Το Ghosting αποτελεί μια κακοποιητική και χειριστική συμπεριφορά, είναι κι αυτό μια μορφή έμμεσης βίας στο άτομο που το υφίσταται.

Το Ghosting αποτελεί μια κακοποιητική και χειριστική συμπεριφορά, είναι κι αυτό μια μορφή έμμεσης βίας στο άτομο που το υφίσταται.

22 Ιανουαρίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:386
Μοίρασέ το

 

Στον ψηφιακό κόσμο, χάθηκε ο έρωτας, η αγάπη κι η ειλικρίνεια…

 Άνθρωπος που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, δεν αξίζει να βρίσκεται δίπλα σας…

Μακάρι να ήταν μόνο ψεύτες… είναι εμμονικοί… τοξικοί… ψυχοπαθείς…

Γι αυτό, μείνετε μακρυά από τέτοια ψυχοπαθή υποκείμενα…

 

Οι ανθρώπινες σχέσεις, ζουν στην πραγματικότητα, ότι στην ψηφιακή φαντασίωση του internet…

 

 

Καλλιόπη

 

 

Γράφει η Μαριάννα Βασιλείου

Να σου πω κάτι ρε φίλε, δε με απογοήτευσες όχι. Δηλαδή για να καταλάβεις ούτε καν αυτό δεν κατάφερες να κάνεις. Σε απογοητεύει κάποιος που έστω πήγε να νιώσει κάτι αληθινό για σένα. Εσύ ήσουν μόνο λόγια, στις πράξεις δείλιασες. Ξέρεις γιατί; Ο ψεύτικος κόσμος που ζεις δε σ’ άφησε να κρατήσεις και κάτι ουσιαστικό στη ζωή σου.

Είχες πει κάποτε: ‘’Δε μου αρέσει να παίζουν οι άλλοι με τα συναισθήματα μου’’, εσύ όμως νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να παίζεις με τα συναισθήματα των άλλων. Νομίζεις ότι μπορείς να χειρίζεσαι τον άλλον σαν να είναι ένα παιχνίδι, που όποτε το βαριέσαι το πετάς.

Και τι νόμισες ε; Ότι εσύ θα κάνεις τα κολπάκια σου και εγώ μετά θα τρέξω από πίσω σου σαν το σκυλάκι να σε επιβεβαιώσω. Κάπως τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα, έχεις μπερδευτεί πολύ βασικά αλλά μην ανησυχείς θα το ξεμπερδέψω εγώ αυτό το θέμα μια και καλή.

Το μόνο που δε καταλαβαίνω είναι γιατί τόσα ψέματα, γιατί πάτε και λέτε όλοι πράγματα που δεν εννοείτε, παίρνετε κάποια ικανοποίηση; Λέτε “α τώρα τον παραμύθιασα αυτόν ή αυτήν και μετά κάτσε να δεις τι ωραία που θα τον φτύσω για να με κυνηγάει.”

Έχετε εσείς δηλαδή τα ψυχολογικά σας και μόνο αν συναντήσετε κάποιον όμοιο σας να σας φέρεται σκατά, μόνο τότε καταλαβαίνετε.

Μου είναι πια αδιανόητο δηλαδή τέτοια υποκρισία και να παριστάνετε τάχα ότι θέλετε μια υγιή σχέση και είδαμε οι ίδιοι πόσο υγιείς είστε μέσα σας. Όταν δείχνεις ενδιαφέρον σ’ έναν άνθρωπο και μετά εξαφανίζεσαι χωρίς καμία εξήγηση, χωρίς καμία αφορμή, χωρίς να δείξεις το οτιδήποτε το αντίθετο μάλιστα λίγο πριν είχες φερθεί τόσο γλυκά και με ενθουσιασμό μάλιστα και μετά….

Μετά έρχεται το λεγόμενο ghosting. Το ghosting είναι ένας αναίμακτος τρόπος να τελειώσεις οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με κάποιον χωρίς εξηγήσεις, παραπάνω ιστορίες και δράματα, αφήνοντας τον άλλον να αναρωτιέται τι πήγε λάθος.

Επίσης το ghosting είναι μια μορφή χειραγώγησης χρησιμοποιείται και για να προκαλέσεις εθισμό σε κάποιον έτσι ώστε να τρέχει από πίσω σου και να σε παρακαλάει ώστε να επανέλθει η επικοινωνία που είχατε, αυτό μπορεί να συμβεί και σε μια μακροχρόνια σχέση αλλά και στην επικοινωνία δύο ανθρώπων που μόλις έχει ξεκινήσει.

Το Ghosting αποτελεί μια κακοποιητική και χειριστική συμπεριφορά, είναι κι αυτό μια μορφή έμμεσης βίας στο άτομο που το υφίσταται και συνήθως τα άτομα που ασκούν το ghosting ενδεχομένως να το έχουν υποστεί και οι ίδιοι στο παρελθόν.

Έτσι λοιπόν η βία γυρνάει στη βία και το θύμα από θύμα αργότερα μπορεί να γίνει θύτης εκφράζοντας την ίδια κακοποιητική συμπεριφορά που έχει υποστεί στο παρελθόν ο ίδιος σε άλλα άτομα.

Όταν σας συμβεί να αντιμετωπίσετε μια παρόμοια συμπεριφορά, μην επικοινωνήσετε σε καμία περίπτωση με το συγκεκριμένο άτομο ακόμη κι αν τσιμπήσατε στην αρχή, όταν η συμπεριφορά αυτή συνεχιστεί και είναι επαναλαμβανόμενη μην μπείτε στη διαδικασία να ασχοληθείτε παραπάνω. Ακόμη κι αν τα ξαναβρείτε με το συγκεκριμένο άτομο αργότερα μπορεί να εκτοξεύσει πάνω σας και άλλες τέτοιου τύπου κακοποιητικές συμπεριφορές.

Μην φοβάστε λοιπόν τη μοναξιά, ούτε τον αποχωρισμό από έναν άνθρωπο. Όπως λέει και το ρητό: ‘’Ουδείς αναντικατάστατος’’. Όλα όσα θα βιώσει ένας άνθρωπος στην ενήλικη του ζωή από τις διαπροσωπικές του σχέσεις με τους άλλους, είναι ένα καλό μάθημα ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σαν προσωπικότητα και να αναγνωρίσει πιο άμεσα στο μέλλον τέτοιο είδους συμπεριφορές και να τις αποφύγει πιο εύκολα.

Και κλείνοντας έχω μόνο να πω και σε εσένα και σ’ όλους εσάς που ζείτε σ’ αυτό το ψηφιακό κόσμο, σε αυτή την αυταπάτη της παγκοσμιοποίησης. Η αγάπη, ο έρωτας, η καύλα, το φλερτ πες το όπως θες δεν είναι εκεί μέσα, δεν είναι μέσα στα τηλέφωνα μας.

Δεν είναι ένα ακόμα αδιάβαστο μήνυμα στα direct, είναι κάτι άλλο που οι περισσότεροι από εσάς δε θα το ζήσετε ποτέ. Γιατί ζείτε στο πλασματικό κόσμο που σας πούλησαν για αληθινό, με τα διαβάστηκε, τα dick pick και τα ghosting. Ζήστε λοιπόν εκεί, αφού σας αρέσει εκεί αλλά μην περιμένετε κάτι καλύτερο.

Ο έρωτας θέλει διεκδίκηση, θέλει περιπέτεια, θέλει επαφή, θέλει αγγίγματα , θέλει αλήθεια ο έρωτας. Είναι αυτό… είναι αυτό ρε γαμώτο, που καθρεφτίζεται στα μάτια και έχει κολλήσει στο στόμα και δε μπορεί να βγει.

Και βασικά όχι δεν είμαι θυμωμένη μαζί σου, όχι πια τουλάχιστον απλά σε λυπάμαι γιατί τελικά ρε φίλε το έχασες το γούρι σου, το είχες και το έχασες. Εύχομαι μόνο να είσαι πιο έξυπνος την επόμενη φορά, αν βρεις κανένα άλλο μην το αφήσεις να φύγει έτσι γιατί κακό δικό σου.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να είστε ειλικρινείς και να είστε ειλικρινείς σε όλα σας ακόμα κι όταν δε γουστάρετε πια να είστε ειλικρινείς. Μην κάνετε αυτά που δε θέλετε να σας κάνουν!

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 386


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα