Το Bloomberg, βλέπει μαζικές αναταραχές στις… μισές χώρες του πλανήτη, εκτός από την... Ελλάδα...!!!

Το Bloomberg, βλέπει μαζικές αναταραχές στις… μισές χώρες του πλανήτη, εκτός από την... Ελλάδα...!!!

2 Σεπτεμβρίου, 2022 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:454
Μοίρασέ το

 

 

 

Οι προϋποθέσεις για αναταραχές αυξάνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στον κατάλογο των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Ουκρανία.

Διόλου περίεργο, στην Ελλάδα, τη χώρα των διαδηλωτών του… καναπέ, ο κίνδυνος είναι μικρός, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα…

 

Η Ελλάδα των μεγάλων επαναστάσεων που αφύπνιζαν πάντα την ανθρωπότητα, έγινε … “επαναστάτρια των καναπέων”…

Πόση θλίψη και απογοήτευση…

Ελπίζω στην ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η ανθρωπότητα, με τους αναλυτές να θεωρούν πως η αύξηση του κινδύνου κοινωνικών αναταραχών σε δεκάδες γωνιές του πλανήτη τους τελευταίους μήνες, είναι η μεγαλύτερη που καταγράφεται στη σύγχρονη -και όχι μόνο- ιστορία!

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Bloomberg, το οποίο επικαλείται έκθεση που έχει στην κατοχή της η βρετανική εταιρεία συμβούλων Verisk Maplecroft, το τρίτο τρίμηνο του 2022 αυξάνεται ο κίνδυνος μαζικών αναταραχών σε 101 από τις -συνολικά- 198 επίσημα καταγεγραμμένες χώρες της υφηλίου, οι οποίες, με βάση τα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση κινδύνου κοινωνικών αναταραχών από τότε που ξεκίνησαν οι σχετικοί υπολογισμοί το 2016.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο κίνδυνος μειώθηκε σε 42 χώρες.

 

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι προϋποθέσεις για αναταραχές αυξάνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η δημόσια δυσαρέσκεια εξηγείται από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και τους φόβους για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Τονίζεται επίσης ότι οι κίνδυνοι θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας στην Ευρώπη αναμένεται να επιδεινώσουν την ενεργειακή κρίση και να αυξήσουν το κόστος ζωής. Η ξηρασία και η λειψυδρία σε πολλές χώρες θα ανεβάσουν τις τιμές των τροφίμων, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τοπικές διαμαρτυρίες στις πιο πληγείσες περιοχές.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων «έχει κλείσει» για τη Γερμανία

Στον κατάλογο των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Ουκρανία.

Όσον αφορά δε στο 2023, οι κίνδυνοι προβλέπεται να αυξηθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία, μεταξύ άλλων χωρών.

Διόλου περίεργο, στην Ελλάδα, τη χώρα των διαδηλωτών του… καναπέ, ο κίνδυνος είναι μικρός, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα…

 

 

Πηγή

Προβολές : 454


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα