Το πιο πολυτελές ρετιρέ αγόρασε για την Καμπάγεβα ο Πούτιν στο Σότσι – Είναι 2.600 τ.μ.

Το πιο πολυτελές ρετιρέ αγόρασε για την Καμπάγεβα ο Πούτιν στο Σότσι – Είναι 2.600 τ.μ.

28 Φεβρουαρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:702
Μοίρασέ το

 

Ο ιστότοπος «Προέκτ» περιγράφει την έρευνά του ως ένα «αφήγημα για το πώς οι υποτελείς του Βλαντίμιρ Πούτιν εξασφάλισαν βασιλική ζωή για την Αλίνα Καμπάγεβα [σ.σ. τη φερόμενη ως σύντροφο του Πούτιν] και τα παιδιά της, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες έκρυβαν την ύπαρξη αυτής της οικογένειας από ολόκληρη την χώρα».

Η προσωπική ζωή του Πούτιν είναι θέμα δικό του… η προκλητική οικονομική δωρεά στην ερωμένη του και το “ταμείο Πούτιν”, είναι θέμα των Ρώσων πολιτών…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Λέγεται πως έχει μαζί της και δυο παιδιά… εδώ
Η κυπριακή εταιρεία Ermira Consultants, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι πληρωμές για την Αλίνα Καμπάγεβα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη βασιλική ζωή για την Αλίνα Καμπάγεβα, που φέρεται ως σύντροφος του Ρώσου προέδρου. Μέσω της εταιρείας που κάλυπτε τις προσωπικές ανάγκες του Πούτιν και του περιβάλλοντός του, αγοράσθηκαν ένα διαμέρισμα και δύο επαύλεις στη Μόσχα καθώς και τρία διαμερίσματα και ένα πολυτελές διώροφο ρετιρέ 2.600 τ.μ. στο Σότσι.

Η κυπριακή εταιρεία Ermira Consultants, ονομαστικός κάτοχος της οποίας ήταν ο δικηγόρος Βλαντισλάβ Κοπίλοφ από την Αγία Πετρούπολη, έγινε η προσωπική offshore εταιρεία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και της οικογένειας και του περιβάλλοντός του, σύμφωνα με νέα έρευνα του ρωσικού ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας «Προέκτ».

Ο ιστότοπος «Προέκτ» περιγράφει την έρευνά του ως ένα «αφήγημα για το πώς οι υποτελείς του Βλαντίμιρ Πούτιν εξασφάλισαν βασιλική ζωή για την Αλίνα Καμπάγεβα [σ.σ. τη φερόμενη ως σύντροφο του Πούτιν] και τα παιδιά της, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες έκρυβαν την ύπαρξη αυτής της οικογένειας από ολόκληρη την χώρα».

Οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου συνομίλησαν με τον «βασικό μάνατζερ της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας ενός από τους πιο κοντινούς φίλους του προέδρου» ο οποίος είχε «άμεση σχέση με την διεύθυνση ενός μυστικού οικονομικού δικτύου» στο οποίο εντάσσονταν η Ermira. Ωστόσο, ο ιστότοπος δεν αποκαλύπτει το όνομα και το επίθετό του.

«Χρησιμοποιούσαμε τον όρο «να γίνουν οι πληρωμές απ’ την Ermira», που σήμαινε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του Πούτιν για τις πληρωμές της μίας ή της άλλης εμπορικής συμφωνίας (προς το συμφέρον του)», ισχυρίζεται ο συνομιλητής του ιστότοπου.

Στις δραστηριότητες της Ermira συμμετείχαν την ίδια στιγμή πολλά άτομα από το περιβάλλον του Πούτιν, που δεν είχαν μεταξύ τους επιχειρηματικές σχέσεις, αναφέρεται στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «Προέκτ», ο Πούτιν έβγαζε χρήματα και από τις πωλήσεις της βότκας «Πούτινκα». Σύμφωνα με το αφήγημα των δημοσιογράφων του εν λόγω ιστότοπου, την μάρκα της βότκας επινόησε η εταιρεία «Βινεκσίμ». Ο ιδιοκτήτης της, σύμφωνα με τον συνομιλητή του «Προέκτ», είχε ζητήσει από τον επιχειρηματία και φίλο του Πούτιν, Αρκάντι Ρότενμπεργκ, την άδεια να κάνει χρήση του επιθέτου του στην επωνυμία της βότκας.

Εκείνος συμφώνησε και τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος αρχικά περιήλθαν στην εταιρεία «Προμιμπέξ» και ύστερα από 10 χρόνια στην εταιρεία «Ριάλ – ινβέστ» που ήταν θυγατρική της. Το 2021 η επωνυμία πήγε στην εταιρεία «Μπαϊκάλ-ινβέστ», μια εταιρεία με αδιαφανή δομή, όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι.

Το «ταμείο» του Πούτιν

 

«Δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης της μάρκας βότκας έχει επίσης σχέσεις με την Ermira και σε τελική ανάλυση με τον Πούτιν, αλλά αυτό που γνωρίζουμε επακριβώς είναι ότι πίσω από την «Μπαϊκάλ-ινβέστ» βρίσκονται οι ίδιοι μάνατζερ του Ρότενμπεργκ, που σχετίζονται με άλλα έργα του «ταμείου» του Πούτιν, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Όπως δήλωσε ο συνομιλητής του «Προέκτ», ακόμη την δεκαετία του 2000 τα δίκτυα διανομής που ήθελαν να εμπορευθούν την βότκα «Πούτινκα», πήγαιναν στον Ρότενμπεργκ «τσάντες, γεμάτες με μετρητά –ως πληρωμή για την άδεια να πουλούν την βότκα με το όνομα του προέδρου-, ενώ μέρος αυτών των χρημάτων «προορίζονταν πάντα για τον Πούτιν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσιογράφων, από το 2014 έως το 2019, από την παραγωγή, τα δικαιώματα και τις πωλήσεις ποτών με την επωνυμία «Πούτινκα» θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει κέρδη έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός των άλλων, ισχυρίζεται το δημοσίευμα του «Προέκτ», η Ermira το 2009 κατείχε το 24% των μετοχών του «Εθνικού ομίλου media», αλλά αργότερα το ποσοστό αυτό μειώθηκε.

Η εταιρεία Ermira, αναφέρεται στην έρευνα, συμμετείχε στην κατασκευή του ανακτόρου του Πούτιν στο Γκελεντζίκ.

 

Πηγή

Προβολές : 702


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα