ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

11 Ιουνίου, 2024 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,052
Μοίρασέ το

 

 

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ “ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΗΣ

Μένει τώρα να δούμε, τι θα κάνουν ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Καλέ, το γνωρίζουμε πως δεν θα κάνουν τίποτα,  αλλά έτσι… σε κουβέντα να βρισκόμαστε…

2 ημ. 
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ Ν ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ *
Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ …Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΧΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ .
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΟΜΒΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ .
ΝΟΜΙΜΟΠΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ …;!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ , ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ ;!
ΠΡΟΣΕΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ,ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟ , ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ,ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ .(ΒΛ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΜΠΩΝ,ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ,ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ,ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ).
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120ΠΑΡ 4 Σ(ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ)ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ .(ΒΛ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ,Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 16-9-2015) .
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ ,ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 50%ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΤΥΠΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ …
ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΕΓΚΥΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥ 50%ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ .
ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ(de facto)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ …ΕΝΑΝΤΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 25ΠΑΡ 3)Σ
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ “ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΗΣ .
ΓΙΑΤΙ Η ΟΛΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ,ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΡΧΩΝ (ΑΡΘΡΟ 1,25,51,52,ΚΛΠ) ΑΠΟΡΡΕΕΙ Η ΜΗ ΕΓΚΥΡΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ..!
ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ,ΘΙΓΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ,ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (ΑΡΘΡΟ 1)Σ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ …!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ …ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΕΣ ΓΑΛΗΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΡΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ …
*Ο ΗΛΙΑΣ Ν. ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,052


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα