«Το ΙΝΚΑ ΦΩΣ είναι μπροστά μας» – Ιδρύεται εταιρεία παροχής ρεύματος από καταναλωτές για καταναλωτές

«Το ΙΝΚΑ ΦΩΣ είναι μπροστά μας» – Ιδρύεται εταιρεία παροχής ρεύματος από καταναλωτές για καταναλωτές

15 Δεκεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:648
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και… κρατώ πολύ μικρό καλάθι… για να μην σας πω πως ΔΕΝ ΚΡΑΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑΘΙ…

 

«Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες και όχι οι εταιρείες»

Από τη στιγμή που αποδέχονται το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, και 30 % κέρδος ή έως 50 % μικτό κέρδος, το πράγμα βρωμάει…
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ENERGA, ΠΟΥ Η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη, ουσιαστικά τα κάλυψε και οι εκπρόσωποι του δημοσίου, ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ! Και μην ξεχνάτε πως … δικηγόρος των λαμόγιων, ήταν ο Βορίδης…
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…
Θέλω και τη δική σας άποψη,αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Οι Σκωτζέζοι και όχι μόνο αυτοί αλλά και οι Ιταλοί, έκαναν ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, και οι κυβερνήσεις τους αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τις τιμές του ρεύματος…
Στην Ελλάδα των ΡΑΓΙΑΔΩΝ, στερούν το φαγητό της οικογένειάς τους, για να πληρώσουν τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ…

Το υψηλότατο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέγγενη για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι καταναλωτἐς εν όψει και της επαναφοράς της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος αποφάσισαν να πάρουν την κατἀσταση στα χέρια τους.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ιδρύσει εταιρεία παροχής ρεύματος, καθώς όπως επισημαίνει, «η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτεςκαταναλωτέςκαι όχι οι εταιρείες».

 

Η ανακοίνωση

«Μετά τα πολλά τηλέφωνα και μηνύματα σχετικά με τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος (σ.σ. το ΙΝΚΑ) πήρε την απόφαση να ερευνήσει το τοπίο για δημιουργία εταιρείας παροχής υπηρεσιών ρεύματος όπως συμβαίνει και τώρα στην αγορά».

Σήμερα στην αγορά ενέργειας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, λειτουργούν 17 εταιρείες ενέργειας εκ των οποίων οι 12 εταιρείες αγοράζουν και μεταπωλούν το ρεύμα και μόνο οι 5 από τις 17 παράγουν δικό τους ρεύμα.

Έτσι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας κατά όλων αυτών που βιάζουν το εισόδημά μας. Το ΙΝΚΑ ΦΩΣ είναι μπροστά μας. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές και όχι οι εταιρείες.

Απαιτούμε καθαρές τιμές, καθαρά προϊόντα και όχι Μπλε, Πράσινα, Πορτοκαλί, Κίτρινα τιμολόγια ρεύματος που δημιουργούν σύγχυση και μπέρδεμα στους πολίτες καταναλωτές.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει από τους παρόχους ενέργειας στην τιμή αγοράς με βάση το ενεργειακό χρηματιστήριο επί της χονδρικής τιμής ένα έως 30 % κέρδος ή έως 50 % μικτό κέρδος και τέλος.

Δεν πρέπει ποτέ να πληρώσουμε ξανά αυτό που πάθαμε το 2021 και 2022με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και, σήμερα, ρήτρα μετάβασης ή προσαρμογής».

 

 

Πηγή

Προβολές : 648


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα