ΤΟ 4ο ΜΝΗΜOΝΙΟ STRAIT AHEAD!

ΤΟ 4ο ΜΝΗΜOΝΙΟ STRAIT AHEAD!

5 Σεπτεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:250
Μοίρασέ το

 

Έτσι ένα ακόμα μνημόνιο και με την βούλα των έξω θεσμών είναι πάλι προ των πυλών για να δικαιολογούνται και οι πολιτικές λιτότητας δια της συνολικής απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και το ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ.
Προάγγελος του η απόφασή του Eurogroup του Μαίου, που διέταξε παύση της “χαλάρωσης” λόγω κορονοϊού και ενεργειακού από τον Οκτώβριο. Πιερακάκης-pass τέλος.

Αλλά για να δικαιολογούνται και κάποιες πολύ επικίνδυνες επιτροπείες στα εθνικά μας θέματα μέσω δήθεν συνεκμετάλλευσεων.

 

 

Κι όμως αυτός ο λαός, δεν λέει να ξυπνήσει… δεν λέει ν’ αντισταθεί…

ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ…

 

Το βαρέλι, δεν έχει πάτο, και ο λαός τον τρίβει για να πάει πιο βαθιά…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ 4ο ΜΝΗΜOΝΙΟ STRAIT AHEAD!
(Από το κράτος υπό την Τρόικα εσωτερικού, το παρακράτος και το βαθύ κράτος-εν- κράτη των Τραπεζών και των παρατραπεζών.)
Και όπως τα δύο πρώτα μνημόνια, στόχευσαν, κατ αρχάς, στην εσωτερική υποτίμηση για να ενισχυθούν πάλι με ενα PSI like κόλπο, κάτι τράπεζες.
✔️Για την εσωτερική υποτίμηση φρόντισε ήδη, ως νεο ΔΝΤεσ, η Τρόικα κούληκων-λα.ο.ς-σημητικών στο γκουβέρνο. Διάλυση του ασφαλιστικού, νέες περικοπές συντάξεων κατά 20-30% μέχρι τον Γενάρη και απόλυτη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με μειώσεις αποδοχών. Όλα αυτά σε συνέχειά των αυξήσεων των πάντων τα τελευταία 2 χρόνια, με μοχλό την ενέργεια, όπου τα έχουν κάνει ήδη μπαχαλο και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την 20-25% μεγαλύτερη αύξηση της τιμής στο ρεύμα από τον μέσο όρο των αντίστοιχων αυξήσεων στην ευρωζώνη. Ούτε να δικαιολογηθούν με τα υπερέσοδα που δημιουργούνται έτσι από τον ΦΠΑ, μέσω των οποίων πετυχαίνουν πρωτογενή πλεονάσματα και πλασματική αύξηση του ΑΕΠ.
✔️Είναι δεδομένο ότι το “μαξιλάρι” έγινε ήδη φιστίκια (επίσημα όχι αλλά μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους κατά 40δισ μέσα σε τέσσερα χρόνια), ενώ τρέχουμε με νέα ελλείμματα, ταμειακά, εμπορικά, προς μια νέα ύφεση πάνω από 10% και όλα τα συναφή.
✔️Από την άλλη τα όποια 32δισ από τα “κορονοϊοπακετα” της ΕΕ δεν πρόκειται να εμφανιστούν στην αγορά στην καλύτερη πριν το τελος του 23, μετά τις δυο πρώτες δόσεις σε σταγόνες του 21 και 22. Εν τω μεταξύ, η συμμορία Στουρνάρα διασφάλισε άλλα 20δισ ακόμα από το “μαξιλάρι ασφαλείας” για να καλύψει προκαταβολικά μια “χασούρα” των Τραπεζών από την πώληση τζάμπα κόκκινων δανείων σε μια σκιώδη Bad Bank εντός της ΤτΕ και 104 Funds κοράκων κόκκινων δανείων. Ελληνική πατέντα αυτή, εφ όσων θα είμαστε οι μόνοι στην ΕΕ με δύο Bad Banks. Μια εθνική και μια κοινοτική που ετοιμάζει η ΕκΤ με την Κομισιόν.
Έτσι ένα ακόμα μνημόνιο και με την βούλα των έξω θεσμών είναι πάλι προ των πυλών για να δικαιολογούνται και οι πολιτικές λιτότητας δια της συνολικής απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και το ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ. Προάγγελος του η απόφασή του Eurogroup του Μαίου, που διέταξε παύση της “χαλάρωσης” λόγω κορονοϊού και ενεργειακού από τον Οκτώβριο. Πιερακάκης-pass τέλος.
✔️Αλλά για να δικαιολογούνται και κάποιες πολύ επικίνδυνες επιτροπείες στα εθνικά μας θέματα μέσω δήθεν συνεκμετάλλευσεων. Μέχρι εκεί φτάνει ο μεταρρυθμιστικος τους οίστρος, χαμπάρι δεν έχουν πάρει για τις αλλαγές που γίνονται πάρα έξω.
🔺️Αλλά αυτή την φορά οι Τράπεζες είναι γεμάτες χρήμα! Δανείστηκαν με αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ γύρω στα 47δισ, μέχρι τώρα, για να ενισχύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λέει και την επανεκκίνηση της οικονομίας να μην πέσει σε βαθύτερη ύφεση. Αλλά οι χορηγήσεις τους σε μικρομεσαίους είναι μέχρι τώρα λιγότερες από 5δισ (και περίπου άλλα 8 σε ημέτερους μεγαλομεγάλους). Τα υπόλοιπα τζογάρονται σε φούσκες ξένων τοξικών ομολόγων, και σε νέα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που καλύπτουν τα νέα χρέη που συνεχίζει να σωρεύει με ρυθμό πυρονέφους της νύχτας η διαχείριση της κυβέρνησης. Από εκεί τα καλά κέρδη, λέει.
✔️Επί της ουσίας, με τα κρατικά ταμεία άδεια, ο Στουρναρας και 4 διοικήσεις συστημικών Τραπεζών κυβερνούν αυτόν τον τόπο! Με μια κυβέρνηση ανδρεικέλων τους, που ευλογεί σιωπηρά αυτήν την πολιτική “ανοσίας αγέλης”:
Θα ενισχυθούν οι ημετέροι αφού μας αδειάσουν την γωνιά πρώτα όσοι μικρομεσαίοι παρέμειναν για να καταρρεύσουν. Έτσι θα δημιουργηθεί χώρος επέκτασης των ημετέρων μεγαλομεγαλων, ιδίως στον τουρισμό. Χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο στο ποιον θα ενισχύουν και χωρίς την έγκριση αυτών των πολιτικών από το εκλογικό σώμα, που του έταξαν τελείως άλλα!
Θα έχουν αντιδράσεις;; Ένα ακόμη lockdown μέσα στο φθινόπωρο πάντα είναι η έσχατη εφεδρική λύση, αν η “επένδυση” σε μια ακόμα λίστα Πέτσα δεν αποδώσει την ζητούμενη χειραγώγηση ή αν η αποβλάκωση του Big Brother δεν φτάσει στο ζενίθ και βρεθεί κάποιος να πει “Γαμιέσαι”. Με γλώσσα κόσμια, με αγγλική προφορά ή στα ίσια, δεν έχει και πλέον και τόσο μεγάλη σημασία στο τι θα αποφασίσει σχετικά το Συνέδριο της Αξιωματικής επ’ αυτού, όσο δεν συζητιέται η στρατηγική επί του “τι να κάνουμε” για τα επερχόμενα.
(Το “ένα βήμα μπρος δύο πίσω” που δοκιμάστηκε, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στα άπαντα του Λένιν).
Ναι, οι νεοφιλελέ δεν γουστάρουν, λέει, το κράτος επειδή δεν αφήνει ελεύθερες τις αγορές να αναπτυχθούν από εκείνο το δήθεν “αόρατο χέρι”, που πλέον είναι πολύ ορατό στις παλινδρομικές κινήσεις που κάνει για να φέρνει μόνο μνημόνια και απώλεια εθνικού εδάφους/ΑΟΖ και υπεδάφους.
Τους αρκεί που ελέγχουν το παρακράτος των ΜΜΕ, το Βαθύ κράτος των Τραπεζών, τις στοές που διοικούν την δικαιοσύνη και το κρατικό χρήμα (μαζί με την διακίνηση του “μαύρου” που έχει φτάσει στα ουράνια). Kαι τα κεφάλια μας μέσα όταν το χρειαστούν.
Αυτή την φορά δεν θα βρεθεί κανένας Τόμσεν για να κλέψει την δόξα από τον Γεωργιάδη. Πριν έρθει ο επόμενος θα τα έχει κλείσει σχεδόν όλα τα νοσοκομεία. Κερδάει!
“Βρε Ασταδιάλα” είπαμε σήμερα ή δεν κάνει επειδή δεν πρέπει να βρίζουμε Δευτεριάτικα, λέει;;

 

Πηγή

Προβολές : 250


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα