Το φιάσκο Macron, καρμπόν...θα επαναληφθεί και στην Ελλάδα – Η ΝΔ θα κερδίσει χωρίς αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές

21 Ιουνίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

Στην περίπτωση της πανδημίας η Ελλάδα εξελίχθηκε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, εμφάνιζε από τους χειρότερους δείκτες στην Ευρώπη σε θανάτους από covid 19.

Η ομάδα των επιστημόνων – τρομοκρατών της κοινωνικής γνώμης προκάλεσαν μεγάλο μέρος της κοινωνίας και κέρδισαν… την αντιπάθεια της κοινής γνώμης.

Η πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού ήταν απάτη, η πολιτική των πιστοποιητικών εμβολίων ήταν απάτη…

Δεν είναι μόνον ο κορονοϊός που χαρακτηρίζει την βρώμικη πολιτική του Μητσοτάκη. 

Από την πρώτη στιγμή που τον έβαλαν οι Ρότσιλντ και τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ στην εξουσία, έχει καταστρέψει την Ελλάδα.

Αν μετά από τόσα που έχει κάνει σε βάρος του ελληνικού λαού, και με το δεδομένο πως έχει συνάψει με τον Ερντογάν ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, οι ψηφοφόροι αποδειχθούν τόόόόόόόόόόόόόσο ΜΑΛΑΚΕΣ και τον ξαναψηφίσουν τόσο αυτόν, όσο και το ΠΑΣΟΚ και τον ΤΣΙΠΡΑ, αντί ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, τότε … θα κλάψουμε όλοι πικρά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron κέρδισε τις προεδρικές εκλογές αλλά υπέστη μια βαριά ήττα παρά την πρωτιά του κομματικού σχηματισμού στις κοινοβουλευτικές εκλογές…ενώ ο μεγάλος κερδισμένος ήταν το εθνικό κόμμα της Le Pen όπου με 88 έδρες κέρδισε 80 έδρες σε σχέση με τις 8 που είχε εκλέξει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές…

Η ήττα Macron είναι πολύ σημαντική πολιτικά και ιδεολογικά αφού το κόμμα του έχασε 101 έδρες, κέρδισε 249 έδρες είχε με την πρωτιά αλλά όχι την αυτοδυναμία στο σύνολο των 577 εδρών ενώ ο συνασπισμός της Αριστεράς κέρδισε 135 έδρες ή 77 έδρες περισσότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Η ήττα Macron αποτελεί μια απάντηση της κοινωνίας στην αλαζονεία του Macron, όπου διαχειρίστηκε την υπόθεση των κίτρινων γιλέκων κατά τρόπο απαράδεκτο, το μεταναστευτικό είναι ζωτικής σημασίας για την Γαλλία, όπως και η πανδημία αλλά και η ενεργειακή κρίση με την έκρηξη του πληθωρισμού….

Η ήττα Macron ήταν μια λογικά αναμενόμενη απάντηση σε συνταγές που δεν έχουν κοινωνική αναφορά…

Να τονίσουμε ότι η Ελλάδα υπέγραψε αμυντική συμφωνία με την Γαλλία την οποία ωστόσο οι Γάλλοι προσδιόρισαν μόνο στην περίπτωση που υπάρξει χερσαία επίθεση, όχι στην θάλασσα όπου η Ελλάδα δέχεται συστηματικές προκλήσεις από τους Τούρκους…

Θα θυμόμαστε την pax Mediterranean της Γαλλίας… αλλά από τότε που ενεργοποιήθηκαν οι αμερικανοί, το γαλλικό ναυτικό εξαφανίστηκε από την Ανατολική Μεσόγειο…
Ένα ακόμη πυροτέχνημα αμυντικής συνεργασίας δύο χωρών…

 

Μπορεί το φιάσκο Macron να επαναληφθεί και στην Ελλάδα;

Το βασικό πολιτικό ερώτημα είναι εάν μπορεί το φιάσκο, η πολιτική ήττα του Macron στην Γαλλία να επαναληφθεί και στην Ελλάδα.

Η αντιπαραβολή είναι ένα προεδρικό σύστημα και ένα κοινοβουλευτικό σύστημα στην Γαλλία απέναντι σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία της Ελλάδος…

Η απάντηση είναι ναι, είναι βασικό σενάριο η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, χωρίς αυτοδυναμία πέριξ του 30% με 31% και ο Μητσοτάκης αντιμέτωπος με την απλή αναλογική να υποχρεωθεί σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ μετά το φιάσκο της συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ επί εποχής Βενιζέλου όπου κατέρρευσε εκλογικά έχει πάρει το μάθημα του και θα θέσει όρο… συνεργασία αλλά με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής όχι τον Μητσοτάκη.

Σε αυτό το σενάριο που έχει μεγάλη πιθανολόγηση η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και εάν επιχειρήσει κατά την φάση των διερευνητικών εντολών να οδηγήσει σε αδιέξοδο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας για να διεξαχθούν νέες εκλογές με άλλο εκλογικό σύστημα… τα υπόλοιπα κόμματα που θα έχουν καρπωθεί το μέγιστο της εκλογικής τους επίδοσης λόγω της απλής αναλογικής μπορεί να σχηματίσουν κυβέρνηση κόντρα στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεργαστεί με την Ελληνική λύση, λόγω ξεκάθαρα διαφορετικής πολιτικής ατζέντας, μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι δυνητικός εταίρος σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά θα θέσει θέμα πρωθυπουργού…

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνει τα λάθη σε πανδημία, και οικονομική κακοδιαχείριση

Στην περίπτωση της πανδημίας η Ελλάδα εξελίχθηκε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, εμφάνιζε από τους χειρότερους δείκτες στην Ευρώπη σε θανάτους από covid 19.

Η ομάδα των επιστημόνων – τρομοκρατών της κοινωνικής γνώμης προκάλεσαν μεγάλο μέρος της κοινωνίας και κέρδισαν… την αντιπάθεια της κοινής γνώμης.

Η πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού ήταν απάτη, η πολιτική των πιστοποιητικών εμβολίων ήταν απάτη…

Στην οικονομία το να σπαταλάς 44 δισεκ. για να στηρίξεις την οικονομία και να καταλήγουν σε τσέπες απατεώνων δεν θεωρείται αναπτυξιακή στρατηγική.

Το χρέος στα 394,5 δισεκ. είναι το υψηλότερο στην ιστορία της Ελλάδος, έφθασε στα 400 δισεκ. ευρώ, ενώ δημόσιο και ιδιωτικό χρέος αγγίζει τα 635 δισεκ. ευρώ.

Κανένας βασικός αριθμοδείκτης της ελληνικής οικονομίας δεν βελτιώθηκε αντιθέτως ο πληθωρισμός αποτελεί σοβαρό πλήγμα στα χαμηλά εισοδήματα και στην μεσαία αστική τάξη που επίσης πλήττεται.

Όχι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ξεχώρισε κάπου… το μόνο επιχείρημα που μπορεί να επικαλεστεί είναι ότι η πανδημία είναι παγκόσμιο πρόβλημα, ο πληθωρισμός είναι παγκόσμιο πρόβλημα όχι ελληνικό ζήτημα…

Η κοινωνία έδειξε ανοχή στο μπαράζ των λαθών της κυβέρνησης Μητσοτάκη επειδή ακόμη είναι νωπά τα τεράστια λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ… αλλά η ελληνική κοινωνία έχει μνήμη χρυσόψαρου… ξεχνάει εύκολα και τα καλά και τα άσχημα και επαναλαμβάνει αέναα τα ίδια λάθη…

 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 327


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα