Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) Απαιτεί Τον Τερματισμό της Ιδιοκτησίας Ιδιωτικών Αυτοκινήτων

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) Απαιτεί Τον Τερματισμό της Ιδιοκτησίας Ιδιωτικών Αυτοκινήτων

9 Αυγούστου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:583
Μοίρασέ το

 

Η παγκόσμια ομάδα άσκησης πίεσης με έδρα την Ελβετία πρότεινε τρεις τρόπους για να μειωθείη τιμή των κρίσιμων μετάλλωνπου χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από τις ανεμογεννήτριες και τον αποδοτικό φωτισμό μέχρι τα smartphones και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
 
 
 
Χωρίς αυτοκίνητα… χωρίς σπίτια… χωρίς τίποτα… και θα είμαστε ευτυ-χεσμένοι…
 
Όλα προγραμματισμένα τα έχουν τα Καμπαλάκια… και θέλουν οι ζωές μας να πάνε κατά διαόλου…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

Υπό το πρίσμα της προώθησης της πράσινης ενέργειας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης από κρίσιμα μέταλλα. Τώρα, το WEF ζητά το τέλος της ιδιοκτησίας ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Καθώς οι χώρες προσπαθούν να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προσπαθεί να μειώσει την παγκόσμια εξάρτηση από κρίσιμα μέταλλα. Μια σύσταση είναι να περιοριστεί η ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων.

“Αυτή η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα χρειαστεί μεγάλες προμήθειες κρίσιμων μετάλλων, όπως κοβάλτιο, λίθιο, νικέλιο, για να αναφέρουμε μερικά”, ανέφερε το φόρουμ σε έκθεσή του νωρίτερα αυτό το μήνα. “Οι ελλείψεις αυτών των κρίσιμων μετάλλων θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας”.

Η παγκόσμια ομάδα άσκησης πίεσης με έδρα την Ελβετία πρότεινε τρεις τρόπους για να μειωθεί η τιμή των κρίσιμων μετάλλων που χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από τις ανεμογεννήτριες και τον αποδοτικό φωτισμό μέχρι τα smartphones και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο φόρουμ αναφέρθηκε ότι παρά την ύπαρξη προγραμμάτων ανακύκλωσης, η εξόρυξη ορυκτών αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 500% έως το 2050.

“Ο μεγαλύτερος διαμοιρασμός μπορεί να μειώσει την ιδιοκτησία του αδρανούς εξοπλισμού και συνεπώς τη χρήση υλικών”, ανέφερε η ομάδα, επικαλούμενη στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το μέσο αγγλικό αυτοκίνητο οδηγείται “μόλις το 4% του χρόνου”.

Το φόρουμ σημείωσε ότι προγράμματα κοινής χρήσης οχημάτων όπως το “Getaround” και το “BlueSG” έχουν αποκτήσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο και είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της ζήτησης για αυτοκίνητα και τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, δεν συζητήθηκε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγαλύτερη επιτυχία η κοινή χρήση αυτοκινήτων σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ, όπου η εξάρτηση από τα ιδιωτικά οχήματα είναι μεγάλη και υπάρχει έλλειψη δημόσιων μέσων μεταφοράς τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν ήδη προσωπικά τηλέφωνα ή υπολογιστές, η έρευνα σημείωσε επίσης ότι το 39% των διεθνών εργαζομένων λαμβάνουν επίσης φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

“Αυτό δεν είναι καθόλου αποδοτικό ως προς τους πόρους”, αναφέρεται στην έκθεση. “Η διατήρηση ενός smartphone για πέντε χρόνια αντί για τρία μειώνει το ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα του τηλεφώνου κατά 31%”.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι επιχειρήσεις χρειάζονται κίνητρα για την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων και την ανταμοιβή των αφοσιωμένων πελατών, προκειμένου να σταματήσει το άνοιγμα νέων ορυχείων.

Πηγή: GreatGameIndia.com

***********

Δικτυογραφία

WEF Calls for End of Private Car Ownership

https://humansbefree.com/2022/07/wef-calls-for-end-of-private-car-ownership.html

 

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 583


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα