Το Πραγματικό & Συγκλονιστικό Περιβαλλοντικό Κόστος της Αιολικής & Ηλιακής Ενέργειας : Ο Ορισμός της Μη Βιώσιμης Ενέργειας

Το Πραγματικό & Συγκλονιστικό Περιβαλλοντικό Κόστος της Αιολικής & Ηλιακής Ενέργειας : Ο Ορισμός της Μη Βιώσιμης Ενέργειας

19 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:311
Μοίρασέ το

 

Οι εταιρείες, οι βιομηχανίες και οι υποστηρικτές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι διαβόητοι για την απόκρυψη, την ελαχιστοποίηση, τη συσκότιση ή την παραποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία. Απαιτούν και λαμβάνουν εξαιρέσεις από τους νόμους περί υγείας και απειλούμενων ειδών που ισχύουν για άλλες βιομηχανίες. Δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν σχετικά με την ασφαλή αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων που παρέχουν σήμερα πάνω από το 80% της ενέργειας στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

 

 

 

 

Στόχος των παγκοσμιοποιητών είναι να καταστρέψουν με κάθε τρόπο και το περιβάλλον…

Προστατέψτε όσο μπορείτε τα βουνά της Πατρίδας μας, από την βρώμικη και επικίνδυνη μπίζνα των ανεμογεννητριών…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

23 Ιουλίου 2017 |  Από το stopthesethings | Διαβάστε το εδώ

 

Για τους μη μυημένους, η θέα των χιονισμένων ανεμογεννητριών που κουνιούνται στο αεράκι σε κάποιο πράσινο χωράφι ενισχύει αυτή την αισιόδοξη αντίληψη ότι η αιολική ενέργεια είναι η crème de la crème της “πράσινης ενέργειας”.

Για όσους γνωρίζουν, κάθε φορά που ο όρος “πράσινη ενέργεια” εκστομίζεται από κάποιον χίπστερ με τα μάτια των αστεριών ή από κάποιον τροχονόμο που φοράει σανδάλια, προκύπτει ένα αίσθημα άγριας απογοήτευσης, ακολουθούμενο από την επιθυμία να πετάξουν κάτι στερεό στον αντίπαλό τους ή να τον πετάξουν από την κορυφή ενός από τους αγαπημένους τους ανεμόμυλους.

Για να διατηρήσουν την πίστη τους, οι λάτρεις του ανέμου αποφεύγουν τα γεγονότα σαν την πανούκλα. Τα μαθηματικά και οι ουσιαστικές στατιστικές αποφεύγονται επίσης από τους λατρευτές.

Εδώ ο Paul Driessen της CFACT παρουσιάζει τους αριθμούς και καταλήγει στο προφανές συμπέρασμα ότι – σε σχέση με τη λεγόμενη “πράσινη ενέργεια” – οι αριθμοί δεν μπορούν ποτέ να στοιβάζονται.

–> Τεράστιες, μη βιώσιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

CFACT

Paul Driessen, 2 Ιουλίου 2017

Οι απαιτήσεις να αντικαταστήσει ο κόσμος τα ορυκτά καύσιμα με αιολική, ηλιακή ενέργεια και ενέργεια από βιοκαύσιμα – για να αποτραπούν οι υποτιθέμενες καταστροφές που προκαλούνται από την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή – αγνοούν τρεις θεμελιώδεις αδυναμίες.

  1. Στον Πραγματικό Κόσμο, έξω από τη σφαίρα των υπολογιστικών μοντέλων, η πρωτοφανής αύξηση της θερμοκρασίας και οι καταστροφές απλώς δεν συμβαίνουν: όχι με θερμοκρασίες, άνοδο της θάλασσας, ακραία καιρικά φαινόμενα ή άλλα υποτιθέμενα προβλήματα.
  2. Η διαδικασία καταδίκης του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του άνθρακα και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τις κλιματικές καταστροφές ήταν αντιεπιστημονική και ανειλικρινής. Αγνοεί τις διακυμάνσεις της ηλιακής ενέργειας, της κοσμικής ακτινοβολίας, των ωκεάνιων ρευμάτων και πολλών άλλων ισχυρών φυσικών δυνάμεων που ελέγχουν το κλίμα της Γης από την αυγή του χρόνου, επισκιάζοντας κάθε ρόλο που παίζει το CO2. Αγνοεί τα τεράστια οφέλη της ενέργειας που βασίζεται στον άνθρακα, η οποία δημιούργησε και εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον σύγχρονο κόσμο και συνεχίζει να βγάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια, τις ασθένειες και τον πρόωρο θάνατο.Αποδίδει μόνο κόστος στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αγνοεί πώς τα αυξανόμενα ατμοσφαιρικά επίπεδα αυτού του μορίου που γονιμοποιεί τα φυτά μειώνουν τις ερήμους και βελτιώνουν τα δάση, τα λιβάδια, την αντοχή στην ξηρασία, τις αποδόσεις των καλλιεργειών και την ανθρώπινη διατροφή. Αγνοεί επίσης το τεράστιο κόστος που προκαλούν οι περιορισμοί κατά του διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίοι ανεβάζουν τις τιμές της ενέργειας, σκοτώνουν θέσεις εργασίας και πλήττουν περισσότερο τις φτωχές, μειονοτικές και εργατικές οικογένειες στις βιομηχανικές χώρες – και διαιωνίζουν τη φτώχεια, τη δυστυχία, τις ασθένειες, τον υποσιτισμό και τον πρόωρο θάνατο στις αναπτυσσόμενες χώρες.
  3. Οι υποστηρικτές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δίνουν ελάχιστη ή καθόλου προσοχή στις απαιτήσεις σε γη και πρώτες ύλες και στις σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προγραμμάτων αιολικής, ηλιακής ενέργειας και βιοκαυσίμων στις κλίμακες που απαιτούνται για την κάλυψη των σημερινών και αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της ανθρωπότητας, ιδίως καθώς οι φτωχές χώρες βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Επιμένουμε σωστά σε πολλαπλές λεπτομερείς μελέτες για κάθε έργο πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα, αγωγών, διυλιστηρίων, σταθμών παραγωγής ενέργειας και άλλων ορυκτών καυσίμων. Μέχρι πρόσφατα, ωστόσο, ακόμη και οι πιο παράλογοι ισχυρισμοί περί καταστροφικής κλιματικής αλλαγής πίσω από προγράμματα, εντολές και επιδοτήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν μπορούσαν να αμφισβητηθούν.

Εξίσου άσχημα, οι ακτιβιστές για το κλίμα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και τα δικαστήρια δεν εξέτασαν ποτέ τη χρήση γης, τις πρώτες ύλες, την ενέργεια, το νερό, την άγρια ζωή, την ανθρώπινη υγεία και άλλες επιπτώσεις των υποτιθέμενων εναλλακτικών λύσεων των ορυκτών καυσίμων από τον άνεμο, την ηλιακή ενέργεια, τα βιοκαύσιμα και τις μπαταρίες – ή των γραμμών μεταφοράς και άλλων συστημάτων που απαιτούνται για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και υγρών και αερίων ανανεώσιμων καυσίμων χιλιάδες χιλιόμετρα σε πόλεις, κωμοπόλεις και αγροκτήματα.

Είναι απαραίτητο να διεξάγουμε αυστηρές μελέτες τώρα, πριν προχωρήσουμε περαιτέρω. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να το πράξουν αμέσως. Τα κράτη, άλλα έθνη, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, δεξαμενές σκέψης και ΜΚΟ μπορούν και πρέπει να κάνουν τις δικές τους αναλύσεις. Οι μελέτες μπορούν να υποθέσουν αβασάνιστα ότι αυτές οι ακριβές, διαλείπουσες, εξαρτώμενες από τις καιρικές συνθήκες εναλλακτικές λύσεις μπορούν πραγματικά να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα. Πρέπει όμως να αξιολογήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο.

Οι εταιρείες, οι βιομηχανίες και οι υποστηρικτές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι διαβόητοι για την απόκρυψη, την ελαχιστοποίηση, τη συσκότιση ή την παραποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία. Απαιτούν και λαμβάνουν εξαιρέσεις από τους νόμους περί υγείας και απειλούμενων ειδών που ισχύουν για άλλες βιομηχανίες. Δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν σχετικά με την ασφαλή αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων που παρέχουν σήμερα πάνω από το 80% της ενέργειας στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Σε μερικά άρθρα έχουν επισημανθεί ορισμένα από τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, τα τοξικά/ραδιενεργά απόβλητα, την ανθρώπινη υγεία και την παιδική εργασία που συνδέονται με την εξόρυξη κοιτασμάτων σπάνιων γαιών και κοβαλτίου/λιθίου. Ωστόσο, χρειαζόμαστε τώρα ποσοτικές μελέτες – λεπτομερείς, αυστηρές, ειλικρινείς, διαφανείς, από την κούνια μέχρι το τάφο, αναλύσεις με κριτές.

Οι υπολογισμοί που ακολουθούν παρέχουν ένα πρότυπο. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για κανέναν από αυτούς. Αλλά οι κυβερνήσεις μας πρέπει να διεξάγουν ολοκληρωμένες μελέτες αμέσως – προτού μας δεσμεύσουν να ξοδέψουμε δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια σε συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντολές και επιδοτήσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν ηπείρους με ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες, καλλιέργειες βιοκαυσίμων και συστοιχίες μπαταριών, να καταστρέψουν οικοτόπους και άγρια ζώα, να σκοτώσουν θέσεις εργασίας, να εξαθλιώσουν οικογένειες και να χρεοκοπήσουν οικονομίες, να υποβαθμίσουν τα μέσα διαβίωσης, το βιοτικό επίπεδο και τις ελευθερίες μας και να θέσουν τις ζωές μας υπό τον έλεγχο μη εκλεγμένων, μη υπόλογων κρατικών, ομοσπονδιακών και διεθνών ηγετών – χωρίς να έχουν ιδέα αν αυτές οι υποτιθέμενες εναλλακτικές λύσεις είναι έστω και ελάχιστα οικονομικές ή βιώσιμες.

Η αιθανόλη που προέρχεται από καλαμπόκι που καλλιεργείται σε 40 εκατομμύρια στρέμματα παρέχει σήμερα το ισοδύναμο του 10% της βενζίνης των ΗΠΑ – και απαιτεί δισεκατομμύρια γαλόνια νερού και τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων και ενέργειας. Τι θα χρειαζόταν για να αντικατασταθεί το 100% της αμερικανικής βενζίνης; Για να αντικαταστήσει το σύνολο των καυσίμων κίνησης του κόσμου;

Οι ηλιακοί συλλέκτες στην αεροπορική βάση Nellis της Νεβάδα παράγουν 15 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ίσως το 30% του έτους από 140 στρέμματα. Ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Palo Verde της Αριζόνα παράγει 900 φορές περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, από λιγότερη έκταση, περίπου 95% του έτους. Η παραγωγή της παραγωγής του Palo Verde μέσω της τεχνολογίας του Nellis θα απαιτούσε έκταση γης δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή της Ουάσιγκτον – και θα εξακολουθούσε να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια απρόβλεπτα μόνο το 30% του χρόνου. Τώρα τρέξτε αυτούς τους ηλιακούς αριθμούς για τις 3,5 δισεκατομμύρια μεγαβατώρες που παρήχθησαν σε εθνικό επίπεδο το 2016.

Οι σύγχρονοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα ή φυσικού αερίου χρησιμοποιούν λιγότερο από 300 στρέμματα για να παράγουν 600 μεγαβάτ στο 95% του χρόνου. Το αιολικό πάρκο 600 MW Fowler Ridge της Ιντιάνα καλύπτει 50.000 στρέμματα και παράγει ηλεκτρική ενέργεια περίπου το 30% του έτους. Υπολογίστε τις απαιτήσεις σε τουρμπίνες και εκτάσεις για 3,5 δισεκατομμύρια MWH αιολικής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εμβαθύνοντας περισσότερο, η παραγωγή του 20% της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ με αιολική ενέργεια θα απαιτούσε έως 185.000 ανεμογεννήτριες 1,5 MW, 19.000 μίλια νέων γραμμών μεταφοράς, 18 εκατομμύρια στρέμματα και 245 εκατομμύρια τόνους σκυροδέματος, χάλυβα, χαλκού, υαλοβάμβακα και σπάνιων γαιών – συν τις εφεδρικές γεννήτριες ορυκτών καυσίμων για το 75% έως 80% του έτους που οι άνεμοι σε εθνικό επίπεδο μόλις και μετά βίας πνέουν και οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ο ενεργειακός αναλυτής David Wells υπολόγισε ότι για την αντικατάσταση 160.000 τεραβατώρων της συνολικής παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας με αιολική ενέργεια θα απαιτούνταν 183.400.000 ανεμογεννήτριες που χρειάζονται περίπου: 461.000.000.000 τόνους (461 δισεκατομμύρια τόνους) χάλυβα για τους πύργους- 460.00.000.000.000 τόνους χάλυβα και σκυρόδεμα για τα θεμέλια- 59.000.000.000.000 τόνους χαλκού, χάλυβα και κραμάτων για τις τουρμπίνες- 738.000.000.000 τόνους νεοδυμίου για τους μαγνήτες των τουρμπίνων, 14.700.000.000 τόνοι χάλυβα και σύνθετων σύνθετων υλικών για τις ατράκτους- 11.000.000.000.000 τόνοι σύνθετων σύνθετων υλικών με βάση το πετρέλαιο για τους ρότορες- και τεράστιες ποσότητες άλλων πρώτων υλών – οι οποίες πρέπει να εξορυχθούν, να υποστούν επεξεργασία, να κατασκευαστούν σε τελικά προϊόντα και να μεταφερθούν σε όλο τον κόσμο.

Υποθέτοντας 25 στρέμματα ανά τουρμπίνα, οι τουρμπίνες θα απαιτούσαν 4.585.000.000.000 στρέμματα (1.855.500.000 εκτάρια) – 1,3 φορές την έκταση της Βόρειας Αμερικής! Ο Wells προσθέτει: Η μεταφορά μόνο του σιδηρομεταλλεύματος για την κατασκευή των τουρμπίνων θα απαιτούσε σχεδόν 3 εκατομμύρια ταξίδια με τεράστια πλοία που θα κατανάλωναν 13 δισεκατομμύρια τόνους καυσίμων (βαρύ πετρέλαιο) κατά τη διαδικασία. Και η μετατροπή αυτού του μεταλλεύματος σε σίδηρο και χάλυβα θα απαιτούσε 473 δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα κοκκοποίησης, απαιτώντας άλλα 1,2 εκατομμύρια θαλάσσια ταξίδια, καταναλώνοντας άλλα 6 δισεκατομμύρια τόνους καυσίμων.

Για τους μαθητές της βιωσιμότητας: Έχει η Γη αρκετές από αυτές τις πρώτες ύλες για αυτή τη μετατροπή;

Τα πράγματα χειροτερεύουν. Στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι εξαιρετικά μακριές γραμμές μεταφοράς που απαιτούνται για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμοδαρμένες τοποθεσίες σε μακρινές πόλεις. Επιπλέον, σημειώνει η Irina Slav, οι ανεμογεννήτριες, τα ηλιακά πάνελ και οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να παράγουν αρκετά υψηλή θερμότητα για να λιώσουν πυρίτιο, σίδηρο ή άλλα μέταλλα και σίγουρα δεν μπορούν να παράγουν την απαιτούμενη ενέργεια σε αρκετά αξιόπιστη βάση για να λειτουργήσουν χυτήρια και εργοστάσια.

Οι ανεμογεννήτριες (και τα ηλιακά πάνελ) διαρκούν μόλις 20 χρόνια περίπου (λιγότερο σε περιβάλλοντα με αλμυρό νερό) – ενώ ο άνθρακας, το φυσικό αέριο και τα πυρηνικά εργοστάσια διαρκούν 35 έως 50 χρόνια και απαιτούν πολύ λιγότερη γη και πρώτες ύλες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κατεδαφίζουμε, να μεταφέρουμε και να αντικαθιστούμε πολύ περισσότερες “ανανεώσιμες” γεννήτριες δύο φορές πιο συχνά- να απορρίπτουμε ή να ανακυκλώνουμε τα συστατικά τους μέρη (και τα τοξικά ή ραδιενεργά απόβλητα)- και να εξορύσσουμε, να επεξεργαζόμαστε και να μεταφέρουμε περισσότερα μεταλλεύματα.

Τέλος, η διακοπτόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να σας εγγυηθούν ότι θα μπορούσατε να βράσετε ένα αυγό, να τρέξετε μια γραμμή συναρμολόγησης, να σερφάρετε στο διαδίκτυο ή να ολοκληρώσετε μια μεταμόσχευση καρδιάς όταν το χρειάζεστε. Οπότε αποθηκεύουμε την παραγωγή τους σε τεράστιες συστοιχίες μπαταριών, λέτε. ΕΝΤΆΞΕΙ. Ας υπολογίσουμε τη γη, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες γι’ αυτό. Ενώ είμαστε σε αυτό, ας προσθέσουμε τις απαιτήσεις για την κατασκευή και επαναφόρτιση στόλων 100% ηλεκτρικών οχημάτων.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι θάνατοι πουλιών και νυχτερίδων, οι απώλειες άγριων ζώων από την καταστροφή των ενδιαιτημάτων και οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από το θόρυβο και το τρεμόπαιγμα των ανεμογεννητριών. Αυτά πρέπει επίσης να εξεταστούν – πλήρως και με ειλικρίνεια – μαζί με τις επιπτώσεις της αλματώδους αύξησης των τιμών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κάθε πτυχή αυτής της μετάβασης και της ζωής μας.

Αλλά για τους ειλικρινείς, αμερόληπτους επιστήμονες της EPA και άλλους επιστήμονες, μοντελιστές και ρυθμιστές που προηγουμένως ασχολούνταν με τις κινδυνολογικές, μεροληπτικές μελέτες για το κλιματικό χάος, αυτές οι αναλύσεις θα προσφέρουν κάποια ασφάλεια εργασίας. Ας ξεκινήσουμε.

CFACT

Ακολουθώντας το θέμα του Paul Driessen, το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια ακριβή και σε κλίμακα κινούμενη εικόνα από την Gabrielle Hollis του ελάχιστου αριθμού ανεμογεννητριών που απαιτούνται για να εξισωθεί νοητά η παραγωγή ενός μόνο πυρηνικού σταθμού. Λέμε “θεωρητικά”, επειδή τα άτομα δεν κατεβάζουν εργαλεία κάθε μέρα, όπως η αιολική ενέργεια.


Δείτε το βίντεο “Ανεμογεννήτριες ή Πυρηνική Ενέργεια;” ε δ ώ :

Δικτυογραφία :

The True & Staggering Environmental Cost of Wind & Solar Power: Unsustainable Energy Defined – STOP THESE THINGS

https://stopthesethings.com/2017/07/23/the-true-staggering-environmental-cost-of-wind-solar-power-unsustainable-energy-defined/

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/and-and

Προβολές : 311


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα