Το Ισραήλ προτρέπει όλους τους εβραίους πολίτες να εκκενώσουν αμέσως την Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενο ιρανικό σχέδιο «εκδίκησης» 

Το Ισραήλ προτρέπει όλους τους εβραίους πολίτες να εκκενώσουν αμέσως την Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενο ιρανικό σχέδιο «εκδίκησης» 

13 Ιουνίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:367
Μοίρασέ το

 

Πρόεδρος του Ιράν Ιμπραήμ Ραΐσι:  «Οι τραμπούκοι και οι τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την παγκόσμια καταπίεση και τον Σιωνισμό θα αντιμετωπίσουν συνέπειες για τις ενέργειές τους»

Καιρός είναι να πάρουν εκδίκηση οι Ιρανοί και για τον άλλο ήρωά τους, που δολοφονήθηκε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο… τον Κασέμ Σουλεϊμανί, (η παρακάτω φωτογραφία) από το βαθύ χαζαροσιωνιστικό παρακράτος των ΗΠΑ, επί προεδρίας του Τράμπ…

Ας έρθουν οι Ιρανοί και στην Ελλάδα… κι ας ξεκινήσουν από το ΚΥΝΟβούλιο και όλες τις εγχώριες φωλιές των εχιδνών…

 

Καλλιόπη Σουφλή

https://faktualid.com/wp-content/uploads/2022/05/220523iran.jpg

από τον Tyler Durden

Το Ισραήλ εξέδωσε μια απότομη και εξαιρετικά ασυνήθιστη προειδοποίηση στους πολίτες του που ταξιδεύουν ή εργάζονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας όλους τους Ισραηλινούς να εκκενώσουν αμέσως την πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη .

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών υποδηλώνουν ότι μια πιθανή ιρανική απαγωγή ή σχέδιο δολοφονίας των υπηκόων της είναι σε εξέλιξη.

«Το Αντιτρομοκρατικό Γραφείο του Ισραήλ αύξησε το επίπεδο συναγερμού για την Κωνσταντινούπολη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο , καλώντας οποιονδήποτε Ισραηλινό στην πόλη να φύγει αμέσως ή να ρισκάρει τη ζωή του», γράφουν οι Times of Israel για την προειδοποίηση της Δευτέρας. Οι Ισραηλινοί συμβουλεύονται περαιτέρω να αποφεύγουν τα ταξίδια και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Πηγή εικόνας: Insight Guides

Το μήνυμα αυξημένου συναγερμού ήρθε ώρες μετά την ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Yair Lapid σε μια συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης ότι υπάρχει μια «πραγματική και άμεση» απειλή για τους Ισραηλινούς στην Κωνσταντινούπολη ειδικότερα, και την Τουρκία γενικότερα.

Μια γραπτή δήλωση από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ (NSC) ανέφερε ότι «πριν από δύο εβδομάδες τέθηκε ταξιδιωτική προειδοποίηση προς την Τουρκία, αφού αξιωματούχοι της άμυνας εξέφρασαν φόβους για προσπάθειες του Ιράν να βλάψουν ισραηλινούς στόχους σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Τουρκία».

Η πιο πρόσφατη αύξηση του επιπέδου συναγερμού στο “4” σημαίνει ότι το Ισραήλ έχει ορίσει το επίπεδο “επικινδυνότητας” του για την Τουρκία, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν, η Μπουρκίνα Φάσο ή άλλα επίσημα “εχθρικά” κράτη ή περιοχές κατεστραμμένες από τον πόλεμο.

Η ανακοίνωση του NSC ανέφερε περαιτέρω ότι «δεδομένης της συνεχιζόμενης απειλής και των προθέσεων του Ιράν να βλάψει τους Ισραηλινούς στην Τουρκία, ιδιαίτερα την Κωνσταντινούπολη, ανεβαίνουν κατά πολύ» – για να εξηγηθεί η αυξημένη κατάσταση συναγερμού. 

Iran Guards colonel shot dead in Tehran attack

Ο νέος συναγερμός θεωρείται ευρέως ως σε σχέση με τη δολοφονία του συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης Sayad Khodai τον περασμένο μήνα, για την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και τους πράκτορες της στο Ιράν.

Ο δολοφονημένος αξιωματικός του IRGC φέρεται να ήταν διοικητής της επίλεκτης δύναμης Quds, η οποία είναι η πτέρυγα ξένων πληροφοριών του IRGC.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης  υποστηρίζουν ότι  είχε «σχεδιάσει επιθέσεις εναντίον Εβραίων και Ισραηλινών σε όλο τον κόσμο».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι διέκοψαν πιθανές συνωμοσίες, συλλαμβάνοντας ύποπτους «πράκτορες»…

Η δολοφονία της 22ας Μαΐου έλαβε χώρα στην Τεχεράνη όταν ο συνταγματάρχης του IRGC προσεγγίστηκε από  δύο άγνωστους ένοπλους με μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι .

 

«Συμφώνησα οι δυνάμεις ασφαλείας μας να παρακολουθήσουν σοβαρά αυτό το θέμα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί εκδίκηση για το αγνό αίμα του μάρτυρά μας», είπε ο πρόεδρος της χώρας Ιμπραήμ Ραΐσι   σε ομιλία του την επόμενη εβδομάδα. «Οι τραμπούκοι και οι τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την παγκόσμια καταπίεση και τον Σιωνισμό θα αντιμετωπίσουν συνέπειες για τις ενέργειές τους», είχε ορκιστεί ο Ραΐσι τον περασμένο μήνα.

Με αυτήν την τελευταία ανησυχητική ανακοίνωση της Τουρκίας, φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται προληπτικά για μια ιρανική επίθεση εκδίκησης .

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 367


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα