Το Ψηφιακό Ρούβλι: Είναι Επιτέλους Εδώ! Το Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) της Τράπεζας της Ρωσίας είναι Επίσημα η Τρίτη Μορφή Νομίσματος της Ρωσίας

Το Ψηφιακό Ρούβλι: Είναι Επιτέλους Εδώ! Το Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) της Τράπεζας της Ρωσίας είναι Επίσημα η Τρίτη Μορφή Νομίσματος της Ρωσίας

15 Ιουλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:178
Μοίρασέ το

 

Η εγκεκριμένη νομοθεσία ορίζει την Τράπεζα της Ρωσίας ως τον αποκλειστικό διαχειριστή της πλατφόρμας ψηφιακού ρουβλίου.

Η Κεντρική Τράπεζα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις πτυχές του CBDC της “Ρωσίας”, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικότητας, της ασφάλειας και της “ορθής λογιστικής” των συναλλαγών.

 

 

 

 

Αφιερωμένο σε όσους ακόμα πιστεύουν πως ο Πούτιν δεν θ’ ακολουθήσει το ψηφιακό χρήμα…

Καλλιόπη Σουφλή
Πίστωση φωτογραφίας: Τμήμα γραφιστικής του Edward Slavsquat

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Paul Joseph Watson | Διαβάστε το εδώ

 

Η αναμονή τελείωσε! Το συγκεντρωτικό, προγραμματιζόμενο ψηφιακό κουπόνι της Τράπεζας της Ρωσίας έλαβε επίσημα την ευλογία της Κρατικής Δούμας την Τρίτη.

Ασφαλείς και βολικές έννοιες όπως “πλατφόρμα ψηφιακού ρουβλίου”, “συμμετέχων σε πλατφόρμα ψηφιακού ρουβλίου”, καθώς και “χρήστης πλατφόρμας ψηφιακού ρουβλίου” και “ψηφιακός λογαριασμός (πορτοφόλι)”, έχουν πλέον συγκεκριμένους ορισμούς που παρέχονται από σελίδες επί σελίδων νομικού αλαλούμ.

Η εγκεκριμένη νομοθεσία ορίζει την Τράπεζα της Ρωσίας ως τον αποκλειστικό διαχειριστή της πλατφόρμας ψηφιακού ρουβλίου. Η Κεντρική Τράπεζα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις πτυχές του CBDC της “Ρωσίας”, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικότητας, της ασφάλειας και της “ορθής λογιστικής” των συναλλαγών.

Το Interfax παρείχε μερικές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνεται στην τελική έκδοση του νομοσχεδίου:

Ο υιοθετημένος νόμος αποσαφηνίζει την απαγόρευση της πίστωσης λογαριασμών ψηφιακών ρουβλίων, καθώς και τη συσσώρευση τόκων επί του υπολοίπου των ψηφιακών ρουβλίων. Απαγορεύεται επίσης το άνοιγμα κοινών λογαριασμών ψηφιακών ρουβλίων (για πολλούς χρήστες).

Το έγγραφο θεσπίζει επίσης το δικαίωμα της Κεντρικής Τράπεζας να αποκλείσει έναν συμμετέχοντα στην πλατφόρμα (τράπεζα) από τη διενέργεια μιας συναλλαγής, εάν η ρυθμιστική αρχή υποπτεύεται ότι αυτή διενεργείται χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη. Στην περίπτωση αυτή, η Κεντρική Τράπεζα θα ενημερώνει την τράπεζα ή τον πελάτη για τη δυνατότητα αποστολής δεύτερης εντολής με τα ίδια στοιχεία και για το ίδιο ποσό. Με την παραλαβή επαναλαμβανόμενης εντολής, η Κεντρική Τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη να την τιμήσει.

Επιπλέον, σύμφωνα με το νόμο, η Τράπεζα της Ρωσίας θα μπορεί να συνάπτει συμφωνίες με άλλους φορείς λειτουργίας CBDC [δηλ. άλλες κεντρικές τράπεζες] -όχι μόνο ενός ξένου κράτους, αλλά και μιας ομάδας ξένων κρατών.

Παρεμπιπτόντως: Στο δημοσίευμα του Interfax περιλαμβάνεται επίσης ένα ενδιαφέρον σχόλιο της πρώτης αναπληρώτριας προέδρου της Τράπεζας της Ρωσίας, Olga Skorobogatova, η οποία είναι πολύ ενθουσιασμένη με τη δυνατότητα δημιουργίας όχι μόνο “εθνικών” CBDCs, αλλά CBDCs για “έναν ολόκληρο χώρο”. Και σκεφτείτε: κάποιοι εύπιστοι ανησυχούντες ισχυρίζονται ότι τα CBDCs θα μπορούσαν να υπονομεύσουν ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει από την εθνική κυριαρχία.

Οι κύριες διατάξεις του νόμου θα τεθούν σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2023.

Η νομοθεσία ανοίγει επίσης τον δρόμο για ένα πολυφασικό σχέδιο που αποσκοπεί στην ενσωμάτωση του ψηφιακού ρουβλίου στη ρωσική οικονομία.

Η RBC εξηγεί:

Όπως αναφέρεται στο υλικό σχετικά με το ψηφιακό ρούβλι στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ρωσίας, η Κεντρική Τράπεζα θα εισαγάγει [το CBDC] σταδιακά: “Αρχικά, πρέπει να διεξαγάγουμε πιλοτική εφαρμογή σε πραγματικά ψηφιακά ρούβλια με πραγματικούς πελάτες και να επεξεργαστούμε τις βασικές λειτουργίες με τις τράπεζες (άνοιγμα και κλείσιμο ψηφιακών πορτοφολιών, μεταφορά ψηφιακών ρουβλιών μεταξύ πολιτών, πληρωμή για αγορές και υπηρεσίες με τη χρήση κωδικού QR). Στο μέλλον, το φάσμα των λειτουργιών θα επεκταθεί. […] Η απόφαση για την κλιμάκωση του ψηφιακού ρουβλίου θα ληφθεί με βάση τα αποτελέσματα από τη διέλευση όλων των σταδίων του πιλοτικού προγράμματος και λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια των συμμετεχόντων σε αυτό”.

Εκπρόσωπος της VTB δήλωσε στο RBC ότι η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σε λειτουργία “friends and family” – χρησιμοποιώντας έναν μικρό κύκλο πελατών και υπαλλήλων της τράπεζας. Οι τράπεζες θα δοκιμάσουν όλες τις κύριες λειτουργίες: εγγραφή και άνοιγμα πορτοφολιού, αναπλήρωσή του, ανάληψη κεφαλαίων από ψηφιακό πορτοφόλι σε λογαριασμό μη μετρητών, μεταφορές από έναν πελάτη σε άλλον, καθώς και πληρωμές και αυτοτελείς συναλλαγές, σύμφωνα με τον Alexei Matveev, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης επιχειρήσεων πληρωμών της Alfa Bank.

Δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο σας για να σας εξηγήσω γιατί το ψηφιακό ρούβλι δεν διαφέρει σε τίποτα από το ψηφιακό ευρώ, ή το ψηφιακό πέσο, ή όποιο άλλο είδος ψηφιακού συμβόλου που σπαράζει την ψυχή σας και σας πλασάρει σήμερα η κυβέρνησή σας.

Ναι, υπήρξαν γενναίες προσπάθειες από τους πιο σεβαστούς διανοούμενους του διαδικτύου να παρουσιάσουν το ψηφιακό ρούβλι ως ένα ψηφιακό νόμισμα που εξαφανίζει τις κυρώσεις, προστατεύει την κυριαρχία, είναι απολύτως εθελοντικό, εξαιρετικά φιλικό και καλοπροαίρετο.

Αλλά δυστυχώς αυτοί οι Πολύ Σοβαροί Αναλυτές-Επιστήμονες είναι πολύ σοβαρά παραπληροφορημένοι.

Για τους ανθρώπους η εισαγωγή του Ψηφιακού Ρουβλίου θα αποτελέσει την πραγμάτωση των χειρότερων σεναρίων που διαβάζουμε στα βιβλία δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας πηγή
Το Ψηφιακό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Ψηφιακού Ρουβλίου βρίσκεται ήδη στη Δούμα. Η Nabiullina με τους “συνεταίρους” της Εγκαθιδρύουν την Νεοταξίτικη Δυστοπία.πηγή

Μια τελευταία σκέψη πριν σας αφήσω (μην ανησυχείτε θα επιστρέψω σύντομα, ίσως και αύριο).

Παιδιά, αυτή ήταν μια τεράστια μεγάλη είδηση – το ψηφιακό ρούβλι είναι πλέον επίσημο. Έχει πλέον επίσημο νομικό καθεστώς. Αυτό συνέβη. Είναι εδώ και πιθανότατα δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Καλώς ή κακώς (μάλλον προς το χειρότερο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!), η επικύρωση αυτού του νόμου ήταν ένα ιστορικό γεγονός.

Και πού είναι η κάλυψη; ΑΥΤO ΣΥΝEΒΗ ΧΘΕΣ

Έλεγξα το RT.com, τη νούμερο 1 πηγή για τα ρωσικά νέα. Τίποτα.(Ή μήπως απλά δεν το είδα; Ή μήπως απέχουν δευτερόλεπτα από το να δημοσιεύσουν ένα ρεπορτάζ για αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός, το οποίο συνέβη πριν από σχεδόν 24 ώρες;)

Ελάτε τώρα. Είναι το Edward Slavsquat πραγματικά ο μόνος αγγλόφωνος διαδικτυακός προορισμός που θεωρεί ότι η υιοθέτηση από τη Ρωσία ενός ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας είναι άξια λόγου είδηση; Ο κόσμος φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη Ρωσία. Υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για τα CBDCs. Αλλά για κάποιο λόγο, όταν βάζεις αυτά τα δύο πράγματα μαζί – άκρα του τάφου σιωπή.

Ο λόγος που αυτή η ανάρτηση στο ιστολόγιο άργησε είναι επειδή δεν κοιτούσα μια οθόνη χθες – ήμουν σε μια ντελικάτη τσεχική πόλη, τρώγοντας svíčková και πίνοντας γοητευτικά τσεχικά ποτά.

Πώς θα μπορούσε κάτι τόσο όμορφο να συνυπάρχει με τα CBDCs;

Μου πέρασε από το μυαλό σήμερα το πρωί, καθώς συνέθετα όσα έκανα χθες, ότι αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να μάθετε για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στη Ρωσία είναι να προσεύχεστε ότι ένα Χόμπιτ στην Polička δεν πίνει πολύ και θυμάται να ελέγχει περιστασιακά τη ρωσική ροή ειδήσεων και ίσως να πληκτρολογεί κάτι.

Άβολο είναι το κεφάλι που φοράει στέμμα, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Εντάξει, καλή σας μέρα,

Riley


Ο Edward Slavsquat εκτιμά την υποστήριξή σας


Δικτυογραφία:

The digital ruble: It’s finally here! – Edward Slavsquat

 

Πηγή

Προβολές : 178


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα