Το χειρότερο οικονομικό κραχ στην ιστορία έρχεται αυτό το καλοκαίρι.

Το χειρότερο οικονομικό κραχ στην ιστορία έρχεται αυτό το καλοκαίρι.

19 Απριλίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:887
Μοίρασέ το

 

Ο οικονομολόγος αναμένει «ένα κραχ περισσότερο σαν το 1929 έως το 1932» αναφερόμενος στη Μεγάλη Ύφεση, τονίζοντας ότι αυτή είναι η «καλύτερη πρόβλεψή του αυτήν την στιγμή».

 

Ο μόνος τρόος για να μην αποκαλυφθεί στο μέγεθός της αφενός μεν η πολύχρονη οικονομική καταστροφή των λαών και αφετέρου η οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η ψευτοπανδημία του κορονοϊού, είναι η ελεγχόμενη πλήρως παγκοσμια χρεοκοπία…

Μετά την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, μια ελεγχομενη οικονομική κατάρρευση, από την πενταρχία του σκότους που κινεί παγκοσμίως τα νήματα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη… άλλωστε πως θα έρθει το παγκόσμιο νόμισμα, χωρίς να έχει προηγηθεί παγκόσμια χρεοκοπία;;;

Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να τα καταλάβεις αυτά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Πλην της πρώτηςφωτογραφίας, το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

Ένα μεγάλο οικονομικό κραχ θα σημειωθεί πιθανότατα μέχρι τα μέσα Ιουνίου, είπε ο Χάρι Ντεντ, οικονομολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, στο David Lin report, την περασμένη εβδομάδα. Ο Ντεντ, ο οποίος έχει ιστορικό αμφιλεγόμενων προβλέψεων, πιστεύει ότι η τρέχουσα φούσκα της αγοράς θα σκάσει και θα οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση.

 

Η φούσκα είναι αποτέλεσμα της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία έχει φουσκώσει τεχνητά το χρηματιστήριο, σύμφωνα με τον Dent. Αναμένει πως ο S&P 500 θα καταρρεύσει κατά 86% «σε αυτό το κραχ» και ο Nasdaq κατά 92%.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων θα οδηγηθεί σε μια ύφεση μαζί με τις μετοχές, προειδοποίησε ο οικονομολόγος, προβλέποντας ότι το Bitcoin θα πέσει 95-96% από το υψηλό του Νοεμβρίου 2021.

«Το bitcoin θα πέσει από τα 69.000 δολάρια σε περίπου τρεις έως τέσσερις χιλιάδες», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι ακριβώς αυτό που έκαναν η Amazon και τα dot-coms».

Ο Ντεντ επισημαίνει αυτό που θεωρεί ως αλληλεπικαλυπτόμενες κρίσεις ως αιτία για την απαισιοδοξία του.

Η πανδημία κατέστρεψε την παγκόσμια οικονομία με πολλούς τρόπους, οδηγώντας σε απώλεια θέσεων εργασίας και μειώνοντας τις καταναλωτικές δαπάνες.

Επιπλέον, ο άνευ προηγουμένου πληθωρισμός στις περισσότερες πλούσιες χώρες και οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν πυροδοτήσει σοβαρές ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών και των οικονομολόγων, αναγκάζοντάς τους να συνειδητοποιήσουν ότι «δεν πρόκειται για μεγάλη διόρθωση – είναι ένα μεγάλο κραχ, που δεν έχετε δει… όλη τη ζωή σας, και ακόμη και οι millennials δε θα δουν μεγαλύτερη συντριβή από αυτή», πρόσθεσε ο Ντεντ.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, παρά τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών και τον «κηρυγμένο πόλεμο κατά της ύφεσης» «συνεχίζουμε να πέφτουμε ξανά στην ύφεση» επειδή η οικονομία από κάτω είναι «πραγματικά αδύναμη και χρειάζεται πραγματικά να απαλλαγεί από πολλά πραγματικά κακά χρέη και ζόμπι. Οι εταιρείες και οι κεντρικές τράπεζες δεν θα αφήσουν την οικονομία να κάνει τη δουλειά της».

Ο Ντεντ προειδοποίησε για ένα τρίτο κύμα της κρίσης που έρχεται, τονίζοντας πως κατά την άποψή του «θα ανέβει» στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα «προτού μπορέσουν να αντιστρέψουν τη σύσφιξη».

«Δεν έχουμε καθαρίσει τα τεράστια χρέη και τις υπερτιμήσεις της μεγαλύτερης φούσκας χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων σε όλα. Ποτέ δεν είχαμε φούσκα χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων σε όλα αυτά. Αυτή η φούσκα δεν έχει αφεθεί να σκάσει και να ξεκαθαρίσει τις υπερβολές της που πρέπει να κάνει. Και νομίζω ότι είμαστε σε αυτή τη διαδικασία τώρα», κατέληξε ο Ντεντ.

Ο οικονομολόγος αναμένει «ένα κραχ περισσότερο σαν το 1929 έως το 1932» αναφερόμενος στη Μεγάλη Ύφεση, τονίζοντας ότι αυτή είναι η «καλύτερη πρόβλεψή του αυτήν την στιγμή».

 

https://www.freepen.gr/2023/04/blog-post_404.html
* πληροφορίες RT

romioitispolis.gr

 

Πηγή

Προβολές : 887


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα