Τυφώνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Τα ξένα ΜΜΕ τολμούν να αποκαλύψουν αυτό που κανένα ΜΜΕ δεν αποκάλυψε για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Pier Antonio Panzeri –  Καϊλή...

Τυφώνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα ξένα ΜΜΕ τολμούν να αποκαλύψουν αυτό που κανένα ΜΜΕ δεν αποκάλυψε για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Pier Antonio Panzeri – Καϊλή...

12 Δεκεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:526
Μοίρασέ το

 

Αυτή είναι ίσως η μόνη πληροφορία που δεν έχουν αποκαλύψει εθνικά πρακτορεία τύπου

 

Είδατε που τίποτα δεν είναι τυχαίο;;;

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, γνώρισε στην Εύα τον γκόμενο… λέτε να μην την έμπασε και στα υψηλά πατώματα του σιωνισμού;;;

Άλλωστε, αν προσέξετε τις κινήσεις της, θα το δείτε… κάτι με τα χεράκια, κάτι με τα ματάκια…

Ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ανέβηκε στα ψηλά πατώματα με την στήριξη του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ Τζώρτζ Σόρος και η Εύα με το “σπαθομνί της” και τις “σπρωξιές” από Σοροπληρωμένους πολιτικούς…

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, όπως και στα ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ…

Τυφώνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Συνελήφθη Έλληνας αντιπρόεδρος και πρώην ιταλός ευρωβουλευτής στη σκιερή «Λίστα Σόρος»

Στην εικόνα του εξωφύλλου ο Τζορτζ Σόρος, ο πρώην ιταλός ευρωβουλευτής Pier Antonio Panzeri και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Eva Kaili

του Carlo Domenico Cristofori

VERSIONE ORIGINALE IN ITALIANO

Όσοι συνελήφθησαν από τη βελγική δικαιοσύνη στο πλαίσιο έρευνας διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατά πάσα πιθανότητα, το Κατάρ δεν είναι απλώς πολιτικοί χαμηλού προφίλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διεξάγεται τώρα εκεί και επομένως, ίσως, δεν είναι ακόμη η πολιτική στιγμή να αναφερθεί επίσημα η υποτιθέμενη ανάμειξη του αραβικού έθνους σε αυτή την άσχημη νομική υπόθεση.

Η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία του Βελγίου (PJF) υποπτεύεται ότι «μια χώρα του Κόλπου» επηρεάζει ευρωβουλευτές με «σημαντικά χρηματικά ποσά» ή «σημαντικά δώρα» σε τρίτους που ασκούν επιρροή στους νομοθέτες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Η αστυνομία έχει κατασχέσει πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή

 

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν τη χώρα του Κόλπου ως Κατάρ και ένας από τους κρατούμενους είναι η Εύα Καϊλή, Ελληνίδα ευρωβουλευτής που είναι αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου από τον Ιανουάριο. Η Καϊλή, 44 ετών, είναι πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής που είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), από το 2014.

«Τον περασμένο μήνα, η Kaili αντιτάχθηκε σε ένα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδίκαζε το Κατάρ για το θάνατο εργαζομένων που κατασκεύαζαν τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και «άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»,  αντίθετα αποκαλώντας τη μοναρχία του Κόλπου «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα». Είχε επισκεφθεί το Κατάρ νωρίτερα τον Νοέμβριο, συναντώντας τον υπουργό Εργασίας του, ενώ μετέφερε τις καλύτερες ευχές της ΕΕ για το τουρνουά» σύμφωνα με το Russia Today.

 

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην είδηση ​​ανακοινώνοντας την αποπομπή της Καϊλή, ανέφερε η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή .

Ο Όμιλος S&D δήλωσε ότι είναι «συγκλονισμένος» από τους ισχυρισμούς και θα «συνεργαστεί πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές».

Το μπλοκ ζήτησε επίσης «την αναστολή των εργασιών για τυχόν φακέλους και ψηφοφορίες στην Ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδιαίτερα την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζα και τις προγραμματισμένες επισκέψεις».

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΟΡΟΣ

 

Πράγματι, ένα από τα άτομα που ερευνήθηκαν από τους Βέλγους δικαστές είναι ο πρώην ευρωβουλευτής Antonio Panzeri.

“Δημόσιος υπάλληλος, γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Εργασίας του Μιλάνου (1995-2003).

Ευρωβουλευτής από το 2004.

Ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση ανθρωπιστικά ζητήματα, εξωτερικές υποθέσεις και την Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση» με αυτά τα λόγια κατέθεσε η βελγική εταιρεία Kumquat Consult για το Open Society European Policy Institute που ανήκει στο ομώνυμο ίδρυμα του Ουγγροαμερικανού «πλούταρχου» ( νεολογισμός για έναν πολύ πλούσιο ολιγάρχη ) Τζορτζ Σόρος.

Αυτή είναι ίσως η μόνη πληροφορία που δεν έχουν αποκαλύψει εθνικά πρακτορεία τύπου, όπως η ANSA, τα οποία, για μερικές δεκάδες λεπτά, αφιέρωσαν ακόμη και μια φωτογραφία εξωφύλλου στον συνδικαλιστή που φέρεται να είναι μεταξύ των τεσσάρων Ιταλών που κινδυνεύουν να συλληφθούν στο Βρυξέλλες.

Το προφίλ του Panzeri στη λεγόμενη Λίστα αξιόπιστων ευρωβουλευτών του Σόρος

«Ο πρώην ευρωβουλευτής Antonio Panzeri και ο νυν γενικός γραμματέας της διεθνούς οργάνωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων Ituc Luca Visentini είναι μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες από την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για ύποπτη διαφθορά.

Αυτό ανακοίνωσε η γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ανακριτές, εικάζεται ότι χώρα του Κόλπου έχει επιχειρήσει να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το Le Soir, η εν λόγω χώρα θα είναι το Κατάρ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο» γράφει η Ansa.

«Το βελγικό ομοσπονδιακό δικαστήριο επιβεβαίωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των Panzeri και Visentini, υπό το τεκμήριο της αθωότητάς τους.

Οι συλληφθέντες – γράφει η βελγική εφημερίδα – είναι στη διάθεση του ανακριτή ο οποίος μέσα στις επόμενες 48 ώρες μπορεί να αποφασίσει να εκδώσει τυχόν εντάλματα σύλληψης.

Στο πλαίσιο της δράσης που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, η αστυνομία πραγματοποίησε και 14 έρευνες.

Στις Βρυξέλλες, στο σπίτι του Panzeri, σύμφωνα με τη «Le Soir», οι ανακριτές βρήκαν πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι ιταλικής υπηκοότητας ή καταγωγής. Ανάμεσά τους και ο διευθυντής μιας ΜΚΟ και ένας κοινοβουλευτικός βοηθός» προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο Τύπου.

Τα νέα του Ansa με τη φωτογραφία του Panzeri αντικαταστάθηκαν αργότερα με άλλες εικόνες…

Όμως η έρευνα επεκτείνεται. «Έγινε έφοδος στο σπίτι της Ελληνίδας σοσιαλδημοκράτισσας Εύας Καϊλή, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο σύντροφός της αναχαιτίστηκε το πρωί. Και οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα για διαφθορά». Αυτό γράφει η βελγική εφημερίδα Le Soir, επικαιροποιώντας την είδηση.

«Η έρευνα, που συντονίστηκε από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου 2022 και σήμερα οδήγησε σε 14 έρευνες.

Οι ερευνητές κατά της διαφθοράς «υποψιάζονται ότι μια χώρα του Κόλπου προσπαθεί να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», γράφει η Le Soir, σημειώνοντας ότι το κατηγορητήριο δεν αναφέρει το Κατάρ, αλλά αρκετές καλά πληροφορημένες πηγές είπαν στους Le Soir και Knack ότι ήταν χώρα που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο» γράφει επίσης η εφημερίδα Il Tempo.

Αν διαβάσουμε το πολιτικό πρόγραμμα σπουδών του Panzeri, ανακαλύπτουμε ότι δεν είναι ευρωβουλευτής που κατέληξε στις Βρυξέλλες από καθαρή τύχη.

Από το 1997 είναι πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Archivio del lavoro». Ως υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές πολιτικές του CGIL διερευνά τα θέματα που σχετίζονται με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 25 χώρες, με ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα της εργασίας, των κοινωνικών συνθηκών, των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών.

Το 2004, κατά την πρώτη του θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξελέγη για τη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών της Βορειοδυτικής εκλογικής περιφέρειας, λαμβάνοντας 105.000 προτιμήσεις.

Το 2014 ο Panzeri έθεσε ξανά υποψηφιότητα στις ευρωπαϊκές εκλογές με το Δημοκρατικό Κόμμα στη βορειοδυτική εκλογική περιφέρεια. Με 77.102 ψήφους είναι ο πέμπτος στη βορειοδυτική εκλογική περιφέρεια για το Δημοκρατικό Κόμμα, εκλέγεται και στη συνέχεια καλείται να αναλάβει τις παρακάτω θέσεις.

Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI).
Μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων Επιτροπών (CPCO).
Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET).
Μέλος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μαγκρέμπ και την Ένωση του Αραβικού Μαγκρέμπ (DMAG).
αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG)·
Αναπληρωματικό μέλος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο (DMED).

Τον Απρίλιο του 2017 αποχώρησε από το Δημοκρατικό Κόμμα, στη συνέχεια διοικούμενο από τον εθνικό γραμματέα Πάολο Τζεντιλόνι (επίσης στη Λίστα Σόρος) για να ενταχθεί στο Άρθρο 1 – Δημοκρατικό και Προοδευτικό Κίνημα. Με την ευκαιρία της εθνοσυνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 3 Δεκεμβρίου 2017, ο Panzeri προσχώρησε στον εκλογικό κατάλογο «Liberi e Uguali (LEU)» που ενώνει το Άρθρο 1, την ιταλική Αριστερά και το Πιθανό.

Μεταξύ των κλάδων της LEU, μεγάλο πολιτικό βάρος θα αναλάβει ο Roberto Speranza, ο οποίος αργότερα έγινε ο πιο αμφισβητούμενος Υπουργός Υγείας της Ιταλικής Δημοκρατίας για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, που θεωρείται εξαιρετικά ανεπιτυχής από πολλούς ειδικούς ιολόγους για αγνόηση της κατ’ οίκον φροντίδας και προπαγάνδας . για πειραματικά και επικίνδυνα εμβόλια.

Αλλά αυτό είναι απλώς μια απλή πολιτική αναφορά, η οποία, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής.

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, θα αμφισβητηθούν συγκεκριμένες ύποπτες σχέσεις με χώρες του Περσικού Κόλπου, αν και η επιρροή αραβικών χωρών όπως το Κατάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον ένα θέμα γνωστό σε όποιον έχει την παραμικρή γνώση της στρατιωτικής γεωπολιτικής και της προσοδοφόρας επιχείρηση του Λόμπι Όπλων.

Το εμιράτο του Κατάρ, σε άλλες διεθνείς ποινικές υποθέσεις. Στην πραγματικότητα, θεωρείται ύποπτος ότι διευκόλυνε τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων ( όπως η Al Nursa, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία ) κοντά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία, ωστόσο, μέσω Ισλαμικών ΜΚΟ, έχει λάβει ουσιαστική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Να σημειωθεί πάντως ότι όλα αυτά, προς το παρόν, δεν συνδέονται με την έρευνα της βελγικής δικαιοσύνης και την υπόθεση του πρώην βουλευτή Panzeri.

Αντίθετα, θεωρήσαμε απαραίτητο να επισημάνουμε ότι ο πρώην ευρωβουλευτής, αποδέκτης σημαντικών αναθέσεων από την ΕΕ στον τομέα των Εξωτερικών Υποθέσεων με τον αραβικό κόσμο, θεωρήθηκε αξιόπιστος άνθρωπος στη λίστα του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, μέσω των πολλών ΜΚΟ του, ήταν ένας από τους πρώτους δυτικούς χρηματοδότες του εμφυλίου στη Συρία  (όπου κυβερνούν οι μισητές από τους Σουνίτες του Περσικού Κόλπου Ισλαμιστές Σιίτες, όπως στο Ιράν) καθώς και αυτός στην Ουκρανία.

 

ΡΩΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ – Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 526


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα