Το Μεγάλο Φθινόπωρο της φετινής χρονιάς, ο ιερός αριθμός 7, και ο μυστικισμός των εκλεκτών.

Το Μεγάλο Φθινόπωρο της φετινής χρονιάς, ο ιερός αριθμός 7, και ο μυστικισμός των εκλεκτών.

24 Μαΐου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:728
Μοίρασέ το

 

Αυτοί που σας ζητούν (σχεδόν σας υποχρεώνουν) να είστε ορθολογιστές, ζουν και δρουν με βάση τον μυστικισμό, την παραψυχολογία, την αστρολογία, την νουμερολογία, και οτιδήποτε άλλο (υποτίθεται πως) αντίκειται στον ορθό λόγο. Θυμηθείτε τα σημαντικότερα γεγονότα των ετών που σας δίνω στην εικόνα (με έμφαση στον Σεπτέμβριο) και θα καταλάβετε γιατί το 22 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο.

 

 

 

 

 

Όλοι οι συμβολισμοί αυτής της ερπετοειδούς φάρας, περνούν μέσα από τον σατανισμό…

Τα γεγονότα δείχνουν πως μπήκαμε σε εποχές στις οποίες το ΚΑΚΟ, θα πρυτανεύσει…
ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ πολλά σε βάρος της ανθρωπότητας…
Θα περάσουμε πολλά…
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ…
Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Στις 21 Οκτωβρίου του 2021, ανήρτησα στην σελίδα μου στο FB την εξής «κρυπτική» εικόνα:

 

Και έγραψα στην περιγραφή:

Αυτοί που σας ζητούν (σχεδόν σας υποχρεώνουν) να είστε ορθολογιστές, ζουν και δρουν με βάση τον μυστικισμό, την παραψυχολογία, την αστρολογία, την νουμερολογία, και οτιδήποτε άλλο (υποτίθεται πως) αντίκειται στον ορθό λόγο. Θυμηθείτε τα σημαντικότερα γεγονότα των ετών που σας δίνω στην εικόνα (με έμφαση στον Σεπτέμβριο) και θα καταλάβετε γιατί το 22 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο.

Δεν γνωρίζω πόσοι από αυτούς που την είδαν μπήκαν στον πειρασμό να την «αποκρυπτογραφήσουν». Πάντως, επτά μήνες μετά, κι ενώ ακόμη βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς, όλα δείχνουν ότι το 2022 είναι στ’ αλήθεια χρονιά ορόσημο.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία τείνει να εξελιχθεί σ’ έναν Μεγάλο Πόλεμο, η ενεργειακή και η επισιτιστική κρίση βρίσκονται εν εξελίξει, οι ψίθυροι για μια νέα πανδημία πληθαίνουν, τα σημάδια μιας επερχόμενης οικονομικής -και όχι μόνο- κατάρρευσης γίνονται εμφανέστερα.

Στην εν λόγω εικόνα βλέπετε την λέξη « SHEMITAH» η οποία σας είναι πιθανότατα άγνωστη.

Πρόκειται για την αγγλική γραφή μιας εβραϊκής λέξης, που θα μπορούσε να μεταφραστεί στα ελληνικά ως «απελευθέρωση», «άφεση», «ακύρωση».

Για τους Εβραίους είναι μια λέξη ιερή και ιδιαίτερα φορτισμένη, συνδεδεμένη με τον αριθμό 7 και την ημέρα του Σαββάτου. Shemitah λέγεται το σαμπατικό (σαββατικό) έτος, δηλαδή η τελευταία χρονιά ενός επταετούς κύκλου, αλλά και η τελευταία ημέρα αυτού του έτους.

Θυμηθείτε ότι το Σάββατο ή Σαββάτο είναι η έβδομη (η τελευταία, ξεκινώντας από την Κυριακή) ημέρα της εβδομάδας, η ημέρα της ανάπαυσης, η αφιερωμένη στον Θεό.

Έτσι, έχουμε το σχήμα:

  • Επταήμερος κύκλος – Σαββάτο
  • Επταετής κύκλος – Shemitah

Στο εβραϊκό πολιτικό ημερολόγιο, πρώτος μήνας είναι ο Τισ(σ)ρί (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) και τελευταίος ο Ελούλ (Αύγουστος-Σεπτέμβριος).

Η περίοδος Σεπτέμβριος 2021 – Σεπτέμβριος 2022 είναι για τους Εβραίους το πολιτικό έτος 5782 (7 Σεπτεμβρίου 2021 – 26 Σεπτεμβρίου 2022). Και είναι έτος σαμπατικό, Shemitah. Στις 26 Σεπτεμβρίου, την τελευταία ημέρα του μήνα Ελούλ, κλείνει ο κύκλος 2014/2015-2021/2022.

Στην εβραϊκή ιερή παράδοση, την έβδομη ημέρα της Δημιουργίας ο Θεός αναπαύτηκε, ύστερα από έξι «κοπιαστικές» ημέρες. Γι’ αυτό και οι Εβραίοι, ύστερα από έξι εργάσιμες ημέρες, αναπαύονται την έβδομη ημέρα, το Σαββάτο.

Αυτό το μοτίβο μεταφέρθηκε και στους επταετείς κύκλους. Όπως το Σαββάτο είναι η ξεχωριστή ημέρα της εβδομάδας, έτσι και το Shemitah έγινε το ξεχωριστό έτος του κύκλου.

Έπρεπε να είναι μια ιερή χρονιά, μια χρονιά ειδικά αφιερωμένη στον Κύριο. Κατά το έτος του Σαββάτου δεν επρόκειτο να γίνει εργασία της γης. Κάθε σπορά και θερισμός, κάθε όργωμα και φύτευση, κάθε συλλογή και συγκομιδή έπρεπε να σταματήσει μέχρι το τέλος του έκτου έτους… Κατά το έτος του Σαββάτου, ο λαός του Ισραήλ έπρεπε ν’ αφήσει τα χωράφια, τους αμπελώνες, και τα άλση του ανοιχτά για τους φτωχούς.

Κατά την διάρκεια του έτους η γη ανήκε, ουσιαστικά, σε όλους. Και ό,τι μεγάλωνε από μόνο του ονομαζόταν hefker, που σημαίνει «χωρίς ιδιοκτήτη».

Έτσι, κατά το έτος του Σαββάτου η γη, στην πραγματικότητα, ανήκε σε όλους και σε κανέναν ταυτόχρονα. [Επίσης,] την τελευταία ημέρα του έτους του Σαββάτου, έλαβε χώρα μια σαρωτική μεταμόρφωση στον οικονομικό τομέα του έθνους.

Απελευθερώθηκαν όλοι όσοι χρωστούσαν. Και κάθε πιστωτής έπρεπε να αποδεσμεύσει το χρέος. Έτσι, όλες οι πιστώσεις διαγράφηκαν και όλα τα χρέη εξαφανίστηκαν.

Οι οικονομικοί λογαριασμοί του έθνους, στην πραγματικότητα, εξαφανίστηκαν.

Ήταν η ημέρα της οικονομικής ακύρωσης και άφεσης του Ισραήλ…

Το Έτος του Shemitah ξεκίνησε με την απελευθέρωση της γης και τελείωσε με την Ημέρα της Άφεσης, όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τα χρέη τους.

Ο Jonathan Cahn, στον οποίον ανήκει το χωρίο, επισημαίνει ότι οι συνέπειες του Shemitah επηρεάζουν ειδικά την χρηματοπιστωτική και οικονομική σφαίρα και έχουν βασικές ομοιότητες με τις επιπτώσεις μιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης.

Κατ’ αυτόν, από την χρονιά της καταστροφής του Δεύτερου Ναού των Εβραίων (πρώτο σαμπατικό έτος) και μέχρι τις ημέρες μας, το Shemitah εμφανίζεται ως ένα σταθερά επαναλαμβανόμενο μοτίβο που σημαδεύει τις σημαντικότερες στιγμές της (οικονομικής κυρίως) ιστορίας του πλανήτη -και θα μπορούσε, συνεπώς, να θεωρηθεί ως ένα ασφαλές εργαλείο προβλέψεων.

Η αλήθεια είναι ότι τα παραδείγματα που παραθέτει στο βιβλίο του («The Mystery of the Shemitah…», 2016) είναι εντυπωσιακά.

Σταχυολογώ ορισμένα:

  • Τα μεγάλα κραχ: 1901-1903, 1916-1917, 1930-1932, 1937–1938, 1973, 2007-2008.
  • Οι ιστορικότερες χρηματιστηριακές χρονιές: 1973, 1980, 1987, 2000, 2007.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προσέγγιση του Cahn έχει η σύνδεση του Shemitah με την Νέα Τάξη Πραγμάτων, και πιο συγκεκριμένα με την Διάσκεψη του Μπρέτον Γουντς (Bretton Woods), που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μάουντ Ουάσινγκτον» κοντά στην πόλη Μπρέτον Γουντς, της Πολιτείας Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ, από την 1 έως τις 22 Ιουλίου 1944.

Την ίδια χρονια, στο τέλος του καλοκαιριού, άρχισε το… Έτος Shemitah.

Ας ακούσουμε τον Cahn:

“Το Shemitah επιφέρει τον μετασχηματισμό της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σφαίρας.

Αυτό που συνέβη στο Bretton Woods θα επέφερε τον μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής τάξης. Θα ίδρυε ιδρύματα όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Και, το πιο δραματικό, θα δημιουργούσε μια νέα παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική τάξη, στην οποία τα παγκόσμια νομίσματα θα ήταν συνδεδεμένα με το δολάριο ΗΠΑ…

Θα έφερνε μια νέα οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχή και τάξη για τον κόσμο.

Η Αμερική θα ήταν τώρα η παγκόσμια βάση στην οποία θα στηριζόταν η παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική τάξη.

Σχεδιάστηκε το καλοκαίρι του 1944, στην προσέγγιση του Shemitah.

Θα επικυρωνόταν από το Αμερικανικό Κογκρέσο στην μέση του Shemitah, το καλοκαίρι του 1945.

Και θα άρχιζε να ισχύει μετά το τέλος του πολέμου, στον απόηχο του Shemitah.

Αλλά όπως το Shemitah φέρνει επίσης την κατάρρευση, έτσι και το Bretton Woods θα έκανε το ίδιο.

Προανήγγειλε το τέλος της εποχής της βασιλείας της βρετανικής στερλίνας στο παγκόσμιο εμπόριο, και την κατάρρευση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ανώτερος αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας το περιέγραψε ως «το μεγαλύτερο πλήγμα για τη Βρετανία μετά τον πόλεμο».

Για να μην σας κουράσω, δεν θα επεκταθώ περισσότερο στα ιστορικά στοιχεία που συνδέονται με το Σαμπατικό Έτος.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχτώ το Shemitah ως ένα ιερό επεμβατικό και προφητικό εργαλείο που καθορίζει την ανθρώπινη Ιστορία και βοηθάει στην πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων.

Γι’ αυτό, θα επικεντρώσω στην διαχρονική αγάπη που τρέφουν οι παγκόσμιες κυρίαρχες ελίτ για τον μυστικισμό και τον συμβολισμό.

Ψάχνοντας να βρω στο YouTube ένα απόσπασμα από παλαιότερη ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ, με ελληνικούς υπότιτλους, για το παρόν άρθρο, βρήκα το κάτωθι, ο δημιουργός του οποίου είχε την διορατικότητα να συνδέσει τα λεγόμενα της Λαγκάρντ με το Shemitah.

Δείτε το:

Η δεδομένη λατρεία των συμβόλων και των αριθμών (ιδιαίτερα του αριθμού 7) από τις ελίτ αυτού του κόσμου, με κάνει να υποψιάζομαι ότι αξιοποιούν, μεταξύ άλλων, την συμβολική δύναμη του Shemitah προκειμένου να υλοποιήσουν κάποια από τα σχέδιά τους για την μοίρα μας, σε σαμπατικά έτη.

Το γεγονός ότι το Shemitah είναι εβραϊκό δεν πρέπει να οδηγεί (εμένα τουλάχιστον δεν με οδηγεί) σε επικίνδυνες γενικεύσεις και καταδίκες. Διαχρονικά, οι ελίτ εκμεταλλεύονται όποιες παραδόσεις και όποια σύμβολα τους εξυπηρετούν, ανεξάρτητα από το εθνικό, θρησκευτικό, ή φιλοσοφικό πλαίσιο στο οποίο αυτά ανήκουν.

Έρχομαι στο σήμερα. Όπως έχω ήδη πει, το 2022 είναι Σαμπατικό Έτος. Το Shemitah άρχισε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2021 και τελειώνει στις 26 Σεπτεμβρίου του 2022.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, κατά τον Jonathan Cahn, οι συνέπειες ενός Shemitah εκτείνονται για μήνες μετά το πέρας του και εισέρχονται στον επόμενο χρόνο, νομιμοποιούμαι να ονομάσω το ερχόμενο φθινόπωρο «Μεγάλο» και να «προβλέψω» ότι τόσο το υπόλοιπο του 2022 όσο και το 2023 θα είναι περίοδος κατά την οποίαν θα συμβούν κοσμογονικές καταρρεύσεις και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, προσέξτε, τα επικείμενα γεγονότα δεν θα είναι κατ’ ανάγκην αρνητικά.

Είναι αλήθεια πως το Shemitah έχει τον χαρακτήρα μιας Μεγάλης Επανεκκίνησης, αλλά επανεκκινήσεις δεν απεργάζεται μόνον το Φόρουμ του θείου Κλάους.

Και, στο κάτω-κάτω, Shemitah σημαίνει «απελευθέρωση», «άφεση», «ακύρωση»…

 

hellasmag.com

 

Πηγή

Προβολές : 728


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα