Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη «δεξιά πολυκατοικία»

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη «δεξιά πολυκατοικία»

2 Μαΐου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:365
Μοίρασέ το

 

Ο Μητσοτάκης βλέπει με τη βοήθεια του Αρείου Πάγου τον εκ δεξιών κίνδυνό του να μειώνεται, ενώ οι αποκλεισμένοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι μεθόδευσε όλη τη διαδικασία

Καλλιόπη Σουφλή

Μόνο η λέξη κόλαση μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της Ν.Δ.

Εκτός από τον αποκλεισμό ορισμένων εξ αυτών από τον Αρειο Πάγο, κυριαρχούν στον χώρο και τα αλληλομαχαιρώματα με καταγγελίες και προσφυγές του ενός εναντίον του άλλου, ρίχνοντας εκ τους αποτελέσματος νερό στον μύλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που βλέπει, με τη βοήθεια του Αρείου Πάγου, τον εκ δεξιών κίνδυνο για τον κόμμα του να μειώνεται.

Οι αποκλεισμένοι ωστόσο καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αυτή μεθόδευσε όλη τη διαδικασία Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλα όσα συμβαίνουν εδώ και τρεις ημέρες είναι πρωτοφανή!

Ο Αρειος Πάγος έχει ήδη αποκλείσει τρία κόμματα:

  • Την «Πατριωτική Ενωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Κων. Μπογδάνος, μετά την εις βάρος του προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κ. Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου τού «έκλεψαν» το όνομα και ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα. Επιπλέον, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ενωσης» (ο Ηλιος της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του. Ο Κ. Μπογδάνος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «πραξικοπηματική κίνηση και μεθόδευση από το σύστημα Μητσοτάκη» και ότι «κόβουν όλα τα κόμματα που είναι επικίνδυνα για το σύστημα Μητσοτάκη».
  • Το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Ο Αρειος Πάγος έκανε ομόφωνα δεκτή την προσφυγή του Κ. Μπογδάνου, με σκεπτικό ότι είχε κλαπεί το όνομα και είχε ιδιοποιηθεί το σύμβολο κόμματος που είχε ιδρύσει ο προσφεύγων. «Είναι γεγονός πως η ραγδαία άνοδός μας ενόχλησε πολύ και πολλούς. Ραντεβού στις επαναληπτικές εκλογές με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα. Είναι γνωστό πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» δήλωσε η ίδια μετά τον αποκλεισμό της.

 

  • Το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου «Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες». Ο ίδιος κατήγγειλε ότι «κράσαρε η πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και μέσα στη νύχτα έπεσε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των υποψηφιοτήτων των αντισυστημικών κομμάτων, αποκλείοντάς τα έτσι από τις εκλογές», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «έριξε μαύρο όχι μόνο στη διαδικασία, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία».

 

Ομως ο… χαμός δεν σταματάει εδώ: Ο Κων. Μπογδάνος είχε στραφεί και κατά του κόμματος «Εθνική Δημιουργία» των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, όμως ο Αρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του. Νωρίτερα ο Φαήλος Κρανιδιώτης είχε σχολιάσει ειρωνικά τον αποκλεισμό του κόμματος «Πατριωτική Ενωση» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. «Δίνω 13 ευρώ για το παπί που θα πάρει ο Μπογδάνος για να γίνει ντιλιβεράς» είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το κλίμα αυτό έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, καλώντας όλους τους αποκλεισμένους σε συστράτευση. «Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τον Αρειο Πάγο να απορρίπτει κόμματα και είναι απαράδεκτο για τη δημοκρατία η Νέα Δημοκρατία με νόμο δικό της να αποκλείει κομματικούς σχηματισμούς γιατί δεν είναι της αρεσκείας της. Εμείς καλούμε τα κόμματα τα οποία αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία να κάνουμε μετά τις 21 Μαΐου μία πανελλήνια συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, η μπίζνα και, το χειρότερο, να οδηγήσουν τη χώρα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο» δήλωσε προχθές.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι και η Ελληνική Λύση δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, αφού ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης ξαφνικά διέταξε έρευνα για το εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οπως είναι γνωστό, από στελέχη της Ελληνικής Λύσης έχουν κατατεθεί μηνύσεις, ενώ οι αποχωρήσαντες από το κόμμα βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης και Αικατερίνη Αλεξοπούλου κατήγγειλαν δημόσια ότι έδιναν στο κόμμα χρήματα 500 ευρώ τον μήνα χωρίς αποδείξεις.

Παρ’ όλα αυτά ο πρώτος που έτρεξε να επικροτήσει είναι ο Κ. Μπογδάνος. Με ανάρτηση στο Twitter τόνισε ότι «η δήλωση-πρόσκληση Βελόπουλου για πανστρατιά των πατριωτικών κομμάτων μετά τις εκλογές της 21/5 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δείχνει πολιτική ωριμότητα». Δεν είναι βέβαιο αν η δήλωσή του εκφράζει και τον κ. Εμφιετζόγλου…

Στο μεταξύ, απερρίφθη από τον Αρειο Πάγο ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε από το κόμμα Κασιδιάρη σε βάρος τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που θα κρίνει ποια κόμματα θα κατέλθουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Είχε υποβάλει αίτηση επικαλούμενος δημοσιεύματα ότι οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προδιάσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουν το απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα του.

 

Βόμβες για αποστασίες

 

Ενταση προκαλεί η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Καούκη, ο οποίος ανέφερε (Open) ότι η Ν.Δ. θα αναζητήσει τη μεμονωμένη στήριξη βουλευτών άλλων κομμάτων προκειμένου να αναδειχθεί κυβερνητικά αυτοδύναμη. «Αν δεν βγει η αυτοδυναμία, θα μιλήσουμε και με βουλευτές που θα είναι στη Βουλή και θα δούμε. Αν κάποιοι ασπάζονται το πρόγραμμα της Ν.Δ., βεβαίως και θα έρθουν» είπε.

«Θα απευθυνθούμε σε κόμματα, αν κάποιο αργήσει να ανταποκριθεί και έρθουν στην πορεία δύο βουλευτές. Δεν ξέρω τι θα γίνει, μιλάμε με υποθετικά σενάρια. Οπως θα απευθυνθείς στα κόμματα, θα ζητήσεις και σε όλους τους βουλευτές, είναι ελεύθεροι άνθρωποι» πρόσθεσε, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει «επιχείρηση νέας αποστασίας».

 

 

Πηγή

Προβολές : 365


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα