Το Ισραήλ λέει στους πολίτες να αποθηκεύουν τρόφιμα για τέσσερις μήνες όσο διεξάγεται ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Το Ισραήλ λέει στους πολίτες να αποθηκεύουν τρόφιμα για τέσσερις μήνες όσο διεξάγεται ο ΠΟΛΕΜΟΣ

24 Οκτωβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:467
Μοίρασέ το

 

Ήταν προφανές στους παγκόσμιους παρατηρητές ότι η σύγκρουση δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα και χειρότερα, αλλά οδεύει προς συνεχιζόμενη κλιμάκωση , η οποία θα μπορούσε να εκραγεί πολύ πέρα ​​από την κρίση της Γάζας.

Γίνεται κάθε μέρα, όλο και πιο σαφές, πως ο παγκόσμιος εβραιοσιωνισμος, δεν θα διστάσει να τραβήξει αυτόν τον πόλεμο, όχι μόνο για μήνες, αλλά ίσως και για χρόνια, για να τσακίσει τους λαούς… όπως ακριβώς κάνει με τον ΡωσοΟυκρανικό πόλεμο…
Αν ο Πούτιν δεν ήταν στο κόλπο και δεν ελεγχόταν από τους σιωνιστές, θα είχε τελειώσει τον πόλεμο σε ένα μήνα… πάντα σε σχέση με τις πολεμικές δυνάμεις που διαθέτει έναντι των Ουκρανών…
Αντιθέτως βλέπουμε να τον διαιωνίζει και κοντεύουμε να κλείσουμε δυο χρόνια… με ότι αυτό σημαίνει στον ενεργειακό και επισιτιστικό τομέα…
Σκεφθείτε ν’ ανάψουν και τα άλλα μέτωπα σε Νιγηρία και Κόσσοβο…
ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥς ΛΑΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…
Καλλιόπη Σουφλή

Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 3.400 τραυματίστηκαν στο Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου εισβολή της Χαμάς από αέρα, ξηρά και θάλασσα στις 7 Οκτωβρίου.

 

Στη Γάζα, 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12.500 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με προς το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας .

 

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προέτρεψαν επίσης «όλους τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν τα σπίτια τους» και «να μετακινηθούν νότια για την προστασία τους» την περασμένη εβδομάδα.

 

Σύμφωνα με το IDF, σχεδιάζει να «επιχειρήσει σημαντικά στην πόλη της Γάζας τις επόμενες ημέρες» και θέλει «να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους».

 

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο από μόνο του τόσο στο βορρά όσο και στο νότο. Και σαν να ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια μεγαλύτερη προσπάθεια, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είπε ήδη στους ανθρώπους του ότι «ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει πολύ, ετοιμάστε έκτακτο απόθεμα τροφίμων για τέσσερις μήνες».

 

 

 

 

Ήταν προφανές στους παγκόσμιους παρατηρητές ότι η σύγκρουση δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα και χειρότερα, αλλά οδεύει προς συνεχιζόμενη κλιμάκωση , η οποία θα μπορούσε να εκραγεί πολύ πέρα ​​από την κρίση της Γάζας.

 

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, η επέκταση του πολέμου σε άλλα μέτωπα έχει αρχίσει να φτάνει σε αναπόφευκτα στάδια. Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απάντησε: «Εάν [η υποστηριζόμενη από το Ιράν] Χεζμπολάχ διαπράξει ένα σοβαρό λάθος, θα απαντήσουμε με καταστροφική δύναμη που δεν έχει ξαναδεί».

 

Αυτή τη στιγμή, οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ του Ισραηλινού Στρατού και των μαχητών στο νότιο Λίβανο, ειδικά της Χεζμπολάχ, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με το ZeroHedge , μια πλήρης επίθεση από την μαχητική ομάδα έχει αποφευχθεί επειδή το Ισραήλ θα μπορούσε να συγκρατήσει την αναμενόμενη μεγάλη χερσαία εισβολή του στη Γάζα ακριβώς για να αποφύγει να προκαλέσει το άνοιγμα ενός «βόρειου μετώπου». (Σχετικό: Η απειλή της Χεζμπολάχ στον βορρά καθυστερεί την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα .)

 

Ωστόσο, η Χεζμπολάχ έχει εκδώσει νέους ισχυρισμούς ότι κατέστρεψε ένα άρμα μάχης των IDF και άλλα στρατιωτικά μέσα.

 

“Η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε ορισμένες επιθέσεις χθες για να προσπαθήσει να εκτρέψει τις επιχειρησιακές μας προσπάθειες [μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας], υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Ιράν, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο το κράτος του Λιβάνου και τους πολίτες του”, δήλωσε εκπρόσωπος του IDF τη Δευτέρα. .

“Αυξήσαμε τις δυνάμεις μας στα βόρεια σύνορα και θα απαντήσουμε επιθετικά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα εναντίον μας. Εάν η Χεζμπολάχ τολμήσει να μας δοκιμάσει, η αντίδραση θα είναι θανατηφόρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μας παρέχουν πλήρη υποστήριξη.”

 

Την Τρίτη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο σε συγκέντρωση Ισραηλινών στρατιωτών, που είχε ως αποτέλεσμα «ορισμένο αριθμό απωλειών». Το Ισραήλ ως απάντηση βομβάρδισε θέσεις μαχητών στον Λίβανο, αλλά έχει χτυπήσει και κατοικημένες περιοχές του Λιβάνου, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι στην περιοχή να εγκαταλείψουν. Ο κύριος κρατικός υποστηρικτής της σιιτικής ισλαμιστικής ομάδας του Λιβάνου, το Ιράν, συνέχισε να εκτοξεύει τις απειλές κατά του Ισραήλ:

 

 

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις, σε απάντηση, άρχισαν ήδη να απομακρύνουν όλους τους αμάχους που ζουν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου.

 

Είπαν ότι η επαναλαμβανόμενη βολή με ρουκέτες και όλμους το κατέστησε απαραίτητο και ως προετοιμασία για πιθανή μεγαλύτερη στρατιωτική δράση. Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (NEMA) της χώρας θα επιβλέπει τη μεταφορά Ισραηλινών πολιτών από 28 πόλεις και κοινότητες σε ξενώνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος.

 

Ο αποκλεισμός και η άρνηση νερού, τροφίμων, καυσίμων, ηλεκτρισμού θέτουν σε κίνδυνο ζωές

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας έχει υποστεί τώρα τέσσερις βομβαρδισμούς από το Ισραήλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου . Έκλεισε στις 10 Οκτωβρίου αφού χτυπήθηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στην παλαιστινιακή πλευρά τρεις φορές στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

 

Νωρίτερα, η Αίγυπτος συμφώνησε να ανοίξει εκ νέου το συνοριακό πέρασμα για οκτώ ώρες και λέγεται ότι αποφασίστηκε η κατάπαυση του πυρός από την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να συμπέσει με το άνοιγμα της διάβασης. Ωστόσο, τα σύνορα δεν έχουν ακόμη ανοίξει μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry είπε στο BBC ότι από την προοπτική του έθνους του, «το πέρασμα της Ράφα από την πλευρά μας είναι επίσημα ανοιχτό». Ωστόσο, οι «αεροπορικοί βομβαρδισμοί» καθιστούν τη διάβαση «απρόσιτη» και μη ασφαλή για τη διέλευση φορτηγών βοήθειας στη Γάζα.

 

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι περιμένουν στην πλευρά των συνόρων της Γάζας, ενώ εκατοντάδες οχήματα που μεταφέρουν απελπιστικά αναγκαία βοήθεια είναι σταθμευμένα στην αιγυπτιακή πλευρά. Πολλά ακόμη κονβόι βοήθειας κατευθύνονται επίσης προς τα σύνορα. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλες τις υπηρεσίες του ΟΗΕ για να εξαγάγουμε μια ασφαλή δίοδο για την παροχή βοήθειας», είπε ο Σούκρι. «Δεν υπάρχει ακόμη κανενός είδους άδεια για ασφαλή διέλευση από την άλλη πλευρά της διάβασης».

 

Σύμφωνα με το διεθνές μη κυβερνητικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να τερματίσει αμέσως τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο παλαιστίνια παιδιά και άλλους αμάχους . “Η συλλογική τιμωρία του πληθυσμού είναι έγκλημα πολέμου. Οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να επιτρέψουν την απελπιστικά αναγκαία τροφή, ιατρική βοήθεια, καύσιμα, ηλεκτρισμό και νερό στη Γάζα και να αφήσουν άρρωστους και τραυματισμένους πολίτες να φύγουν για να λάβουν ιατρική περίθαλψη αλλού”, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη. είπε η ΜΚΟ.

 

Οι γιατροί στη Γάζα ανέφεραν ότι δεν μπορούν να φροντίσουν παιδιά και άλλους ασθενείς επειδή τα νοσοκομεία κατακλύζονται από θύματα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

 

Στις 17 Οκτωβρίου, πυρομαχικά έπληξαν το νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας, προκαλώντας μαζικές απώλειες. Η μαχητική οργάνωση Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για το χτύπημα, ενώ το Ισραήλ είπε ότι επρόκειτο για κακή εκτόξευση ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές.

 

Ο Bill Van Esveld, συνεργάτης του μη κερδοσκοπικού διευθυντή για τα δικαιώματα των παιδιών είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο Ισραήλ, θα πρέπει να πιέσει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να άρουν πλήρως τον παράνομο αποκλεισμό και να διασφαλίσουν ότι ολόκληρος ο άμαχος πληθυσμός έχει άμεση πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια.

 

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

ZeroHedge.com

 

ABCNewsGo.com

 

HRW.org

 

Πηγή

Προβολές : 467


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα