Το δηλητήριο και το επερχόμενο delete.

Το δηλητήριο και το επερχόμενο delete.

22 Φεβρουαρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:487
Μοίρασέ το

 

Δεν είναι ο ιός τελικά που σκοτώνει.
Είναι η καθημερινή δηλητηρίαση.
Αυτή έχει πιο πολλά θύματα.

 

 

 

Κι εμείς, σωπαίνουμε…. σωπαίνουμε γιατί γνωρίζουμε πως έχουμε μερτικό σ’ όλα αυτά που συμβαίνουν….

Γιατί δεκαετίες τώρα, όταν έπρεπε να μιλήσουμε, εμείς σωπαίναμε… κανείς μας δεν ήθελε να βγάλει το φίδι από την τρύπα… και σωπαίναμε, και τ’ αφήσαμε να γεμίσει η φιδότρυπα με φίδια…

Σωπαίνουμε, γιατί πλέον δεν μπορούμε να νικήσουμε μόνοι μας τα φίδια, παρά μόνον αν αναγνωρίσουμε τα λάθη μας… τα λάθη των σιωπών μας… αλλά ούτε κι αυτό δεν κάνουμε…

ΤΟΣΟ… ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Στην αρχή μας είπανε πως ήταν μια μόλυνση, ένας ιός. Τώρα όμως ξέρουμε πως είναι δηλητηρίαση. Πως επρόκειτο για δηλητήριο που σιγοπίνουμε εν αγνοία μας και με πρόσχημα την υγεία μας.

Παλιά τακτική.
Μια τακτική πολλών δολοφόνων που δίνουν και έδωσαν διαχρονικά σε «αρρώστους» κάποιο «θαυματουργό φάρμακο» με το άλλοθι της γιατρειάς.
Και πάντα σε μικρές δόσεις.
Για έναν θάνατο αργό και μη ανιχνεύσιμο.

 

Το δηλητήριο της αποξένωσης, της ανεργίας, του φόβου, της απομόνωσης από ανθρώπους, από τις τέχνες από την μουσική από την άθληση από όλα όσα μας δίνουν πολιτισμό.

Η λέξη ΔΗΛΗΤΉΡΙΟ προέρχεται από το ρήμα δ η λ έ ο μ α ι το οποίο σημαίνει καταστρέφω, φθείρω, εξοντώνω, εξαλείφω, αφανίζω, καταστρέφω, σκοτώνω.

Το ρήμα δ η λ έ ο μ α ι πέρασε στην Λατινική γλώσσα και έμεινε ως deleo (la) που σημαίνει ακριβώς το ίδιο.

Από το deleo προκύπτει το γνωστό μας delete. Από το αρχαίο ελληνικό επίθετο δηλητήριο δηλαδή.

Το σβήσιμο όπως επιεικώς μεταφράσαμε. Ενώ πρόκειται για αφανισμό, για εξόντωση όπως ετυμολογήθηκε και παραπάνω.

Δεν είναι ο ιός τελικά που σκοτώνει.
Είναι η καθημερινή δηλητηρίαση.
Αυτή έχει πιο πολλά θύματα.
Τουλάχιστον ο Σωκράτης το γνώριζε. Και επέλεξε.
Εμείς δεν έχουμε καμία επιλογή.
Ελπίζουμε στην ίαση μας αλλά βρισκόμαστε στα χέρια εξολοθρευτών.

 

Γιώβη Βασιλική

Το είδα Προσκυνητής

 

Πηγή

Προβολές : 487


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα