Τρομακτική ανακοίνωση των Γάλλων αστυνομικών: Μιλούν για «ορδές αγρίων» και προειδοποιούν την κυβέρνηση!

Τρομακτική ανακοίνωση των Γάλλων αστυνομικών: Μιλούν για «ορδές αγρίων» και προειδοποιούν την κυβέρνηση!

1 Ιουλίου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:721
Μοίρασέ το

 

«Το να ζητάς ηρεμία δεν είναι πια αρκετό, πρέπει να το επιβάλεις!» – Πήγαν να τα… μαζέψουν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί: «Αντιμετωπίζουμε ένα αντάρτικο πόλης»

Αν και φρόντισαν να κατεβάσουν τις ανακοινώσεις τους οι αστυνομικοί, η αλήθεια είναι πως έχει στηθεί ένα σκηνικό εξέγερσης των ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, και αυτοί προκαλούν τα γεγονότα και τις καταστροφές, ενώ η συμμετοχή των γάλλων, είναι ελάχιστη…

Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ…

ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΟΒΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ… 

 

ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ … ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ…

 

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΥΤΑ;;;

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ… αν και δεν πιστεύω να γίνει τόσο άμεσα ή τουλάχιστον όχι πριν ΞΕΠΟΥΛΗΣΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…

ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ…

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ…

Το πως, ας το σκεφθούν κυρίως αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να τα σταματήσουν… και ο νοών, νοεί το…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

A French Gendarme kicks a street fire during a demonstration in Paris, on March 18, 2023, against the French Government two days after the French government imposed a pension reform without a vote using article 49,3 of the constitution. – Opponents of France’s President’s pension reform plan to express their anger over the weekend, with new rallies and strikes in France, which is plunged into a political crisis after the executive’s power grab. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP) (Photo by JULIEN DE ROSA/AFP vi

Ενώ η Γαλλία έμπαινε στην τέταρτη νύχτα ταραχών, διαδηλώσεων, επεισοδίων και λεηλασιών με αφορμή τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού, δυο από τις μεγαλύτερες ενώσεις  της χώρας που εκπροσωπούν αστυνομικούς, εξέδωσαν κοινή δήλωση, με την οποία ζητούσαν να αποκατασταθεί «άμεσα» η έννομη τάξη «με όλα τα μέσα», καθώς, όπως αναφέρουν, είναι τώρα «σε πόλεμο με επικίνδυνους ανθρώπους», «ορδές αγρίων»!

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Arnaud Bertrand, ένας γνωστός Γάλλος επιχειρηματίας και σχολιαστής, «είμαστε πραγματικά μάρτυρες μιας ριζοσπαστικοποίησης και από τις δύο πλευρές στη Γαλλία».

Χαρακτήρισε μάλιστα «εξωπραγματική» την  ανακοίνωση των βασικών συνδικάτων της γαλλικής αστυνομίας (σ.σ. σύμφωνα με τη Liberation αντιπροσωπεύουν το 49,45% της αστυνομίας), η οποία ουσιαστικά δηλώνει –όπως αναφέρει ο Bertrand – ότι «η Γαλλία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο και ότι η αστυνομία βρίσκεται στην αντίσταση κατά της κυβέρνησης».

 

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των συνδικάτων αναφέρει (όπως την έχει μεταφράσει ο Bertrand):

«Αρκετά… Αντιμετωπίζοντας αυτές τις άγριες ορδές, το να ζητάς ηρεμία δεν αρκεί πλέον, πρέπει να επιβληθεί! Η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και η τοποθέτηση των συλληφθέντων πέρα από την ικανότητα να βλάψουν θα πρέπει να είναι τα μόνα πολιτικά μηνύματα που πρέπει να δοθούν.

Απέναντι σε τέτοιες καταστροφές, η οικογένεια της αστυνομίας πρέπει να σταθεί ενωμένη. Οι συνάδελφοί μας, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών, δεν αντέχουν άλλο την τυραννία αυτών των βίαιων μειονοτήτων.

Η ώρα δεν είναι για συνδικαλιστική δράση, αλλά για καταπολέμηση αυτών των ‘παρασίτων’. Η παράδοση, η συνθηκολόγηση και η ικανοποίηση τους με την κατάθεση των όπλων δεν είναι οι λύσεις υπό το πρίσμα της σοβαρότητας της κατάστασης. Πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου το συντομότερο δυνατό.

Μόλις αποκατασταθεί, ξέρουμε ήδη ότι θα ξαναζήσουμε αυτό το χάος που υπομένουμε εδώ και δεκαετίες.

Για αυτούς τους λόγους, η Alliance Police Nationale και η UNSA Police θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και προειδοποιούμε την κυβέρνηση από εδώ και πέρα, ότι στο τέλος, θα είμαστε σε δράση και χωρίς συγκεκριμένα μέτρα για τη νομική προστασία της αστυνομίας, μια κατάλληλη ποινική απάντηση, με σημαντικά μέσα υπό τον όρο, η αστυνομία να κρίνει το ύψος του ανταλλάγματος που δόθηκε.

Σήμερα η αστυνομία είναι σε μάχη γιατί είμαστε σε πόλεμο. Αύριο θα είμαστε στην αντίσταση και η κυβέρνηση θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει».

Πήγαν να τα… μαζέψουν

Λίγες ώρες αργότερα, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από τα σωματεία της γαλλικής αστυνομίας, με τίτλο «επεξήγηση κειμένου για ηλίθιους…», γιατί όπως ανέφεραν, έγινε «διαστρέβλωση των λόγων μας από ορισμένους πολιτικούς».

«Το ‘Είμαστε σε πόλεμο’ είναι μια εικόνα του τι υποφέρουν οι συνάδελφοί μας καθημερινά στο πεδίο. […] Όταν οι οργανώσεις μας μιλούν για αντίσταση, οι δύο οργανώσεις διαβεβαιώνουν ότι είναι ζήτημα συνδικαλιστικής αντίστασης μπροστά στην οργή όσων θέλουν να υποστούν χάος», αναφέρει μεταξύ άλλων η διευκρινιστική δήλωση.

Ενώ σε άλλο σημείο της λέει: «Αντιμετωπίζουμε ένα αντάρτικο πόλης και δεν αντιμετωπίζουμε πλέον την αστική βία. Επομένως, οι συνάδελφοί μας αγωνίζονται για να κερδίσουν ενάντια σε έναν πόλεμο των πόλεων».

 

 

Πηγή

Προβολές : 721


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα