Το Νταβός Αποκαλύπτει τα Δομικά Συστατικά για ένα “Πράσινο” Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης

20 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:229
Μοίρασέ το

 

“Αναπτύσσουμε, μέσω της τεχνολογίας, μια δυνατότητα για τους καταναλωτές να μετρούν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα. Τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή πού ταξιδεύουν, πώς ταξιδεύουν, τι τρώνε, τι καταναλώνουν στην πλατφόρμα μας. Οπότε: Ένας ατομικός ανιχνευτής αποτυπώματος άνθρακα”.

 

 

 

Είμαστε όλοι δημιουργήματα του Θεού… κάποιοι είναι δημιουργήματα του Σατανά…

Πρόκειται για μια μικρή σε σχέση με τον πληθυσμό της ανθρωπότητας μερίδα, κυρίως συγκεκριμένης ερπετικής καταγωγής αλλά και ψυχοπαθείς που συντάσσονται μαζί τους, βασικά εξαγορασμένοι με χρήμα που οι ψυχοπαθείς ασκεναζί, διαθέτουν άφθονο.
Η Κλιματική Αλλαγή, όσο και να χτυπιούνται κάτω, δεν θα τους βγει…
Θα την επιβάλουν με νόμους σκληρούς και ανελέητους μέσω των πολιτικών που επίσης έχουν εξαγοράσει, παγκοσμίως…
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ…
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΡΥΘΜΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…
ΑΝ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Kit Knightly | Διαβάστε το εδώ

 

Σήμερα το πρωί, σε ένα από τα πάνελ του WEF που μεταδόθηκαν ζωντανά, ο πρόεδρος της Alibaba Holdings, J. Michael Evans, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια εφαρμογή που θα μπορούσε να παρακολουθεί το αποτύπωμα άνθρακα ενός μεμονωμένου χρήστη.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs δήλωσε στο ακροατήριο του “Στρατηγική Επισκόπηση: Υπεύθυνη κατανάλωση”:

Δείτε το βίντεο 👉 ε δ ώ:

“Αναπτύσσουμε, μέσω της τεχνολογίας, μια δυνατότητα για τους καταναλωτές να μετρούν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα. Τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή πού ταξιδεύουν, πώς ταξιδεύουν, τι τρώνε, τι καταναλώνουν στην πλατφόρμα μας. Οπότε: Ένας ατομικός ανιχνευτής αποτυπώματος άνθρακα”.

Τώρα, για να διευκρινίσουμε, ο Evans μιλούσε μόνο για την πλατφόρμα της Alibaba… αλλά αυτή είναι μια μεγάλη πλατφόρμα.

Η κινεζική εταιρεία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο μετά την Amazon, με έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 715 δισεκατομμύρια γιουάν το 2021 (δηλαδή πάνω από 110 δισεκατομμύρια δολάρια).

Και δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέσω των εταιρειών χρηματοοικονομικών και τεχνολογικών υπηρεσιών της, η Alibaba διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αγορά ονομάτων τομέα, τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud στην Κίνα, καθώς και τη μεγαλύτερη πλατφόρμα πληρωμών στον κόσμο.

Μέσω της Alihealth παρέχουν υπηρεσίες διαδικτυακού φαρμακείου, καθώς και τεχνολογία υπολογιστών σε νοσοκομεία και κλινικές. Από τότε που αγόρασαν την AutoNavi το 2014, κατέχουν επίσης τη μεγαλύτερη εταιρεία πλοήγησης με ηλεκτρονικό χάρτη στην Κίνα.

Ουσιαστικά, στην Κίνα αν θέλετε να πληρώσετε για κάτι στο διαδίκτυο, πιθανότατα χρησιμοποιείτε την Alibaba. Αν θέλετε να παραγγείλετε κάτι στο διαδίκτυο από μια μικρή επιχείρηση, μάλλον χρησιμοποιείτε το Alibaba. Αν θέλετε να πουλήσετε τα πράγματά σας μεταχειρισμένα, μάλλον χρησιμοποιείτε το Alibaba.

Αν θέλετε να κατοχυρώσετε ένα domain, να πάτε σε ένα φαρμακείο, να κάνετε check-in σε ένα νοσοκομείο, να στείλετε ένα email, να χρησιμοποιήσετε έναν χάρτη ή ένα GPS… καταλάβατε την ιδέα.

Ο τομέας πληροφορικής της Alibaba είναι επίσης ηγέτης της αγοράς στις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς είναι η πρώτη πλατφόρμα πληρωμών που άρχισε να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την επιβεβαίωση πληρωμών το 2017.

Άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη περιλαμβάνουν το “CityBrain”, μια τεχνητή νοημοσύνη που έχει σχεδιαστεί για να σαρώνει πόλεις και να παρέχει “εξορθολογισμένες” υπηρεσίες κυκλοφορίας. Προειδοποιεί για πιθανά ατυχήματα καθώς και καθιστά τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο αποτελεσματικές, μια σαφής κίνηση προς τις “έξυπνες πόλεις”.

Η εταιρεία έχει επίσης προηγούμενο όταν πρόκειται για εφαρμογές “ατομικού αποτυπώματος άνθρακα”. Το 2017 η θυγατρική της πλατφόρμας πληρωμών Ant Financial Services ανακηρύχθηκε 6η στη λίστα “Change the World του Fortune για την εφαρμογή Ant Forest.

Σύμφωνα με το Fortune, το Ant Forest είναι “η μεγαλύτερη πλατφόρμα στον κόσμο για την παρακολούθηση του αποτυπώματος άνθρακα των ατόμων” και να πώς λειτουργεί:

“Οι χρήστες κερδίζουν πόντους για τη φύτευση εικονικών δέντρων υιοθετώντας συνήθειες φιλικές προς τη γη. Η εταιρεία φυτεύει ένα πραγματικό δέντρο για κάθε 17,9 κιλά άνθρακα που εξοικονομεί”

Είναι απίστευτα ασαφής σχετικά με το πώς οι χρήστες “κερδίζουν” αυτούς τους πόντους ή ποιες ακριβώς είναι αυτές οι “φιλικές προς τη γη συνήθειες”, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα για να κάνει κάποιες εικασίες.

Και ενώ εστιάζουμε στην ατομική παρακολούθηση του αποτυπώματος άνθρακα, κάτι άλλο που λέει ο Evans αργότερα στο πάνελ είναι εξίσου ενδιαφέρον:

Δείτε το βίντεο 👉 ε δ ώ:

” Το τρίτο πράγμα, το ονομάζουμε “Πράσινο Ταξίδι”. Έτσι, έχουμε μέσα στην επιχείρησή μας κάτι που ονομάζεται AMAP – μια χαρτογράφηση, σκεφτείτε το Google Maps ή το Ways – συν την επιχείρηση ταξιδιωτικών προορισμών. Έτσι, αυτό που θα επιτρέψουμε στους ανθρώπους να κάνουν είναι, πρώτα απ’ όλα, να υπολογίσουν την καλύτερη και πιο αποδοτική διαδρομή και επίσης την πιο αποδοτική μορφή μεταφοράς. Και στη συνέχεια, αν επωφεληθούν από αυτές τις συστάσεις, θα τους δώσουμε μπόνους πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν αλλού στην πλατφόρμα μας. Έτσι, τους δίνεται κίνητρο να κάνουν το σωστό, ακόμη και ενώ τους παρέχεται η δυνατότητα να κάνουν το λάθος”.

Ας βάλουμε λοιπόν αυτά τα τρία γεγονότα μαζί. Φαίνεται ότι η Alibaba διαθέτει επί του παρόντος εφαρμογές, που είτε χρησιμοποιούνται είτε βρίσκονται υπό ανάπτυξη, οι οποίες:

  1. Παρακολουθούν τις διαδρομές και τις μεθόδους ταξιδιού και “ανταμείβουν” τους χρήστες που κάνουν τη “σωστή επιλογή”.
  2. Μπορούν να παρακολουθούν το “αποτύπωμα άνθρακα” ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένου του τι τρώει και πού.
  3. Έχουν τους χρήστες να “κερδίζουν πόντους” για “φιλικές προς τη γη συνήθειες”.

Ακόμη και μεμονωμένα αυτές οι λειτουργίες είναι αρκετά ανησυχητικές, αλλά συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια πολύ ανησυχητική εικόνα του μέλλοντος.

Επιπλέον, συνδυάστε το με όσα γνωρίζουμε για την εμβέλεια της εταιρείας μέσω των θυγατρικών της: Έξυπνες πόλεις, τραπεζικές υπηρεσίες, αρχεία υγειονομικής περίθαλψης, ηλεκτρονικά μηνύματα, δραστηριότητα στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

Πόσο καιρό θα περάσει μέχρι η Alibaba να αποφασίσει να “επιβραβεύσει” και άλλες “σωστές επιλογές” που δεν έχουν καμία σχέση με το περιβάλλον; Όπως ο εμβολιασμός, για παράδειγμα.

Πόσο καιρό μετά από αυτό θα αρχίσουν να τιμωρούν τις λανθασμένες επιλογές;

Τεχνικά έχουν ήδη πρόσβαση στα δεδομένα που θα χρειάζονταν για να κατασκευάσουν αυτό το σύστημα. Θα ήταν εξαιρετικά αφελές να μην δούμε πού οδηγεί αυτό.

Και, φυσικά, δεν θα είναι μόνο η Κίνα. Αν η Alibaba το κάνει αυτό, τότε η Google, η Amazon, η Apple και όλοι οι υπόλοιποι δεν θα είναι πολύ πίσω.

—Δικτυογραφία :

Baby Formula ‘Shortage’ Fraud: Acceptance of Purposeful Harm to Infants Means the End of This Now Pathetic Davos reveals building blocks for “green” social credit system

https://off-guardian.org/2022/05/24/davos-reveals-building-blocks-for-green-social-credit-system/

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/d1e

Προβολές : 229


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα