Τραγικό το έλλειμμα πνευματικής ηγεσίας στη χώρα μας…

Τραγικό το έλλειμμα πνευματικής ηγεσίας στη χώρα μας…

5 Φεβρουαρίου, 2024 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:331
Μοίρασέ το

 

 

Η χώρα μας οδεύει κατά κρημνών,  εξ αιτίας της αβελτηρίας της διοικούσας Εκκλησίας και της εγκληματικής στάσεως της λεγόμενης “πνευματικής ηγεσίας” της.

Το έλλειμμα ηγεσίας της έχει εξελιχθεί σε  μεγάλο  εφιάλτη και  επαχθέστατο βάρος για το Έθνος και την κοινωνία με συνέπεια μεγάλο μέρος αυτής να έχει εθισθεί σε αυτή την αφύσικη και διαστροφική κατάσταση.

Ας θυμηθούμε τα λόγια του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη:

“Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα, σου φέρνει την ανάγκη να ξεράσεις.

Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί, δεν αντιπροσωπεύουν την ζωντανή Ελλάδα… δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα.”

Κι αυτά τα λόγια, τα είχε πει, πριν δεκαετίες, ο μεγάλος μας ποιητής… Πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου 1971…

Φτωχύναμε από πνευματικούς ανθρώπους… κι όταν μια χώρα φτωχαίνει στο ΠΝΕΥΜΑ, έχει σύντομη ημερομηνία θανάτου…

Αλλά αυτός ο λαός στην πλειοψηφία του, δεν το βλέπει…

Μας χαρακτηρίζει πλέον ο … ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Η μεν ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, η ανώτατη πνευματική ηγεσία του Έθνους δηλονότι, προέκρινε , ακόμη και σε αυτή την οριακή συγκυρία για το Έθνος και την κοινωνία, να μη συγκρουσθεί με την αντίχριστη Πολιτεία ,επιλέγοντας για μια  ακόμη φορά τον ανώδυνο για το δαιμονοκίνητο κατεστημένο (πολιτικό, ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό και λοιπό) χαρτοπόλεμο και αυτόν λειψό….

 

Δικαίως, η στάση της έχει επικριθεί ως κατώτερη των περιστάσεων αλλά και εξοργιστική,  αφού αφεύκτως έχει προσλάβει το χαρακτήρα της μειοδοσίας και προδοσίας της ιερής και υψηλής αποστολής της .

Υπάρχει, υποτίθεται, και μια άλλη ηγεσία  που μάλλον ουρά και πέμπτη φάλαγγα πρέπει να ονομάζεται.

Πρόκειται για τη λεγόμενη “πνευματική ηγεσία” του Έθνους (Ακαδημία  και κάποια “πνευματικά ιδρύματα”, Πανεπιστήμιο- παν-επιζήμιο, κατά τον αείμνηστο Σαράντο  Καργάκο,  επιστημονικοί σύλλογοι), που την απαρτίζουν οι λεγόμενοι “πνευματικοί άνθρωποι”, οι “άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών”, οι στοχαστές, οι διανοούμενοι, “οι άνθρωποι των φώτων”, οι “επιστήμονες”….

Η πικρή αλήθεια, εν προκειμένω, επιβάλλει να τονισθεί ότι εδώ και δεκαετίες,  ένα μέρος της εν λόγω “πνευματικής ηγεσίας” , σιωπά ενόχως απέναντι στην αναληφθείσα από Ευρωπαϊκά και υπερ-Ατλαντικά κέντρα και παράκεντρα,  επιχείρηση αποκοπής μας από τις εθνικοθρησκευτικές μας ρίζες, ηθικής εξαχρειώσεως και τα τελευταία, ιδίως, έτη,  διαστροφικού μετασχηματισμού της νεοελληνικής κοινωνίας. Προφανώς όσοι έχουν επιλέξει, εν προκειμένω, την αφωνία , δειλιούν,  εάν δεν πάσχουν από τη νόσο της αδιαφορίας και του δεν-μεμελισμού,  τρέμοντες τη στοχοποίηση και το διασυρμό , την απαξίωση και την περιθωριοποίηση, από την πλευρά πολιτικών, δημοσιογράφων και αθλίων συναδέλφων τους, υπηρετών της Νέας Τάξης.

Ένα , δε, άλλο μέρος, το πλέον αδίστακτο και αθεόφοβο, συνευδοκεί, συμπράττει και πρωτοστατεί στην εν θέματι επιχείρηση,  παρέχοντας τον απαραίτητο “ψευτο- επιστημονικό” μανδύα – απατηλή κουκούλα του συντελούμενου εγκλήματος.

Αυτόματο διαζύγιο- νόμος Καζανόβα, ανθρωποκτόνες και εθνοκτόνες αμβλώσεις, αποποινικοποίηση της μοιχείας, κατάργηση της περί κακόβουλης βλασφημίας των Θείων νομικής διατάξεως, αλλαγή φύλου από τα 15 , σύμφωνα συμβίωσης “ετεροφύλων” και “ομοφυλοφίλων”, ψευτο- αντιρατσιστικός νόμος και εσχάτως το δυσώδες και βδελυκτό τερατούργημα του “γάμου” των σοδομιτών και της υπ αυτών τεκνοθεσίας αθώων και ανεύθυνων παιδιών.

Μια σειρά πνευματικών, ηθικών, εθνικών , ψυχολογικών  και βιολογικών εγκλημάτων που συνθέτουν το θλιβερό παζλ της μετατροπής της ένδοξης πατρίδας μας σε μια απέραντη ηθική χαβούζα και  ένα δυσώδη πνευματικό  βούρκο.

Και οι εν λόγω “θεσμοί” και οι “πνευματικοί άνθρωποι” που τους  στελεχώνουν ή έχουν θέσει φραγή στα στόματα και τις γραφίδες τους ή επιδοκιμάζουν, “συνευδοκούντες τοις πράσσουσιν ” και, το χείριστον όλων, κάποιοι εξ αυτών είναι οι φυσικοί αυτουργοί – συντάκτες των νομοσχεδίων της ντροπής, του εκφυλισμού και αυτοεξευτελισμού και της διαστροφής.

Αυτή είναι η δήθεν “πνευματική ηγεσία” και αυτοί είναι οι ψευτο- πνευματικοί άνθρωποι.

Άνθρωποι α-πνευμάτιστοι, πνευματικά χρεοκοπημένοι, αρνητές των επιταγών και υπαγορεύσεων του πνεύματος, υλόφρονες, δεν- μεμέληδες, με διεστραμμένα και στρεβλά αξιολογικά κριτήρια.

Πού είναι ο νομικός κόσμος να στηλιτεύσει τη θέσπιση νομικών εκτρωμάτων και τερατουργημάτων που κατακουρελιάζουν το Σύνταγμα το οποίο προστατεύει την Οικογένεια την οποία πλήττουν αυτά ανηλεώς;

Γιατί σιωπά, εάν δεν συνευδοκεί, ο ιατρικός κόσμος, διά των θεσμοθετημένων οργάνων του,  απέναντι στο ηθικό, ψυχολογικό και βιολογικό έγκλημα που συνεπάγεται για την κοινωνία και πιο πολύ για τα παιδιά μας το ελεεινό  νομοσχέδιο το οποίο  οι αντίθεοι και αντίχριστοι πολιτικάντηδες έφεραν στη Βουλή  προς ψήφιση,  επειγόμενοι να υπερψηφισθεί το συντομότερο;

Η Ακαδημία δεν βλέπει προς τα πού οδεύει το Έθνος και η κοινωνία με τα τρις- αίσχιστα νομοθετήματα των τελευταίων δεκαετιών; Δεν βλέπει την επελθούσα ηθική διαφθορά και εξαχρείωση; Δεν βλέπει τη νομιμοποίηση της ανωμαλίας με πρόσχημα τον ανεξέλεγκτο δικαιωματισμό; Την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας από την πλευρά κάποιων προβληματικών μειοψηφιών; Την ψυχοβιολογική καταστροφή των παιδιών μας;

Τι δε να πούμε και για το διαβρωμένο από τον “πολιτιστικό μαρξισμό” και τη δυσώνυμη “πολιτική κορρεκτίλα” Πανεπιστήμιο της αισχύνης ; Από τους κόλπους του κυοφορήθηκε το υπό συζήτηση διαστροφικό νομοσχέδιο όπως και  στο παρελθόν συντάκτες των νομοσχεδίων- προαγωγών της διαφθοράς και της διαστροφής υπήρξαν αδίστακτοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι- θεράποντες πνευματοκοτόνων και ανθρωποκτόνων ιδεοληψιών.

Από κει εκπορεύονται τα περί “κοινωνικού φύλου” φαντασιοκοπήματα και ληρήματα, στα οποία επιχειρούν οι εισηγητές τους να προσδώσουν,  ανεπιτυχώς και επί βιασμώ και κακοποιήσει της επιστημονικής αλήθειας, “επιστημονική” κατοχύρωση….

Και έχουν μετά απ’ όλα αυτά  την απαίτηση, όλοι αυτοί, να τους θεωρούμε “πνευματικούς ανθρώπους” και “οδηγούς του λαού”….

Είναι και αυτοί υπεύθυνοι και ένοχοι του διαπραττομμένου κολοσσιαίου αυτού πνευματικού εγκλήματος. Και υπέχουν τεράστιες ευθύνες ενώπιον Θεού και  ανθρώπων, τη στιγμή που  η ανθρώπινη “δικαιοσύνη”, στην προκειμένη περίπτωση, έχει εκφυλισθεί σε καρικατούρα δικαιοσύνης που αφήνει ατιμώρητους τους συγκεκριμένους δράστες.

Κατά τα άλλα λανσάρονται ως “ανθρωπιστές”, “φωτισμένοι” , “προοδευτικοί”…

Στην ουσία πρόκειται για σκοταδιστές και πνευματικούς  δολοφόνους  της αξίας “άνθρωπος”. Και για υποκριτές και Φαρισαίους , ψευτο- ανθρωπιστές.Και κάποιοι από αυτούς, δειλά ανθρωπάκια, που δεν ορθώνουν το ανάστημά τους ως ανάχωμα στην ισοπέδωση των πάντων για να κατοχυρώσουν την καρέκλα τους….

Η χώρα μας οδεύει κατά κρημνών,  εξ αιτίας της αβελτηρίας της διοικούσας Εκκλησίας και της εγκληματικής στάσεως της λεγόμενης “πνευματικής ηγεσίας” της.

Το έλλειμμα ηγεσίας της έχει εξελιχθεί σε  μεγάλο  εφιάλτη και  επαχθέστατο βάρος για το Έθνος και την κοινωνία με συνέπεια μεγάλο μέρος αυτής να έχει εθισθεί σε αυτή την αφύσικη και διαστροφική κατάσταση.

Ανθρωπίνως, δεν υφίσταται καμία ελπίδα αναστροφής της κατά κρημνών πορείας μας.

Μόνο μια έκτακτη Θεία παρέμβαση θα μας αφυπνίσει και συνεφέρει. Ας το κάνουμε αίτημα θερμής προσευχής !

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 331


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα