Το Ισραήλ ετοιμάζει μια πρωτοφανή σε αγριότητα εισβολή αλλά δεν έχει μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα

Το Ισραήλ ετοιμάζει μια πρωτοφανή σε αγριότητα εισβολή αλλά δεν έχει μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα

19 Οκτωβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:256
Μοίρασέ το

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθετεί το «σενάριο της Hamas» για τη σφαγή στο νοσοκομείο

Το Ισραήλ ετοιμάζει μια πρωτοφανή σε αγριότητα εισβολή αλλά δεν έχει μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα - Στους 203 οι όμηροι

Μην γράφετε ανοησίες…
Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ… ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ… (η φωτογραφία παρακάτω)…
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ…
Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΙΡΕΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ…
ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ…
ΚΙ ΑΥΤΟ, ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ…
Καλλιόπη Σουφλή
Η Hamas δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει μια χερσαία εισβολή των Ισραηλινών – Στους 203 οι όμηροι
Το Ισραήλ μπορεί να απειλεί με αφανισμό την Hamas και να έχει εκδώσει μια σειρά από τελεσίγραφα προς τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στα βόρεια εδάφη της Γάζας να μεταφερθούν άμεσα προς νοτιότερες περιοχές (αν και εκεί ακόμα τους σκοτώνουν) υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι επίκειται μια χερσαία επίθεση από τη στιγμή μάλιστα που έχει κινητοποιήσει και μια πρωτοφανή δύναμη 360.000 στρατιωτών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση.
Αναλυτές πιστεύουν ότι το Ισραήλ δεν αποφασίζει να περάσει στο επόμενο στάδιο του πολέμου, δηλαδή σε αυτό της εισβολής, διότι πολύ απλά δεν έχει ένα τελικό σχέδιο για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στη Γάζα, για το ποιος θα την κυβερνήσει, εφόσον καταφέρει να εξαλείψει την Hamas, κάτι πάντως που αρχίζουν… να μην πιστεύουν ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι.
Αν και ο ισραηλινός στρατός έχει αναφέρει πως έχει εξετάσει και έχει καταθέσει όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα στη Γάζα, η κυβέρνηση Netanyahu δεν φαίνεται να έχει καταλήξει σε μια απόφαση, ιδιαίτερα ύστερα από την τοποθέτηση των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να προχωρήσει στην κατοχή και στον έλεγχο της Γάζας.
Και ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει στη Γάζα, ο κύκλος αίματος, βίας και μίσους παραμένει στη Μέση Ανατολή, με το σενάριο της ανάφλεξης να παραμένει πιο πιθανό σε σχέση με αυτό της κατάπαυσης του πυρός.

Είναι χαρακτηριστικό πως ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν περισσότερα πλήγματα κατά της Λωρίδας της Γάζας στις 18 Οκτωβρίου 2023, αγνοώντας τη φρικτή σφαγή στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 471 Παλαιστίνιους μόλις λίγες ώρες νωρίτερα.Βομβαρδίζουμε συνεχώς τη Γάζα – Νεκροί αρχηγοί της Hamas

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να βομβαρδίζει ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας πως έχει καταστρέψει εκατοντάδες υποδομές των τρομοκρατών της Hamas, ιδιαίτερα στη γειτονιά της Sageya, στη Γάζα.

 

 

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς καταστράφηκαν αντιαρματικοί πύραυλοι, υπόγειες σήραγγες, υποδομές πληροφοριών καθώς και αρχηγεία της οργάνωσης.

 

 

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής πτέρυγας Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης στη Rafah, Rafat Harev Hossein Abu Halal καθώς και «ένας αριθμός πρακτόρων που ανήκουν στη δύναμη Najaba της Hamas», αλλά και ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Hamas, Jehad Mheisen, μαζί με μέλη της οικογένειάς του .

 

Εν τω μεταξύ, στους 203 υπολογίζει τους ομήρους που κρατά η Hamas ο ισραηλινός στρατός.

 

 

Θηριωδία

 

Είναι προφανές πως εάν το Ισραήλ προχωρήσει στην εισβολή στη Γάζα, θα πρόκειται για μια στρατιωτική επιχείρηση που θα είναι απαράμιλλη σε αγριότητες και δεν θα θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες επιθέσεις των Ισραηλινών.

 

Το σενάριο αυτό θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο από τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο αλλά και από μια σειρά κρατών και θα φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενος μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

 

Όπως μάλιστα είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin «κανείς από τους μεγάλους παίκτες δεν θέλει μια κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas».

 

 

Η στρατηγική

 

 

Σύμφωνα με το Reuters, η άμεση στρατηγική του Ισραήλ είναι να καταστρέψουν την υποδομή της Γάζας, έστω και αν αυτό συνεπάγεται απώλειες ανάμεσα στους αμάχους, να ωθήσουν τους Παλαιστίνιους προς τα νότια εδάφη και στα σύνορα με την Αίγυπτο και να εισβάλλουν για να κυνηγήσουν τη Hamas, ανατινάζοντας τις υπόγειες σήραγγες και τα τούνελ, όπου και εκτιμάται ότι βρίσκεται η πραγματική δύναμη της Hamas.

 

 

Χωρίς σχέδιο

 

Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς μπορεί να είναι η Γάζα μετά τις στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις.

 

Αμερικάνοι αναφέρουν πως το περιβάλλον του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden ανησυχεί πως το Ισραήλ μπορεί να έχει καταστρώσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο για να επιφέρει μια μόνιμη ζημιά στη Hamas, αλλά δεν έχει διαμορφώσει μια στρατηγική εξόδου.

 

Μάλιστα αναφέρεται πως οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών, Anthony Blinken τις προηγούμενες ημέρες, ακριβώς αυτό αφορούσαν, δηλαδή ποιο θα είναι το μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα.

 

Επισημαίνεται ότι αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει και σε πολλές αραβικές κυβερνήσεις.

 

 

Βόμβες και μετά τι;

 

 

«Το Ισραήλ δεν έχει τελικό σχέδιο για τη Γάζα.
Η στρατηγική τους είναι να ρίξουν χιλιάδες βόμβες, να καταστρέψουν τα πάντα και να μπουν μέσα, αλλά μετά τι;

 

Δεν έχουν στρατηγική εξόδου για την επόμενη μέρα» αναφέρει πηγή στο Reuters ενώ και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί παραδέχονται ότι δεν έχουν πλήρη εικόνα για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα.

 

«Φυσικά και σκεφτόμαστε και ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, και υπάρχουν αξιολογήσεις από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το στρατό και άλλους σχετικά με το ποια θα είναι η κατάληξη.

 

Δεν ξέρουμε όμως με βεβαιότητα ποια θα είναι αυτή» ανέφερε ο Tzachi Hanegbi, διευθυντής του Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό που ξέρουμε είναι τι δεν θα υπάρξει, υπονοώντας προφανώς ότι θα εξαλειφθεί η Hamas.

 

3_93.jpg
Είμαστε έτοιμοι λέει η Hamas

 

 

Πάντως και παρά τη βεβαιότητα των Ισραηλινών, η Hamas δηλώνει εξίσου έτοιμη να αντιμετωπίσει μια εισβολή του Ισραήλ.

 

Αυτό άλλωστε υποστηρίζουν και πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εξαιτίας των τούνελ στη Γάζα, οι Ισραηλινοί δεν πρόκειται να εξοντώσουν την Hamas με τανκ και δύναμη πυρός.

 

Μάλιστα επισημαίνεται πως ήδη οι Ταξιαρχίες Ezzedine al-Qassam, ένοπλη πτέρυγα της Hamas, έχει εγκαταστήσει αντιαρματικές νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς περιμένοντας τα ισραηλινά στρατεύματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως την αισιοδοξία των Ισραηλινών για εξόντωση της Hamas δεν συμμερίζονται ούτε οι ΗΠΑ.

 

 

Το πιθανότερο σενάριο

 

 

Όπως λένε Αμερικάνοι, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ισραηλινές δυνάμεις να σκοτώσουν ή να συλλάβουν όσο περισσότερα μέλη της Hamas μπορούν, να ανατινάξουν σήραγγες και εργαστήρια πυραύλων και μετά και αφού αυξηθούν οι απώλειες των Ισραηλινών, να αναζητήσουν διέξοδο, κηρύσσοντας τη νίκη και να αποχωρήσουν από τη Γάζα.
5_37.jpg

Απειλές

Σε όλες αυτές τις παραμέτρους υπάρχει πάντα και το σενάριο μιας γενικευμένης σύρραξης.

 

Το Ιράν έχει προειδοποιήσει ακόμα και με προληπτικό χτύπημα κατά του Ισραήλ, ανάλογα με τις κινήσεις που θα κάνει στη Γάζα.

 

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Hossein Amir-Abdollahian έχει επίσης υποσχεθεί ότι επίκειται ένα ακόμα «ωστικό κύμα» κατά των Ισραηλινών.

 

Αλλά και τα περισσότερα αραβικά κράτη υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετα στη συλλογική τιμωρία των απλών Παλαιστινίων από το Ισραήλ, προειδοποιώντας για κλιμάκωση της οργής εάν αυξηθούν οι νεκροί άμαχοι.

 

4_83.jpg

Seymour Hersh: Το Ισραήλ θέλει να μετατρέψει τη Γάζα σε Hiroshima αλλά χωρίς να ρίξει πυρηνικά

 

 

Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να μετατρέψει την πόλη της Γάζας σε Hiroshima, αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, έγραψε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh στο ιστολόγιό του στο Substack, επικαλούμενος πηγές.

 

«Η στάση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu , όπως εκτιμήθηκε από τους αναλυτές πληροφοριών, μου είπαν, ισοδυναμεί με αποφασιστικότητα «να εξαφανίσει τη Hamas».

 

Ένας ενημερωμένος αξιωματούχος μου είπε ότι «η πόλη της Γάζας βρίσκεται σε διαδικασία μετατροπής σε Hiroshima χωρίς να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα», έγραψε ο Hersch.

 

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί να χρησιμοποιήσει βόμβες κατασκευής ΗΠΑ στην επιχείρηση εδάφους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι γνωστές ως «bunker busters», οι οποίες είναι ικανές να πλήξουν στόχους 30-40 μέτρα κάτω από τη γη, που μπορούν να βοηθήσουν στην καταστροφή των υπόγειων συστημάτων όπου η Hamas κατασκευάζει τα όπλα της.

gaza_b.jpg
Ανάσα για τη Γάζα – Από αύριο 20/10 η ανθρωπιστική βοήθεια

 

 

Από αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στα περίπου 2,3 εκατομμύρια των Παλαιστινίων της Γάζας, η οποία παραμένει πλήρως αποκλεισμένη από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα περάσουν από το πέρασμα της Rafah στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας.
Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι οι Αιγύπτιοι θα πρέπει να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν επέλθει στο οδικό δίκτυο από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών.
Εκτιμάται πως μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 200 φορτηγά με περίπου 3.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας κοντά στο πέρασμα της Rafah.

 

Παρόλο αυτά, και όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, από τα 200 θα περάσουν αρχικά τα 20 φορτηγά.

 

Εάν διαπιστωθεί ότι η Hamas κατασχέσει αυτά τα φορτία ή δεν τους επιτρέψει να περάσουν, τότε η ανθρωπιστική βοήθεια θα διακοπεί.

 

Η συμφωνία για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία ωστόσο εκτιμάται ότι δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού, επιτεύχθηκε μεταξύ των προέδρων της Αιγύπτου, Abdel Fatah al Sisi και των ΗΠΑ, Joe Biden.

 

Οι δύο πρόεδροι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, συμφώνησαν στην ανάγκη για διατήρηση της σταθερότητας στην Μέση Ανατολή και την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Hamas, ενώ επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη στρατηγικής σημασίας σχέση μεταξύ των χωρών τους.

 

gaza_5_2.JPG
Τραγικός ο απολογισμός

 

 

Βάσει των τελευταίων στοιχείων, οι Παλαιστίνιοι μετρούν πάνω από 3.500 νεκρούς και 12.000 τραυματίες μόνο στη Γάζα.

 

Το 70% των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 1.300 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, μεταξύ των οποίων 600 παιδιά.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως 7 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 12 ώρες από πυρά Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη, ενώ συνολικά από τις 7/10 έχουν σκοτωθεί 69 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη.

 

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί κάνουν λόγο για πάνω από 4.600 τραυματίες (εκ των οποίων οι 12 σε κρίσιμη κατάσταση) και 1.400 νεκρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τις επιθέσεις της Hamas κατά την ημέρα της εισβολής της στις 7 Οκτωβρίου.

 

middle_east.JPG
Fake τα video των Ισραηλινών για το νοσοκομείο

 

 

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί των Ισραηλινών ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές για το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας.

 

Το Newsweek αναφέρει ότι το video που έδειχνε την επίθεση και που είχε δημοσιοποιηθεί σε δύο επίσημους λογαριασμούς του Ισραήλ «κατέβηκε».

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το video που είχε αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Κράτους του Ισραήλ στο twitter όπως και στο λογαριασμό του Michael Herzog, του Ισραηλινού πρέσβη στις ΗΠΑ, διαγράφηκε μετά από την παρέμβαση του δημοσιογράφου Aric Toler από τους New York Times, ο οποίος αμφισβήτησε την ακρίβεια των πλάνων, αναφερόμενος στις χρονικές σημειώσεις του οπτικού υλικού και της στιγμής της επίθεσης.

 

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι οι χρονικές σημειώσεις στα video αυτά δείχνουν πως έγιναν τουλάχιστον 40 λεπτά μετά την έκρηξη στο νοσοκομείο.Ερωτηθείς για αυτήν την χρονική ανακρίβεια, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως τα video αυτό δεν δημοσιεύτηκαν στον επίσημο λογαριασμό του και πως προέρχονται από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.
bodies_2.jpg
Ισραήλ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθετεί το «σενάριο της Hamas» για τη σφαγή στο νοσοκομείο

 

 

Ο Gilad Erdan, πρεσβευτής του Ιραήλ στον ΟΗΕ, κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι «ακολούθησε το σενάριο της Hamas» αποτυγχάνοντας να καταδικάσει την οργάνωση.

 

«Δεν καταλαβαίνετε ότι και μόνο με τη διεξαγωγή αυτής της συνεδρίασης το συμβούλιο δείχνει στη Hamas ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες ξανά και ξανά και ξανά;»

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Erdan τοποθετήθηκε λίγο μετά την άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ σε σχέδιο ψηφίσματος της Βραζιλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και κατέκρινε το όργανο των Ηνωμένων Εθνων επειδή δεν ανέφερε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

 

«Επαναλαμβάνω, μέχρι στιγμής αυτό το συμβούλιο δεν έχει καν καταδικάσει τη Hamas για τη θηριωδία που διαπράχθηκε», τόνισε με νόημα, αναφερόμενος στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σε ισραηλίτικα εδάφη.

 

Ενώ συμπλήρωσε, «πόσο μάλλον να θεωρήσει τη Hamas πλήρως υπεύθυνη για την κατάσταση στη Γάζα, αλλά εδώ συζητάμε για ανθρωπιστικούς διαδρόμους».
«Θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη», είπε καταληκτικά σε υψηλούς τόνους, κατηγορώντας το συμβούλιο για μεροληψία κατά του Ισραήλ.

 

 

Ιράν: Θα είναι αμείλικτη η εκδίκηση του ισλαμικού κόσμου προς το Ισραήλ για τη Γάζα

 

 

Ο πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi προειδοποίησε μέσω ομιλίας, του σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση για «σκληρή εκδίκηση από τον ισλαμικό κόσμο για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Παλαιστίνη και τη Γάζα» μετά την επίθεση με ρουκέτα σε συγκρότημα νοσοκομείων στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γάζα, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους.

 

«Με την επίθεση στο νοσοκομείο, θα ξεκινήσει το τέλος του Σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)», επεσήμανε σε υψηλούς τόνους ο Raisi, απευθυνόμενος σε χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Τεχεράνης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

 

«Κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται από τους Παλαιστίνιους φέρνει το Σιωνιστικό καθεστώς ένα βήμα πιο κοντά στην πτώση του», είπε σε παρόμοιο μήκος κύματος.

Ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν ούτε οι ΗΠΑ, καθώς κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι είναι συνεργός «στα Ισραηλινά εγκλήματα».
«Οι άνθρωποι του κόσμου θεωρούν την Αμερική συνεργό στα εγκλήματα του Σιωνιστικού καθεστώτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του ιρανικού καθεστώτος.

 

Πηγή

Προβολές : 256


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα