Το εφιαλτικό πρόσωπο της τεχνητής νοημοσύνης και τα σχέδια των ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ...

Το εφιαλτικό πρόσωπο της τεχνητής νοημοσύνης και τα σχέδια των ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ...

11 Δεκεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:391
Μοίρασέ το

 

Ο Yuval Noah Harari συζητά τη δημιουργία μιας τεράστιας τάξης άχρηστων ανθρώπων και τι πρέπει να γίνει με αυτούς

«Μια πιθανότητα είναι αυτή η δημιουργία μιας νέας μαζικής τάξης άχρηστων ανθρώπων. Μια άλλη πιθανότητα είναι η διαίρεση της ανθρωπότητας σε διαφορετικές βιολογικές κάστες, με τους πλούσιους να αναβαθμίζονται σε εικονικούς θεούς και τους φτωχούς να υποβιβάζονται σε αυτό το επίπεδο άχρηστων ανθρώπων».

 

 

Το 2015 και το 2017, ο ιστορικός και φιλόσοφος Yuval Noah Harari συζήτησε πώς δημιουργείται μια τεράστια τάξη άχρηστων ανθρώπων. Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης αρχίζει να δημιουργεί «την άχρηστη τάξη», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν το βιβλίο του του 2015 έδωσε λύσεις, απάντησε: «Προς το παρόν, η καλύτερη εικασία που έχουμε είναι να τους κρατάμε [την άχρηστη τάξη] ευχαριστημένους με ναρκωτικά και παιχνίδια στον υπολογιστή».

 

Το 2015, ο Yuval Noah Harari δημοσίευσε δύο βιβλία: « Sapiens: A Brief History of Human Kind » και « Homo Deus: A Brief History of Tomorrow ». 

Ο Δρ John Lennox, ένας διάσημος μαθηματικός της Οξφόρδης και συγγραφέας του « 2084: Artificial Intelligence and the Future of Humanity » , είπε ότι ο Harari τον απασχολούσε λόγω της ευρείας επιρροής του. «Είναι πραγματικά ένας παράγοντας επιρροής… Αυτό που πραγματικά έχει να πει με απασχολεί περισσότερο λόγω της ανακρίβειάς του και η ανάγνωση της ιστορίας μου φαίνεται πολύ περίεργη», είπε ο Δρ Lennox.

Στο Homo Deus, είπε ο Δρ Lennox, ο Harari λέει ότι υπάρχουν δύο βασικά θέματα ημερήσιας διάταξης για τον 21ο αιώνα. «Το πρώτο είναι να λύσουμε το τεχνολογικό πρόβλημα του ανθρώπινου θανάτου. Το θεωρεί τεχνικό πρόβλημα και τεχνικό πρόβλημα με τεχνικές λύσεις. Και στη συνέχεια, δεύτερον, για να ενισχύσει την ανθρώπινη ευτυχία… [Σχετικά με] την ενίσχυση της ανθρώπινης ευτυχίας, ο στόχος του είναι, και αυτό είναι λίγο πολύ ένα απόσπασμα, «είναι να μετατρέψει τον Homo sapiens σε Homo Deus». Με άλλα λόγια, μετατρέψτε τους ανθρώπους σε θεούς».

Διαβάστε περισσότερα:   Ο Δρ John Lennox συζητά για την τεχνητή νοημοσύνη, τον Yuval Harari και πιθανώς το πιο επικίνδυνο από όλα – τον μακροχρόνιο

Λίγο μετά την κυκλοφορία του Homo Deus Harari έδωσε μια ομιλία βασισμένη στο άλλο βιβλίο του Sapiens στο TEDTalks. Μετά την ομιλία του, ζητήθηκε από τον Χαράρι να εξηγήσει μια δήλωση που έκανε στο βιβλίο του Sapiens : «…νέες τάξεις και νέοι ταξικοί αγώνες, όπως ακριβώς έκανε η βιομηχανική επανάσταση».

Ο Χαράρι απάντησε: «Στη βιομηχανική επανάσταση, είδαμε τη δημιουργία μιας νέας τάξης του αστικού προλεταριάτου. Και μεγάλο μέρος της πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας των τελευταίων 200 ετών αφορούσε τι να κάνει με αυτή την τάξη και τα νέα προβλήματα και ευκαιρίες».

«Τώρα, βλέπουμε τη δημιουργία μιας νέας μαζικής τάξης άχρηστων ανθρώπων», είπε.

«Καθώς οι υπολογιστές γίνονται όλο και καλύτεροι σε όλο και περισσότερους τομείς, υπάρχει μια ευδιάκριτη πιθανότητα οι υπολογιστές να μας ξεπερνούν στις περισσότερες εργασίες και να κάνουν τους ανθρώπους περιττούς. Και τότε το μεγάλο πολιτικό και οικονομικό ερώτημα του 21ου αιώνα θα είναι, «Τι χρειαζόμαστε τους ανθρώπους;», ή τουλάχιστον, «Τι χρειαζόμαστε τόσους πολλούς ανθρώπους;»».

Στη συνέχεια, ο Harari ρωτήθηκε εάν υπήρχαν απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις στο βιβλίο του. Απάντησε: «Προς το παρόν, η καλύτερη εικασία που έχουμε είναι να τους κρατάμε ευχαριστημένους με τα ναρκωτικά και τα παιχνίδια στον υπολογιστή».

Διευκρίνισε ότι δεν προέβλεψε το μέλλον αλλά έδινε πιθανότητες. «Δεν είναι προφητεία. βλέπει όλα τα είδη των πιθανοτήτων μπροστά μας», είπε.

Όπως το είδε, υπήρχαν μόνο δύο πιθανότητες. Και τα δύο θα οδηγούσαν σε έναν τεράστιο αριθμό άχρηστων ανθρώπων. Αυτός είπε:

«Μια πιθανότητα είναι αυτή η δημιουργία μιας νέας μαζικής τάξης άχρηστων ανθρώπων. Μια άλλη πιθανότητα είναι η διαίρεση της ανθρωπότητας σε διαφορετικές βιολογικές κάστες, με τους πλούσιους να αναβαθμίζονται σε εικονικούς θεούς και τους φτωχούς να υποβιβάζονται σε αυτό το επίπεδο άχρηστων ανθρώπων».

TED: Γιατί οι άνθρωποι διοικούν τον κόσμο, 24 Ιουλίου 2015 (17 λεπτά)

Λίγο περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στους τουρκικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς TRT The Newsmakers . Το TRT ρωτά στη λεζάντα του βίντεο: Χάρη στη νέα τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, θα επιτύχουμε σχεδόν αθανασία ή είναι ζοφερό το μέλλον για την ανθρώπινη φυλή;

«Τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας στον 21ο αιώνα είναι ο κίνδυνος του πυρηνικού πολέμου, ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής και οι κίνδυνοι που ενυπάρχουν στις διασπαστικές τεχνολογίες, ειδικά στη βιομηχανική και την τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο Χαράρι.

«Κερδίζουμε τώρα πραγματικά θεϊκές δυνάμεις δημιουργίας και καταστροφής όπως ακριβώς σύμφωνα με τις αρχαίες θρησκείες ο Θεός είχε τη δύναμη να δημιουργήσει ζώα και φυτά και ανθρώπους σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Τώρα η ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα με τη βιομηχανική και την τεχνητή νοημοσύνη αποκτά αυτή τη θεϊκή δύναμη να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τη ζωή».

Σύμφωνα με τον Harari, τα κύρια προϊόντα της οικονομίας του 21ου αιώνα δεν θα είναι πράγματα όπως υφάσματα, οχήματα και όπλα. «Τα κύρια προϊόντα θα είναι το σώμα και το μυαλό και το μυαλό. Μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τη ζωή… πραγματικά αναβαθμιζόμαστε σε θεούς».

Δεν είναι απολύτως βέβαιη τεχνολογία, δεν είναι ντετερμινιστική και μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, είπε. «Αλλά, αν δεν είμαστε προσεκτικοί τότε, μέσα στον επόμενο αιώνα – ας πούμε μέσα σε εκατό χρόνια – μπορεί να δούμε την ανθρωπότητα να χωρίζεται σε βιολογικά καλούπια… Με την άνοδο της βιομηχανικής, ίσως είναι δυνατό να μεταφραστεί η οικονομική ανισότητα σε βιολογική ανισότητα και στη συνέχεια …θα δούμε την ανθρωπότητα να χωρίζεται σε κάστες».

Αναφέρθηκε και πάλι στη δημιουργία «της άχρηστης τάξης».

«Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης αρχίζει να δημιουργεί την άχρηστη τάξη. Καθώς οι υπολογιστές ξεπερνούν τους ανθρώπους σε ολοένα και περισσότερες εργασίες, είναι πιθανό να τους απωθήσουν από όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Και τότε ο κίνδυνος είναι ότι θα έχετε εκατομμύρια ανθρώπους, ακόμη και δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν καμία οικονομική αξία και επομένως δεν έχουν επίσης καμία πολιτική δύναμη».

 

 

The Newsmakers: Η ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού; 5 Οκτωβρίου 2017 (13 λεπτά)

 

 

Πηγή

Προβολές : 391


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα