Το Ισραήλ σπεύδει να σβήσει βίντεο για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Το Ισραήλ σπεύδει να σβήσει βίντεο για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

18 Οκτωβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:408
Μοίρασέ το

 

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ισραήλ προκειμένου να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην αποκλεισμένη πόλη της Γάζας, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους. Εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής, με την οργή στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο να ξεχειλίζει.

Πιάστηκαν με την γίδα στους ώμους, τα γεννήματα των εχιδνών…

Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη… λέει μια ελληνική παροιμία…

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΤΗΝΗ, ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ…

Τώρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση… και κάντε υπομονή…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ:

ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ…

ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ…

Από δω και μπρος, ας είμαστε έτοιμοι για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ… που μπορεί να έχουν τρομακτικές τραγωδίες, αλλά… το ΙΣΡΑΗΛ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Κωνσταντίνος Χασανδρινός

 

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ισραήλ προκειμένου να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην αποκλεισμένη πόλη της Γάζας, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους. Εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής, με την οργή στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο να ξεχειλίζει.

Από την πρώτη στιγμή, οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν τον στρατό του Ισραήλ για αεροπορικό πλήγμα στην υποδομή, ενώ το Τελ Αβίβ αρνήθηκε την ευθύνη, αποδίδοντας τον βομβαρδισμό σε «αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας» της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Σε δήλωση του εκπροσώπου της, η οργάνωση διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ, ενώ ακολούθησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου που έκανε λόγο για «βάρβαρους τρομοκράτες» που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

 

Μέχρι εδώ όλα «αναμενόμενα», αν αναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε σε πόλεμο και οι δύο πλευρές καταβάλλουν κάθε είδους προσπάθεια ούτως ώστε να προωθήσουν το δικό τους αφήγημα, πόσω μάλλον σε μια θηριωδία όπως η χθεσινή.

 

Τι γίνεται όμως -και κυρίως τί μαρτυρά- όταν η μια πλευρά ξεπερνά κάθε όριο, ποντάροντας στο γεγονός ότι ακόμη και πολλά ΜΜΕ δεν έχουν τρόπο να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι είναι προπαγάνδα;

Σημειωτέον, ο τρόπος διαχείρισης της παρακάτω υπόθεσης αφορά όσους δεν είναι από την αρχή αποφασισμένοι ποιος είναι ο «καλός» και ποιος ο «κακός», ψάχνοντας απλώς σε έναν ωκεανό πληροφοριών αυτές που βολεύουν την προκαθορισμένη άποψή τους, και αγνοώντας όσες την ανατρέπουν.

Εξηγούμαστε, λοιπόν.

Η αρχική ανάρτηση και το βίντεο του Ισραήλ

Μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου al-Ahli στην πόλη της Γάζας, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ισλαμική Τζιχάντ.

Σε ανάρτησή στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), που αναπαρήχθη σε όλα τα διεθνή δίκτυα, αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκέτας προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου, όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο».

 

 

 

Την ανάρτηση συνόδευε ένα βίντεο με ρουκέτες που φέρεται να είχαν εκτοξευτεί από την πόλη της Γάζας. Μια εξ αυτών διακρίνεται να βγαίνει εκτός πορείας σε καθοδική τροχιά, και ακολουθεί μια λάμψη μετά από έκρηξη που σημειώνεται.

Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά -όπως ο δημοσιογράφος των New York Times, Aric Toler, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους έρευνες- διακρίνει στην παρακάτω εικόνα να αναγράφεται πάνω αριστερά η ώρα. Σύμφωνα με την ανάρτηση, το ρολόι στη Γάζα «όταν πραγματοποιείται η επίθεση» δείχνει 19:59.

 

 

Ωστόσο, οι πρώτες δημόσιες αναφορές για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου έγιναν περίπου στις 19:20 (τοπική ώρα).

 

 

Η διόρθωση και… τα ρέστα

Τη διαφορά αυτή -που δεν συνάδει με το αφήγημα που θέλουν να περάσουν- φαίνεται πως εντόπισαν και οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ισραηλινών δυνάμεων και έσπευσαν να διορθώσουν το «λάθος» τους, διαγράφοντας το εν λόγω βίντεο.

Πάντως, δεν πτοήθηκαν από αυτό και, αφού εξαπέλυσαν επίθεση κατά διεθνών δικτύων ενημέρωσης που «υιοθέτησαν ισχυρισμούς της Χαμάς χωρίς να ελέγξουν τα γεγονότα», παρέθεσαν νέο βίντεο (με νέα ώρα φυσικά) του Al Jazeera, που προτρέπουν τα ΜΜΕ να ελέγξουν τα δικά τους πλάνα προτού κατηγορήσουν το Ισραήλ.

  • 18:59 – Μια ρουκέτα με στόχο το Ισραήλ εκπυρσοκρότησε και εξερράγη
  • 18:59 – Ένα νοσοκομείο στη Γάζα χτυπήθηκε στη Γάζα

 

 

 


Πηγή

Προβολές : 408


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα