Το φιλμ ”The Purge” παρουσιάζει το μοντέλο μιας νέας Αμερικής χωρισμένη σε Πολιτείες με βάση το χρώμα, τον ιδεολογικό, σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη θρησκεία!

Το φιλμ ”The Purge” παρουσιάζει το μοντέλο μιας νέας Αμερικής χωρισμένη σε Πολιτείες με βάση το χρώμα, τον ιδεολογικό, σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη θρησκεία!

16 Ιουλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:277
Μοίρασέ το

 

Το πολιτικό μοντέλο της διακοινοτικής πολυζωνικής Αμερικής/ΗΠΑ. ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ

“Έχετε ένα μαύρο κράτος, ένα ομοφυλόφιλο κράτος, ένα λευκό κράτος των Ευαγγελικών.

Είναι πραγματικά μια κατεστραμμένη χώρα.”

 

Το φιλμ The Purge παρουσιάζει το μοντέλο μιας νέας Αμερικής χωρισμένη σε Πολιτείες με βάση το χρώμα, τον ιδεολογικό, σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη θρησκεία!

Προβάλει μια ενδεχόμενη πραγματικότητα που αποτελεί πολιτικό και κοινωνικό αίτημα.

Βέβαια ο σκηνοθέτης καυτηριάζει αυτό το σενάριο, το καταγγέλει ωστόσο δεν παύει να μας δίνει την εικόνα του και να το καταγράφει…

Το νέο πολιτικό/Πολιτειακό μοντέλο που λανσάρεται είναι αυτό μιας διακοινοτικής πολυζωνικής Αμερικής. Υπάρχει ως πολιτικό και κοινωνικό αίτημα..

Πρόκειται για μια εσωτερική κατάρρευση για μια έλλειψη κοινωνικής συνοχής…

Απέτυχε η κοινωνική συνύπαρξη, η ανοχή, η πολυπολιτισμικότητα κλπ κατακερματισμός, πολυδιάσπαση..

Η ταινία The Purge 6 διαδραματίζεται σε μια Αμερική χωρισμένη σε πολλές Πολιτείες με βάση ιδεολογικό, σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη θρησκεία.

“Έχετε ένα μαύρο κράτος, ένα ομοφυλόφιλο κράτος, ένα λευκό κράτος των Ευαγγελικών. Είναι πραγματικά μια κατεστραμμένη χώρα.”

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο DeMonaco είπε στον Nemiroff ότι το The Purge 6 θα ζωντανέψει μια “εφιαλτική εκδοχή” από την Αμερική.

Ταυτόχρονα, είναι μια εκδοχή που απηχεί τα θέματα που παρουσιάζονται σήμερα και τις παράλογες ιδέες που αναγκαζόμαστε να καταπίνουμε κάθε φορά που ανοίγουμε τις ειδήσεις ή πηγαίνουμε στα social media.

Ο DeMonaco είπε:

«Το «Purge 6» είναι το πώς βλέπω τη χώρα τώρα.. το [«The Purge 6»] έχει να κάνει με τη χαρτογράφηση της Αμερικής με βάση την ιδεολογία, τη σεξουαλικότητα και τη θρησκεία, έτσι ώστε οι Πολιτείες να καταρρεύσουν. Έχετε το μαύρο κράτος σας, έχετε το gay κράτος σας, έχετε το λευκό ευαγγελικό κράτος σας. Και είναι πραγματικά μια κατεστραμμένη χώρα.”

Η ιδέα του Purge 6 είναι ριζωμένη στην πραγματικότητα

Καθώς η συνέντευξη προχωρούσε, ο DeMonaco προχώρησε περισσότερο και είπε ότι σκέφτηκε ότι ήταν “περίεργο” το γεγονός ότι άνθρωποι όπως η Ρεπουμπλικανός πολιτικός Marjorie Tyler Greene θέλουν η σύγχρονη Αμερική να χωριστεί σε ομάδες για να μειωθεί ο διάλογος και οι συγκρούσεις. Γι αυτόν:

“Αυτό είναι το Purge 6. Είναι αυτό το είδος χαλασμένης Αμερικής σε αυτήν την επαναχαρτογράφηση…”

Αυτά δήλωσε σε μια συνέντευξη με τον Perri Nemiroff του GameSpot, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος James DeMonaco της ταινίας The Purge 6 .

 

 

Πηγή

Προβολές : 277


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα