες προσπάθειες στο πνεύμα της πολυμέρειας: μια ενωμένη παγκόσμια απάντηση με τα Ηνωμένα Έθνη στον πυρήνα της. Στο παγκόσμιο χωριό μας, η αλληλεγγύη είναι η μόνη επιλογή…”

Αλλά από την άλλη πλευρά, το ίδιο είδος μάντρα έχει επαναληφθεί από τους άνδρες ηγέτες του κόσμου.

“Όπως έδειξε ο κορωνοϊός, δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν κάνει διακρίσεις. Είναι κακό. Είναι άσχημο. Πρέπει όμως να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί”. (Ντόναλντ Τραμπ)

(φωτό: Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη “μεγάλη φίλη” του Έρνα Σόλμπεργκ 2018.)

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, Amina Mohammed, είναι μέλος του Young Global Leaders Board από το 2017, μαζί με την Nicole Schwab , πρόεδρο (στο συμβούλιο περιλαμβάνεται επίσης ο Eric Jing του Ομίλου ANT , ο οποίος ανέπτυξε το κινεζικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης). Στη συνέχεια, το έργο του YGL διευθύνεται από την εκτελεστική διευθύντρια Mariah Levin . Η Μοχάμεντ, η οποία προηγουμένως ήταν υπουργός Περιβάλλοντος στη Νιγηρία, κέρδισε την κορυφαία της θέση στον ΟΗΕ την ίδια χρονιά που εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο. Προηγουμένως ήταν υπεύθυνη για τη διαδικασία που οδήγησε στους παγκόσμιους στόχους. Αποτελεί παράδειγμα των στενών δεσμών μεταξύ του ΟΗΕ και του WEF.

(φωτό: Η κόρη του Ντόναλντ Ιβάνκα Τραμπ ονομάστηκε YGL 2015. Εδώ με φόρεμα Gucci.)

Η εκπαίδευση του υπάκουου στελέχους περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Stanford , το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang , την Apolitical Academy Global και το Harvard Kennedy School υπό την επίβλεψη του προέδρου του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Ντέιβιντ Ρούμπενσταϊν .

Συνεργάτης για το Πρόγραμμα Υπεύθυνων Ηγετών της YGL είναι η εταιρεία συμβούλων πληροφορικής Accenture , της οποίας ηγείται το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WEF, Julie Sweet. Αυτό το πρόγραμμα εκπαιδεύει οραματιστές με προσανατολισμό στο μέλλον «που δεν κοιτάζουν την επίλυση προβλημάτων του σήμερα, αλλά κοιτάζουν την επίλυση προβλημάτων του μέλλοντος και τη διατήρηση της υγείας του πλανήτη γη».

Εκτός από το γεγονός ότι η διοίκηση του YGL κυριαρχείται από γυναίκες, στο πρόγραμμα του φόρουμ έχουν συμμετάσχει και αρκετές γυναίκες ηγέτες. Οι μισοί από τους ετησίως εκλεγμένους ηγέτες από το YGL είναι γυναίκες. Αυτά έχουν πάρει κεντρικές θέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της επακόλουθης μεγάλης ανάκαμψης. Η Mariah Levin θεωρεί ότι η γυναικεία ηγεσία είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων όπως οι πανδημίες και το κλίμα. Ανάμεσα στις γυναίκες με την πίστη τους στο WEF που έχουν κερδίσει κορυφαίες θέσεις στην πολιτική, βρίσκουμε ονόματα όπως η Chrystia Freeland , η Jacinda Ardern , η Sanna Marin , η Paula Ingabire και η Annalena Baerbock.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Το είδος των λύσεων που επιβραβεύει το WEF για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών παρουσιάζεται στην έκθεση Unlocking Technology for the Global Goals , όπου η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση ως συνήθως είναι στο επίκεντρο. Αν και πέντε από τους έξι βασικούς συγγραφείς είναι γυναίκες, οι τεχνοκρατικές μέθοδοι που προσανατολίζονται περισσότερο στον ανδρισμό είναι αυτές που υποστηρίζονται.

Μερικές από τις προτάσεις για την επίτευξη μιας πιο ισότιμης κοινωνίας είναι:

– Τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό της αμερόληπτης επιλογής για την υποστήριξη της συμπερίληψης
-Εντοπισμός σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο με δυνατότητα AI.
– Ψηφιακή ταυτότητα που βασίζεται σε blockchain για να επιτρέψει την πρόσβαση σε υπηρεσίες και χρηματοδότηση

Η ασφάλεια των γυναικών πρέπει να διασφαλίζεται με τη συμπερίληψή τους σε μια τεχνητή νοημοσύνη που θα επιβλέπει κάθε δραστηριότητα, όπου οι δραστηριότητες και οι επαφές τους μελετώνται και αναλύονται. Παραδοσιακά, οι ανθρώπινες κρίσεις δεν ασχολούνται με αυτά καθώς κινδυνεύουν να είναι μεροληπτικές.

Αντίθετα, οι αποφάσεις θα πρέπει να αφεθούν στη νοημοσύνη των μηχανών. Συνδέοντας την τεχνολογία με τους ανθρωπιστικούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών, αποσκοπεί ωστόσο να προωθήσει τις θετικές πτυχές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Όπως έγραψε ο πρόεδρος του WEF Klaus Schwab στο Foreign Affairs 2015:

Πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και τη δύναμη που έχουμε για να διαμορφώσουμε την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και να την κατευθύνουμε προς ένα μέλλον που αντανακλά τους κοινούς μας στόχους και αξίες.

Το ερώτημα, όμως, είναι ποιανού οι στόχοι και οι αξίες θα προωθηθούν τελικά;

Η έκθεση της UNESCO The Effects of AI on Working Life of Women παρουσιάζει μια μελέτη που δείχνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό από τους άνδρες να δεχτούν να παρακολουθούνται στους χώρους εργασίας τους. Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε μια εκρηκτική εξέλιξη σε σχέση με την πανδημία όπου οι τεχνολογίες έχουν μπει και στα σπίτια.

Αυτό περιλαμβάνει παρακολούθηση αρχείων καταγραφής τηλεφώνου, ηχογραφημένες κλήσεις, συνομιλίες μέσω email, αναγνώριση προσώπου, τηλεοπτικές κάμερες κλειστού κυκλώματος, οθόνες μωρών και φορητές συσκευές για τη μέτρηση της βιολογικής ανθρώπινης δραστηριότητας.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αδικία και να επιτευχθεί μια τέλεια ισορροπία, τα Ηνωμένα Έθνη και ο εταίρος τους, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θέλουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία με εκτεταμένη τεχνολογική εποπτεία και έλεγχο.

Αυτό κινδυνεύει να εκφυλιστεί γρήγορα σε έναν δυστοπικό εφιάλτη και να γίνει κάθε άλλο παρά ένας κόσμος που κυβερνάται από κλασικά γυναικεία ιδανικά. Ήταν αυτό το νόημα με τον όρο “επιτυχής καταπολέμηση της πανδημίας με γυναίκες ηγέτες” στο τιμόνι;

Jacob Nordangård , PhD. στην Τεχνολογία και Κοινωνική Αλλαγή

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενογλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 233


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα