Το ενδιαφέρον των Αμερικανών και η «βόμβα» που έρχεται! «Άνοιξε» 2 δικογραφίες ο Βουρλιώτης για το «πόθεν έσχες» του «δασκάλου με τα κομποσκοίνια».

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών και η «βόμβα» που έρχεται! «Άνοιξε» 2 δικογραφίες ο Βουρλιώτης για το «πόθεν έσχες» του «δασκάλου με τα κομποσκοίνια».

6 Ιουνίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:548
Μοίρασέ το

Η επιστολή – φωτιά που έφτασε στην αρχή για το ξέπλυμα, του μαύρου χρήματος, το άνοιγμα λογαριασμών 7 δημοσιογράφων και τα εμβάσματα των 100.000 ευρώ σε 4 μοναχούς, από πολίτες, που δουλεύουν όμως όλοι (!) σε γνωστό εφοπλιστή.

Με την προϋπόθεση ότι όλα αυτά ισχύουν, αναρωτηθείτε, αν αξίζει τέτοιος διασυρμός στο Άγιον Όρος, για την κάθοδο ενός κόμματος, και τι μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά…
Θλίψη και αηδία…
Και κυρίως αναρωτηθείτε πως γκρεμίζεται ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ για τις πολιτικές βλέψεις…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Προσωπικά, πιστεύω πως όλο αυτό το θεατρικό παιχνίδι είναι, για να δοθούν “πάσες” στο κόμμα του Νατσιού… το γιατί, το έχω εξηγήσει πολλάκις…το διαπιστώνετε και στην παρούσα ανάρτηση…
ΜΠΑΧΑΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ… για τα μάτια του Νατσιού…
Από το 2021, η υπόθεση και τώρα την “ανέσυρε” ο εισαγγελέας… Αυτό, δεν σας λέει τίποτα;;;
 


Όλα δείχνουν ότι οι επόμενες μέρες θα έχουν καταιγιστικές εξελίξεις που θα αφορούν  το νεοεμφανιζόμενο κόμμα ΝΙΚΗ που θα αποτελούν και έκπληξη ακόμα και για αυτούς (εκτός τον πυρήνα του) που αποτελούν τους βασικούς υποστηρικτές.

 

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στο edolio5 πριν λίγες μέρες για την έρευνα το ΣΔΟΕ σχετικά με το πόθεν έσχες του κόμματος «ΝΙΚΗ» για τις οποίες κάναμε σχετικό ρεπορτάζ έρχονται πλέον να επιβεβαιωθούν από πολλές πηγές.

 

Οι αρχές επιχειρώντας να ανακαλύψουν την χρηματοδότηση της «Νίκης»  ανέσυραν έναν φάκελο που είχε τεθεί στο αρχείο και αφορά τη μεταφορά χρημάτων σε Μονές του Αγίου Όρους, από εφοπλιστικό γραφείο σε συνδυασμό με μια επιστολή με καυτό περιεχόμενο που έφτασε στα χέρια του επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς με γνωστά ονόματα δημοσιογράφων, ως παραλήπτες μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του edolio5, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται εμβάσματα που εστάλησαν σε μοναχούς γνωστής μονής που πρωταγωνιστεί στην υποστήριξη του συγκεκριμένου κόμματος.

Το μοναστήρι σε ανακοίνωση του την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα «Νίκη» και ότι δεν εμπλέκεται στις εκλογές. Φαίνεται όμως ότι αυτή η ανακοίνωση δεν έπεισε τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη.


Ο φάκελος ανασύρθηκε από το αρχείο την προηγούμενη Παρασκευή. 

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, αφορά συγκεκριμένα εμβάσματα, ορισμένα εκ των οποίων ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
Ως αποστολείς εμφανίζονται απλοί πολίτες που διατηρούν όμως όλοι υπαλληλικές σχέσεις με γνωστό εφοπλιστή.Ο φάκελος έκλεισε, την άνοιξη του 2021.Δεν είναι γνωστό το σκεπτικό με το οποίο ο σημερινός πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα, επίτιμος εισαγγελικός λειτουργός Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε να ανοίξει ξανά ο φάκελος, όμως συνάγεται ότι θεωρήθηκε λάθος ο τρόπος με τον οποίο είχε κλείσει τότε η υπόθεση.
Το πιο προφανές είναι να ενημερώθηκε από κάποια «πηγή» για την αναγκαιότητα της νέας έρευνας.Η μεταφορά χρημάτων με τη μορφή δωρεών σε μοναστήρια του Αγίου Όρους προσέλκυσε το ενδιαφέρον και των αμερικανικών Αρχών.

Οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν στα μοναστήρια για… «συντεύξεις» παριστάνοντας τους δημοσιογράφους,  ρωτώντας τους μοναχούς για τις δωρεές που δέχονται από συγκεκριμένα πρόσωπα και ιδρύματα.


Οι μοναχοί φέρεται να απάντησαν ότι ο ίδιος ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους προβλέπει το αυτοδιοίκητο των μοναστηριών, παρ’ όλα αυτά δεν έχουν να κρύψουν τίποτα.«Κρατάμε αναλυτικά βιβλία. Όλα τα χρήματα στα μοναστήρια είναι από δωρεές, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τη φορολόγηση των Ελλήνων πολιτών», λένε στο Άγιον Όρος κάθε φορά που ανοίγει το ίδιο θέμα.Τον περασμένο Φεβρουάριο, μία ελληνική τράπεζα στην οποία διατηρεί λογαριασμό η Μονή Φιλοθέου, χτύπησε το «κόκκινο καμπανάκι».

Από την αλληλογραφία μεταξύ της τράπεζας και του μοναστηριού φέρεται να προκύπτει ότι εντοπίστηκαν 12 εμβάσματα – ενδεικτικά, ύψους 50-100.000 ευρώ το καθένα – με αποστολείς φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και ιδρύματα,Η αρχική εσωτερική συζήτηση στο μοναστήρι φέρεται να ήταν πως οι ίδιοι άνθρωποι «είναι ευσεβείς που κάνουν δωρεές και εκπληρώνουν τάματα» και πως «δεν γίνεται να κάνουμε σε μία μέρα αυτούς τους ανθρώπους εχθρούς», όπως ειπώθηκε.

Η επίσημη άποψη που τελικά επικράτησε, πάντως, ήταν η πλήρης συμμόρφωση με την οδηγία της τράπεζας κι επομένως η μη αποδοχή στο εξής των χρημάτων και των δωρεών από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πριν αρκετό καιρό εστάλη αναλυτική επιστολή – καταγγελία στο ΣΔΟΕ όπου περιγράφεται αναλυτικά, με ονόματα και διευθύνσεις, ο τρόπος που διακινήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ με αποδέκτες 7 συγκεκριμένους δημοσιογράφους για την υποστήριξη συγκεκριμένου κόμματος που βρίσκεται εκτός Βουλής.
Είναι προφανές ότι το edolio5 έχει στην διάθεση του τα ονόματα που αναφέρονται στην επιστολή αυτή αλλά μέχρι να ασκηθεί ποινική δίωξη, που αναμένεται τις επόμενες μέρες, δεν θα αναφέρουμε κανένα και καμία εξ αυτών αναμένοντας την εξέλιξη της έρευνας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 548


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα