Το θρίλερ ξεκινά: Ο ουκρανικός Στρατός μπαίνει στην πόλη της Χερσώνας και η Ρωσία ετοιμάζει καταφύγια σε όλη την χώρα

Το θρίλερ ξεκινά: Ο ουκρανικός Στρατός μπαίνει στην πόλη της Χερσώνας και η Ρωσία ετοιμάζει καταφύγια σε όλη την χώρα

11 Νοεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:540
Μοίρασέ το

 

Δεν το πιστεύουν Ουκρανοί και Πολωνοί: Υπήρχαν 50.000 Ρώσοι στρατιώτες!

Το Κρεμλίνο παρέδωσε μια πόλη που σύμφωνα με το ρωσικό Σύνταγμα και με βάση το δημοψήφισμα είναι ρωσική και αποτελεί ρωσικό έδαφος. Και μάλιστα χωρίς μάχη.

 

 

 

Αν δεν πρόκειται για παγίδα Ρωσική κατά της Ουκρανίας, η οπισθοχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, μόνον σαν αυτοκτονία μπορεί να εκληφθεί… και το χειρότερο, επιβεβαιώνει όσους από ένα σημείο και μετά, είδαμε τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, ως ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της Μεγάλης Επανεκκίνησης, με την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση να καταστρέφει τους λαούς της Ε.Ε.

Μακάρι να μην επιβεβαιωθούν οι απόψεις μας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Οι Ουκρανοί δεν το πίστευαν: «Υπάρχουν έως και 50.000 Ρώσοι στρατιώτες εκεί»

“Επί του παρόντος, υπάρχουν από 30.000 έως 50.000 Ρώσοι στρατιώτες στη Χερσώνα και τα περίχωρά της. Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω”.

Αυτό δήλωσε πριν λίγες ώρες ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Vadym Skibitsky σε συνέντευξή του στην ιταλική έκδοση της La Repubblica

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ανέφερε ότι πίστευε οι ρωσικές αρχές ξεκίνησαν την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή των εχθροπραξιών.

 

Τί έλεγε Πολωνός στρατηγός

 

Ο Πολωνός στρατηγός Mieczysław Benek δεν πιστεύει στην απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα. Πιστεύει ότι η Ρωσία παρασύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μια παγίδα.

«Έχουμε να κάνουμε με μια προσομοίωση υποχώρησης, όλα φαίνονται πολύ ύποπτα», είπε ο Benek.

Ο στρατηγός πιστεύει ότι πιθανό σενάριο είναι η μερική υποχώρηση και η το στήσιμο «παγίδων» – νάρκων και κρυφών θέσεων βολής.

Το ερώτημα είναι αν θα πέσουν σε αυτό το κόλπο», συνόψισε ο Πολωνός στρατηγός.

Bloomberg: Η Ρωσία επισκευάζει και καθαρίζει καταφύγια από τον Ψυχρό Πόλεμο

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, τα καταφύγια σε ολόκληρη τη Ρωσία ξαναζωντανεύουν μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες παραμέλησης, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Το WarNews247 είχε αποκαλύψει τις πληροφορίες αυτές εδώ και πολύ καιρό.

Οι κρατικοί υπάλληλοι ελέγχουν αθόρυβα τα υπόγεια και άλλες προστατευμένες εγκαταστάσεις, ενώ επισκευάζουν και καθαρίζουν χώρους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη σοβιετική εποχή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις διαδικασίες.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ώθησης από τις ρωσικές αρχές για να διασφαλίσουν ότι η υποδομή πολιτικής άμυνας είναι έτοιμη σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης, είπαν στο Bloomberg άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Διαβάστε επίσης: DEFCON 2 στη Ρωσία: Διαταγή να ετοιμαστούν τα καταφύγια στην Μόσχα – Ανατίναξη του φράγματος Kakhovskaya & πυρηνική έκρηξη στον ορίζοντα…

Η εκστρατεία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα και δεν οφείλεται σε ιδιαίτερες απειλές ή σχέδια για χρήση της υποδομής πολιτικής άμυνας.

Τα καταφύγια είναι ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η εισβολή, που βρίσκεται πλέον στον ένατο μήνα της, πυροδοτεί μια ευρύτερη στρατιωτικοποίηση της ρωσικής κοινωνίας. Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου παρουσιάζουν τον πόλεμο ως υπαρξιακό ζήτημα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, έναν χαρακτηρισμό που η Ουάσιγκτον απορρίπτει.

Ρώσοι αξιωματούχοι στην εκπαίδευση δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι θα επαναφέρουν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση της σοβιετικής εποχής σε σχολεία σε όλη τη χώρα από το επόμενο έτος.

«Αυτό μοιάζει με ομοσπονδιακό διάταγμα. Αλλά θα μπορούσε να είναι και μια προσπάθεια από όλες αυτές τις υπηρεσίες πολιτικής άμυνας να δείξουν τη χρησιμότητά τους και ότι πράγματι κάνουν κάτι», είπε ο Μιχαήλ Βινογκράντοφ, αναλυτής στο Ίδρυμα Πολιτικής της Αγίας Πετρούπολης.

Στις λίγες ρωσικές περιοχές κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, όπου οι επιθέσεις έχουν φτάσει πέρα ​​από τα σύνορα, οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν δημόσια την κίνηση για τα καταφύγια.

Ένας ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας του Κρεμλίνου, ο Νικολάι Πατρούσεφ, διέταξε πλήρη απογραφή των καταφυγίων στη νότια Ρωσία τον Απρίλιο, απαιτώντας να επιστραφούν όσα είχαν αφαιρεθεί από την ομοσπονδιακή ιδιοκτησία.

Όμως, οι επιθεωρήσεις και οι καθαρισμοί εγκαταστάσεων πολιτικής άμυνας, που κατασκευάζονταν συνήθως στα υπόγεια πολυκατοικιών, σχολείων και κυβερνητικών γραφείων στη σοβιετική εποχή, πραγματοποιούνται σε πόλεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την κατάσταση.

Οι πληροφορίες για ορισμένα από αυτά έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωθώντας τους τοπικούς αξιωματούχους να αρνηθούν οποιαδήποτε ειδική εκστρατεία. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι δεν εγκαθιστά χειρουργικές αίθουσες σε καταφύγια, ενώ οι εκπαιδευτικοί υπάλληλοι της Μόσχας αρνήθηκαν ότι ελέγχονται τα σχολεία.

Όμως οι προσπάθειες βρίσκονται ήδη στο μυαλό του κόσμου. Ενδεικτικό είναι ότι ένας μεσίτης στη Μόσχα είπε ότι ορισμένοι από τους πελάτες του έχουν αρχίσει να ρωτούν αν τα διαμερίσματα που προσφέρει διαθέτουν καταφύγια στα υπόγεια του κτιρίου, θεωρώντας τα πλέον ως πολύτιμο εξοπλισμό.

Χάρτες: Η εμβέλεια Himars από την Χερσώνα και η πρόοδος των Ουκρανών προς την πόλη

 

Πηγή

Προβολές : 540


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα