Το ΣΥΣΤΗΜΑ, μας δουλεύει κανονικότατα...

Το ΣΥΣΤΗΜΑ, μας δουλεύει κανονικότατα...

6 Ιουνίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:486
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και οργίζομαι…

Πώς μια κάθοδος του κόμματος Η.Κασιδιάρη στις εκλογές βάζει «φωτιά» στο πολιτικό τοπίο – Ποιοι «χάνουν» και τα σενάρια αυτοδυναμίας

Ποιοι επηρεάζονται από την κάθοδο του συνδυασμού «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία»

 

 

 

Μα την αλήθεια, αναρωτιέμαι πόσοι αντιλαμβάνονται πως το ΣΥΣΤΗΜΑ, μας εμπαίζει όλους…

Τεστάρει τη σκέψη, το συναίσθημα και τις αντοχές μας…

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ…

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ… ΚΑΙ Η ΝΟΘΕΙΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΗ!!!

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΙΛΑΜΕ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πώς μια κάθοδος του κόμματος Η.Κασιδιάρη στις εκλογές βάζει «φωτιά» στο πολιτικό τοπίο – Ποιοι «χάνουν» και τα σενάρια αυτοδυναμίας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε δήλωση στον Άρειο Πάγο, με την οποία ζητά τη συμμετοχή του Συνασπισμού Ανεξαρτήτων Υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Πρόκειται για μια κίνηση που αναμένεται να φέρει τα «πάνω-κάτω» στο πολιτικό τοπίο της χώρας και να αλλάξουν αρκετά οι συσχετισμοί. Προς το παρόν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει υπόμνημα στο Α1 Τμήμα του Άρειου Πάγου και με την οποία ζητούν να μπει «μπλόκο» στο κόμμα του Η.Κασιδιάρη.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου είδαμε δύο κόμματα να ενισχύονται, ο λόγος για την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη και σε περίπτωση που δεν μπορέσει το κόμμα του Η.Κασιδιάρη να πάρει την έγκριση για κάθοδο στις εκλογές δεν αποκλείεται να μπουν εν τέλει στη Βουλή.

Στην κυβέρνηση κατάλαβαν πολύ νωρίς το λάθος τους, με το να «κόψουν» τους «Έλληνες», καθώς άφησαν ένα κίνημα με όλα τα χαρακτηριστικά του θρησκευτικού κόμματος και ενίσχυσαν και ένα αριστερό κόμμα. 

Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάμε σε επτακομματική Βουλή, με τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας να μπαίνουν, το ίδιο και η Ελληνική Λύση, ενώ αντιθέτως εκτός μένει το ΜέΡΑ25. Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μπορεί να πάρει ένα ποσοστό που θα της χαρίσει αυτοδυναμία (σσ. περίπου πάνω από 38,8%), ωστόσο μια πιθανή κάθοδος του κόμματος του Η.Κασιδιάρη αναμένεται να αλλάξει αρκετά το τοπίο. 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση (αυτή της Marc) η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%, το ΠΑΣΟΚ 10,6%, το ΚΚΕ 6,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,4%, η Ελληνική Λύση 3,8% και η Νίκη 3,5%.

Αν όμως κατεβούν οι «Έλληνες» αναμένεται σίγουρα να πιεστούν τρία κόμματα. Ο λόγος για την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας. Όσον αφορά το κόμμα του Κ.Βελόπουλου, δείχνει ότι έχει τη δυναμική να πάρει ένα ποσοστό πάνω από 3%, ακόμη και χωρίς τους ψηφοφόρους του Η.Κασιδιάρη, αν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρο. 

Αντιθέτως Νίκη -κυρίως- και Πλεύση Ελευθερίας έχουν βασιστεί αρκετά στους ψηφοφόρους των «Ελλήνων», οι οποίοι θεωρείται ότι θα μπορέσουν να πάρουν ένα ποσοστό περί του 7% αν τελικά κατεβούν στις εκλογές. 

Και μπορεί το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να πήρε ψηφοφόρους και από το ΜέΡΑ25, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία περίπτωση εάν κατεβούν οι «Έλληνες» δεν θα μπορέσει να φτάσει το 4,4% που της δίνει η δημοσκόπηση της Marc. 

Όσον αφορά τη Νίκη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πέσει αρκετά κάτω από το 3%, καθώς βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε πιθανούς ψηφοφόρους των «Ελλήνων».

Ας δούμε όμως πώς θα εξελιχθούν τα σενάρια αυτοδυναμίας σε περίπτωση που ο Ηλίας Κασιδιάρης πάρει το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο.

Όπως σας έχουμε αναφέρει ήδη στο pronews.gr με μια πρώτη ανάλυση η ΝΔ χρειάζεται περίπου 38,8% για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό σε περίπτωση που έχουμε μια εικόνα παρόμοια με αυτή που δίνει η δημοσκόπηση της Marc. 

Ενδιαφέρον όμως θα έχει να δούμε τι θα γίνει σε περίπτωση που οι «Έλληνες» κατεβούν και πάρουν ένα ποσοστό περί του 7%.

Τότε σε περίπτωση που έμεναν εκτός και Νίκη, αλλά και Πλεύση Ελευθερίας, θα είχαμε μια 6κομματική Βουλή, με τη Νέα Δημοκρατία να χρειάζεται ένα ποσοστό λίγο παραπάνω από το 37-37,5% για να κυβερνήσει αυτοδύναμα, αν έμπαινε ωστόσο και η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, τότε το ποσοστό μπορεί να ανέβαινε αρκετά… ίσως και πάνω από το 39% (ανάλογα το ποσοστό των κομμάτων που θα έμεναν εκτός Βουλής). 

 

 

Πηγή

Προβολές : 486


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα