ΤΥΦΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ βίντεο...

ΤΥΦΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ βίντεο...

26 Οκτωβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:560
Μοίρασέ το

Υπερβάλλουμε και ευτελίζουμε όλα τα προβλήματά μας και παραμελούμε εντελώς να αντιμετωπίσουμε το κακό που κρύβεται μέσα μας.

Οι άνθρωποι, φοβούνται το κακό… κι όμως αυτό, είναι κρυμμένο και θαμμένο μέσα μας… είναι τα πάθη μας, ο εγωισμός μας, οι καθημερινές μας αμαρτίες…
Κι είναι η άρνησή μας, να αντιμετωπίσουμε κατάματα το κακό, γιατί το ΕΓΩ μας, δεν μας αφήνει…
Κι αυτή η άρνηση, αυτός ο εγωισμός είναι αυτά που μας κάνουν συμμέτοχους όλους στο ξέσπασμα του κακού, και τελικά στην ίδια την καταστροφή μας…
Ένα εξαιρετικό ολιγόλεπτο βίντεο που μετέφρασε ο NIOLAND και αξίζει ν’ αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να το δούμε… ίσως κάτι καλό αφυπνίσει μέσα μας…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση Nioland

 

Πολύ συχνά, πάρα πολύ συχνά, μιλάμε απλά για το κακό που διαπράττει το Καθεστώς, το κακό που διαπράττουν αυτοί που μας καταπιέζουν και μας κυνηγάνε, το κακό που σχεδιάζουν οι Κυρίαρχοι του Κόσμου για το μέλλον μας. Υπερβάλλουμε και ευτελίζουμε όλα τα προβλήματά μας και παραμελούμε εντελώς να αντιμετωπίσουμε το κακό που κρύβεται μέσα μας.

Η ανθρώπινη φύση εξελίσσεται ελάχιστα

Ο πολιτισμός και η κοινωνία είναι απλώς μια επιφανειακή επίστρωση πάνω στην Ανθρώπινη φύση που, στα θεμελιώδη στοιχεία της, εξελίσσεται ελάχιστα. Οι εξωτερικές αλλαγές στην κοινωνία, αν και εμφανείς, δεν είναι μόνιμες, εξαρτώνται μόνο από το περιβάλλον και είναι περιστασιακές, απορρέουν από τις ηθικές και κοινωνικές αντιδράσεις και αλληλεπιδράσεις που είναι ευμετάβλητες και περιστασιακές, κάθε άλλο παρά σταθερές και διαρκείς.

Ο απάνθρωπος θεός-ρομπότ του 21ου αιώνα

Η μεγαλοψυχία και η ανθρωπιά, που συχνά επιδεικνύεται τόσο από τα άτομα όσο και από το Κράτος, είναι επίσης απατηλές. Ο απατηλός χαρακτήρας τους οφείλεται στην αυξανόμενη τεχνητή φύση της σύγχρονης ζωής, η οποία απομακρύνει ολοένα και περισσότερο τον άνθρωπο από τη Φύση και την Ανθρώπινη φύση του. Αν ο άνθρωπος του 20ού και 21ου αιώνα επέλεγε μια θεότητα, δεν θα δημιουργούσε μία ανθρωπόμορφη, αλλά έναν απάνθρωπο θεό-ρομπότ με απόλυτη και αποκρουστική εξουσία.

Τυφλοί στο κακό

Η μείωση της βαρβαρότητας κατά τον τελευταίο αιώνα είναι μόνο φαινομενική, αλλά δεν πρέπει να μας τυφλώνει μπροστά στις δυνατότητες του κακού που είναι πάντα παρούσες και εξελίσσονται διαρκώς, μπροστά στη συνεχή εμφάνιση νέων μορφών έκφρασης της βαρβαρότητας, προσαρμοσμένων στη μηχανιστική εποχή που ζούμε. Αυτή είναι η πιο ύπουλη και επικίνδυνη πτυχή του σύγχρονου πολιτισμού.

Σε κάθε τόπο και χρόνο

Σήμερα, κάθε φορά που εκδηλώνεται ένα κύμα βίας και διωγμών, είναι αποτρόπαιο και ολοένα και πιο ισχυρό, επειδή εκδηλώνεται σε μια κοινωνία όπου κοιμάται εδώ και καιρό. Το ξέσπασμα της μαζικής βίας δεν είναι μόνο πάντα εφικτό, αλλά μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, και δεν έχει καμία σχέση με τις φρικτές βαρβαρότητες του παρελθόντος, για τις οποίες οι νέες γενιές αδιαφορούν πλήρως.

 

Μηδενική εξέγερση και παθητική αποδοχή

Σε κάθε περίσταση και ανά πάσα στιγμή, η σκληρότητα μπορεί να μετατραπεί σε βασανιστήριο, και η αποδοχή της ή ακόμη και η απλή παθητική μη εξέγερση μπορεί εύκολα να την επιδεινώσει και να την καταστήσει αποδεκτή συστηματική πρακτική μέσα στην κοινωνία.

Η φυλετική τελετουργία των βασανιστηρίων

Κάθε άντρας και κάθε γυναίκα είναι εν δυνάμει βασανιστής, μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για εκδίκηση μέσω των βασανιστηρίων, με τον ίδιο τρόπο που οι ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής γιόρταζαν και χόρευαν γύρω από τους αιχμάλωτους που υποβάλλονταν σε τρομερά βασανιστήρια, γδάρσιμο, ακρωτηριασμό, ψήνονταν ζωντανοί στην πυρά.

Τα βασανιστήρια ενισχύουν το Κράτος

Το Κράτος, με τη σειρά του, χρησιμοποιεί αυτή την επιθυμία για εκδίκηση και ανταπόδοση των ατόμων ως εργαλείο για να αυξήσει το κύρος και την εξουσία του. Παραδίδοντας τα θύματά του σε νόμιμους δήμιους και σε όχλους πολιτών που χειραγωγούνται μέσω του τρόμου, το Κράτος εξασφαλίζει την απόλυτη αφοσίωσή τους.

Τα βασανιστήρια μεταμφιέζονται

Τα σύγχρονα βασανιστήρια μεταμφιέζονται και παίρνουν νέες “πολιτικά ορθές” μορφές, μετατρέπονται σε ψυχολογικά βασανιστήρια, οικονομικά βασανιστήρια, κοινωνική και ηθική απομόνωση, διατηρώντας ωστόσο άθικτη την πρωτόγονη δομή τους. Παρόλο που έχει συγκαλυφθεί ή μεταμφιεστεί με χίλιους τρόπους, τα βασανιστήρια εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη διατήρηση της πειθαρχίας στα πλήθη και τον περιορισμό της ατομικής ελευθερίας της σκέψης και της δράσης τους.

Ο φαύλος κύκλος της τυραννίας

Η χρήση των βασανιστηρίων δημιουργεί αναπόφευκτα έναν φαύλο κύκλο, στον οποίο το Κράτος, ο τύραννος, ο αφέντης, τρέφεται από την ίδια του την τυραννία. Όσο πιο τυραννικός γίνεται, τόσο πιο ισχυρός γίνεται. Όσο πιο ισχυρός γίνεται, τόσο περισσότερο πρέπει να τρέφεται με μια ολοένα και μεγαλύτερη δόση διωγμών και τυραννίας για να παραμείνει στη θέση του.

Οι μάζες όπλισαν τους τυράννους

Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι οι ίδιες οι μάζες ήταν αυτές που συνέβαλαν στην υποδούλωσή τους, πρώτα ενθαρρύνοντας την επιθυμία για εξουσία στους ηγέτες τους και στη συνέχεια παρέχοντας στους ίδιους τους ηγέτες και στο Κράτος το ιδανικό εργαλείο για τον εξαναγκασμό τους σε υπακοή. Τα βασανιστήρια γεννήθηκαν στην πραγματικότητα μαζί με τον ίδιο τον άνθρωπο, αυθόρμητα, ως φυλετικό εργαλείο. Η εξουσία απλώς τα οικειοποιήθηκε, τελειοποιώντας το εργαλείο των βασανιστηρίων στην πάροδο των αιώνων.

Καλλιεργημένοι και προγραμματισμένοι να είναι τυφλοί

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι εμμένουν, ή μάλλον εκτρέφονται από τη γέννησή τους και προγραμματίζονται, να μην συζητούν αυτό το πρόβλημα, να μην παίρνουν θέση και να εφαρμόζουν την πολιτική του στρουθοκαμηλισμού.

 

Πιστεύουν ότι είναι πολύ καλύτερο να βλέπουν τη φωτεινή, ευχάριστη, βολική και αποχαυνωτική πλευρά της ζωής, παρά να ασχολούνται με τις άθλιες, αηδιαστικές, απαίσιες και πραγματικές πτυχές του κόσμου. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν απατηλά ότι επιδεικνύουν μια μορφή ανωτερότητας υιοθετώντας μια τέτοια στάση.

 

Δεν συνειδητοποιούν ότι με αυτόν τον τρόπο, με το να επικεντρώνονται αποκλειστικά στη δική τους “φούσκα αυταπάτης”, στις δικές τους “θετικές δονήσεις”, στη δική τους ανάγκη να “κλείσουν τα μάτια τους” στο κακό, ενθαρρύνουν και καλλιεργούν στο μέγιστο βαθμό το ίδιο το κακό, μέσα στην κοινωνία, σε όλες τις μορφές του.

 

Το θάρρος να κοιταχτούμε στον καθρέφτη

Πρέπει να έχουμε το θάρρος να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, χωρίς προσωπεία και υποκρισίες, να ερευνήσουμε με ειλικρινή ευθυκρισία το κακό που κρύβεται μέσα στον καθένα μας και να σκάψουμε βαθιά στα βάθη της αδιόρθωτα Ανθρώπινης και πρωτόγονης φύσης μας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις τερατώδεις συνέπειες της σύγχρονης μηχανιστικής και απάνθρωπα δυστοπικής κοινωνίας και να ενισχύσουμε το σύνολο των φυσικών Ανθρωπίνων σχέσεων, που θα έπρεπε να είναι η βάση κάθε ισορροπημένης μορφής κοινωνίας.

 


Το Substack του Nioland είναι μια έκδοση που υποστηρίζεται από τους αναγνώστες. Για να λαμβάνετε νέες δημοσιεύσεις υποστηρίξτε το έργο μου. Γίνετε συνδρομητές δωρεάν ή επί πληρωμή με πλεονεκτήματα.


Λεπτομέρειες για το κόστος και τα πλεονεκτήματα πληρωμένης συνδρομής (μηνιαία ή ετήσια) εδώ:

Επιλέξτε Συνδρομητικό Πρόγραμμα

 

Πηγή  https://nioland.substack.com/p/803

Προβολές : 560


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα