ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ! Αναφορά (στον Άρειο Πάγο) για κακουργήματα, από θύματα και συγγενείς θυμάτων...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ! Αναφορά (στον Άρειο Πάγο) για κακουργήματα, από θύματα και συγγενείς θυμάτων...

28 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:154
Μοίρασέ το

 

“Τα στοιχεία της υπόθεσης βοούν ότι τελέσθηκε κακούργημα, αλλά και ότι έγιναν επιστάμενες προσπάθειες συγκάλυψής του. Την διάπραξη κακουργήματος έχουν διαγνώσει ήδη αρκετοί αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων όμως οι ενέργειες για τη διερεύνηση προσκρούουν σε ένα τείχος προστασίας των υπαιτίων…”

Λυπάμαι… όσο παραμένουν στην εξουσία οι διορισμένοι πρωθυπουργεύοντες, οι διορισμένοι της αντιπολίτευσης, και οι διορισμένες ηγεσίες της Α- Δικαιοσύνης, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Άραγε, πόσα γνωρίζει γι αυτή την ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ, ο νυν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, που τότε, αν δεν κάνω λάθος, ήταν υπαρχηγός;;;
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ;;;
ΠΩΣ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ Η ΛΑΙΛΑΠΑ, ΦΛΩΡΕ;;;


Να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί πράξεις σε βαθμό κακουργήματος στην πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 103 συνανθρώπους μας, ζητούν θύματα και συγγενείς θυμάτων από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Με αναφορά που κατέθεσαν στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, υποστηρίζουν ότι σε αντίθεση με το βούλευμα που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και παραπέμπει 21 κατηγορουμένους μόνο για πλημμελήματα, υπάρχουν στοιχεία που συνιστούν κακουργηματική πράξη.

Όπως αναφέρουν στην αναφορά τους:

«Τα στοιχεία της υπόθεσης βοούν ότι τελέσθηκε κακούργημα, αλλά και ότι έγιναν επιστάμενες προσπάθειες συγκάλυψής του. Την διάπραξη κακουργήματος έχουν διαγνώσει ήδη αρκετοί αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων όμως οι ενέργειες για τη διερεύνηση προσκρούουν σε ένα τείχος προστασίας των υπαιτίων…

Η πρωτοφανής δυστοκία και τα επαναλαμβανόμενα προσκόμματα διερεύνησης του κακουργήματος παραπέμπουν σε ενεργούς μηχανισμούς συγκάλυψης του εγκλήματος, την ώρα που οι ψυχές των αδικοχαμένων, με βασανιστικό θάνατο, συνανθρώπων μας, οι συγγενείς τους, οι τραυματίες και εγκαυματίες, αλλά και ολόκληρη η κοινότητα που βίωσε και βιώνει τραυματικά την τραγωδία περιμένουν δικαίωση και τιμωρία για το έγκλημα στην πραγματική του διάσταση.»

Οι αιτούντες μέσω των δικηγόρων τους Ζωής Κωνσταντοπούλου, Βασίλη Ταουξή και Λουκά Πουρσανίδη ζητούν από τον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο να παραγγείλει «την δέουσα διενέργεια όλων των απαιτούμενων εισαγγελικών πράξεων και την ποινική διερεύνηση του κακουργήματος της έκθεσης κατά συρροή και κάθε άλλου συναφούς αδικήματος επί του οποίου δεν έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα με τρόπο δεσμευτικό και αμετάκλητο η δικαιοσύνη. Να παραγγείλετε ομοίως την δέουσα διενέργεια όλων των απαιτούμενων εισαγγελικών πράξεων για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων συγκάλυψης του αδικήματος και υπόθαλψης των υπαίτιων.

Να εξετάσετε αυτεπαγγέλτως το ενδεχόμενο ασκήσεως αναιρέσεως κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών ως προς τις διατάξεις του με τις οποίες κρίνεται αναρμόδιο για την παραγγελία ανακρίβειες για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αλλά παραλείπεται κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια για την επιβεβλημένη διερεύνηση κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας και του συναφούς δικαστικού και υπηρεσιακού καθήκοντος».

 

Πηγή

Προβολές : 154


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα