Το αυτονόητο είπε ο νέος υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και έγινε... το έλα να δεις στην κυβέρνηση

Το αυτονόητο είπε ο νέος υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και έγινε... το έλα να δεις στην κυβέρνηση

8 Ιουλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:522
Μοίρασέ το

 

Το «άδειασμα» της διάταξης της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών, προκάλεσε… πανικό

«Πρώτη φορά στην ιστορία…» – Αντιδράσεις για τις διαρροές Μαξίμου περί… προσωπικών απόψεων του Φλωρίδη!

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Προς το παρόν, σας παραπέμπω σε δυο άρθρα για το ακαταδίωκτο των λαμογιών… εδώ… κι εδώ… 

Η… φωτιά που άναψε χθες ο Γιώργος Φλωρίδης στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρείται να σβήσει με… διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, επιπλέον του σάλου δηλαδή που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε ότι ο κ.Φλωρίδης από το βήμα της Βουλής, «άδειασε» τη διάταξη της Νέας Δημοκρατίας στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών και είπε ουσιαστικά ότι θα καταργήσει τη συγκεκριμένη διάταξη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μόνο που… ξέχασε ότι η νομοθέτηση για την ασυλία των τραπεζιτών, έγινε επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η αναστάτωση και ο πανικός που προκλήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν τόσο μεγάλη, που «δόθηκε γραμμή» σε άπαντες να «παπαγαλίζουν» ότι οι δηλώσεις Φλωρίδη είναι… προσωπικές απόψεις!

Ο πρώτος που… ευθυγραμμίστηκε με το Μαξίμου, ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος χθες αργά το βράδυ στο Action24, σχολίασε μεταξύ άλλων πως «η εισήγηση του κ. Φλωρίδη αποτελεί μια διαχρονική προσωπική του θέση που δεν έχει τεθεί στο Υπ. Συμβούλιο»!

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος στο Attica TV, είχε κάνει λόγο για «μεγάλο φιάσκο του Φλωρίδη» και πρόσθεσε περιπαικτικά πως «περιμένουμε κάποια επίσημη διαρροή ότι δεν κατάλαβε τι είπε».

«Πρώτη φορά στην ιστορία…»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις «προσωπικές απόψεις» που αναφέρει το αφήγημα της ΝΔ, σχολίασε σήμερα δηκτικά, ότι «πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις!»

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ακόμα ότι «μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του» και πρόσθεσε: «Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά».

  • Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις! 

Αυτά διαρρέει από χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, ο οποίος χθες «άδειασε» καθαρά την διάταξη της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών. 

Μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του. Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά.

 

 


Πηγή

Προβολές : 522


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα