Το Κρεμλίνο ανταποκρίνεται στη δέσμευση του Μπάιντεν για «Νέα Παγκόσμια Τάξη».

Το Κρεμλίνο ανταποκρίνεται στη δέσμευση του Μπάιντεν για «Νέα Παγκόσμια Τάξη».

25 Οκτωβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:339
Μοίρασέ το

 

 

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η Ρωσία συμφωνεί με το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που έκανε την περασμένη εβδομάδα ότι η τρέχουσα παγκόσμια τάξη έχει χάσει την ισχύ της. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες του Λευκού Οίκου.

Σωστά… η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ με επικεφαλή τις ΗΠΑ, ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ…
ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ… και τον ΣΙ, που κάποιοι ηλίθιοι ιστολόγοι, θεωρούν πως είναι ο καλλίτερος ηγέτης για να αναλάβει, μετά τον… Πούτιν…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Όσοι μετά την πλήρη υποταγή της Ρωσίας στην ΑΤΖΕΝΤΑ 2030, πιστεύετε πως έχετε απέναντί σας μια υπερδύναμη που θα προστατεύσει τους λαούς από την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, παρακαλώ να αλλάζετε συχνά πλευρό όταν κοιμάστε…

Η VT καταδικάζει την ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ από τις ΗΠΑ/Ισραήλ

280 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΠΑ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ από το 1948 στην Επιχείρηση Εθνοκάθαρσης και Κατοχής ΗΠΑ/Ισραήλ. 150 δισεκατομμύρια δολάρια άμεσης «βοήθειας» και 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβάσεις «Παράβασης»
Πηγή: Πρεσβεία του Ισραήλ, Ουάσιγκτον, DC και Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η Ρωσία συμφωνεί με το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που έκανε την περασμένη εβδομάδα ότι η τρέχουσα παγκόσμια τάξη έχει χάσει την ισχύ της. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες του Λευκού Οίκου.

«Ο κόσμος χρειάζεται πράγματι μια νέα τάξη πραγμάτων, βασισμένη σε εντελώς νέες αρχές», υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η νέα ρύθμιση θα πρέπει να βασίζεται σε «διεθνείς νόμους, όχι [αυθαίρετους] κανόνες» και χωρίς προσπάθειες «να συγκεντρωθούν όλοι οι μηχανισμοί παγκόσμιας διακυβέρνησης στα χέρια ενός μόνο έθνους». Πιστεύει ότι η Μόσχα διαφέρει σημαντικά σε αυτό το σημείο.

Μια παγκόσμια αλλαγή είναι απαραίτητη, αλλά όχι αυτή που επιδιώκει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, πιστεύει η Μόσχα

«Όποια νέα παγκόσμια τάξη οραματίζονται οι ΗΠΑ, σημαίνει μια αμερικανικοκεντρική παγκόσμια τάξη. Ένας κόσμος που περιστρέφεται γύρω από τις ΗΠΑ. Αυτό δεν θα είναι πια», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

 

Ο Μπάιντεν εξέδωσε τα σχόλιά του σχετικά με μια επικείμενη αλλαγή κατά τη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στην Ουάσιγκτον την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε την επιτυχημένη προσπάθειά του να ενώσει την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα για να στηρίξουν την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία ως παράδειγμα των ενωτικών προσπαθειών της κυβέρνησής του.

Το Τόκιο και η Σεούλ συμφώνησαν να το κάνουν αυτό «επειδή καταλαβαίνουν ότι αν παραμείνουν σιωπηλοί, μπορεί να είναι οι επόμενοι», υποστήριξε ο Μπάιντεν, προτείνοντας ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να «ενώσει τον κόσμο με τρόπους που ποτέ δεν ήταν» εάν είναι «αρκετά τολμηρή».

«Ήμασταν σε μια μεταπολεμική περίοδο για 50 χρόνια όπου λειτούργησε πολύ καλά, αλλά αυτό είναι κάπως εξαντλημένο», σκέφτηκε ο Μπάιντεν. «Χρειάζεται… μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων κατά μία έννοια».

 

Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να επιτευχθεί, είπε ο πρόεδρος, επειδή «είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για όνομα του Θεού» και «δεν έχει υπάρξει ποτέ κάτι που έχουμε θέσει στο μυαλό μας [που να μην μπορέσουμε να το κάνουμε» . ολοκληρώσει.”

 

«Πες μου μια κρίση στην οποία αντιμετωπίσαμε ποτέ, όπου δεν έχουμε βγει πιο δυνατοί στην Αμερική. Πες μου ένα. Πες μου ένα από όπου μπήκαμε και δεν βγήκαμε πιο δυνατοί», προκάλεσε το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν, οι ΗΠΑ τερμάτισαν μια στρατιωτική εμπλοκή δύο δεκαετιών στο Αφγανιστάν , τη μεγαλύτερη στην ιστορία τους. Μεταξύ άλλων, η εκστρατεία στοίχισε τη ζωή σε 2.448 μέλη του στρατού των ΗΠΑ και σε 3.846 αμερικανούς εργολάβους, σύμφωνα με το έργο Brown University Costs of War.

Οι ΗΠΑ είχαν ξοδέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια και τις προσπάθειες ανοικοδόμησης, οι οποίες βυθίστηκαν σε δωροδοκίες και απόβλητα, σύμφωνα με το γραφείο του Ειδικού Γενικού Επιθεωρητή για την Ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν (SIGAR).

Η μαχητική ομάδα των Ταλιμπάν ανέτρεψε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση στην Καμπούλ πριν ολοκληρωθεί η αποχώρηση.

Δημοσιεύτηκε αρχικά από το Russia Today

 


ΚΥΡΙΕΣ ΠΗΓΕΣ

GOSPA NEWS – ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ

GOSPA NEWS – ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΟΜΠΙ ΟΠΛΑ

 

Πηγή

Προβολές : 339


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα