Το “μικρό παραδικαστικό”! “Παρέα” δικηγόρων και δικαστών, έστηνε δίκες με αντάλλαγμα σακούλες με λεφτά!!!

29 Μαρτίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:659
Μοίρασέ το

 

 

Άρχισε η δίκη στο 5μελες εφετείο για το “μικρό παραδικαστικό”!

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Γιάννης Μπολέτσης “χωρίς έλεος” μίλησε για τον εκβιασμό που δέχτηκε και την “παρέα” δικηγόρων και δικαστών που έστηνε δίκες με αντάλλαγμα σακούλες με λεφτά.

Στο εδώλιο ο Μαντούβαλος, ο δικαστής Ευσταθίου και τα άλλα “παιδιά” με πολυετείς πρωτόδικες καθείρξεις. “Αυτά είναι τα CD με τους διαλόγους της σπείρας.”

Τι μου λες βρε παιδί μου… κάνει τέτοια πράγματα “η μανδάμ της οδού Φυλής”;;;
ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ…
ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ…
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ…
Πόσα ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ έχουν δει το φως της δημοσιότητας και πόσα έχουν χαντακωθεί σε εισαγγελικά συρτάρια, ή δεν καταγγέλθηκαν ποτέ, ή παραγράφθηκαν;;;
Αν για τον λαουτζίκο, η ποινή για οργανωμένη σπείρα είναι κακούργημα και τιμωρείται σκληρά, για τους δικαστικούς που εμπλέκονται σε σπείρα και τους δικηγόρους, ποιά πρέπει να είναι;;;
Ένας πόλεμος, μπορεί να μας σώσει μόνο από την κατάντια και την εγκληματικότητα των παραδικαστικών… και μερικές βόμβες ώστε να ισοπεδωθούν τα χαμαιτυπεία της Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Καλλιόπη Σουφλή
Του Άρη Σπίνου
 

Για την επικείμενη δίκη του “μικρού Παραδικαστικού” με ευρισκόμενους στο εδώλιο, δικαστές, δικηγόρους και άλλους, έχοντας στην πλάτη τους πολυετείς φυλακίσεις πρωτόδικα για δωροδοκία, το edolio5 έχει αναφερθεί με εκτενές ρεπορτάζ. Στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων άρχισε σήμερα η δίκη για το δεύτερο βαθμό κρίσης.

Μετά από βαριές ποινές αλλά και χορήγηση αναστολής μέχρι την έφεση σε όλους τους κατηγορουμένους για την υπόθεση του καταδικαστικού κυκλώματος Νο 2, μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Μπολέτση για χρηματισμό ήρθε η ώρα του 5μελους εφετείου.

Μεταξύ άλλων το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην βουλευτή και π. δικηγόρο,(του αφαιρέθηκε οριστικά η άδεια) Πέτρο Μαντούβαλο, τον πρόεδρο εφετών, Γιάννη Ευσταθίου και τον αρχιμανδρίτη, Ιάκωβο Γιοσάκη.

Το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινές καθείρξεως από πέντε μέχρι 13 χρόνια.

Ο πρώην βουλευτής και ο δικαστής καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ενώ ο Ιάκωβος Γιοσάκης σε 12 έτη.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος υποστήριξε ότι είναι αθώος ζητώντας να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό.

Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σε όσους κατηγορουμένους καταδικάστηκαν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου επί της δωροδοκίας ήταν ομόφωνη ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατά πλειοψηφία 2-1.

Παράλληλα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώο τον δικαστή, Αθανάσιο Μουστάκα κατά πλειοψηφία 2-1 με την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή να έχει την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος.

Επίσης, έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής του πλημμελήματος της δωροδοκίας για τον Ιωάννη Μπολέτση, Π. Λεωτσάκο και Δ. Ζήκο.

Οι καταγγελίες του επιχειρηματία Ι.Μπολέτση έγιναν το 2010 σε ένα άλλο ακροατήριο, με κατηγορούμενους τον δικαστή Ευάγγελο Καλούση και τον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο και πρόεδρο του Δικαστηρίου τον Γιάννη Ευσταθίου.

Τότε ο Ι.Μπολέτσης είχε καταγγείλει πως ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης τον εκβίαζε ζητώντας του 60.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσαν οι δικαστές προκειμένου να τον αθωώσουν.

Η καταγγελία αυτή οδήγησε τελικά στην παραπομπή εννέα κατηγορουμένων στο εδώλιο.

Ο πρώην βουλευτής κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 600.000 ευρώ-μέσω του Ιάκωβου Γιοσάκη – τον δικαστή προκειμένου να αθωωθεί ο ίδιος και δύο συνεργάτες του, που δικάζονταν για το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 1».

Σήμερα το δικαστήριο 28/3 ξεκίνησε την ακροαματική διαδικασία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αποβληθεί η πολιτική αγωγή που παρίσταται εκ μέρους του δημοσίου αλλά και ο βασικός μάρτυρας Γιάννης Μπολέτσης, εξαιτίας νομικών επιχειρημάτων που όμως δεν έγιναν αποδεκτά από την έδρα του δικαστηρίου.

Όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου ήταν απόντες, όπως και τις προηγούμενες φορές, και όλοι πλέον οι διάδικοι αλλά κυρίως οι δικαστές ανέμεναν το τι θα πει ο επιχειρηματίας Μπολέτσης.

Με την έναρξη της κατάθεσης του έγινε σε όλους αντιληπτό ότι δεν ήταν διατεθειμένος να χαριστεί σε κανέναν, παρά τα όσα ακούγονταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επανέλαβε όσα είχε πει πρωτόδικα και με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες “Οι κατηγορούμενοι κ. πρόεδρε είναι μια σπείρα που με εκβίασε και μου ζήτησε χρήματα για να πληρώσει δικαστές, προκειμένου όπως μου είπαν να αθωωθώ σε επικείμενη δίκη μου”

Ο Μπολέτσης αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, όπως είπε, του εκβιασμού που δέχτηκε αλλά και των προσώπων που συμμετείχαν σε αυτόν.

Δημιούργησε ιδιαίτερη εντύπωση ότι παρά το γεγονός της βεβαριμένης υγείας του αλλά και της ηλικίας του, είχε μεστό και τεκμηριωμένο λόγο με απαντήσεις ουσίας σε κάθε ερώτηση που του έκανε η έδρα, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ο Μπολέτσης κρατούσε στα χέρια του μια σειρά απο Cd και ζήτησε από το δικαστήριο να ακουστούν προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά η αλήθεια.

“Εδώ μέσα είναι οι διάλογοι της σπείρας και των εκβιασμών”

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του.

Η δίκη συνεχίζεται με την συνέχεια της κατάθεσης του επιχειρηματία Μπολέτση στις 8 Απριλίου.

Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει κάθε άποψη των κατηγορουμένων και σέβεται απολύτως το τεκμήριο αθωότητάς μέχρι την αμετάκλητη απόφαση της δικαιοσύνης.

 

Πηγή

Προβολές : 659


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα