Τρέμουν για το τομάρι τους...

Τρέμουν για το τομάρι τους...

18 Νοεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:679
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και …ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ…

 

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητά προστασία των δικαστικών λειτουργών από τρομοκρατικές επιθέσεις

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έρχεται μετά την επίθεση σε σπίτι Εφέτη.

“Η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών.

Διαβεβαιώνουμε ότι, οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.”

Με τι ασκείτε το έργο της απονομής δικαιοσύνης;;;
Με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο;
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;;;
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ;;;
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ;;;
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ…
Για ποιά … “δικαιοσύνη” μιλούν οι δικαστές και εισαγγελείς;;;
Γι αυτή που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο πρ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡ. ΠΑΓΟΥ, ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ;;;
Μήπως γι αυτή που περιμένει να παραγραφούν τα εγκλήματα του Μαρινάκη;
Μήπως γι αυτή που άφησε ελεύθερο τον παιδοβιαστή (σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο πρώτο δικαστήριο) τον Λιγνάδη;
Μήπως γι αυτή τη “δικαιοσύνη” που άφησε ελεύθερο τον καταδικασμένο για κακουργημα τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ΤΑΣΟ ΜΑΝΤΕΛΗ;;;
Ή ΜΗΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;
ΡΕ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ;;;
Δηλαδή, να πληρώνει ο ελληνικός λαός που ΕΣΕΙΣ ΦΤΩΧΕΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ…
ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ…ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…
ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ  ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΑΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ;;;
ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ SITES, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ.
ΡΕ, ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό που επισυνάπτεται σ’ αυτή την ανάρτηση, είναι αποδεικτικο της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ, και είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

Γράφει η 

«Ομπρέλα» προστασίας των δικαστικών λειτουργών από τρομοκρατικές επιθέσεις, ζητάει για πολλοστή φορά από την Πολιτεία, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά από την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Πυρήνες Άμεσης Δράσης», για την επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό, στο σπίτι Εφέτη, στην περιοχή του Χολαργού, πριν από περίπου ένα μήνα.

Η ΕνΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση, για την επίθεση στον δικαστή, μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Πυρήνες Άμεσης Δράσης», με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Indymedia, πριν από τρεις ημέρες.

H ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη, για την επίθεση στην πολυκατοικία, όπου διέμενε ο αείμνηστος καθηγητής Λάμπρος Μαργαρίτης, στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωσή της ΕνΔΕ σημειώνει ότι, «επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών. Αίτημα, το οποίο, πλέον, καθίσταται περισσότερο επίκαιρο μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να παύσει τη φύλαξη Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι μετείχαν σε δίκες με επικινδυνότητα ή αυτών που η θεσμική τους ιδιότητα συνεπάγεται έκθεση σε κινδύνους».

Και συμπληρώνει: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) καλεί εκ νέου την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για «να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία Δικαστικού Λειτουργού από άτομα του αναρχικού χώρου και τις απειλές που ακολούθησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες προσβάλλουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Διαβεβαιώνουμε ότι, οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Η νομοθέτηση και η αυστηροποίηση ή μη των ποινών συνιστά έργο της νομοθετικής εξουσίας, η οποία απολαμβάνει τη λαϊκή νομιμοποίηση, οι Δικαστές δε είναι εφαρμοστές του Δικαίου.

 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών. Αίτημα, το οποίο, πλέον, καθίσταται περισσότερο επίκαιρο μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να παύσει τη φύλαξη Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι μετείχαν σε δίκες με επικινδυνότητα ή αυτών που η θεσμική τους ιδιότητα συνεπάγεται έκθεση σε κινδύνους.

Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 679


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα