Το Aστυνομικό Kράτος της Microsoft – Μαζική Eπιτήρηση, Aναγνώριση Προσώπου και το Azure Cloud

Το Aστυνομικό Kράτος της Microsoft – Μαζική Eπιτήρηση, Aναγνώριση Προσώπου και το Azure Cloud

27 Αυγούστου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:432
Μοίρασέ το

 

Η αστυνόμευση γίνεται όλο και περισσότερο με την ενεργό συνεργασία των εταιρειών τεχνολογίας και η Microsoft, μαζί με την Amazon και άλλους παρόχους cloud, είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες σε αυτόν τον χώρο.

 

Εν αγνοία των περισσότερων ανθρώπων, η Microsoft διαθέτει ένα τμήμα “Δημόσιας Ασφάλειας και Δικαιοσύνης” με προσωπικό που στο παρελθόν εργαζόταν στην επιβολή του νόμου. Αυτή είναι η πραγματική καρδιά των υπηρεσιών αστυνόμευσης της εταιρείας, αν και λειτουργεί εδώ και χρόνια μακριά από τη δημοσιότητα.

Να θυμίσω πως η πρωθυπουργικη συμμορία έχει φέρει τον Γκέιτς και την MICROSOFT στην Ελλάδα;;;
Πολύ θέλει να φέρει και τα … αυτοκίνητά της ειδικών αποστολών;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Αν τα δείτε … ξέρετε… πετάτε μια σιδερένια  και μετά να κάνετε πως κοιμάστε…
Εικονογράφηση: Eliana Rodgers για το Τhe Intercept

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Michael Kwet | Διαβάστε το εδώ

 

Οι πανεθνικές διαμαρτυρίες κατά της ρατσιστικής αστυνόμευσης έφεραν νέο έλεγχο σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Facebook, το οποίο βρίσκεται υπό μποϊκοτάζ από τους διαφημιστές λόγω της ρητορικής μίσους που απευθύνεται σε έγχρωμους ανθρώπους, και η Amazon, η οποία καλείται να βοηθήσει την αστυνομική επιτήρηση. Όμως η Microsoft, η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό διαφύγει της κριτικής, είναι βαθιά χωμένη στα γόνατα σε υπηρεσίες για την επιβολή του νόμου, καλλιεργώντας ένα οικοσύστημα εταιρειών που παρέχουν στην αστυνομία λογισμικό χρησιμοποιώντας το cloud της Microsoft και άλλες πλατφόρμες. Η πλήρης ιστορία αυτών των δεσμών υπογραμμίζει πώς ο τομέας της τεχνολογίας εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε στενές, συνεχείς σχέσεις με τα αστυνομικά τμήματα.

Οι δεσμοί της Microsoft με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν συσκοτιστεί από την εταιρεία, της οποίας η δημόσια απάντηση στην οργή που ακολούθησε τη δολοφονία του George Floyd επικεντρώθηκε στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Αυτό αποπροσανατολίζει την προσοχή από τη δική της πλατφόρμα μαζικής παρακολούθησης για αστυνομικούς, το Domain Awareness System, που κατασκευάστηκε για το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και αργότερα επεκτάθηκε στην Ατλάντα, τη Βραζιλία και τη Σιγκαπούρη.

Αποκρύπτει επίσης ότι η Microsoft έχει συνεργαστεί με δεκάδες προμηθευτές αστυνομικών συστημάτων επιτήρησης, οι οποίοι εκτελούν τα προϊόντα τους σε ένα “κυβερνητικό νέφος” που παρέχεται από το τμήμα Azure της εταιρείας και ότι προωθεί πλατφόρμες για την καλωδίωση των επιχειρήσεων της αστυνομίας στο πεδίο, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των ρομπότ και άλλων συσκευών.

Με τη συνεργασία, την υποστήριξη και την κρίσιμη υποδομή που παρέχει η Microsoft, μια σκιώδης βιομηχανία μικρότερων εταιρειών παρέχει μαζική παρακολούθηση στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Η Genetec προσφέρει CCTV με βάση το cloud και ανάλυση μεγάλων δεδομένων για μαζική επιτήρηση σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Η Veritone παρέχει υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Και ένα ευρύ φάσμα συνεργατών παρέχει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για την αστυνόμευση για την πλατφόρμα Microsoft Advanced Patrol Platform, η οποία μετατρέπει τα περιπολικά της αστυνομίας σε περιπολίες παρακολούθησης με παντού οπτική επαφή. Όλα αυτά διεξάγονται από κοινού με τη Microsoft και φιλοξενούνται στο Azure Government Cloud.

Τον περασμένο μήνα, εκατοντάδες εργαζόμενοι της Microsoft υπέβαλαν αίτηση στον διευθύνοντα σύμβουλό τους, Satya Nadella, να ακυρώσει τις συμβάσεις με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, να υποστηρίξει το Black Lives Matter και να υποστηρίξει την αποχρηματοδότηση της αστυνομίας. Σε απάντηση, η Microsoft αγνόησε την καταγγελία και αντ’ αυτού απαγόρευσε τις πωλήσεις του δικού της λογισμικού αναγνώρισης προσώπου στην αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών, στρέφοντας τα βλέμματα μακριά από τις άλλες συνεισφορές της Microsoft στην αστυνομική επιτήρηση. Η στρατηγική απέδωσε: Ο Τύπος και οι ακτιβιστές εξήραν την κίνηση, ενισχύοντας την εν λόγω θέση της Microsoft ως ηθικού ηγέτη στην τεχνολογία.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές για πόσο καιρό η Microsoft θα αποφύγει τον έλεγχο. Η αστυνόμευση γίνεται όλο και περισσότερο με την ενεργό συνεργασία των εταιρειών τεχνολογίας και η Microsoft, μαζί με την Amazon και άλλους παρόχους cloud, είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες σε αυτόν τον χώρο.

Επειδή οι συμπράξεις και οι υπηρεσίες που φιλοξενούν τρίτους προμηθευτές στο cloud Azure δεν πρέπει να ανακοινώνονται στο κοινό, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε την πλήρη έκταση της εμπλοκής της Microsoft στον τομέα της αστυνόμευσης ή την κατάσταση των δημοσίως ανακοινωμένων υπηρεσιών τρίτων, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως ορισμένων από τις προαναγγελθείσες σχέσεις που αναφέρονται παρακάτω.

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει.

Microsoft: Από τις Αστυνομικές Πληροφορίες στο Azure Cloud

Στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η Microsoft συνέβαλε σημαντικά στα κεντρικά κέντρα πληροφοριών για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Γύρω στο 2009, άρχισε να εργάζεται σε μια πλατφόρμα επιτήρησης για την αστυνομία της Νέας Υόρκης που ονομάζεται Domain Awareness System, ή DAS, η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό το 2012. Το σύστημα κατασκευάστηκε με την ηγεσία της Microsoft μαζί με αξιωματικούς του NYPD.

Ενώ ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το DAS έχουν αποκαλυφθεί στο κοινό, πολλές εξακολουθούν να λείπουν. Η πιο ολοκληρωμένη αναφορά μέχρι σήμερα εμφανίστηκε σε έγγραφο του 2017 από αξιωματικούς του NYPD.

Η DAS ενσωματώνει διαφορετικές πηγές πληροφοριών για την εκτέλεση τριών βασικών λειτουργιών: ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο, έρευνες και αστυνομική ανάλυση.

Μέσω της DAS, η αστυνομία της Νέας Υόρκης παρακολουθεί τις προσωπικές κινήσεις ολόκληρης της πόλης. Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, το σύστημα εισέφερε πληροφορίες από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, περιβαλλοντικούς αισθητήρες (για την ανίχνευση ακτινοβολίας και επικίνδυνων χημικών ουσιών) και αυτόματους αναγνώστες πινακίδων κυκλοφορίας ή ALPR. Μέχρι το 2010, άρχισε να προσθέτει γεωκωδικοποιημένα αρχεία της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης για καταγγελίες, συλλήψεις, κλήσεις στο 911 και εντάλματα “για να δώσει περιεχόμενο στα δεδομένα των αισθητήρων”. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ανάλυση βίντεο, αυτόματη αναγνώριση προτύπων, προληπτική αστυνόμευση και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για αστυνομικούς.

Μέχρι το 2016, το σύστημα είχε απορροφήσει 2 δισεκατομμύρια εικόνες πινακίδων κυκλοφορίας από κάμερες ALPR (3 εκατομμύρια αναγνώσεις ανά ημέρα, αρχειοθετημένες για πέντε χρόνια), 15 εκατομμύρια καταγγελίες, περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια δημόσια αρχεία, πάνω από 9.000 τροφοδοσίες καμερών του NYPD και ιδιωτικών επιχειρήσεων, βίντεο από 20.000 και πλέον κάμερες σώματος και πολλά άλλα. Για να βγάλουν νόημα όλα αυτά, οι αλγόριθμοι ανάλυσης επιλέγουν τα σχετικά δεδομένα, μεταξύ άλλων και για την προγνωστική αστυνόμευση.

Στιγμιότυπο από το περιβάλλον εργασίας του Microsoft Domain Awareness System – που ονομάζεται επίσης Microsoft Aware. Η φωτογραφία προέρχεται από την παρουσίαση της Microsoft με τίτλο “Always Aware”, από τους John Manning και Kirk Arthur. -Εικόνα: Παρουσίαση της Microsoft

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει ιστορικό αστυνομικής κατάχρησης, και υποστηρικτές των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως το Urban Justice Center’s Surveillance Technology Oversight Project, έχουν διαμαρτυρηθεί για το σύστημα λόγω συνταγματικών ανησυχιών, με μικρή επιτυχία μέχρι σήμερα.

Ενώ η DAS έχει λάβει κάποια προσοχή από τον Τύπο – και είναι αρκετά γνωστή μεταξύ των ακτιβιστών – υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία των υπηρεσιών αστυνόμευσης της Microsoft.

Με την πάροδο των ετών, η Microsoft έχει αναπτύξει τις δραστηριότητές της μέσω της επέκτασης των υπηρεσιών cloud, στις οποίες η χωρητικότητα αποθήκευσης, οι διακομιστές και το λογισμικό που εκτελείται σε διακομιστές ενοικιάζονται σε μετρημένη βάση. Μία από τις προσφορές της, η Azure Government, παρέχει αποκλειστική φιλοξενία δεδομένων σε αποκλειστικά εγχώρια κέντρα cloud, έτσι ώστε τα δεδομένα να μην εγκαταλείπουν ποτέ φυσικά τη χώρα υποδοχής. Στις ΗΠΑ, η Microsoft έχει κατασκευάσει αρκετά κέντρα cloud Azure Government για χρήση από τοπικούς, πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς οργανισμούς.

Εν αγνοία των περισσότερων ανθρώπων, η Microsoft διαθέτει ένα τμήμα “Δημόσιας Ασφάλειας και Δικαιοσύνης” με προσωπικό που στο παρελθόν εργαζόταν στην επιβολή του νόμου. Αυτή είναι η πραγματική καρδιά των υπηρεσιών αστυνόμευσης της εταιρείας, αν και λειτουργεί εδώ και χρόνια μακριά από τη δημοσιότητα.

Οι υπηρεσίες επιτήρησης της Microsoft για την αστυνομία είναι συχνά αδιαφανείς, επειδή η εταιρεία πωλεί ελάχιστα από τα δικά της προϊόντα αστυνόμευσης. Αντ’ αυτού προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες cloud Azure “γενικού σκοπού”, όπως εργαλεία μηχανικής μάθησης και προγνωστικής ανάλυσης, όπως το Power BI (επιχειρηματική ευφυΐα) και οι γνωστικές υπηρεσίες, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τους προμηθευτές επιτήρησης για τη δημιουργία του δικού τους λογισμικού ή λύσεων.

Το περιπολικό IoT (Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων -Internet of Things) της Microsoft που βασίζεται στην επιτήρηση

Μια πλούσια σειρά από προσφορές της Microsoft που βασίζονται στο cloud είναι σε πλήρη επίδειξη με μια ιδέα που ονομάζεται “The Connected Officer”. Η Microsoft τοποθετεί αυτή την ιδέα ως μέρος του Διαδικτύου των Πραγμάτων, ή IoT, στο οποίο τα gadgets συνδέονται με διαδικτυακούς διακομιστές και έτσι γίνονται πιο χρήσιμα. “Ο συνδεδεμένος αστυνομικός”, έχει γράψει η Microsoft, “θα φέρει το IoT στην αστυνόμευση”.

Με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τα φυσικά αντικείμενα λαμβάνουν μοναδικά αναγνωριστικά και μεταφέρουν δεδομένα μέσω δικτύων με αυτοματοποιημένο τρόπο. Εάν ένας αστυνομικός τραβήξει ένα όπλο από τη θήκη του, για παράδειγμα, μπορεί να σταλεί μια ειδοποίηση μέσω του δικτύου για να ειδοποιήσει άλλους αστυνομικούς ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος. Τα κέντρα εγκλημάτων πραγματικού χρόνου θα μπορούσαν στη συνέχεια να εντοπίσουν τον αστυνομικό σε έναν χάρτη και να παρακολουθούν την κατάσταση από ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου.

Η επίδειξη προσομοίωσης Connected Officer της Microsoft για την επιτήρηση IoT και την ενσωμάτωση δεδομένων για την επίγνωση της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο και την κεντρική αστυνομική ανάλυση. Φωτογραφία από την παρουσίαση της Microsoft, “The Connected Officer: Bringing IoT to Policing,” από τους Jeff King και Brandon Rohrer. -Εικόνα: Παρουσίαση Microsoft

Σύμφωνα με αυτή την ιδέα, μια πληθώρα δεδομένων παρακολούθησης και δεδομένων αισθητήρων IoT αποστέλλονται σε μια “θερμή διαδρομή” για γρήγορη χρήση στα κέντρα διοίκησης και σε μια “ψυχρή διαδρομή” για να χρησιμοποιηθούν αργότερα από αναλυτές πληροφοριών που αναζητούν μοτίβα. Τα δεδομένα διοχετεύονται μέσω του προϊόντος Azure Stream Analytics της Microsoft, αποθηκεύονται στο σύννεφο Azure και ενισχύονται από λύσεις ανάλυσης της Microsoft, όπως το Power BI – παρέχοντας μια σειρά από σημεία στα οποία η Microsoft μπορεί να βγάλει χρήματα.

Ενώ ο “Connected Officer” ήταν μια εννοιολογική άσκηση, η λύση περιπολίας της εταιρείας στον πραγματικό κόσμο είναι η Microsoft Advanced Patrol Platform ή MAPP. Το MAPP είναι μια πλατφόρμα IoT για περιπολικά οχήματα της αστυνομίας που ενσωματώνει αισθητήρες επιτήρησης και αρχεία βάσεων δεδομένων στο cloud Azure, συμπεριλαμβανομένων “πληροφοριών αποστολής, οδηγιών οδήγησης, ιστορικού υπόπτων, ενός αναγνώστη πινακίδων κυκλοφορίας με φωνητική ενεργοποίηση, ενός καταλόγου αγνοουμένων, δελτίων εγκλημάτων βάσει τοποθεσίας, αναφορών βάρδιας και άλλων”.

Μια επίδειξη της πλατφόρμας Microsoft Advanced Patrol Platform ή MAPP, του οχήματος παρακολούθησης IoT για την αστυνομία. Ένα SkyRanger της Aeryon Labs βρίσκεται στην κορυφή του. Η φωτογραφία προέρχεται από το ιστολόγιο Microsoft Azure, “Microsoft hosts Justice & Public Safety leaders at the 2nd annual CJIS Summit,” by Rochelle Eichner. -Φωτογραφία: Microsoft Azure blog

Το όχημα MAPP είναι εξοπλισμένο με εξοπλισμό από τρίτους προμηθευτές που μεταδίδουν δεδομένα παρακολούθησης στο cloud Azure για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Τοποθετημένη στην οροφή, μια κάμερα υψηλής ανάλυσης 360 μοιρών μεταδίδει ζωντανό βίντεο στο Azure και στον φορητό υπολογιστή που βρίσκεται μέσα στο όχημα, με πρόσβαση επίσης διαθέσιμη σε κινητό τηλέφωνο ή απομακρυσμένο υπολογιστή. Το όχημα διαθέτει επίσης έναν αυτόματο αναγνώστη πινακίδων κυκλοφορίας που μπορεί να διαβάσει 5.000 πινακίδες ανά λεπτό – είτε το αυτοκίνητο είναι ακίνητο είτε εν κινήσει – και να τις διασταυρώσει με μια βάση δεδομένων στο Azure και να τις τρέξει η λύση ανάγνωσης πινακίδων της Genetec, AutoVu. Μια κάμερα εγγύτητας στο όχημα έχει σχεδιαστεί για να ειδοποιεί τους αστυνομικούς όταν πλησιάζουν το όχημά τους.

Στον ουρανό περιπολεί ένα drone που παρέχεται από τον συνεργάτη της Microsoft, Aeryon Labs, το SkyRanger,για την παροχή βίντεο ροής σε πραγματικό χρόνο. (Η Aeryon Labs αποτελεί πλέον μέρος του γίγαντα της επιτήρησης FLIR Systems.) Σύμφωνα με τον Nathan Beckham της Microsoft Public Safety and Justice, τα drones του οχήματος “το ακολουθούν και βλέπουν μια μεγαλύτερη εικόνα του”. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γράφει το DroneLife, μπορούν “να παρέχουν εναέριες απόψεις στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα δεδομένων, επιτρέποντας στους αξιωματικούς να αξιολογούν τρέχουσες καταστάσεις σε πραγματικό χρόνο ή να συλλέγουν εγκληματολογικά στοιχεία από μια σκηνή εγκλήματος”.

Τα αστυνομικά ρομπότ αποτελούν επίσης μέρος της πλατφόρμας MAPP. Τα προϊόντα της ReconRobotics, για παράδειγμα, “ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα Patrol Car of the Future Program της Microsoft” το 2016. Η Microsoft αναφέρει ότι η ReconRobotics παρέχει στο όχημά της MAPP ένα “μικρό, ελαφρύ αλλά ισχυρό ρομπότ” που “μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί και να ελεγχθεί εξ αποστάσεως από τους αστυνομικούς περιπολίας για να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων”.

Ένας άλλος συνεργάτης της Microsoft, η SuperDroid Robots, ανακοίνωσε επίσης ότι θα προμηθεύσει το όχημα MAPP της Microsoft με δύο συμπαγή τηλεχειριζόμενα ρομπότ επιτήρησης, το MLT ““Jack Russell”και το LT2-F “Bloodhound”, το τελευταίο από τα οποία μπορεί να ανεβαίνει σκάλες και εμπόδια.

Παρόλο που φέρει τα διακριτικά της Microsoft στο καπό και την πόρτα, το φυσικό όχημα που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την προώθηση του MAPP δεν διατίθεται προς πώληση από τη Microsoft και πιθανότατα δεν θα δείτε αυτοκίνητα με την ένδειξη Microsoft να κυκλοφορούν. Αντίθετα, η Microsoft παρέχει το MAPP ως πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να μετατραπούν τα υπάρχοντα αστυνομικά αυτοκίνητα σε οχήματα παρακολούθησης IoT: “Πρόκειται πραγματικά για τη δυνατότητα να πάρουμε όλα αυτά τα δεδομένα και να τα βάλουμε στο cloud, να μπορούμε να τροφοδοτήσουμε αυτά τα δεδομένα με τα δικά τους δεδομένα και να αρχίσουμε να βγάζουμε σχετικές πληροφορίες από αυτά”, δήλωσε ο Beckham.

Πράγματι, η Microsoft λέει ότι “το αυτοκίνητο γίνεται το νευραλγικό κέντρο για την επιβολή του νόμου”. Σύμφωνα με τον Beckham, οι πληροφορίες που συλλέγονται και αποθηκεύονται στο cloud Azure θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς να “εντοπίσουν τους κακοποιούς” και “να έχουν οι αστυνομικοί επίγνωση του περιβάλλοντος που συμβαίνει γύρω τους”. Ως παράδειγμα, είπε: “Ελπίζουμε ότι με τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον, θα μπορούμε να αρχίσουμε την αντιστοίχιση μοτίβων” με τα οχήματα MAPP που παρέχουν δεδομένα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό “κακών παραγόντων”.

Το MLT “Jack Russell” και το LT2-F “Bloodhound” σε επίδειξη σε εκδήλωση για την παρουσίαση της λύσης αστυνομικών οχημάτων MAPP της Microsoft κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου 2015 των Συνεργατών της Εθνικής Ακαδημίας του FBI στο Σιάτλ. Η φωτογραφία προέρχεται από την ανάρτηση στο ιστολόγιο της SuperDroid Robots, “SuperDroid Robots Partners with Microsoft”. -Φωτογραφία: SuperDroid Robots

Τον περασμένο Οκτώβριο, η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι η Microsoft συνεργάζεται με την πόλη του Ντέρμπαν για την έξυπνη αστυνόμευση του “21ου αιώνα”. Η έκδοση της λύσης MAPP του Durban περιλαμβάνει ένα ALPR 360 μοιρών για τη σάρωση πινακίδων κυκλοφορίας και μια κάμερα αναγνώρισης προσώπου από την κινεζική εταιρεία βιντεοεπιτήρησης Hikvision για χρήση όταν το όχημα είναι ακίνητο (π.χ. σταθμευμένο σε μια εκδήλωση).

Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ITWeb, η αστυνομία του μετρό θα χρησιμοποιήσει τη λύση MAPP “για την αποτροπή εγκληματικών δραστηριοτήτων με βάση την ανάλυση δεδομένων μέσω προγνωστικών μοντέλων και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης”. Το όχημα έχει ήδη αναπτυχθεί στο Κέιπ Τάουν, όπου η Microsoft άνοιξε πρόσφατα ένα νέο κέντρο δεδομένων Azure – μια επέκταση της ψηφιακής αποικιοκρατίας για την οποία έγραψα το 2018.

Το όχημα περιπολίας MAPP της Microsoft στο Durban διαθέτει κάμερα αναγνώρισης προσώπου από την κινεζική Hikvision. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την παρουσίαση Multimedia Live, “Η αστυνομία του μετρό προχωρά σε υψηλή τεχνολογία για την εορταστική περίοδο”. Εικόνες: Multimedia Live παρουσίαση

Όπως και οι ΗΠΑ (αν και με κάποια διαφορετική δυναμική), η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει τη μάστιγα της αστυνομικής βίας που πλήττει δυσανάλογα τους έγχρωμους ανθρώπους. Η χώρα είχε τη δική της στιγμή George Floyd κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αποκλεισμού του Covid-19, όταν ο στρατός και η αστυνομία χτύπησαν βάναυσα τον 40χρονο Collins Khosa στη φτωχή κωμόπολη Alexandra, οδηγώντας τον στο θάνατο – για ένα φλιτζάνι μπύρα. (Μια στρατιωτική έρευνα διαπίστωσε ότι ο θάνατος του Khosa δεν συνδεόταν με τα τραύματά του στα χέρια των αρχών- η οικογένεια του Khosa και πολλοί άλλοι στη Νότια Αφρική απέρριψαν την επανεξέταση ως ξέπλυμα).

Η λύση MAPP θα χρησιμοποιηθεί για την αστυνόμευση “μηδενικής ανοχής”. Για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Durban Metro, Parboo Sewpersad, δήλωσε ότι η εφαρμογή στοχεύει στην τιμωρία της “ρύπανσης από απορρίμματα, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και του περπατήματος” κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πού αλλού μπορεί να αναπτυχθεί το όχημα MAPP. Η ανάπτυξη στη Νότια Αφρική υποδηλώνει ότι η Microsoft βλέπει την Αφρική ως ένα μέρος για να πειραματιστεί με τις τεχνολογίες επιτήρησης της αστυνομίας.

Microsoft : Υποστήριξη των CCTV και της Αστυνομικής Πληροφόρησης στην Πόλη

Πέρα από την καλωδίωση των αστυνομικών οχημάτων, η βιντεοεπιτήρηση παρέχει μια άλλη προσοδοφόρα πηγή κερδών για τη Microsoft, καθώς φορτώνεται με πακέτα δεδομένων προς μετάδοση, αποθήκευση και επεξεργασία – κερδίζοντας αμοιβές σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Κατά τη δημιουργία ενός δικτύου CCTV γεμάτου με κάμερες, οι πόλεις και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συνήθως ένα σύστημα διαχείρισης βίντεο ή VMS, για να κάνουν πράγματα όπως η προβολή πολλαπλών τροφοδοσιών από κάμερες σε έναν τοίχο βίντεο ή να προσφέρουν τη δυνατότητα αναζήτησης στο υλικό. Ένας κορυφαίος πάροχος VMS, η Genetec, προσφέρει το βασικό VMS ενσωματωμένο στο σύστημα Domain Awareness System της Microsoft. Στενός συνεργάτης της Microsoft για πάνω από 20 χρόνια, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για την ενσωμάτωση υπηρεσιών επιτήρησης στο cloud Azure.

Ορισμένες από τις πιο γνωστές αστυνομικές δυνάμεις πόλεων χρησιμοποιούν τη Genetec και τη Microsoft για την επιτήρηση βίντεο και την ανάλυση.

Μέσω μιας σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ονομάζεται Operation Shield, το δίκτυο καμερών της Ατλάντα έχει αυξηθεί από 17 κάμερες στο κέντρο της πόλης σε ένα ευρύ δίκτυο 10.600 καμερών που οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι σύντομα θα καλύψει όλα τα τεταρτημόρια της πόλης. Η Genetec και η Microsoft Azure τροφοδοτούν το δίκτυο CCTV.

Στις 14 Ιουνίου, η αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα, Erika Shields, υπέβαλε την παραίτησή της μετά τον πυροβολισμό και τη δολοφονία ενός 27χρονου μαύρου άνδρα, του Rayshard Brooks. Τον περασμένο μήνα, έξι αστυνομικοί της Ατλάντα κατηγορήθηκαν για χρήση υπερβολικής βίας εναντίον διαδηλωτών κατά της αστυνομικής βίας.

Το 2019, ο COO του Ιδρύματος της Αστυνομίας της Ατλάντα, Marshall Freeman, μου είπε ότι το Ίδρυμα μόλις είχε ολοκληρώσει μια “ανάπτυξη σε όλο το τμήμα” για το Microsoft Aware (Domain Awareness System). Ο Freeman δήλωσε ότι το αστυνομικό τμήμα της Ατλάντα χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση της Microsoft για τη συσχέτιση δεδομένων και σχεδιάζει να προσθέσει την ανάλυση βίντεο της Microsoft. “Μπορούμε πάντα να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε στη Microsoft και να έχουμε τους κατασκευαστές να επεκτείνουν την τεχνολογία και να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την πλατφόρμα”, πρόσθεσε.

Στο Σικάγο, 35.000 κάμερες καλύπτουν την πόλη με ένα plug-in δίκτυο παρακολούθησης. Το back-end χρησιμοποιεί επί του παρόντος το Genetec Stratocast και την υπηρεσία Federation της Genetec, η οποία διαχειρίζεται την πρόσβαση στις κάμερες σε ένα ομοσπονδιακό δίκτυο καμερών CCTV – ένα δίκτυο δικτύων καμερών, τρόπος του λέγειν.

Genetec Citigraf στο Microsoft Azure. Τα δεδομένα που εισάγονται για συσχετίσεις, παρακολούθηση και ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν δεδομένα Computer Aided Dispatch, ανίχνευση πυροβολισμών από το ShotSpotter, κάμερες αυτόματης ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας, δεδομένα της Αμερικανικής Κοινοτικής Έρευνας (απογραφή), CCTV στο VMS της Genetec, διάφορες ειδοποιήσεις επικοινωνιών και εισβολών, δεδομένα Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και στοιχεία βάσεων δεδομένων, όπως περιστατικά και συλλήψεις. Φωτογραφία από το διαδικτυακό σεμινάριο “Πώς το Σικάγο ενσωμάτωσε τα δεδομένα και μείωσε την εγκληματικότητα κατά 24%”, που παρουσιάστηκε από τους Otto Doll (Κέντρο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Jonathan Lewin (Αστυνομικό Τμήμα Σικάγο) και Bob Carter (Genetec).Εικόνα: Government Technology/Center for Digital Government webinar

Το 2017, η Genetec κατασκεύασε κατά παραγγελία την πλατφόρμα Citigraf για το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο – τη δεύτερη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη στη χώρα – ως έναν τρόπο να δώσει νόημα στην τεράστια ποικιλία δεδομένων του τμήματος. Με τη βοήθεια του Microsoft Azure, το Citigraf εισάγει πληροφορίες από αισθητήρες παρακολούθησης και αρχεία βάσεων δεδομένων. Χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ιστορικά δεδομένα, εκτελεί υπολογισμούς, οπτικοποιήσεις, ειδοποιήσεις και άλλες εργασίες για τη δημιουργία “βαθιάς επίγνωσης της κατάστασης” για το CPD. Η Microsoft συνεργάζεται με τη Genetec για την κατασκευή μιας “μηχανής συσχέτισης” που θα βγάζει νόημα από τα δεδομένα επιτήρησης.

Η αστυνομική δύναμη του Σικάγο έχει μια βάναυση ιστορία ρατσισμού, διαφθοράς, ακόμη και βασανισμού υπόπτων εδώ και δύο δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για αστυνομική βία μετά τη δολοφονία του Floyd, η αστυνομία του Σικάγο επιτέθηκε και χτύπησε διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων πέντε μαύρους διαδηλωτές σε σημείο που να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η πόλη του Detroit χρησιμοποιεί το Genetec Stratocast και το Microsoft Azure για να τροφοδοτήσει το αμφιλεγόμενο Project Green Light. Το έργο που ξεκίνησε το 2016 σε συνδυασμό με ένα νέο Κέντρο Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο, επιτρέπει στις τοπικές επιχειρήσεις -ή σε άλλους συμμετέχοντες φορείς, όπως εκκλησίες και δημόσιες κατοικίες- να εγκαθιστούν κάμερες βίντεο στις εγκαταστάσεις τους και να μεταδίδουν ροή δεδομένων παρακολούθησης στο αστυνομικό τμήμα του Detroit. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τοποθετήσουν ένα “πράσινο φως” δίπλα στις κάμερες για να προειδοποιήσουν το κοινό – το οποίο είναι κατά 80% μαύρο – ότι “σας παρακολουθεί η αστυνομία”.

Το 2015, το DPD δήλωσε: “Έρχεται η μέρα όπου η αστυνομία θα έχει πρόσβαση σε κάμερες παντού, επιτρέποντας στην αστυνομία να περιπολεί ουσιαστικά σχεδόν σε κάθε περιοχή της πόλης χωρίς να πατάει το πόδι της”.

Ο βοηθός αρχηγού του DPD David LeValley μου εξήγησε ότι πριν από τη δημιουργία του νέου κέντρου διοίκησης, το τμήμα έστειλε μια ομάδα ανθρώπων σε διάφορες άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Ατλάντα, η Βοστώνη και το κέντρο της Υπηρεσίας Επιβολής Ναρκωτικών στο Ελ Πάσο του Τέξας, για να εξετάσει τα κέντρα πληροφοριών τους. “Το Κέντρο μας για το έγκλημα σε πραγματικό χρόνο είναι ένα ολοκληρωμένο κέντρο πληροφοριών, δεν είναι μόνο το Project Green Light”, εξήγησε.

Η επέκταση της αστυνομικής επιτήρησης στο Detroit υπήρξε ταχεία. Σήμερα, το Project Green Light έχει εγκαταστήσει περίπου 2.800 κάμερες σε περισσότερες από 700 τοποθεσίες, ενώ προστίθενται δύο μικρότερα κέντρα εγκλημάτων σε πραγματικό χρόνο, μια εξέλιξη που αποτελεί τάση σε πόλεις όπως το Σικάγο. Ο LeValley μου είπε ότι αυτά τα RTTC θα κάνουν πράγματα όπως “αναγνώριση προτύπων” και “αναφορές για κρίσιμα περιστατικά”.

Στον απόηχο της δολοφονίας του George Floyd, οι ακτιβιστές στο Ντιτρόιτ έχουν αναζωπυρώσει τις προσπάθειές τους για την κατάργηση του Project Green Light στον αγώνα κατά της αστυνομικής παρακολούθησης, την οποία υποστηρικτές της τοπικής κοινότητας όπως η Tawana Petty και ο Eric Williams θεωρούν ρατσιστική. Φέτος, δύο μαύροι άνδρες, ο Robert Julian-Borchak Williams και ο Michael Oliver, συνελήφθησαν άδικα αφού αναγνωρίστηκαν λανθασμένα από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του DPD.

Η Nakia Wallace, συνδιοργανώτρια του Detroit Will Breathe, μου είπε ότι το Project Green Light “προ-ποινικοποιεί” τους ανθρώπους και “δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να σε παρακολουθεί αν σε θεωρεί ένοχο” και να “παρενοχλεί τις μαύρες και καφέ κοινότητες”. Η “σύνδεση των καμερών” σε μεγάλες περιοχές είναι “υπερ-παρακολούθηση” και “πρέπει να σταματήσει”, πρόσθεσε.

Η “λειτουργία που εξυπηρετεί η [DPD]”, είπε η Wallace, είναι “η προστασία της ιδιοκτησίας και της λευκής υπεροχής”. “Είναι υπερ-στρατιωτικοποιημένοι, και ακόμη και μετά από αυτό, εξακολουθούν να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη”, επειδή “δεν τους ενδιαφέρει ο βιοπορισμός των πολιτών του Detroit”. Αντί για στρατιωτικοποίηση, πρέπει “να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι οι φτωχοί μαύροι είναι εγγενώς εγκληματίες και να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα πράγματα που αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να ξεκινήσουν μια εγκληματική ζωή”.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο του 2017, η Microsoft υπερηφανεύτηκε για τη συνεργασία με τη Genetec για το DPD, δηλώνοντας ότι το Project Green Light είναι “ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι πόλεις μπορούν να βελτιώσουν τη δημόσια ασφάλεια, την ποιότητα ζωής των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη με τις σημερινές τεχνολογίες”.

Η Microsoft Προμηθεύει Πράγματι Τεχνολογία Αναγνώρισης Προσώπου

Ενώ η Microsoft τροφοδοτεί κέντρα πληροφοριών και δίκτυα CCTV στη σκιά, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί δημοσίως στους κανονισμούς αναγνώρισης προσώπου. Στις 11 Ιουνίου, η Microsoft ενώθηκε με την Amazon και την IBM λέγοντας ότι δεν θα πουλήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της στην αστυνομία μέχρι να υπάρξουν κανονισμοί.

Πρόκειται για ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων που μπέρδεψε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί τεχνικά και ηθικά η σχέση της Microsoft με την αστυνόμευση, με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, ενώ ο Τύπος επικρίνει περιστασιακά το σύστημα Domain Awareness System της Microsoft, η περισσότερη προσοχή στην αστυνόμευση της Microsoft επικεντρώνεται στην αναγνώριση προσώπου. Αυτό είναι λάθος: Η Microsoft παρέχει λογισμικό για την τροφοδοσία μιας ποικιλίας τεχνολογιών αστυνόμευσης που υπονομεύουν τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες – ακόμη και χωρίς την αναγνώριση προσώπου.

Δεύτερον, η αναγνώριση προσώπου είναι ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό πολλών συστημάτων βιντεοεπιτήρησης και κέντρων εγκλημάτων σε πραγματικό χρόνο που υποστηρίζει η Microsoft. Οι πόλεις της Νέας Υόρκης, της Ατλάντα, του Σικάγο και του Ντιτρόιτ είναι μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Microsoft για τη συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων οπτικής παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση προσώπου. Οι υπηρεσίες της Microsoft αποτελούν αναπόσπαστο μέρος πολλών αστυνομικών συστημάτων παρακολούθησης με αναγνώριση προσώπου.

Τρίτον, τουλάχιστον μια εταιρεία αναγνώρισης προσώπου, η Veritone, έχει μείνει εκτός της συζήτησης. Συνεργάτης της Microsoft, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης της Νότιας Καλιφόρνιας προσφέρει λογισμικό βασισμένο στο cloud με την ονομασία IDentify, το οποίο εκτελείται στο cloud της Microsoft και βοηθά τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να επισημαίνουν τα πρόσωπα πιθανών υπόπτων.

Η λύση aiWARE της Veritone στο cloud Azure της Microsoft- η Veritone είναι επίσης στο AWS GovCloud της Amazon. Η φωτογραφία προέρχεται από το διαδικτυακό σεμινάριο της Veritone, “Artificial Intelligence: Machine Learning and Mission”, που παρουσιάστηκε από τους Chad Steelberg (Veritone), Richard Zak (Microsoft), Ryan Jannise (Oracle) και Patrick McCollah (Deloitte).-Εικόνα: Veritone

Σε μια εναρκτήρια ομιλία το 2020 στο Consumer Electronics Show, μιλώντας μαζί με στελέχη της Microsoft, της Deloitte και της Oracle, ο διευθύνων σύμβουλος της Veritone, Chad Steelberg, ισχυρίστηκε ότι χάρη στο λογισμικό IDentify της Veritone στο Azure, οι αστυνομικοί βοήθησαν να συλληφθούν “εκατοντάδες και εκατοντάδες ύποπτοι και βίαιοι παραβάτες”. Το προϊόν Redact της Veritone επιταχύνει τις διώξεις, ενώ το Illuminate επιτρέπει στους ερευνητές να “περιορίσουν τα στοιχεία” και να αποκτήσουν “πληροφορίες ανίχνευσης ανωμαλιών”.

Σε ένα πρόσφατο διαδικτυακό σεμινάριο, η Veritone εξήγησε πώς το IDentify αξιοποιεί δεδομένα που ήδη διαθέτει η αστυνομία, όπως τα αρχεία συλλήψεων. Εάν εντοπιστεί ένα άτομο και δεν έχει καμία γνωστή αντιστοιχία, το λογισμικό IDentify μπορεί να σκιαγραφήσει το προφίλ των υπόπτων δημιουργώντας μια “βάση δεδομένων προσώπων ενδιαφέροντος” που “θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε απλά άγνωστα πρόσωπα σε αυτή τη βάση δεδομένων και να παρακολουθείτε συνεχώς για αυτά τα πρόσωπα με την πάροδο του χρόνου”.

Η Veritone ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει υπηρεσίες σε “περίπου 150 τοποθεσίες”, αλλά δεν κατονομάζει ποιες χρησιμοποιούν το IDentify. Ξεκίνησε μια πιλοτική δοκιμή με το αστυνομικό τμήμα του Άναχαϊμ το 2019.

Η Microsoft παραθέτει το Veritone IDentify ως προϊόν αναγνώρισης προσώπου που προσφέρει προϊόντα επιβολής του νόμου στο αποθετήριο εφαρμογών της στο διαδίκτυο. Το διαφημιστικό βίντεο στον ιστότοπο της Microsoft διαφημίζει τη δυνατότητα του IDentify να:

… να συγκρίνετε τις βάσεις δεδομένων γνωστών παραβατών και προσώπων ενδιαφέροντος με αποδεικτικά στοιχεία βίντεο για τον γρήγορο και αυτόματο εντοπισμό υπόπτων προς διερεύνηση. Απλά ανεβάστε στοιχεία από συστήματα παρακολούθησης, κάμερες σώματος και άλλα. … Αλλά το καλύτερο από όλα, δεν είστε αλυσοδεμένοι στο γραφείο σας! Τραβήξτε μια φωτογραφία και αναγνωρίστε τους υπόπτους ενώ βρίσκεστε σε περιπολία, για να επαληθεύσετε τις καταθέσεις και να διατηρήσετε τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Η Veritone έχει υπερασπιστεί σθεναρά την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της. Τον Μάιο του 2019, η εταιρεία έγραψε στο Twitter: “Η τεχνολογία της Veritone είναι πολύ αποτελεσματική:

Σε ένα διαφημιστικό βίντεο με τη συμμετοχή της Microsoft, ο Jon Gacek της Veritone δήλωσε: “Μπορείτε να δείτε γιατί στη Veritone είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα Microsoft Azure. Το όραμά τους και το δικό μας όραμα είναι πολύ κοινά”.

Καπνός, Καθρέφτες και Παραπλάνηση

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς, η Microsoft παρέχει υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου στις αρχές επιβολής του νόμου μέσω συνεργασιών και υπηρεσιών σε εταιρείες όπως η Veritone και η Genetec, καθώς και μέσω του συστήματος Domain Awareness System.

Η στρατηγική δημοσίων σχέσεων της Microsoft έχει σχεδιαστεί για να παραπλανήσει το κοινό στρέφοντας την προσοχή μακριά από τις ευρείες υπηρεσίες της προς την αστυνομία. Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος και επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Microsoft Brad Smith προτρέπει το κοινό να επικεντρωθεί στη ρύθμιση της αναγνώρισης προσώπου και στο ζήτημα του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου της ίδιας της Microsoft, σαν να μην αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός ολόκληρου οικοσυστήματος συστημάτων αναγνώρισης προσώπου και μαζικής παρακολούθησης που προσφέρονται από μικρότερες εταιρείες.

Εκλεκτοί μελετητές της Microsoft, όπως η Kate Crawford, συνιδρύτρια της χρηματοδοτούμενης από τη Microsoft δεξαμενής σκέψης AI Now Institute, έχουν ακολουθήσει αυτό το εγχειρίδιο. Η Crawford πρόσφατα επαίνεσε τις δημόσιες σχέσεις της Microsoft για την αναγνώριση προσώπου και επέκρινε εταιρείες όπως η Clearview AI και η Palantir, ενώ αγνόησε το Microsoft Domain Awareness System, τις συνεργασίες της Microsoft για την επιτήρηση και τον ρόλο της Microsoft ως παρόχου cloud για υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου.

https://twitter.com/katecrawford/status/1271133485747625984

Η Crawford και η συνιδρύτρια του AI Now Meredith Whittaker έχουν καταδικάσει την προγνωστική αστυνόμευση, αλλά δεν έχουν εξηγήσει το γεγονός ότι η Microsoft διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προγνωστική αστυνόμευση για την αστυνομία. Η Κρόφορντ δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

— Εάν αυτοί οι πελάτες της Microsoft προσέφεραν υπηρεσίες εμπορίας σεξουαλικών προσώπων στο cloud Azure, η Microsoft θα έκλεινε σίγουρα τους λογαριασμούς τους.

Η Microsoft και οι υποστηρικτές της μπορεί να ισχυριστούν ότι είναι ένας “ουδέτερος” πάροχος cloud και ότι εναπόκειται σε άλλες εταιρείες και αστυνομικά τμήματα να αποφασίσουν πώς χρησιμοποιούν το λογισμικό της Microsoft. Ωστόσο, αυτές οι εταιρείες συνεργάζονται με τη Microsoft και η Microsoft πληρώνεται για να τρέξει τις υπηρεσίες μαζικής παρακολούθησης και αναγνώρισης προσώπου τους στο cloud Azure – υπηρεσίες που επηρεάζουν δυσανάλογα τους έγχρωμους ανθρώπους.

Εάν αυτοί οι πελάτες της Microsoft προσέφεραν υπηρεσίες εμπορίας σεξουαλικών υπηρεσιών στο cloud Azure, η Microsoft θα έκλεινε σίγουρα τους λογαριασμούς τους. Και επειδή οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αγοράζουν τεχνολογίες επιτήρησης χρησιμοποιώντας τα δολάρια των φορολογουμένων, το κοινό πληρώνει ουσιαστικά τη Microsoft για τη δική του αστυνομική επιτήρηση.

Αν οι ακτιβιστές αναγκάσουν εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google, η IBM και η Oracle να τερματίσουν τις συνεργασίες και τις υπηρεσίες υποδομής για τρίτους που διεξάγουν αστυνομική επιτήρηση, τότε οι πάροχοι cloud θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι είναι υπόλογοι για το τι γίνεται στα cloud τους. Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι ακτιβιστές θα μπορούσαν να πιέσουν για την αντικατάσταση της εταιρικής ιδιοκτησίας της ψηφιακής υποδομής και των δεδομένων με κοινοτική ιδιοκτησία σε τοπικό επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή διακυβεύονται πολλά.


—Δικτυογραφία:

The Microsoft Police State: Mass Surveillance, Facial Recognition, and the Azure Cloud – The Intercept

The Microsoft Police State: Mass Surveillance, Facial Recognition, and the Azure Cloud

 

 

Πηγή   https://apollodoros.substack.com/p/a-k-microsoft-e-a-p-azure-cloud

Προβολές : 432


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα