ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ του ρεπόρτερ της Figaro (που ήταν στη Γάζα) στο Νετανιάχου: ευθύνεται για δολοφονία Ράμπιν, θάψιμο ειρήνης, εύνοια σε Χαμάς, παράνομους εποικισμούς!

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ του ρεπόρτερ της Figaro (που ήταν στη Γάζα) στο Νετανιάχου: ευθύνεται για δολοφονία Ράμπιν, θάψιμο ειρήνης, εύνοια σε Χαμάς, παράνομους εποικισμούς!

14 Νοεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:177
Μοίρασέ το

 

 

 

Η καμπάνια του Νετανιάχου κατά Ράμπιν έκανε να δολοφονηθεί ο Ράμπιν στις 4 Νοεμβρίου 1995 στο Τελ Αβίβ και που έπειτα κάθε επιλογή, εναλλακτική ειρήνης ήταν ανέφικτη.. Eιδικά καθώς ο Νετανιάχου επανήλθε στην εξουσία πολύ γρήγορα.

Toυ προσάπτω επίσης ότι ευνοούσε τη Χαμάς. Ξέρουμε ότι αυτός δημόσια υποστήριξε τη χρηματοδότηση της Χαμάς από το Κατάρ.

Kι έπειτα του προσάπτω τις εμμονές του επί τω εποικισμών στη Δυτική όχθη, εποικισμοί που είναι παράνομοι και αντίθετοι στο διεθνές δίκαιο που Γάλλοι κι Αμερικανοί καταδικάζουν.

 

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ του ρεπόρτερ της Figaro (που ήταν στη Γάζα) στο Νετανιάχου: ευθύνεται για δολοφονία Ράμπιν, θάψιμο ειρήνης, εύνοια σε Χαμάς, παράνομους εποικισμούς!

 

Ο Renaud Girard, ρεπόρτερ της γαλλικής εφημερίδας Figaro, υπενθυμίζει την κραυγαλέα διαχρονική υπευθυνότητα του Νετανιάχου στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διαμάχη : στο sabotage της ειρήνης, στη δολοφονία του Rabin, στην υποστήριξη της Hamas, στη διαιώνιση του εποικισμού…

”ήμουν στη Γάζα απεσταλμένος από τη le Figaro τη στιγμή της υπογραφής των Συμφωνιών του Όσλο. Και ήταν αυτό το βράδυ γιατί υπάρχει μια διαφορά-ψαλίδα ώρας με την Αμερική και όλος ο κόσμος ήταν μπροστά στην τηλεόραση του. Έκανε αρκετή ζέστη ήταν Σεπτέμβρης τα παράθυρα ήταν ανοιχτά.

Και όταν ο Γιασέρ Αραφάτ και ο Γιτζάκ Ράμπιν έδωσαν τα χέρια υπήρξε μια τεράστια κραυγή μέσα σε όλη την πόλη της Γάζας.

Κατέβηκα στο δρόμο όλοι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι κόσμο και είδα αυτό το καταπληκτικό θέαμα ανήλικοι Παλαιστίνιοι να oρμούν πάνω στους Ισραηλινούς στρατιώτες-γιατί εκείνη την εποχή οι Ισραηλινοί στρατιώτες ήταν παντού φύλαγαν όλα τα δημόσια κτίρια- για να τους φιλήσουν.

Κι εκεί πίστεψα πως μια ειρήνη θα ήταν πιθανή.

Aυτή την ειρήνη ήταν διαπραγματευμένη με πολύ λογικό τρόπο από τον Ράμπιν που έλεγε: μάχομαι την τρομοκρατία σαν να μην υπήρχαν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και διαπραγματεύομαι σαν να μην υπήρχε τρομοκρατία” Και αυτό ήταν πολύ λογικό.

Και η καμπάνια του Νετανιάχου κατά Ράμπιν έκανε να δολοφονηθεί ο Ράμπιν στις 4 Νοεμβρίου 1995 στο Τελ Αβίβ και που έπειτα κάθε επιλογή, εναλλακτική ειρήνης ήταν ανέφικτη.. Eιδικά καθώς ο Νετανιάχου επανήλθε στην εξουσία πολύ γρήγορα.

Toυ προσάπτω επίσης ότι ευνοούσε τη Χαμάς. Ξέρουμε ότι αυτός δημόσια υποστήριξε τη χρηματοδότηση της Χαμάς από το Κατάρ.

έπειτα του προσάπτω τις εμμονές του επί τω εποικισμών στη Δυτική όχθη, εποικισμοί που είναι παράνομοι και αντίθετοι στο διεθνές δίκαιο που Γάλλοι κι Αμερικανοί καταδικάζουν.

Δεν είναι Γάζα είναι Χεβρώνα σήμερα στη Δυτική όχθη οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν αναίτια εν ψυχρώ με σφαίρες στο κεφάλι 66χρονο ταξιτζή μεροκαματιάρη.

 

 

ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΧΗΣ

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 177


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα