Το Μαξίμου εκπέμπει SOS: Ο Γεραπετρίτης παριστάνει τον «νταραβεριτζή», ο Σκέρτσος προωθεί το σχέδιο της Dimand με την Πυρκάλ και ο Μητσοτάκης ψάχνει αγωνιωδώς «Δημητριάδη για τη θέση του Δημητριάδη»!

Το Μαξίμου εκπέμπει SOS: Ο Γεραπετρίτης παριστάνει τον «νταραβεριτζή», ο Σκέρτσος προωθεί το σχέδιο της Dimand με την Πυρκάλ και ο Μητσοτάκης ψάχνει αγωνιωδώς «Δημητριάδη για τη θέση του Δημητριάδη»!

31 Αυγούστου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:271
Μοίρασέ το

 

Η άρνηση του Σταύρου Παπασταύρου να αναλάβει Υπ. Επικράτειας, η short list 3 προσώπων και το σχέδιο μίνι – ανασχηματισμού μετά την Εξεταστική στη Βουλή!

Το Μαξίμου εκπέμπει SOS: Ο Γεραπετρίτης παριστάνει τον «νταραβεριτζή», ο Σκέρτσος προωθεί το σχέδιο της Dimand με την Πυρκάλ και ο Μητσοτάκης ψάχνει αγωνιωδώς «Δημητριάδη για τη θέση του Δημητριάδη»!

Τι;;; Τον ξεχάσατε αυτόν από κάτω;;;

Θα σας τον θυμίσω με εικόνες…

Η Λίστα Λαγκάρντ σας θυμίζει κάτι;;;

“Από τα … σκατά στ’ απόσκατα…”, που λέει κι ο λαός…

Με μια λεπτομέρεια… : ΠΑΝΤΑ ΟΒΡΑΙΙΚΑ…

ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…

ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…επειδή ο ελληνικός λαός, είναι ανίκανος ν’ απαλλαγεί απ’ αυτήν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι στο Μαξίμου μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έχει δημιουργηθεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό!

Λείπει ο «αντ’ αυτού», ο άνθρωπος που με ένα τηλεφώνημα συντόνιζε και επίλυε ανοιχτά θέματα μείζονος σημασίας, πολιτικά, επιχειρηματικά, οικονομικά, θεσμικά αλλά και σε σχέση με την Διαπλοκή και την κεντρική εξουσία!

Την ώρα τούτη δεν υπάρχει σοβαρός επιχειρηματίας που να μην επισημαίνει απεγνωσμένα ότι «δεν έχει άνθρωπο να μιλήσει», ούτε κομματάρχης, βουλευτής ή τοπικός άρχων που να μην ομολογεί ότι «μπλέξαμε», «όλα κόλλησαν», «δεν προχωράει τίποτα»!!!

Το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στο Μαξίμου και το οποίο φυσικά δεν δύναται, ούτε επιτρέπεται να καλύψει η «οικογένεια» εκ των έσω, ούτε οι διάφοροι «αυλικοί» της που συνωστίστηκαν και πάλι στους διαδρόμους, τα υπόγεια και τα περιστύλια, φέρεται να προσπαθεί να γεφυρώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης!

Ο Υπ. Επικράτειας, με το δικηγορικό γραφείο των μεγάλων τζίρων και την «ικανότητα στη συγγραφή» νομικών πονημάτων, όπως ο περίφημος εκλογικός νόμος τον οποίο «έκανε σαλάτα» και στερεί μετά βεβαιότητας την αυτοδυναμία στη ΝΔ, φέρεται να παριστάνει τον «νέο νταραβεριτζή», μιλάει με την Διαπλοκή, προσπαθεί να «κάνει παιχνίδι» επιχειρηματικό και πολιτικό και να κατευθύνει καταστάσεις, «υπονομεύοντας» παράλληλα τους υποψήφιους διαδόχους του Κυριάκου…

Όμως θεωρείται «λίγος» και «καμένος», ενώ στην κυριολεξία στο Μαξίμου «δεν τον πάει κανείς», πλην ίσως του Πίνατ που αποτελεί και τον μόνο του φίλο!

Ο Σκέρτσος, με το «μπλοκάκι» και το τάμπλετ αλά Σημίτη και Τροντ Σόλιντ (ο Βέλγος προπονητής του Ολυμπιακού επί Κόκκαλη που έφυγε νύχτα) προσπαθεί να είναι φιλότιμος και να παράσχει έργο ουσίας!

Η πικρή αλήθεια είναι όμως, πως το μόνο που τελικά κάνει, όταν δεν βρίσκεται στο Nobu του Αστέρα Βουλιαγμένης να πίνει σάκε και να τρώει σούσι, στην ουσία προωθεί το φιλόδοξο σχέδιο του Ανδριόπουλου της Dimand, με την μεταφορά στην Πυρκάλ όλων των δημοσίων υπηρεσιών της Αθήνας, περιλαμβανομένων των υπουργείων, προκειμένου να απελευθερωθούν 200.000 τ.μ. για φθηνή κατοικία προκειμένου να εγκατασταθούν στην πρωτεύουσα φοιτητές και νέα ζευγάρια!

Υπό αυτό το πρίσμα ο πρωθυπουργός αναζητεί εναγωνίως «Δημητριάδη στη θέση του Δημητριάδη», μολονότι ο Μπρατάκος θεωρείται – και είναι- έντιμος, ικανός και εξαιρετικής ποιότητας άνθρωπος και πολιτικός.

Ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στο σκληρό ρόλο του Chief of staff, που δυστυχώς δεν υπάρχει, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και το ρολόι μετράει αντίστροφα στο δρόμο προς τις εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν – αν είναι δυνατόν- ακόμη και την τελευταία μέρα της τετραετίας!!!

Ο Σταύρος Παπασταύρου, που κατά πληροφορίες προσεγγίστηκε για να αναλάβει ρόλο Υπ. Επικράτειας, φέρεται να αρνήθηκε επί της παρούσης και να παρέπεμψε τη συζήτηση για μετά τις εκλογές, εάν και εφόσον…

Υπό αυτή την οπτική, αναζητείται «νταραβεριτζής» για το Μέγαρο Μαξίμου, ο άνθρωπος για όλες τις δύσκολες δουλειές, θέση κλειδί ενόψει εκλογών και διαμόρφωσης σύνθετων ισορροπιών με κόμμα, κοινοβουλευτική ομάδα, τοπική αυτοδιοίκηση και συμφέροντα!

Οι πληροφορίες λένε πως έχει σχηματισθεί μια short list 3 προσώπων, εκ των οποίων ο ένας θα είναι τελικά ο εκλεκτός!

Εκτός και αν κριθεί ότι οι εν λόγω προσωπικότητες είναι ανεπαρκείς και … προσληφθούν και οι 3 για να μοιράσουν τη δουλειά! Ίδωμεν…

Πάντως, την ίδια ώρα, υπάρχουν σκέψεις για διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, με την προσθήκη 2-3 νέων προσώπων, εξέλιξη που πιθανόν να πραγματοποιηθεί μετά την Εξεταστική στη Βουλή και αφού προηγουμένως έχει κάτσει η σκόνη από το ζήτημα των «παρακολουθήσεων».

 

Πηγή

Προβολές : 271


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα