Το πρώτο χαστούκι στην Α-δικαιοσύνη... Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το πρώτο χαστούκι στην Α-δικαιοσύνη... Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

16 Μαρτίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:614
Μοίρασέ το

 

Αποδέχεται, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών Αρχών στην Ελλάδα, όσον αφορά στην υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Αντί σχολίου, θα μιλήσω με τις φωτογραφίες από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, που παραθέτω κατωτέρω… με την επισήμανση πως οι φερόμενοι ως βιαστές της Γεωργίας, είναι… εβραϊκής καταγωγής…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μία πρώτη, εξαιρετικά σημαντική νίκη πέτυχε η Γεωργία Μπίκα στη διμέτωπη μάχη που δίνει για την υπόθεση του βιασμού που υπέστη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Από τη στιγμή που η Ελληνική Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας προκλητική αναλγησία, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο απαλλάσσοντας από την κατηγορία του βιασμού τον Βασίλη Λεβέντη, της γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας που είναι και βασικός μέτοχος στην Coca-Cola, η Γεωργία Μπίκα -διά του δικηγόρου της Νίκου Διαλυνά- προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του ελληνικού κράτους.

Με μία πρώτη απόφαση του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνει παραδεκτή την προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα, εξέλιξη εξαιρετικά θετική, που τη δικαιώνει.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δηλαδή, αποδέχεται πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της Γεωργίας Μπίκα όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της.

Αποδέχεται, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών Αρχών στην Ελλάδα, όσον αφορά στην υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Μιλάμε για εξόφθαλμες παραλείψεις εκ μέρους των Αρχών, που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον νομικό πολιτισμό της .

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αυτήν του την απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται,  εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης. 

Σε περίπτωση απόρριψης του «φιλικού διακανονισμού» από την Γεωργία Μπίκα, η υπόθεση θα εισέλθει στην δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου.

Ήδη η Γεωργία Μπίκα απέρριψε κάθε σκέψη για φιλικό διακανονισμό και αποδοχή αποζημιώσεως αφού αυτό που επιθυμεί είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση λοιπόν εισήλθε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όπως προβλέπεται από τις διατάξεις.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε έναν πρακτικό οδηγό με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστεί παραδεκτή μία προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Στον οδηγό αυτό επισημαίνεται πώς το 92% των προσφυγών που κατατίθενται απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Αυτή η λεπτομέρεια καταδεικνύει πως τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα είναι τόσο αξιόπιστα και οι παραλήψεις των ελληνικών αρχών τόσο εξόφθαλμες, που η προσφυγή αυτή έγινε αποδεκτή εντασσόμενη στο ισχνότατο  8% των παραδεκτών προσφυγών.

Ακούστε τι δήλωσε στην «Ζούγκλα» ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

Ακούστε το ηχητικό, εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 614


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα