(ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!!!) Τρόμος με 11.000 νεκρούς και τραυματίες στη Μέση Ανατολή – Εμπλοκή Hezbollah – Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ

(ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!!!) Τρόμος με 11.000 νεκρούς και τραυματίες στη Μέση Ανατολή – Εμπλοκή Hezbollah – Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ

11 Οκτωβρίου, 2023 24 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:765
Μοίρασέ το

 

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, για τη Μέση Ανατολή.
Το Ισραήλ κατέλαβε πατρογονικά παλαιστινιακά εδάφη, με στρατιωτική ισχύ, υπερτόνισε ο Putin.

 

 

“Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Jonathan Conricus, αναφέροντας πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άμαχος πληθυσμός και πολίτες.”

Τρόμος με 11.000 νεκρούς και τραυματίες στη Μέση Ανατολή - Εμπλοκή Hezbollah - Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ
Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πολύ φοβάμαι πως αυτό το προσχεδιασμένο ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, έχει στόχο να δημιουργήσει στους λαούς της Δύσης, μια νέα συμπάθεια τύπου “ΟΛΟΚΑΥΛΩΜΑΤΟΣ” γιατί το παλιό ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΦΩΣ…
ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ…
Μακάρι να διαψευστώ… αλλά αυτά που έρχονται ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της ανθρωπότητας…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Όταν οι βρωμοεβραιοσιωνιστές του Ισραήλ, δημιουργούν τις εφιαλτικές προϋποθέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων, εδώ και δεκαετίες, δολοφονώντας παιδιά, ήταν δεδομένο πως θα αντισταθεί ο ηρωϊκός λαός της Παλαιστίνης, έστω και μέσω μιας τρομοκρατικής οργάνωσης όπως η ΧΑΜΑΣ…
Έκκληση Hamas σε Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο και Συρία για γενίκευση πολέμου – Πυρά από Hezbollah – Διαδηλώσεις μουσουλμάνων την Παρασκευή 13/10
Σε περίπου 11.000 υπολογίζονται οι νεκροί και οι τραυματίες στη Μέση Ανατολή μετά την εισβολή της Hamas στο Ισραήλ το πρωί του περασμένου Σαββάτου 7/10 και τη στρατιωτική απάντηση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος αφού πλέον έχει «εκκαθαρίσει» το έδαφος του, σφυροκοπά με ανελέητους βομβαρδισμούς τη Λωρίδα της Γάζας, όπου και ετοιμάζεται να εισβάλλει με χερσαίες δυνάμεις προκειμένου να καταστρέψει ολοκληρωτικά τις στρατιωτικές δυνατότητες της Hamas.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέστρεψε περισσότερους από 200 στρατιωτικούς στόχους της Hamas στη Γάζα, υποστηρίζοντας πως από αυτούς γινόταν η εκτόξευση πυραύλων προς το Ισραήλ.
Από την πλευρά της η Hamas, η οποία προχώρησε σε ένα νέο γύρο πυραυλικών επιθέσεων στο νότιο Ισραήλ και συγκεκριμένα, στην πόλη Ashkelon, υποστηρίζει πως είναι έτοιμη για μια χερσαία εισβολή των Ισραηλινών, ενώ διατηρεί την απειλή της πως για κάθε απροειδοποίητο ισραηλινό βομβαρδισμό της Γάζας, θα σκοτώνει και από έναν από τους 100 ομήρους που φέρεται να κρατά.
Μάλιστα ο πρώην επικεφαλής της Hamas κάλεσε τους μουσουλμάνους να βγουν στους δρόμους την ερχόμενη Παρασκευή 13/10 για να διαδηλώσουν υπέρ των Παλαιστινίων, ενώ κάλεσε τη Συρία, το Λίβανο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία σε γενικευμένο πόλεμο κατά του Ισραήλ.
Την ίδια ώρα στο Ισραήλ, σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Nentatyahu και ο στρατηγός Gantz όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.Περίπου 11.000 νεκροί και τραυματίες

Ο πόλεμος των 5 ημερών έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες στο Ισραήλ εδώ και πολλές δεκαετίες.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ισραηλινό στρατό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 1.300 ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 3.000, εκ των οποίων οι 345 είναι σε σοβαρή κατάσταση.
«Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Jonathan Conricus, αναφέροντας πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άμαχος πληθυσμός και πολίτες.
Όπως είπε η αύξηση των θανάτων, δεν οφείλεται σε συνεχιζόμενες μάχες, αλλά «γιατί τώρα με το πέρασμα του χρόνου ανακαλύπτουμε πτώματα νεκρών Ισραηλινών στις διάφορες κοινότητες στις οποίες διείσδυσε η Hamas και πραγματοποίησε τις σφαγές της».
Επιπλέον, το Ισραήλ εκτιμά ότι τουλάχιστον 50 Ισραηλινοί είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εκτιμάται πως υπάρχουν και δεκάδες άλλοι όμηροι άλλων εθνικοτήτων.
Όσον αφορά τους Παλαιστινίους, οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.055 νεκρούς και για 5.184 τραυματίες, αν και εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ υψηλότερος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το 60% των θυμάτων στη Γάζα είναι γυναίκες και παιδιά.
Άλλωστε οι Ισραηλινοί έχουν κάνει λόγο για 1.500 νεκρούς μαχητές της Hamas.
Πάντως, νεκρούς ανακοίνωσαν και τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί 9 μέλη του ΟΗΕ.
6665.JPG
776.JPG
Η Γάζα έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα αφού ο μοναδικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα σταμάτησε να λειτουργεί, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Ενέργειας, Tafer Melhem, είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Palestine πως ο σταθμός θα εξαντλούσε τα καύσιμά του σε 10 με 12 ώρες.
Το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα προχθές, Δευτέρα, στο πλαίσιο της «συνολικής πολιορκίας» που επιβάλλει στον θύλακα σε αντίποινα για τη μαζική εισβολή Παλαιστίνιων ενόπλων στο ισραηλινό έδαφος.

Κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης συμφώνησε ο Netanyahu 

Συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Netanyahu και του προέδρου του κόμματος του κρατικού στρατοπέδου Μπένι Γκαντζ για το σχηματισμό έκτακτης κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγή του Likud. Όπως αναφέρει η σχετική πηγή, συμφωνήθηκε ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο θα περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Netanyahu, τον Υπουργό Άμυνας Galant και τον πρόεδρο του κρατικού στρατοπέδου Gantz.
Ο MK Eisenkot και ο υπουργός Dermer θα υπηρετήσουν ως παρατηρητές.
Οι εξουσίες του τακτικού υπουργικού συμβουλίου που έχει συσταθεί με νόμο θα παραμείνουν σε ισχύ.Το κρατικό στρατόπεδο θα λάβει πέντε υπουργούς στην κυβέρνηση.

Γενικευμένο πόλεμο κατά του Ισραήλ ζητά η Hamas

Να βγουν στους δρόμους οι μουσουλμάνοι την ερχόμενη Παρασκευή 13/10 προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξη τους στους Παλαιστίνιους αλλά και οι γειτονικοί λαοί να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ ζήτησε ο πρώην επικεφαλής της Hamas Khaled Meshaal.
«Οφείλουμε να κατέβουμε στις πλατείες και τους δρόμους του αραβικού και του ισλαμικού κόσμου την Παρασκευή» αναφέρει σε ηχογραφημένο μήνυμα του ο Meshaal, ο οποίος τώρα είναι επικεφαλής του γραφείου της Hamas που είναι αρμόδιο για την παλαιστινιακή διασπορά.
Στο μήνυμά του ο Meshaal υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Ιορδανίας, της Συρίας, του Λιβάνου και της Αιγύπτου έχουν μεγαλύτερο καθήκον να υποστηρίξουν τους Παλαιστινίους.
«Φυλές της Ιορδανίας, γιοι της Ιορδανίας, αδελφοί και αδελφές της Ιορδανίας (…)
Είναι η στιγμή της αλήθειας και τα σύνορα είναι κοντά σας, όλοι ξέρετε τις ευθύνες σας» υποστηρίζει ο Meshaal, ο οποίος υπογραμμίζει πως «σε όλους τους μελετητές που διδάσκουν τον τζιχάντ (…) σε όλους όσοι διδάσκουν και μαθαίνουν, είναι ώρα για την εφαρμογή των θεωριών».
2222.JPG
Εμπλοκή Hezbollah, πυρά και από το έδαφος της Συρίας

Την ίδια στιγμή η Hezbollah ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων προς το Ισραήλ νωρίτερα σήμερα το πρωί από το έδαφος του νότιου Λιβάνου.
Σύμφωνα με την Hezbollah, η επίθεση έγινε ως απάντηση σε προηγούμενο χτύπημα των Ισραηλινών, κατά το οποίο σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της.
Κατόπιν αυτής της επίθεσης, η αεροπορία των Ισραηλινών έπληξε θέσεις και στόχους της Hezbollah στο νότιο Λίβανο, κοντά στην πόλη Al – Dhahira.
Τις τελευταίες ημέρες, ισραηλινές δυνάμεις και μαχητές της Hezbollah ανταλλάσσουν πυρά, εντείνοντας τους φόβους και τις ανησυχίες για μια γενίκευση των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πύραυλοι από τη Συρία έπληξαν μη κατοικημένη περιοχή στο προσαρτημένο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί.
Το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τις βολές, στοχεύοντας την τοποθεσία από όπου εκτοξεύτηκαν αυτοί οι πύραυλοι.

Σφαγή στο κιμπουτς της Kfar Aza

Για σφαγή στο κιμπουτς Kfar Aza, έναν οικισμό που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γάζα, όπου εισέβαλαν μαχητές της Hamas τις πρώτες ώρες της εισβολής τους στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο κάνουν λόγο ισραηλινά και δυτικά ΜΜΕ.
Δημοσιογράφοι του BBC και των New York Times, στους οποίους επετράπη η πρόσβαση, κάνουν λόγο εκατοντάδες νεκρούς ανθρώπους, ανάμεσα τους βρέφη και μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι.
«Οι στρατιώτες που επιχείρησαν για να ανασύρουν τα πτώματα, υποστηρίζουν ότι έγινε σφαγή.
Είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι θάνατοι να επήλθαν τις πρώτες ώρες της εισβολής του Σαββάτου» μεταδίδει το BBC.

Το BBC επικαλείται τον Davidi Ben Zion, υποδιοικητή της Μονάδας 71 – πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα αλεξιπτωτιστών -, ο οποίος υποστήριξε πως ο στρατός χρειάστηκε 12 ώρες για να φτάσει σε αυτό το σημείο.
Όπως είπε, σώθηκαν πολλές ζωές γονέων και παιδιών, αν και άλλοι κάηκαν από βόμβες μολότοφ.
«Οι ένοπλοι της Hamas σκοτώσαν οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων μωρών.
Ήταν μια μηχανή Τζιχάντ που σκότωσε τους πάντες, ανθρώπους χωρίς όπλα, χωρίς τίποτα, απλούς πολίτες που απλά ήθελαν να φάνε το πρωινό τους» ανέφερε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.
Από την πλευρά τους οι New York Times υποστηρίζουν πως το κιμπουτς Kfar Aza αποτελεί έναν από τους χειρότερους τόπους αιματοχυσίας αυτού του πολέμου που μετρά μόλις 5 ημέρες.
32222.jpg
13_10.jpg
Η Hamas θα πληρώσει το έγκλημα στη Kfar Aza

H Hamas θα πληρώσει το έγκλημα στη Kfar Aza διαμηνύει ο ισραηλινός στρατός αναφερόμενος στη σφαγή παιδιών, ηλικιωμένων και οικογενειών τις πρώτες ώρες της εισβολής των μαχητών της Hamas το πρωί του περασμένου Σαββάτου 7/10.
«Αυτό είναι το Kibbutz Kfar Aza.
Στο βάθος φαίνεται η πόλη της Γάζας.
Το πρωί του Σαββάτου, τρομοκράτες της Hamas πέρασαν μέσα από τα χωράφια.
Κάποιοι προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτα πλαγιάς.
Οι τρομοκράτες πήγαιναν σπίτι σε σπίτι, σφάζοντας μωρά, μητέρες και πατέρες στα υπνοδωμάτιά τους.
Η Hamas θα πληρώσει για αυτό το έγκλημα» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο ισραηλινός στρατός.

Βομβαρδίζουν τη Γάζα, ετοιμάζουν εισβολή

Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν πως έχουν καταφέρει να εκκαθαρίσουν όλο το έδαφος τους από μαχητές της Hamas και ότι αυτή τη στιγμή σχεδιάζουν το επόμενο βήμα τους που δεν είναι άλλο από την χερσαία εισβολή στη Γάζα προκειμένου, όπως είπε και ο Jonathan Conricus να διασφαλίσουν ότι μετά το τέλος αυτού του πολέμου, η Hamas δεν θα έχει στρατιωτικές δυνατότητες για να απειλήσει ή να σκοτώσει Ισραηλινούς πολίτες.
Ήδη κατά τη διάρκεια της νύχτας η ισραηλινή αεροπορία έπληξε 200 στόχους της Hamas στην πόλη της Γάζας.
211_1.jpg
2222222222222222222222.jpg
2222222.jpg
Από εκεί η Hamas φέρεται να εξαπέλυε τις πυραυλικές της επιθέσεις προς το Ισραήλ.
Εκτιμάται πως το Ισραήλ βρίσκεται στο τελικό σχέδιο της προετοιμασίας μιας χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας.
Σημειώνεται πως το Ισραήλ έχει κινητοποιήσει 300.000 έφεδρους στρατιώτες και δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο.

2221_1.jpg
1777_1.jpg
Ο χάρτης θα αλλάξει

Για αυτό το λόγο και ενώ  συνεχίζεται ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας όσον αφορά το νερό, τα τρόφιμα, το ρεύμα και τα καύσιμα, οι Ισραηλινοί απευθύνουν έκκληση προς τους κατοίκους της Γάζας να την εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό, αν και υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για το κατά πόσο το πέρασμα της Rafah προς την Αίγυπτο είναι ανοικτό ή όχι, καθώς ο ισραηλινός στρατός το βομβάρδισε.
«Η Hamas ήθελε μια αλλαγή και θα την έχει.
Αυτό που υπήρχε στη Γάζα, δεν θα υπάρχει πλέον» υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant μιλώντας σε Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο τείχος της Γάζας.
Όπως είπε, «αρχίσαμε την επίθεση από αέρος, αργότερα θα έρθουμε και από το έδαφος».
«Ελέγχουμε την περιοχή από τη 2η ημέρα της εισβολής και είμαστε στην επίθεση.
Αυτή πλέον θα ενταθεί» τόνισε ο Gallant.

8_2.jpeg
Εξουδετέρωση Παλαιστινίων στην Ashkelon

Εν τω μεταξύ, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν «τρεις Παλαιστίνιους τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών στην Ashkelon.
«Τις τελευταίες ώρες, στρατιώτες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα και drones, αντάλλαξαν πυρά με τρομοκράτες στη βιομηχανική πόλη Ashkelon» ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ.

Παρέμβαση Putin

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, για τη Μέση Ανατολή.
Το Ισραήλ κατέλαβε πατρογονικά παλαιστινιακά εδάφη, με στρατιωτική ισχύ, υπερτόνισε ο Putin.
«Μέρος των εδαφών που οι Παλαιστίνιοι θεωρούν μέρος των ιστορικών παλαιστινιακών εδαφών έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετικούς τρόπους, αλλά κυρίως με τη στρατιωτική δύναμη», υπογράμμισε.
Το Ισραήλ εμφανίστηκε ως κυρίαρχο κράτος, αλλά η Παλαιστίνη, «λόγω ποικίλων συνθηκών», δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί με τον ίδιο τρόπο, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το RT.
Η τρέχουσα κρίση είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ουάσιγκτον να επιλύσει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με τους δικούς της όρους.
Η Ουάσιγκτον αγνοεί τα «βασικά συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού», πιστεύει ο Putin.
Αυτό που συμβαίνει τώρα μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης είναι τρομερό, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Όποιο κι αν είναι το επίπεδο πικρίας, πρέπει να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε ή να μειώσουμε στο μηδέν τις απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, μεταξύ γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων», σημείωσε ο Putin.

Συνομιλίες Αιγύπτου – ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα

Οι άμαχοι της Γάζας και η επαπειλούμενη ανθρωπιστική κρίση βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών του ΟΗΕ με διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις.
Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι είχε σήμερα συζήτηση με τον επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, αναζητώντας λύσεις για τη βοήθεια των αμάχων στη Γάζα.
Ο Σούκρι προειδοποίησε για την «επικίνδυνη ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας» και είπε ότι η Αίγυπτος «υποστηρίζει πλήρως τις υπηρεσίες του ΟΗΕ» στη διασφάλιση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το Ισραήλ έκλεισε τα περάσματα του με τη Λωρίδα της Γάζας, καθιστώντας το πέρασμα της Ράφα, που ελέγχεται από την Αίγυπτο, τη μόνη δυνατή οδό για τους αμάχους μέσα και έξω.
Ωστόσο, ακόμα και πριν κλείσει την Τρίτη 10/10 η Αίγυπτος το πέρασμα την λόγω των ισραηλινών επιδρομών, η έξοδος παρέμενε δύσκολη καθώς έπρεπε να γίνει διασταύρωση των ονομάτων των προσφύγων ενώ η λίστα αναμονής ήταν μεγάλη.

OHE:Πάνω από 260.000 οι εκτοπισμένοι

Πάνω από 260.000 εκτιμάται πως είναι οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.
«Πάνω από 263.934 άνθρωποι στη Γάζα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» επισημαίνει το OCHA προειδοποιώντας πως ο αριθμός αυτός θα «συνεχίσει να αυξάνεται».
Επιπλέον, αναφέρεται πως ακόμα 3.000 άνθρωποι είχαν ήδη εκτοπιστεί «εξαιτίας προηγούμενων κλιμακώσεων», πριν από την εισβολή του Σαββάτου.
Οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στη Γάζα εκτιμάται ότι έχουν καταστρέψει πάνω από 1.000 κτίρια, ενώ άλλα 560, που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, είναι πλέον αδύνατο να κατοικηθούν, σύμφωνα με το OCHA.
Σχεδόν 175.500 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε 88 σχολικά κτίρια , ενώ πάνω από 14.500  βρήκαν καταφύγιο σε 12 δημόσια σχολεία, ενώ σχεδόν 74.000 φιλοξενούνται από συγγενείς ή γείτονες και πολλοί άλλοι σε χώρους λατρείας.
Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό εσωτερικά εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας «από την κλιμάκωση των 50 ημερών (κατά τη διάρκεια) των εχθροπραξιών του 2014», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

IDF: Κορυφαία προτεραιότητα η δολοφονία ανώτερων αξιωματούχων της Hamas

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Daniel Hagari δήλωσε ότι η κορυφαία προτεραιότητα του Ισραηλινού Στρατού σε οποιαδήποτε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας είναι να χτυπήσει ανώτερους αξιωματούχους της Hamas.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή για την πόλη της Γάζας», είπε ο Hagari, «η Πολεμική Αεροπορία αρχίζει να επιτίθεται σε κάθε γειτονιά όπου υπάρχει υπόνοια τρομοκρατίας, δεν θα σταματήσουμε στις προσπάθειές μας να εξοντώσουμε ανώτερους αξιωματούχους. Δεν είναι μια στιγμή σιωπής στη Γάζα».
«Όσοι το Σάββατο παρουσιάστηκαν ως ήρωες, τώρα σκάβουν με φόβο και τρόμο σε κάθε τρύπα που καταφέρνουν να εντοπίσουν, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την περιοχή ως ζώνη μάχης και να σκοτώνουμε τους τρομοκράτες.
(Υπάρχει) ισχυρή προστασία στα σύνορα με το Iron Dome που κοιτάζει όλα αυτά τα κενά, υπήρξαν δύο απόπειρες διείσδυσης κατά τις οποίες οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν πριν φτάσουν στον φράχτη.
Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση του φράχτη, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε το συντομότερο δυνατό».

Υπουργός Εξωτερικών Γερμανίας για Ισραήλ: «Ήταν όπως η 11η Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς»

«Ήταν όπως η 11η Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Charlotte Alma Baerbock, για την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και έκανε λόγο για ένα «σαφές σημείο καμπής», ενώ διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την απελευθέρωση των ομήρων.
«Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με συναδέλφους από την περιοχή και με παράγοντες που διατηρούν άμεσους διαύλους επικοινωνίας με τη Χαμάς. Τα δοκιμάζουμε όλα, αλλά με μια τρομοκρατική οργάνωση όπως η Χαμάς, είναι φυσικά κάθε άλλο παρά εύκολο. Είναι ένα ύπουλο παιχνίδι. Οι όμηροι θα χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες, όπως ακριβώς και ο άμαχος πληθυσμός», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και επανέλαβε ότι η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Γερμανία και για την Ευρώπη.
Η υπουργός μίλησε για περίπου 150 ομήρους που κρατά η Χαμάς, ωστόσο απέφυγε να δηλώσει ακριβή αριθμό Γερμανών που βρίσκονται μεταξύ των αιχμαλώτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, εκτιμάται ότι πρόκειται για πέντε άτομα, ενώ τουλάχιστον ένας Γερμανός πολίτης θεωρείται ότι έχει σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Αναφερόμενη στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την οικονομική βοήθεια προς τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η υπουργός τόνισε ότι κάθε βοήθεια ελέγχεται τακτικά και διευκρίνισε ότι πρόκειται κυρίως για αναπτυξιακή βοήθεια στους τομείς των υποδομών, όπως η ύδρευση. «Είναι σημαντικό να μην σταματήσουμε την παροχή τροφίμων και νερού, δηλαδή την ανθρωπιστική βοήθεια, στα δύο εκατομμύρια Παλαιστινίων που εξαρτώνται από αυτήν. Αν δεν το κάναμε, θα το εκμεταλλεύονταν και οι τρομοκράτες που βασίζονται ήδη στην ανάγκη και στα βάσανα των ανθρώπων», τόνισε η κυρία Baerbock και είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμη και αν η καρδιά μας φλέγεται, θα πρέπει σε τέτοιες καταστάσεις να έχουμε ψυχραιμία».
Αναφερόμενη στις επιθέσεις της Χαμάς, η Baerbock δήλωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για «βιασμούς και σφαγές ακόμη και μικρών παιδιών στο Ισραήλ» και σημείωσε ότι δεν υπάρχει οικογένεια στη χώρα που να μην έχει κάποιον που έχει πληγεί από την κατάσταση. «Η Γερμανία και οι ευρωπαίοι εταίροι της προσπαθούν να καταστήσουν σαφές στα κράτη του Κόλπου ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην περιοχή. Μιλάμε με όλους τους παίκτες. Αυτό είναι διπλωματία της κρίσης, προκειμένου να τερματιστεί η τρομερή αιματοχυσία», πρόσθεσε.

Επικοινωνία Biden – Netanyahu – Επίσκεψη Blinken στο Ισραήλ

Μια ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu προκειμένου να αποτιμήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Hamas.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες.
Οι ΗΠΑ δια στόματος του υπ.Εξωτερικών, Anthony Blinken διαβεβαίωσαν το Ισραήλ πως υποστηρίζουν το δικαίωμα του να αμυνθεί.
Σημειώνεται πως ο Blinken πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη 11/10 επίσκεψη στην Ιορδανία ενώ κατόπιν (αύριο Πέμπτη 12/10) θα μεταβεί στο Ισραήλ προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα της «αλληλεγγύης» και της «υποστήριξης» της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ.
Η επίσκεψη καταγράφεται με φόντο τη χορήγηση έκτακτης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη 10/10 πως το πρώτο αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος με πυρομαχικά, ιδίως για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, και άλλο υλικό προσγειώθηκε στο Ισραήλ.

Biden: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, η Hamas σκορπά τον τρόμο

«Είμαστε σαφείς: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ» ανέφερε σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, υποστηρίζοντας πως θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε το Ισραήλ για να έχει όσα χρειάζεται για την άμυνα του.
«Η Hamas δεν αγωνίζεται για τα δίκαια των Παλαιστινίων, προσφέρει μόνο αιματοκύλισμα και τρόμο» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η βαρβαρότητα της Hamas φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες στιγμές του ISIS.
«Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή και είναι έτοιμες να κάνουν περισσότερα.
Λαμβάνουμε μέτρα για να αποτρέψουμε κάθε πιθανή εσωτερική απειλή» επισήμανε ο Biden, ο οποίος ανέφερε πως τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες πέθαναν στην επίθεση στο Ισραήλ ενώ πρόσθεσε ότι οι πολίτες του Ισραήλ έζησαν μία στιγμή του απόλυτου κακού.

 

 

Πηγή

Προβολές : 765


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα