ΤΟ “FACT CHECKING” ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΗΣ CIA

ΤΟ “FACT CHECKING” ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΗΣ CIA

15 Φεβρουαρίου, 2022 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:249
Μοίρασέ το

 

Συχνά χρησιμοποιούν όρους όπως “συνωμοσιολόγος” για να δυσφημήσουν όσους προσπαθούν να διαδώσουν την αλήθεια, ενώ αποκαλούν αυτή την αλήθεια “ψευτοϊατρική ή κομπογιαννιτισμό” (στην περίπτωση της ιατρικής και της επιστήμης) ή ως “μύθος που έχει καταρριφθεί” (όπως στην περίπτωση όλων των άλλων).

Κάθε φορά που ακούτε αυτούς τους όρους να διατυπώνονται με τέτοια άνεση, θα πρέπει να δώσετε αμέσως προσοχή, λέει η Attkisson, γιατί πιθανώς υπάρχει κάτι πίσω από αυτό στο οποίο έχουν προσκολληθεί.

 

 

 

 

Πέφτει πολύ χρήμα στις δημοσιογραφικές πόρνες, προκειμένου να παραπληροφορήσουν και να περάσουν υποσυνείδητα την δική τους “αλήθεια”.

Ευτυχώς που ο κόσμος αφυπνίζεται, ευτυχώς που υπάρχουν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι και εκατομμύρια παρενέργειες των εμβολίων του θανάτου.

Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο και περισσότεροι θα αφυπνίζονται.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Από τότε που ξεκίνησε η ψευτοπανδημία, διαπιστώνω πως τις αναρτήσεις μου στο φατσοβιβλίο του ερπετού Ζούκι, λίγοι τις βλέπουν… έχουν ρίξει θόλο…

 

“Fact checking” is really just secret CIA programming, brainwashing: REPORT

 

Μετάφραση blümlifee

Μια νέα έκθεση της ερευνήτριας δημοσιογράφου Sharyl Attkisson διαπίστωσε ότι το λεγόμενο “fact checking” δεν είναι τίποτα άλλο από μια κυβερνητική προπαγανδιστική εκστρατεία που δημιουργήθηκε από τη CIA.

Σε συνεννόηση με την Big Tech, η CIA ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΕΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Κάποιες από αυτές τις ειδήσεις εξακολουθούν να ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους, και τότε χαρακτηρίζονται ως “παραπληροφόρηση”.

Ουσιαστικά όλα όσα βλέπετε στο Διαδίκτυο, υποστηρίζει η Attkisson, είναι είτε εντελώς ψεύτικα είτε καλύπτονται με αρκετή εκτροπή για να κρατήσουν τους ανθρώπους μακριά από την αλήθεια. Πλήρως αληθινές αφηγήσεις σπάνια ή ποτέ δεν παρουσιάζονται στο διαδίκτυο.

Τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης επιλεγεί. Σχεδόν όλοι οι πραγματικοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ έχουν φύγει προ πολλού, και ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΩΣ “ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ” ΚΑΙ ΤΙ ΩΣ “ΨΕΥΤΙΚΟ”.

Συχνά χρησιμοποιούν όρους όπως “συνωμοσιολόγος” για να δυσφημήσουν όσους προσπαθούν να διαδώσουν την αλήθεια, ενώ αποκαλούν αυτή την αλήθεια “ψευτοϊατρική ή κομπογιαννιτισμό” (στην περίπτωση της ιατρικής και της επιστήμης) ή ως “μύθος που έχει καταρριφθεί” (όπως στην περίπτωση όλων των άλλων).

Κάθε φορά που ακούτε αυτούς τους όρους να διατυπώνονται με τέτοια άνεση, θα πρέπει να δώσετε αμέσως προσοχή, λέει η Attkisson, γιατί πιθανώς υπάρχει κάτι πίσω από αυτό στο οποίο έχουν προσκολληθεί.

“Όσοι βασίζονται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο για τις πληροφορίες τους διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να ελεγχθούν”, προειδοποιεί ο Sean-Adl-Tabatabai, γράφοντας για το Newspunch . “…μπορείτε να αντεπιτεθείτε κάνοντας τη δική σας έρευνα, εμπιστευόμενοι τη γνωστική σας ασυμφωνία και χρησιμοποιώντας την κοινή λογική σας”.

 

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

 

Μιλώντας πρόσφατα στον ανώτερο συντάκτη και οικοδεσπότη των “American Thought Leaders” Jan Jekielek των The Epoch Times, η Attkisson εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς την αλήθεια στο διαδίκτυο, τουλάχιστον σε προσυσκευασμένη μορφή.

“Πρέπει να κατανοήσει κανείς ότι σχεδόν κάθε τρόπος πληροφόρησης έχει επιλεγεί, αν μπορεί να επιλεγεί από κάποια ομάδα”, είπε. “Οι έλεγχοι στοιχείων δεν διαφέρουν επίσης. Έχουν επιλεγεί σε πολλές περιπτώσεις ή έχουν δημιουργηθεί με σκοπό τη διανομή αφηγημάτων και προπαγάνδας”.

“Και η κοινή λογική σας είναι ακριβής όταν σας λέει ότι ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν αυτόν τον έλεγχο γεγονότων και το πώς αποφάσισαν να το διατυπώσουν ώστε να μπορούν να πουν αυτό το πράγμα δεν είναι αλήθεια ενώ είναι πραγματικά αληθινό. Το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν είναι ότι δεν πρέπει να το πιστέψετε, παρόλο που η κοινή λογική σας είναι σωστή”.

Η Attkisson πιστεύει ότι σχεδόν όλο το προσυσκευασμένο περιεχόμενο στο διαδίκτυο είναι “μέρος μιας προσπάθειας προπαγάνδας από κάποιον, κάπου, ως μέρος ενός αφηγήματος που πρέπει να διανεμηθεί στο κοινό, έτσι ώστε σχεδόν κάθε πληροφορία να έχει χειραγωγηθεί.”

Ορισμένοι από τους χειρότερους παραβάτες στο Διαδίκτυο είναι η Wikipedia, το Snopes και το HealthFeedback.org, τα οποία όλα ισχυρίζονται ότι περιέχουν επαληθευμένη “αλήθεια” όπως προσδιορίζεται από το Υπουργείο Αλήθειας. Το Facebook και σχεδόν όλες οι μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν αυτές τις τρεις πηγές για τους “ελέγχους δεδομένων”.

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΩΣ “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” Ή ΑΛΛΟΙ “ΕΙΔΙΚΟΙ”, ΟΙ FACT CHECKERS ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ “ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΤΟΠΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ”.

Πριν από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας επικεντρωνόταν στην απλή διαμόρφωση πληροφοριών. Μετά από αυτό το διάστημα, μια νέα ατζέντα προσπάθειας ελέγχου και λογοκρισίας του περιεχομένου άρχισε πραγματικά να απογειώνεται.

Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τις εταιρείες Big Pharma, σημειώνει η Attkisson, οι οποίες προσέλαβαν εταιρείες δημοσίων σχέσεων και κυβερνητικούς εταίρους για να διαμορφώσουν τους τύπους περιεχομένου που επιτρέπεται να κοινοποιούνται στο διαδίκτυο.

Περισσότερες σχετικές ειδήσεις σχετικά με τα συστημικά μέσα μπορείτε να βρείτε στο Propaganda.news

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

TheEconomicCollapseBlog.com

NaturalNews.com

 

Μετάφραση blümlifee

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 249


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα