Το αφεντικό του Βάγκνερ επικαλέστηκε ένα «ένοπλο πραξικόπημα» στη Ρωσία. Τα τανκς στους δρόμους

Το αφεντικό του Βάγκνερ επικαλέστηκε ένα «ένοπλο πραξικόπημα» στη Ρωσία. Τα τανκς στους δρόμους

24 Ιουνίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:249
Μοίρασέ το

 

Ο Yevgeny Prigozhin, ήδη καταζητούμενος από το FBI, βρίσκεται υπό έρευνα από την FSB μετά τον σκληρό λόγο του εναντίον του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σαν προδότης που τώρα εργάζεται για το ΝΑΤΟ!

Ο Πριγκόζιν πρέπει τώρα να φοβάται την προδοσία από τους άνδρες του περισσότερο από τη ρωσική δικαιοσύνη.

 

VERSIONE ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του Ομίλου Wagner, βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενο ότι υποστήριξε μια ανταρσία κατά της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσίας.

Παρά τους ισχυρισμούς του Evgeny Prigozhin, δεν φαίνεται να υπάρχει βίντεο ή φωτογραφία απόδειξης δυνάμεων του PMC να κινούνται μέσω της Ρωσίας. Επίσης, δεν υπάρχουν αναφορές για μάχες ή αψιμαχίες, σύμφωνα με το Russia Today.

Υπάρχει κάποια αναταραχή στη Ρωσία αφού ο Evgeny Prigozhin, επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του Ομίλου Wagner, κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση ότι διοργάνωσε ένοπλη εξέγερση.

Το Twitter άνοιξε ακόμη και μια ζωντανή ροή που ονομάζεται «πραξικόπημα στη Ρωσία», αλλά έχει συγκεντρώσει έως και 20 χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι διέταξε τα πιστά του στρατεύματα να κινηθούν προς το Ροστόφ-ον-Ντον, μια μεγάλη πόλη στη νότια Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν και στη Μόσχα.

Το MOD προειδοποιεί τους μαχητές του Wagner να μην λάβουν μέρος σε «ένοπλο πραξικόπημα»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προέτρεψε τους στρατιώτες της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του Ομίλου Wagner να σταματήσουν την ένοπλη εξέγερσή τους, καλώντας τους να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Σε δήλωση το Σάββατο, το υπουργείο υποστήριξε ότι μέλη του PMC «εξαπατήθηκαν για να συμμετάσχουν στο εγκληματικό στοίχημα του [αρχηγού της ομάδας Wagner Evgeny] Prigozhin», προσθέτοντας ότι ορισμένοι μαχητές της Wagner «έχουν ήδη καταλάβει το λάθος τους» και ζήτησαν από τις αρχές για βοήθεια στην ασφαλή επιστροφή στις περιοχές μόνιμης ανάπτυξής τους.

Άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στο κέντρο της πόλης του Ροστόφ

Ρώσοι πράκτορες ασφαλείας εισήλθαν στο κέντρο PMC Wagner στην Αγία Πετρούπολη, ενδεικτικό επικείμενων ερευνών, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι δύο λεωφορεία με αστυνομικούς ταραχών ανατράπηκαν κοντά στο κτίριο. Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή παρέμεινε ήρεμη.

Ο Βασίλι Γκολούμπεφ, ο κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ, ανακοίνωσε ότι όλες οι δημόσιες μαζικές εκδηλώσεις στην πόλη που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο έχουν ακυρωθεί. Σημείωσε ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούσαν, αλλά οι διαδρομές στο κέντρο της πόλης έχουν αλλάξει, προσθέτοντας ότι έχουν τεθεί ορισμένοι περιορισμοί στους δρόμους που οδηγούν στην πόλη Ταγκανρόγκ, δυτικά του Ροστόφ-ον-Ντον και στα βόρεια της πόλης.

Ο Βασίλι Γκολούμπεφ, ο κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ, προέτρεψε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο του Ροστόφ-ον-Ντον και, αν είναι δυνατόν, να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η δήλωση έρχεται εν μέσω βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται στο κέντρο της πόλης.

Μια στρατιωτική στήλη βρίσκεται σε κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Μ-4 που συνδέει το Voronezh και το Rostov-on-Don, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στο Telegram, ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να απέχουν προσωρινά από τη χρήση του δρόμου. Η δήλωση προσθέτει ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην περιοχή «λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια».

 

Οι προηγούμενες Απειλές του Πριγκόζιν

Εισαγωγή Fabio Giuseppe Carlo Carisio

Ήδη κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης του Bakhmut, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών μισθοφόρων της Ομάδας Wagner είχε ήδη στείλει σημάδια αστάθειας, παραπονούμενος ότι δεν είχε λάβει αρκετά όπλα και πυρομαχικά από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να πολεμήσει.

Αυτό με έκανε να υποψιαστώ ότι ακόμη και μεταξύ των Ρώσων μισθοφόρων υπήρχε μια ακμάζουσα μαύρη αγορά λαθρεμπορίου όπλων που μεταπωλούνταν στον πλειοδότη.

Σήμερα ο Yevgeny Prigozhin, χτυπημένος από διάφορα εντάλματα σύλληψης από το αμερικανικό FBI για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα και επομένως πιθανόν να μπει στον πειρασμό να κάνει μια καθαρή ζωή στη Δύση, μάλλον αποφάσισε να προδώσει τη χώρα του και να πουλήσει τον εαυτό του στο ΝΑΤΟ σε μια εποχή που ο Ουκρανός στρατός υποστήριξε από την Ατλαντική Συμμαχία υφίσταται γιγαντιαίες απώλειες σε μια αποτυχημένη αντεπίθεση για την οποία το Κίεβο και η Ουάσιγκτον μοιράζονται την ευθύνη.

Ο Yevgeny Prigozhin καταζητείται από το FBI

Η χειρονομία του φαίνεται να είναι αυτή ενός προδότη που άφησε τον εαυτό του να δελεαστεί από τη δυτική διαφθορά. Όπως μπορεί να αναμένεται από τους χειρότερους μισθοφόρους.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αρνηθεί τα στοιχεία πώς οι πολλαπλές επιθέσεις με τις οποίες ο στρατός του Κιέβου, μετά το πραξικόπημα του ΝΑΤΟ του 2014, παραβίασε την εκεχειρία των συμφωνιών του Μινσκ στο Ντονμπάς, αναγκάζοντας τη Ρωσία να παρέμβει για να σταματήσει τη γενοκτονία του πληθυσμού υπέρ. -Ρώσος από τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ.

Η χειρονομία του αφεντικού του Βάγκνερ φαίνεται να είναι μια πράξη εσχάτης προδοσίας κατά της Μόσχας και, ως εκ τούτου, θα μπορούσε να του κοστίσει ακριβά επειδή ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία έχουν συνηθίσει να στρατολογούν μαχητές του ISIS και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα ως μισθοφόρους, απελευθερώνοντάς τους από τη φυλακή αλλά πληρώνοντας μόνο 1.200 – 1.500 δολάρια το μήνα και, ως εκ τούτου, η Ουκρανία δύσκολα θα έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει στους παραστρατιωτικούς του Βάγκνερ 2.700 δολάρια (250.000 ρούβλια) όπως τους πληρώνει η Ρωσία.

Γι’ αυτό ο Πριγκόζιν πρέπει τώρα να φοβάται την προδοσία από τους άνδρες του περισσότερο από τη ρωσική δικαιοσύνη.

Η FSB ανοίγει ποινική υπόθεση μετά την έκκληση του αφεντικού Βάγκνερ για «ένοπλη εξέγερση»

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του Ομίλου Wagner, βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενο ότι υποστήριξε μια ανταρσία κατά της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσίας.

Όλοι οι ισχυρισμοί του Prigozhin είναι «εντελώς αβάσιμοι», ανέφερε το σώμα σε δήλωση, προσθέτοντας ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) «άνοιξε μια ποινική έρευνα λόγω έκκλησης για ένοπλη εξέγερση».

«Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό κάθε παράνομης δραστηριότητας», δήλωσε η αντιτρομοκρατική επιτροπή.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τον Πριγκόζιν ότι διέδωσε ψεύδη σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ισχυριζόταν ότι ο ρωσικός στρατός είχε επιτεθεί σε βάση μαχητικών Wagner.

Yevgeny Prigozhin κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

«Ένας μεγάλος αριθμός από τους μαχητές μας πέθαναν. Θα αποφασίσουμε πώς θα απαντήσουμε σε αυτή την θηριωδία. Το επόμενο βήμα είναι δικό μας», είπε ο Πριγκόζιν σε δήλωση σχολιάζοντας την υποτιθέμενη επίθεση. Στη συνέχεια υποσχέθηκε να βαδίσει στη Μόσχα και να λογοδοτήσει τους υπεύθυνους, προειδοποιώντας τον στρατό να μείνει μακριά του.

Το υπουργείο Άμυνας περιέγραψε τους ισχυρισμούς του Prigozhin ως «ενημερωτική πρόκληση» και είπε ότι ο ρωσικός στρατός πολεμούσε στην πρώτη γραμμή κατά των ουκρανικών στρατευμάτων.

Η Γενική Εισαγγελία είπε ότι «το έγκλημα αυτό τιμωρείται με φυλάκιση από 12 έως 20 χρόνια».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία εμπλέκονται οι Πριγκόζιν και Βάγκνερ και  λαμβάνονται «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την επίλυση του ζητήματος.

δημοσιεύτηκε αρχικά από το Russia Today


Ο επικεφαλής της Wagner διαδίδει παραπληροφόρηση – MOD

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τον επικεφαλής της PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin, ότι διαδίδει ψέματα, μετά από ένα βίντεο που έκανε το γύρο των social media την Παρασκευή που φέρεται να δείχνει μια επίθεση με ρουκέτα σε μια από τις βάσεις της εταιρείας από ρωσικό έδαφος.

«Όλα τα μηνύματα και τα βίντεο που διανέμονται στα κοινωνικά δίκτυα εκ μέρους του [Yevgeny] Prigozhin σχετικά με το φερόμενο χτύπημα του [ρωσικού στρατού] στα στρατόπεδα της PMC Wagner στις πίσω περιοχές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ενημερωτική πρόκληση», δήλωσε το υπουργείο . είπε σε δήλωση.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να εκτελούν μάχιμες αποστολές στη γραμμή επαφής με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τις συνέπειες μιας «επίθεσης με πυραύλους» σε στρατόπεδο Βάγκνερ σε ένα δάσος κάπου. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το χτύπημα ήρθε από πίσω, δηλαδή από τις δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας», σύμφωνα με την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ένας μεγάλος αριθμός από τους μαχητές μας πέθαναν. Θα αποφασίσουμε πώς θα απαντήσουμε σε αυτή την θηριωδία. Το επόμενο βήμα είναι δικό μας», είπε ο Πριγκόζιν σε δήλωση σχολιάζοντας την υποτιθέμενη επίθεση.

Δημοσιεύτηκε αρχικά από το Russia Today


Ο κορυφαίος Ρώσος στρατηγός στέλνει μήνυμα στον «στασιασμένο» Wagner PMC

Ο αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών κοινών δυνάμεων, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, ζήτησε την Παρασκευή από τους μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Group να σταματήσουν την «εξέγερσή» τους κατά της Μόσχας.

Σε ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σουροβίκιν είπε ότι μόλις επέστρεψε από το μέτωπο, όπου οι ρωσικές δυνάμεις στέκονταν στο έδαφος τους ενάντια στην ουκρανική επίθεση.

«Απευθύνω έκκληση στους μαχητές και τους διοικητές του PMC Wagner», είπε ο Surovikin, φορώντας ακόμα τα κουρασμένα του. «Έχουμε περπατήσει μαζί έναν δύσκολο δρόμο. Πολεμήσαμε μαζί, πήραμε ρίσκα μαζί, είχαμε ήττες μαζί και κερδίσαμε μαζί. Είμαστε του ίδιου αίματος. Είμαστε πολεμιστές. Σας προτρέπω να σταματήσετε. Ο εχθρός απλώς περιμένει να επιδεινωθεί η εσωτερική πολιτική κατάσταση. Δεν πρέπει να παίζουμε στα χέρια του εχθρού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας».

Η Ουκρανία επιχειρεί να ανακαταλάβει το Artyomovsk μετά την «πρόκληση» του Prigozhin – MOD

Το Κίεβο συγκεντρώνει στρατεύματα σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβει τη βασική πόλη του Ντονμπάς, Αρτιόμοβσκ, γνωστή ως Μπαχμούτ στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ουκρανικές μονάδες «εκμεταλλεύονται την πρόκληση [του αρχηγού Wagner Evgeny] Prigozhin με στόχο την αποδιοργάνωση της κατάστασης».

«Στρατιώτες από τη νότια ομάδα καταστέλλουν τον εχθρό με πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δημοσιεύτηκε αρχικά από το Russia Today


Seymour Hersh: “More than half of world’s population supports Russia”

 

 

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 249


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα