Τρόμος και για το μετρό: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ!!!Σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στη νέα γραμμή προς Πειραιά!

Τρόμος και για το μετρό: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ!!!Σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στη νέα γραμμή προς Πειραιά!

20 Μαρτίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:334
Μοίρασέ το

 

 

Εντοπίστηκαν 391 βλάβες – Εισροή υδάτων και 19 σελίδες με προβλήματα στα χέρια των υπευθύνων 

Ζήτημα ασφάλειας για χιλιάδες επιβάτες.

Πολλές από αυτές σχετίζονται με την εισροή υδάτων, που έχει προκαλέσει έντονες οξειδώσεις και διαβρώσεις στις τροχιές, καψίματα στην ηλεκτροφόρο τροχιά, λασκαρισμένους συνδέσμους και άλλες αστοχίες που εμφανίζονται και στα υπόλοιπα τμήματα προς τους Σταθμούς «Μανιάτικα», «Νίκαια», «Κορυδαλλός», «Αγία Βαρβάρα» και «Αγία Μαρίνα».

 

Επειδή είναι βέβαιο πως θα θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα, Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ:

ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

ΣΥΛΛΗΨΗ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ – ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ – ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Οτιδήποτε άλλο, θα είναι η συνέχιση της καταστροφής της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όταν και εάν έλθει στα πράγματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, σε μια πολυδιαφημισμένη τελετή εγκαινίων παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του τότε υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος μιλούσε για «κατασκευαστικό επίτευγμα», τουλάχιστον του μισού υπουργικού συμβουλίου και βουλευτών της πλειοψηφίας, τέθηκαν και επίσημα σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί της Γραμμής 3 του μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», ενώνοντας έτσι το μεγαλύτερο λιμάνι με το «Ελευθέριος Βενιζέλος», το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Το συνολικό έργο αφορούσε σήραγγα μήκους 7,55 χλμ. με έξι νέους σταθμούς («Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο»), με τη β’ φάση του έργου από Νίκαια μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, μήκους 3,5 χλμ., και τους τρεις τελευταίους σταθμούς να παραδίδονται την επομένη των εγκαινίων.

Από τα εγκαίνια του μετρό στον Πειραιά

Πρόκειται για ένα σημαντικό για τη χώρα έργο υποδομής, που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλάζοντας τις συνήθειες και τη καθημερινότητά τους, καθώς και των χιλιάδων τουριστών που το επισκέπτονται η περνάνε transit από αυτό, χρησιμοποιώντας πλοία και αεροπλάνα, προκειμένου να φτάσουν στους τελικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Για το μεγαλύτερο έργο μετρό της Αθήνας (τη δεκαετία 2012-2022) αναθέτουσα αρχή ήταν η Αττικό Μετρό Α.Ε., με την κατασκευή να αναλαμβάνει η ελληνοϊταλογαλλική κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιριών ΑΒΑΞ – GHELLA – ALSTOM, με εποπτεύον το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για την ίδια κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή και της νέας Γραμμής 4 του μετρό (Αλσος Βεΐκου – Γουδή). Με συμμετοχή και της εταιρίας ALSTOM, η οποία έχει αναλάβει και τη «στοιχειωμένη» υλοποίηση της σύμβασης-σκούπα «717» της ΕΡΓΟΣΕ για το σύστημα τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης που υπεγράφη το 2014 και αν είχε παραδοθεί, μπορεί να είχαμε αποφύγει το δυστύχημα των Τεμπών.

Αποκάλυψη των «Data Journalists» για τις αστοχίες της επέκτασης προς Πειραιά

 

Ομως μόλις τέσσερις μήνες μετά την παράδοση και τη λειτουργία του συνόλου της τόσο σημαντικής επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά, η δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα των «Data Journalists» φέρνει στο φως έκθεση που αναδεικνύει ακόμη μία περίπτωση που η καθημερινή ασφάλεια, τόσο του επιβατικού κοινού όσο και του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της, είναι υπό αίρεση

Από τη μακρά λίστα με τις αστοχίες στη νέα γραμμή του μετρό

Κι αυτό γιατί στο πολυδιαφημισμένο «κατασκευαστικό επίτευγμα» που κόστισε 470.000.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία, η έκθεση που έρχεται στη δημοσιότητα καταγράφει 391 βλάβες και εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι του Πειραιά στη νέα αυτή γραμμή.

Ούτε μία, ούτε δύο, συνολικά 19 σελίδες με αστοχίες και αβαρίες βρίσκονται, λοιπόν, στα χέρια των υπευθύνων, αναδεικνύοντας ότι το μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας χιλιάδων επιβατών μπάζει…

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα, η εισροή θαλασσινού νερού στο τμήμα του σιδηροδρομικού τούνελ που βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» έκανε αισθητή την παρουσία της πρώτη φορά λίγο μετά τα εγκαίνια, τον Νοέμβριο, μέσω έντονης δυσοσμίας. Αρχικά οι τεχνικοί της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) θεώρησαν ότι επρόκειτο για διαρροή από κάποιο δίκτυο ακαθάρτων που περνά από την περιοχή. Τα λιμνάζοντα ύδατα, εκτός από τη δυσοσμία, άρχισαν σύντομα να προκαλούν έντονη οξείδωση σε διάφορα μεταλλικά στοιχεία της σιδηροδρομικής επιδομής, σε σιδηροτροχιές, στρωτήρες, αλλαγές τροχιάς κ.λπ. Το πρόβλημα τέθηκε υπό παρακολούθηση, αναδεικνύοντας πρόσθετες αστοχίες, ακόμη και στην ίδια τη σκυροδέτηση του «κατασκευαστικού επιτεύγματος».

Από τη μακρά λίστα με τις αστοχίες στη νέα γραμμή του μετρό

Μπάζει θαλασσινό νερό η σήραγγα που οδηγεί προς το Δημοτικό Θέατρο

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα, η ΣΤΑΣΥ (αρμόδια για τη λειτουργία) ζήτησε με επιστολές της να υπάρξουν ενέργειες από την υπεύθυνη των έργων Αττικό Μετρό Α.Ε. σε συνεννόηση με την κατασκευάστρια (την κοινοπραξία των ΑΒΑΞ – GHELLA – ALSTOM), αφού το πρόβλημα της εισροής υδάτων δεν έχει αποκατασταθεί, γεννώντας σοβαρό προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του έργου, για το οποίο ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών αλλά και ο παραμένων υφυπουργός του Γιώργος Καραγιάννης επαίρονταν, όταν το έργο πλησίαζε να παραδοθεί, ήταν ακριβώς ότι ο υπόγειος σταθμός «Πειραιάς» βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τη στάθμη της θάλασσας και το ίδιο ισχύει και για μεγάλο μέρος της σήραγγας που οδηγεί προς το Δημοτικό Θέατρο.

Η ΣΤΑΣΥ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνέχισε να πιέζει αναζητώντας λύση στο πρόβλημα της εισροής υδάτων, χωρίς ανταπόκριση από την Αττικό Μετρό Α.Ε. και κυρίως την κατασκευαστική κοινοπραξία.

Ετσι, τον Φεβρουάριο η ΣΤΑΣΥ πραγματοποίησε ανάλυση των υδάτων που εισρέουν, διαπιστώνοντας ότι δεν προέρχονταν από δίκτυο ακαθάρτων, αλλά ότι πρόκειται για θαλασσινό νερό! Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η Αττικό Μετρό Α.Ε. ζήτησε πλέον επιτακτικά από την κατασκευαστική κοινοπραξία ενημέρωση για τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει.

Από τη μακρά λίστα με τις αστοχίες στη νέα γραμμή του μετρό

Η αποκάλυψη ότι πρόκειται για εισροή θαλασσινών υδάτων στη Γραμμή 3 του μετρό δεν είναι όμως το μοναδικό κατασκευαστικό πρόβλημα του έργου. Στα υπηρεσιακά έγγραφα που παραθέτουν οι «Data Journalists» και μέσα στις 19 σελίδες καταγράφονται 391 συγκεκριμένες βλάβες και αστοχίες που εμφανίστηκαν σε όλο το νέο δίκτυο (Αγία Μαρίνα – Πειραιάς) κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2022 έως το τέλος του περασμένου χρόνου. Στο τέλος της λίστας των 19 σελίδων περιλαμβάνονται σοβαρές βλάβες, με ορισμένες από αυτές να μην έχουν αποκατασταθεί. Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Αγία Μαρίνα – Νίκαια λειτουργεί από το 2020, ενώ αυτό που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2022 ήταν το τελευταίο τμήμα προς Πειραιά.

Ενδεικτικό είναι, τέλος, ότι στο τμήμα εκείνο της 19σελίδης λίστας με τίτλο «Συγκεντρωτικός Πίνακας Προβλημάτων Επιδομής, Ρευματοφόρου και Σήραγγας» οι 22 από τις 62 βλάβες αφορούν το τμήμα Πειραιάς – Δημοτικό Θέατρο.

Πολλές από αυτές σχετίζονται με την εισροή υδάτων, που έχει προκαλέσει έντονες οξειδώσεις και διαβρώσεις στις τροχιές, καψίματα στην ηλεκτροφόρο τροχιά, λασκαρισμένους συνδέσμους και άλλες αστοχίες που εμφανίζονται και στα υπόλοιπα τμήματα προς τους Σταθμούς «Μανιάτικα», «Νίκαια», «Κορυδαλλός», «Αγία Βαρβάρα» και «Αγία Μαρίνα».

 

 

Πηγή

Προβολές : 334


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα