Το πολυτιμότερο στη ζωή ειναι οι συναισθηματικοί δεσμοί, όχι τα υλικά αγαθά

Το πολυτιμότερο στη ζωή ειναι οι συναισθηματικοί δεσμοί, όχι τα υλικά αγαθά

7 Δεκεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:215
Μοίρασέ το

 

 

Οι «μαγικοί άνθρωποι» είναι εκείνοι που φέρνουν ευτυχία στη ζωή μας. Εκείνοι που μας βοηθούν να πετάξουμε, να λάμψουμε και να απαλλαγούμε από όλα τα περιττά βάρη που συσσωρεύουμε στην πορεία μας αυξάνοντας το συναισθηματικό φορτίο μας.

Καταλαβαινόμαστε, αισθανόμαστε σιγουριά και νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας όταν είμαστε μαζί τους. Πρόκειται για υγιείς, αμοιβαίες σχέσεις που δημιουργούν μια όμορφη σύνδεση ανάμεσα σε εμάς και το περιβάλλον μας.

 

 

 

 

Ευλογία Θεού οι Άνθρωποι που θα έρθουν στη ζωή σου χωρίς εγωισμούς, δεύτερες σκέψεις και υποκρισία…

Οι μαγικοί εκείνοι άνθρωποι που θ’ σ’ αγκαλιάσουν και οι χτύποι της καρδιάς τους θα γίνουν ένα με την δική σου…

Γιατί με το συναίσθημα ζεις και μ’ αυτό μετράς τον χρόνο στους χτύπους της καρδιάς… γιατί με τη λογική, απλώς επιβιώνεις…

 

Καλλιόπη

 

Αισθανόμαστε πραγματικά στο σπίτι μας όταν είμαστε κοντά σε ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε πραγματικά. Το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά οι συναισθηματικοί δεσμοί.

Μπορεί να ξεχνάμε το γεγονός αυτό, ή μπορεί να υπάρχουν ορισμένες στιγμές που δεν του δίνουμε μεγάλη σημασία. Ωστόσο τελικά όλα γίνονται πιο εύκολα όταν κάποιος μας συντροφεύει.

Με τον καιρό το πραγματικό νόημα βρίσκεται σε μια συναισθηματική καρδιά γεμάτη αγάπη και φιλία, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για τον εαυτό μας ή για άλλους ανθρώπους. Με τον καιρό μαθαίνουμε να δίνουμε αξία στην ικανοποίηση που μας δίνει το να αγαπάμε, να έχουμε έναν ώμο να κλάψουμε και μια αγκαλιά να μας προσφέρει ζεστασιά.

Η αγάπη και η εκτίμηση όσων μας περιβάλλουν αποτελούν τη βάση της εξέλιξής μας

Η συναισθηματική ευημερία προέρχεται από τις ικανοποιητικές, υγιείς και αμοιβαίες σχέσεις με τις οποίες διανθίζουμε το μονοπάτι της ζωής μας.

Οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν διαφορετική σημασία κατά τα διάφορα ζωτικά στάδια που απαρτίζουν τη συναισθηματική μας εξέλιξη.

Όταν το καταλάβετε αυτό, θα ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να ζητήσετε τίποτε άλλο εκτός από τις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χρήματα, η εργασία ή η τέλεια εμφάνιση δεν έχουν πλέον τόση σημασία όση είχαν κάποτε στη νοερή λίστα μας με τα απαραίτητα πράγματα που θέλουμε στη ζωή μας.

Η λίστα των προτεραιοτήτων μας αλλάζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας

 

Η διανοητική στάση μας καθορίζεται από τις προτεραιότητές μας. Γι’αυτό, όταν κοιτάζουμε πίσω, σκεφτόμαστε κάτι όπως, «έχω αλλάξει τόσο πολύ!».

Είμαστε ανθρώπινα όντα και, εξ ορισμού, είμαστε όντα που αλλάζουν, μαθαίνουν και ξεμαθαίνουν σε κάθε τομέα της πραγματικότητάς τους.

Οι διαφορετικές εμπειρίες μάς κάνουν να συνειδητοποιούμε πόσο εφήμερη είναι η ζωή. Έτσι, σιγά-σιγά δίνουμε όλο και μεγαλύτερη αξία στην εμπειρία της σύνδεσης με τους άλλους με ξεχωριστό τρόπο, στους συναισθηματικούς δεσμούς και στο να έχουμε κάποιον με τον οποίον να μπορούμε να γελάσουμε και να κλάψουμε όποτε το χρειαζόμαστε.

Έχουμε ανάγκη την κοινωνική σύνδεση για να αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι, έτσι τελικά συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει κάτι που τα χρήματα δεν μπορούν ποτέ να αγοράσουν. Δεν είμαστε πλούσιοι παρά μόνο αν έχουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μέσα στα βάθη της καρδιάς μας.

«Υπάρχουν άνθρωποι μαγικοί, ορκίζομαι ότι τους έχω δει. Κρύβονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι μεταμφιεσμένοι ως συνηθισμένοι άνθρωποι. Κρύβουν την ξεχωριστή τους ύπαρξη.

Προσπαθούν να συμπεριφέρονται όπως οι άλλοι. Γι’αυτό μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο να τους βρούμε. Όταν, όμως, τους ανακαλύπτουμε, δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορούμε ποτέ να τους ξεχάσουμε.

Μην το πείτε σε κανέναν, όμως λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια μαγεία τόσο δυνατή που, αν σας αγγίξουν μία φορά, θα σας αγγίζουν για πάντα».

-Άγνωστος συγγραφέας-

Υπάρχουν παντού «μαγικοί άνθρωποι» που μας περιβάλλουν

 

Οι «μαγικοί άνθρωποι» είναι εκείνοι που φέρνουν ευτυχία στη ζωή μας. Εκείνοι που μας βοηθούν να πετάξουμε, να λάμψουμε και να απαλλαγούμε από όλα τα περιττά βάρη που συσσωρεύουμε στην πορεία μας αυξάνοντας το συναισθηματικό φορτίο μας.

Καταλαβαινόμαστε, αισθανόμαστε σιγουριά και νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας όταν είμαστε μαζί τους. Πρόκειται για υγιείς, αμοιβαίες σχέσεις που δημιουργούν μια όμορφη σύνδεση ανάμεσα σε εμάς και το περιβάλλον μας.

Η ειλικρινής ματιά αυτών των μαγικών ανθρώπων φωτίζει τις λύπες μας και μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε. Πρόκειται για σχέσεις που μας βοηθούν να είμαστε περισσότερο συνειδητοί, περισσότερο ευαίσθητοι και περισσότερο ικανοί συναισθηματικά και κοινωνικά.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να μάθουμε μονάχα μέσα από τους συναισθηματικούς δεσμούς που δημιουργούμε. Για παράδειγμα, μαθαίνουμε τη σημασία του να συναισθανόμαστε, του να ακούμε, του να επιτρέπουμε στο άλλο άτομο να λέει αυτό που θέλει να πει, του να δημιουργούμε καλές σχέσεις, του να λαμβάνουμε τους άλλους υπόψη μας και του να πραγματοποιούμε ρευστές και αποτελεσματικές ανταλλαγές.

Και πάλι, το κλειδί αναμφισβήτητα είναι το να απομακρυνθούμε από ασήμαντες ανάγκες και το να αφιερώσουμε χρόνο για να ενισχύσουμε τους συναισθηματικούς δεσμούς μας.

Ο λόγος είναι ότι η δημιουργία σύνδεσης μας κάνει να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά με τη ζωή. Μας ενθαρρύνει να γίνουμε καλύτεροι και να αποκαλύψουμε τις σκιές που σκοτεινιάζουν την καθημερινότητά μας.

Είναι υπέροχο να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που έχουν ειλικρινείς σχέσεις και που μπορούν να δημιουργούν φιλίες χωρίς εγωισμό, υποκρισία και αρνητικά συναισθήματα.

Αυτό δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, όλοι τελικά αισθανόμαστε ότι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να μείνουμε εκεί που αισθανόμαστε σπίτι μας χάρη στους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.

Επομένως αγαπήστε τους σημαντικούς ανθρώπους που αποτελούν μέρος της ζωής σας και κρατήστε τους κοντά σας, επειδή η ζωή σας εξαρτάται από αυτό. Ο μόνος τρόπος να βιώσετε ευημερία στην καθημερινή σας ζωή είναι μέσα από τους συναισθηματικούς δεσμούς σας.

Πηγή: meygeia.gr
Image by Amanda Cass

Πηγή

Προβολές : 215


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα