Το Μαξίμου «ζυγίζει» τα νέα δεδομένα – Στάση πληρωμών στην κοινωνία, «παράθυρο» Ανδρουλάκη για συνεργασία χωρίς Μητσοτάκη

18 Απριλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:377
Μοίρασέ το

Το σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2022, ωστόσο, είδαμε και τον Νίκο Ανδρουλάκη να θέτει άλλη μία παράμετρο στην κόντρα των κομμάτων.

Επισήμανε ότι δεν θα δει πρωθυπουργική καρέκλα από το ΚΙΝΑΛ ούτε ο Α.Τσίπρας ούτε ο Κ.Μητσοτάκης.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργαστεί με τα δύο κόμματα αλλά ότι δεν θα δεχτεί στο πλαίσιο κυβερνητικής συνεργασίας να γίνουν οι δύο προηγούμενοι Πρωθυπουργοί.

 

 

 

 

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ…

“Αλληλοκατηγορούνται” επικοινωνιακά τα πολιτικά λαμόγια, που είναι όλα τους κώλος και βρακί, αλλά… θα συνεργαστούν, χωρίς Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε πρωθυπουργική θέση… λες και καθορίζουν οι ίδιοι ποιός θα συνεργαστεί με ποιόν, και ποιός θα είναι ο πρωθυπουργεύων, σε μια ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ…

Ότι πουν τα αφεντικά του Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ανδρουλάκη, θα γίνει…

ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΚΛΟΓΗΣ…

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ… ΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Το Μαξίμου «ζυγίζει» τα νέα δεδομένα - Στάση πληρωμών στην κοινωνία, «παράθυρο» Ανδρουλάκη για συνεργασία χωρίς Μητσοτάκη

 

O Ανδρουλάκης, επισήμανε ότι δεν θα δει πρωθυπουργική καρέκλα από το ΚΙΝΑΛ ούτε ο Α.Τσίπρας ούτε ο Κ.Μητσοτάκης

Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος, οι αύξηση του κόστους ζωής και στέγασης και η σμίκρυνση του διαθέσιμου εισοδήματος από τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, φέρνει πλέον την κυβέρνηση μπροστά σε μία παγιωμένη κατάσταση στάσης πληρωμών των νοικοκυριών των περισσότερων υποχρεώσεων τους.

Κυρίως, όμως, των λογαριασμών ρεύματος αφού σύμφωνα με την ΡΑΕ 1 στους 2 καταναλωτές ζητάνε διακανονισμό χρεών και περίπου 1.000 καταναλωτές ανά εβδομάδα προσφεύγουν κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής. Και αυτό συμβαίνει και σε υποχρεώσεις των νοικοκυριών στο δημόσιο.

Η ανακοίνωση πλαφόν και το «κάψιμο» της επιβολής φόρου στα υπερκέρδη

Η κυβέρνηση, τις τελευταίες μέρες παραδέχεται ότι οι χώρες του Νότου είναι «μόνες» και «απροστάτευτες» από την έκρηξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, αφού υπάρχει απροθυμία της Κομισιόν και των χωρών του Βορρά να δημιουργήσουν ένα νέο πακέτο ρευστότητας και στήριξης απέναντι στους καταναλωτές.

Γι’ αυτό και η πρώτη προτεραιότητα είναι το επόμενο διάστημα να παρουσιαστεί ένα μοντέλο επιβολής πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεση με την τιμή του ρεύματος και έτσι να μειωθούν οι τελικές χρεώσεις.

Ωστόσο, εάν η κυβέρνηση επιλέξει αυτό το μοντέλο, τότε δεν θα μπορεί να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας (αφού θα έχει επιβάλει πλαφόν) και αυτό θα φανεί ως πισωγύρισμα σε μία ήδη ανακοινωθείσα κίνηση.

Το νέο δεδομένο που έβαλε στο τραπέζι ο Ανδρουλάκης

Παράλληλα, το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό μετά και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται ιδιαίτερα οξυμένο αφού υπήρξαν αντεγκλήσεις αλλά και μεγάλης κλίμακας παροχολογία που δείχνει ότι έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογικό κλίμα, παρόλο που ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει περί εξάντλησης της τετραετίας.

Το σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2022, ωστόσο, είδαμε και τον Νίκο Ανδρουλάκη να θέτει άλλη μία παράμετρο στην κόντρα των κομμάτων.

Επισήμανε ότι δεν θα δει πρωθυπουργική καρέκλα από το ΚΙΝΑΛ ούτε ο Α.Τσίπρας ούτε ο Κ.Μητσοτάκης.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργαστεί με τα δύο κόμματα αλλά ότι δεν θα δεχτεί στο πλαίσιο κυβερνητικής συνεργασίας να γίνουν οι δύο προηγούμενοι Πρωθυπουργοί.
Όπως φαίνεται, οι ασαφείς αυτές αναφορές ανοίγουν το προεκλογικό παιχνίδι των συνεργασιών παρά το κλείνουν.

Εξετάζουν πάλι τα δεδομένα στο Μαξίμου για εκλογές το φθινόπωρο

Υπό αυτό το πρίσμα, ενδεχομένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία κυβερνητική συνεργασία στις πρώτες ή στις δεύτερες εκλογές να μην οριστεί Πρωθυπουργός και εν τέλει να συμφωνήσουν σε έναν Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Θα το δεχτεί ή θα πάει σε τρίτες εκλογές;

Όλα αυτά τα νέα δεδομένα, θέλουν να τα εξετάσουν ξανά και ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου αφού ακόμα δεν είναι γνωστή η στρατηγική συνθημάτων και μηνυμάτων που θα ακολουθήσουν στο κυβερνητικό επιτελείο.
Μάλιστα, μετά από συνεχείς πιέσεις των βουλευτών αλλά και συγκεκριμένων στελεχών της κυβέρνησης, το θέμα των εκλογών του φθινοπώρου δεν πρέπει να θεωρείται αδύνατο.

Αντιθέτως, εάν συνεχιστεί αυτό το οξυμένο σκηνικό του πολέμου, του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, οι εξελίξεις να το συντομεύσουν.

Άλλο κυριαρχία, άλλο αυτοδυναμία

Ο Πρωθυπουργός, όσο περνάει ο καιρός, συνειδητοποιεί ότι η πολιτική κυριαρχία στο σημερινό πολιτικό σκηνικό δεν σημαίνει και αυτοδυναμία.

Οπότε αν πρέπει να μπει στην λογική των κυβερνητικών συνεργασιών θα πρέπει η ΝΔ να έχει εξασφαλίσει ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων πολιτικών δυνάμεων και όχι το κόμμα να χάσει πολύ σε ποσοστά.
Μόνο έτσι θα έχει το περιθώριο να επιβάλει τους όρους του.
Αλλιώς, να πάει ακόμα και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Λιβάνιος υπέρ του γερμανικού εκλογικού συστήματος

Πάντως, είναι ενδεικτικό της αλλαγής διαθέσεων το γεγονός ότι ο Θόδωρος Λιβάνιος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο άνθρωπος που μετράει τις δημοσκοπήσεις στο Μαξίμου, τόνισε σε συνέντευξή του ότι «το γερμανικό εκλογικό σύστημα είναι το πιο κατάλληλο».

Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτό το μοντέλο είναι ότι εδώ και χρόνια δίνει κυβερνητικές συνεργασίες και συνασπισμούς ακόμα και 3 πολιτικών δυνάμεων σε κυβερνήσεις.
Πάντως, ο ίδιος παρέμεινε στην λογική ότι ο σκοπός της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία.

Σωτήρης Πίκουλας
[email protected]

 

 

Πηγή

Προβολές : 377


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα