Τυχαίες οι πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Εύβοια, Δαδιά, Γρεβενά, Πεντέλη κτλ; Δεν νομίζω. Αν ψάχνετε εμπρηστή, διαβάστε τα νομοσχέδια τους για το περιβάλλον.

Τυχαίες οι πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Εύβοια, Δαδιά, Γρεβενά, Πεντέλη κτλ; Δεν νομίζω. Αν ψάχνετε εμπρηστή, διαβάστε τα νομοσχέδια τους για το περιβάλλον.

27 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:364
Μοίρασέ το

 

Δεν φτάνει που μας εποικίζουν. Καίνε και τον τόπο.

Κυριολεκτικά αυτός “θα παραδώσει καμμένη γη”.

 

 

 

 

Έχετε ακόμα ενδοιασμούς για το ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ελένη Παπαδοπούλου

 

Είναι απορίας άξιον πώς έκατσε η στραβή στην βάρδια του Μητσοτάκη και του έχουν καεί περιοχές και παρθένα δάση που τόσες δεκαετίες δεν καίγονταν.

Η φωτιά μέσα σε περιοχές natura, αλλά και το πλήθος των πυρκαγιών και η έκταση τους, τόσο πέρσι όσο και φέτος, έχουν μία εξήγηση.

Δεν λέγεται κλιματική αλλαγή. Λέγεται νομοσχέδιο Χατζηδάκη και Σκρέκα που ως υπουργοί Περιβάλλοντος καταργούν “την προστασία των περιοχών Natura 2000 και των περιορισμών δόμησης ή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε δασικές και άλλες εκτάσεις”.

Με τον νόμο Χατζηδάκη, εν μέσω κορονοϊού, καταργήθηκαν οι φορείς προστασίας των δρυμών και μπήκαν σε εφαρμογή ενα σωρό διατάξεις εκμετάλλευσης των δασών μας δωράκι σε συμφέροντα.

Ο Σκρέκας έρχεται να ολοκληρώσει το έργο.

Ακόμη και η φιλοκυβερνητική Καθημερινή γράφει για το νέο νομοθέτημα “Το προτεινόμενο νομοθέτημα επιτρέπει τη διάνοιξη δρόμων και την κατασκευή δικτύων μεταφοράς ενέργειας ακόμα και στους πυρήνες των περιοχών Natura, σημαντικές ανθρωπογενείς παρεμβάσεις εντός ευαίσθητων οικοσυστημάτων.

Επίσης επιτρέπει τουριστικές εγκαταστάσεις και διευκολύνει τη χωροθέτηση ΑΠΕ στις ζώνες προστασίας της φύσης (το κομμάτι γύρω από τον πυρήνα μιας περιοχής Natura), ακόμα και υπόγειες εξορυκτικές δραστηριότητες.

Στη δε ζώνη διατήρησης οικοτόπων, ουσιαστικά καταργεί το μεγαλύτερο μέρος των υφιστάμενων περιορισμών, ως αυτές να μην αποτελούν σημαντικό κομμάτι ενός οικοσυστήματος.”

Τυχαίες οι πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Εύβοια, Δαδιά, Γρεβενά, Πεντέλη κτλ;
Δεν νομίζω. Αν ψάχνετε εμπρηστή, διαβάστε τα νομοσχέδια τους για το περιβάλλον.

Δεν φτάνει που μας εποικίζουν. Καίνε και τον τόπο.

Κυριολεκτικά αυτός “θα παραδώσει καμμένη γη”.

 

 

Πηγή

Προβολές : 364


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα