Το market pass που εξήγγειλε η κυβέρνηση, κρύβει μια “σκοτεινή ψηφιακή λεπτομέρεια”.

Το market pass που εξήγγειλε η κυβέρνηση, κρύβει μια “σκοτεινή ψηφιακή λεπτομέρεια”.

19 Δεκεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,868
Μοίρασέ το

Για πρώτη φορά η Ελληνική κοινωνία συστήνεται με τα χρήματα “ειδικής χρήσης”. Αυτή η “δυνατότητα” κάποια “κεντρική αρχή εξουσίας”, να επιτρέπει ή να απαγορεύει συγκεκριμένες δαπάνες των πολιτών, είναι βασικό μέρος του σχεδιασμού και των λεγόμενων “CBDC’s” δηλαδή των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών, που πολύ πολύ σύντομα θα μπουν στην καθημερινότητα μας.

 

 

 

 

Πολλοί θα τρέξουν να τα πάρουν… το τυράκι το είδαν… τη φάκα δεν βλέπουν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το market pass που εξήγγειλε η κυβέρνηση, κρύβει μια “σκοτεινή ψηφιακή λεπτομέρεια”.
Με δυο λόγια (για όσους δεν το παρακολούθησαν), οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν σε ειδικό ψηφιακό πορτοφόλι τα χρήματα που δικαιούνται ανάλογα με τα οικογενειακά τους κριτήρια.
Δικαιούχος των (π.χ) 50 ευρώ, θα μπορεί να ξοδέψει τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χρήματα σε οποιοδήποτε σημείο λιανικής με κωδικό στην εφορία της κλάσης τροφίμων. Για να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει, απαραίτητη είναι η τεχνολογία των NFC που πρέπει να είναι εγκατεστημένη στο smartphone του δικαιούχου. (έλα παππού να σου δείξω πως γίνεται)…
Για πρώτη φορά η Ελληνική κοινωνία συστήνεται με τα χρήματα “ειδικής χρήσης”.
Αυτή η “δυνατότητα” κάποια “κεντρική αρχή εξουσίας”, να επιτρέπει ή να απαγορεύει συγκεκριμένες δαπάνες των πολιτών, είναι βασικό μέρος του σχεδιασμού και των λεγόμενων “CBDC’s” δηλαδή των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών, που πολύ πολύ σύντομα θα μπουν στην καθημερινότητα μας.
Η τεχνολογία πλέον έφτασε στο σημείο που κάποιοι θα την χρησιμοποιήσουν “για καλό” και κάποιοι “για κακό”…(έτσι συμβαίνει πάντα). Σε ένα μελλοντικό αυταρχικό καθεστώς στο “κακό” παράδειγμα, όταν τα χρήματα των πολιτών θα είναι “άυλα” και 100% ελεγχόμενα από το κράτος, ο “επαναστάτης” πολίτης, θα μπορεί να τιμωρείται με “εργαλείο” τα χρήματα ΤΟΥ…
Ακόμα κι αν έχει 10.000 e-euro στο πορτοφόλι του, θα μπορεί να τα ξοδεύει ΜΟΝΟσε ότι του επιτρέπει η “ανώτατη αρχή” (στην περίπτωση που για κάποιο λόγο θέλει να τον “τιμωρήσει”).
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε μια μελλοντική πανδημία, αν ήδη έχουν καθιερωθεί τα cbdc’s, οι τότε “ανεμβολίαστοι” θα έχουν να αντιμετωπίσουν ως πιθανή ποινή, τον αποκλεισμό από δαπάνες που θα μπορούν να κάνουν με τα χρήματα τους (να μην ξανα τονίσω το χρήματα ΤΟΥΣ)…
Θα επαναλάβω για μια ακόμη μονότονη φορά, ότι αυτά τα ρημάδια τα CBDC’s (Central Bank Digital Currencies), ΔΕΝ θα είναι μια απλή και ανώδυνη αλλαγή στην καθημερινότητα μας.
Η κατάργηση των ΜΕΤΡΗΤΏΝ που είναι ο τελικός στόχος του “CBDC project”, δίνει σε μια (επιεικώς) “αγνώστων προθέσεων” οικονομική ελίτ, το δικαίωμα να ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ το σημαντικότερο διαθέσιμο “αγαθό”. ΤΟ ΧΡΗΜΑ…
Όσοι γνωρίζετε, μπορείτε ίσως με όσα περιέγραψα παραπάνω, να καταλάβετε γιατί υποστηρίζω ότι τα κρυπτονομίσματα (όχι όλα), θα είναι για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια το “όπλο αντίστασης”απέναντι στην “ψηφιακή φυλακή” που τόσο μεθοδικά στήνεται εδώ και χρόνια από κάτι ψυχανώμαλους τυπάδες που χορτάτοι από χρήμα ανεβάζουν πίστα προσπαθώντας να αποδείξουν ότι το MATRIX είχε λιγότερη φαντασία από όση έχουν αυτοί.
(sorry για το εξειδικευμένο κουίζ επιλόγου)
Αλήθεια, στο MATRIX νομίζω υπήρχε mr. Satoshi*;;
Υ.Γ Αυτά  μας ετοιμάζουν και ξεκινάνε με τα επιδόματα από το 2023. Από την άλλη ΕΥΤΥΧΩΣ που έρχονται κάτι γενιές που τα ψηφιακά παράθυρα διαφυγής τα βλέπουν καθαρά και την κατάλληλη στιγμή θα “πηδήξουν”.

*Υπήρχε στο Matrix o “Γιαπωνέζος” . Αποκαλύφθηκε στο 3ο της σειράς υπό το όνομα “Αρχιτέκτονας”. Όμως ούτε αυτός έχει καμία σχέση με τα νομίσματα “τραβεστί”, τα CBDCs που σχεδιάζουν καμία 100στη κεντρικές τράπεζες τώρα (34 στην Ασία). Θα συνεχίσουν να παράγουν το χρήμα όπως και σήμερα, αντικρισμένο με δάνεια και δάνεια επί δανείων (δηλαδή αέρα κοπανιστό), αλλά θα μπορούν να παρακολουθούν την κυκλοφορία του που τύφλα να’ χει ο αρχιτέκτονας του Matrix.

Καταρρέουν φυσικά το ίδιο όπως και τα σημερινά fiat based χρηματοπιστωτικά συστήματα.
Δεν ξέρω αν δεν το κατάλαβατε αλλά με την νέα μεγαλοφυή μπουρδιτσα του Πιερακάκη ΔΕΝ αποκλείεται το πλυντήριο μαύρων!
Ανοίγω οσονούπω ψιλικατζίδικο- super market και αγοράζω τα food pass σου μόνο με μετρητά στο 110% της αξίας τους!
Τρελή μπίζνα, με 10% ξεπλένεται όλο το μαύρο χαρτί της αγοράς.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,868


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα