Το μείζον – σκανδαλώδες – ζήτημα με τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο, το Άγιον Όρος και το σπάσιμο του εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων! Θα τον πετάξουν από την καρέκλα του Διοικητή, ναι ή όχι;

Το μείζον – σκανδαλώδες – ζήτημα με τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο, το Άγιον Όρος και το σπάσιμο του εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων! Θα τον πετάξουν από την καρέκλα του Διοικητή, ναι ή όχι;

20 Σεπτεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:499
Μοίρασέ το

 

Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση διατηρεί ακόμη στη θέση του έναν Διοικητή που έχει μετατρέψει το Άγιον Όρος σε κέντρο πρακτόρων και που αποδεδειγμένα έχει παραβιάσει το εμπάργκο της ΕΕ!

 

 

 

 

Αν και δεν είμαι από τους υποστηρικτές του Μαρτίνου, τουναντίον θα έλεγα,  το άρθρο είναι καθαρά προβοκατόρικο…

Από την άλλη πλευρά, τον αρθρογράφο, δεν τον έχει ενοχλήσει το πηγαινέλα του σιωνιστή νεοταξίτη Κάρολου της Αγγλίτσας;;;

Ή εκεί δεν μετράνε τα πρακτοριλίκια;;;

Όπως και να έχει, το Άγιον Όρος γενικά, έχει μετατραπεί σε άντρο πρακτόρων και σε μπίζνες με την Ευρωπαϊκή Ένωση… αλλά και σε άντρο του Οικουμενισμού…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ.1.Και ποιός μας λέει πως δεν είναι εν γνώσει του Μητσοτάκη, με την προϋπόθεση να παίρνει το “κάτι τις του” και το Μητσοτακαίικο;;;

 

Υ.Γ.2. Το χρήμα δεν γνωρίζει ούτε Πατρίδα, ούτε θρησκεία… είναι θρησκεία το ίδιο…

Το μείζον - σκανδαλώδες - ζήτημα με τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο, το Άγιον Όρος και το σπάσιμο του εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων! Θα τον πετάξουν από την καρέκλα του Διοικητή, ναι ή όχι;

Έγινε γνωστό προ ημερών ότι το πλοίο Stavros, υπό ελληνική διαχείριση, αφού πρώτα φόρτωσε 53.000 τόνους ρωσικού λιγνίτη από το Taman bulk cargo terminal της Ρωσίας στις 29 Αυγούστου, στη συνέχεια «ξεφόρτωσε» στο λιμάνι Iskenderum της Τουρκίας στις 5 Σεπτεμβρίου, παραβιάζοντας τις σχετικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Το πλοίο Stavros ανήκει στην Eastern Mediterranean Maritime με έδρα την Αθήνα, της οικογένειας του γνωστού και προβεβλημένου εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου!

Η είδηση όπως αντιλαμβάνεστε πέρασε στα ψιλά!

Λίγα ΜΜΕ την ανέβασαν, ορισμένα μάλιστα εξ αυτών χωρίς ονόματα, σαν να μην τρέχει τίποτε.

Βλέπετε στον εφοπλιστικό χώρο επικρατεί μια ιδιότυπη ομερτά, όπου κανείς δεν μιλάει και οι περισσότεροι, λίγο πολύ, κάνουν την ίδια δουλειά!

Ειδικά όσον αφορά το θέμα του εμπάργκο μεταφοράς πετρελαίου και λοιπών προϊόντων από την Ρωσία, η κατάσταση φέρεται να έχει ξεφύγει και ήδη τα ραντάρ των Αμερικανικών Αρχών αναζητούν τους πλοιοκτήτες εκείνους που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, νόμους, κανόνες, κοινοτικά πλαίσια, διεθνείς κατευθύνσεις!

Επί του προκειμένου τώρα, το ζήτημα του πλοίου του Θανάση Μαρτίνου εγείρει θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης!

Ο Θανάσης Μαρτίνος δεν είναι απλώς ένας τυχαίος εφοπλιστής, αλλά ένα πρόσωπο πολιτικό που έχει οριστεί από την κυβέρνηση με απόφαση του Υπ. Εξωτερικών κυρίου Δένδια και την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως Διοικητής του Αγίου Όρους!

Μια πολιτική θέση ευθύνης ιδιαίτερης σημασίας επί των ημερών μας!

Το γεγονός είναι ότι από την στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Άγιον Όρος έχει μετατραπεί σε άντρο Ρώσων κατασκόπων, που βρίσκουν καταφύγιο σε Ιερές Μονές που συνδέονται ή χρηματοδοτούνται από την Ρωσική Εκκλησία ή ακόμη οι ηγούμενοι τους διατηρούν απευθείας πρόσβαση ή επαφή με τον Πρόεδρο Πούτιν!

Σε απλά λόγια το Άγιον Όρος υπό την πλημμελή και επικίνδυνη για τα εθνικά ( και της Δύσης) συμφέροντα διοίκηση Αθανάσιου Μαρτίνου έχει μεταβληθεί σε σημείο συνάντησης πρακτόρων που μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα με πλαστά διαβατήρια.

Και η διοίκηση Μαρτίνου, που όλο το προηγούμενο διάστημα έχτιζε θέσεις με τον ρωσικό παράγοντα και κερδίζει ακόμη και σήμερα τεράστια οικονομικά οφέλη μεταφέροντας ρωσικό πετρέλαιο ή σπάζοντας το εμπάργκο όπως στην περίπτωση της μεταφοράς του ρωσικού λιγνίτη, αποδεικνύεται ανεπαρκής να διαχειριστεί τα συμφέροντα της χώρας και των συμμάχων της!

Και παράλληλα εκθέτει την κυβέρνηση απέναντι στην κοινή γνώμη, εγείροντας ζητήματα Δημοκρατίας αλλά και σεβασμού στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, κατά τη διάρκεια εμπόλεμης κατάστασης!

Είναι λοιπόν απορίας άξιον πώς και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών διατηρούν στην καρέκλα του Διοικητή του Αγίου Όρους τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο ο οποίος όχι μόνο έχει μετατρέψει το Άγιο Όρος σε κέντρο διερχόμενων πρακτόρων, κατασκόπων, παπάδων και πάσης φύσης υπόπτων διπλωματών, αλλά αποδεδειγμένα έχει παραβιάσει τις διεθνείς κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ για τη μεταφορά ρωσικών προϊόντων!

Πως τον κρατάνε στη θέση του οι κυβερνώντες και γιατί; Θα τον πετάξουν επιτέλους έξω ή θα αναλάβουν την πολιτική και ηθική ευθύνη απέναντι στον διεθνή παράγοντα, σε στιγμές ηθικής και οικονομικής κρίσης;

Θα εξακολουθήσει η κυβέρνηση να κλείνει τα μάτια σε αυτή την πρωτοφανή παραβίαση κάθε έννοιας Δημοκρατίας και εφαρμογής των διεθνών κανόνων; Ναι ή όχι;

Εκτός κι αν αλλάξανε …στρατόπεδο και δεν μας το έχουν πει!

 

Πηγή

Προβολές : 499


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα