Τώρα καίνε το Οάχου όπου είναι η Χονολουλού!

Τώρα καίνε το Οάχου όπου είναι η Χονολουλού!

18 Αυγούστου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:568
Μοίρασέ το

 

 

 

Τώρα καίνε το Οάχου όπου είναι η Χονολουλού!

– Κόπηκε το νερό στους πολίτες και πυροσβέστες κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στο Μάουι!

 

Πυρκαγιά Wahiawa (Ουαχιάουα): Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης καταπολεμούν τη μεγάλη φωτιά στο νησί της Χαβάης


]


Σύμφωνα με το NEWSWEEK

Οι πυροσβέστες στο νησί Oahu της Χαβάης -στο οποίο βρίσκεται η Χονολουλού- δίνουν μάχη με μια πυρκαγιά κοντά στην πόλη Wahiawa μετά από μια σειρά από μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στο κοντινό νησί Maui την περασμένη εβδομάδα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν γύρω στις 4 το απόγευμα. τοπική ώρα (10 μ.μ. ET) την Τετάρτη σε μια περιοχή κοντά στις πέτρες γέννησης Kukaniloko – μια ιστορική τοποθεσία που πιστεύεται ότι ήταν η γενέτειρα των βασιλικών κατά την εποχή του Βασιλείου της Χαβάης, στα βόρεια της Wahiawa – σύμφωνα με διάφορες τοπικές αναφορές.

Οι πυροσβέστες εκκένωσαν ορισμένους άστεγους που βρίσκονταν στο μονοπάτι της πυρκαγιάς, αλλά είπαν ότι δεν έγινε εκκένωση κατοικιών, ανέφεραν αρκετοί τοπικοί ειδησεογραφικοί σταθμοί. Το Hawaii News Now έγραψε ότι η κοντινή λίμνη Wilson είχε δημιουργήσει ένα φυσικό φράγμα για να σταματήσει τις φλόγες να φτάνουν στα σπίτια.

Οι εικόνες της πυρκαγιάς που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ψηλές στήλες καπνού που αναδύονται από μια λαμπερή κίτρινη φλόγα σε πλάτος ενός χωραφιού από το δρόμο και σε μία λήψη, σκοτεινός καπνός εμποδίζει το ηλιοβασίλεμα πάνω από την Wahiawa.(

Wahiawa wildfire
A satellite view of the island of Oahu, showing the general area of the wildfire near Wahiawa on August 16, 2023.NASA

Η φρουρά του αμερικανικού στρατού στη Χαβάη, η οποία βρίσκεται στους στρατώνες Schofield ακριβώς δυτικά της Wahiawa, επιβεβαίωσε το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και είπε ότι τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χαβάης όσο και τα πληρώματα της Πυροσβεστικής του Στρατού είχαν αποσταλεί για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς.

Αργότερα ανακοίνωσε ότι “ως προληπτικό μέτρο, η εταιρεία Hawaiian Electric απενεργοποίησε τη γραμμή Wahiawa-Waialua που τροφοδοτεί τον υποσταθμό Castner στους στρατώνες Schofield. Τα πληρώματα εργάζονται για να περιορίσουν τη φωτιά και επίσης να επιθεωρήσουν τις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος στην πληγείσα περιοχή για να αποκαταστήσουν με ασφάλεια την τροφοδοσία. το συντομότερο δυνατό.”

Μέχρι τις 10:25 μ.μ. την Τετάρτη, η ηλεκτροδότηση στην περιοχή είχε αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, είπε η φρουρά του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ η φωτιά παρέμεινε βόρεια της εθνικής οδού Kamehameha, του κεντρικού δρόμου που διασχίζει την Wahiawa από βορρά προς νότο πριν στρίψει βορειοδυτικά για να ενωθεί με άλλους κύριους δρόμους. με τα συνεργεία της Πυροσβεστικής της Χαβάης να παραμένουν στο σημείο και να «επιβλέπουν τις προσπάθειες κατάσβεσης».

Hawaii News Now reported, citing fire officials, that 15 units with 43 firefighters were taking on the bush fire in Wahiawa, with an air unit undertaking water drops before it had to suspend operations due to darkness.

The area the wildfire has spread across, as well as whether it is entirely contained or extinguished, remains unclear.

Δείτε τη σχετικές φώτο. εδώ >> https://www.khon2.com/local-news/hfd-battling-2-alarm-brush-fire-in-wahiawa/

Σύμφωνα με το GATEWAY PUNDIT

Κάτοικος του Μάουι λέει ότι κερδίζαμε ενάντια στις πυρκαγιές “Μέχρι να κλείσει το νερό” (Βίντεο)

Από τον Anthony Scott 15 Αυγούστου 2023 5:00 μ.μ

Ένας κάτοικος του Μάουι είπε σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία «το νερό έκλεισε» ενώ αυτός και άλλα μέλη της κοινότητας Μάουι έδιναν μάχη με τις πυρκαγιές.

Ο Ρος Χαρτ, κάτοικος του Μάουι, δήλωσε ότι ενώ έδινε μάχη με τις φωτιές με το λάστιχο του μαζί με γείτονες και πυροσβέστες, το νερό έκλεισε.

Ο Χαρτ είπε στους New York Times, «Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τη φωτιά όταν δεν έχεις νερό… Το να πετάς μόνο χώμα δεν την κόβει».

 

 

Σύμφωνα με τους The New York Times, ο πυροσβέστης Keahi Ho, ο οποίος έδινε μάχη με τη φονική πυρκαγιά στη Lahaina, προσέφερε παρόμοια μαρτυρία και δήλωσε: «Απλώς δεν υπήρχε νερό στους κρουνούς».

Την Κυριακή, η Δημοκρατική βουλευτής Jill Tokuda αποκάλυψε ότι το παγκοσμίου φήμης σύστημα συναγερμού της Χαβάης δεν ηχούσε καν!!!

___________

 

Πηγή

Προβολές : 568


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα